AJÁNLÓ
 
12:48
2015. 12. 21.
A váltót is beleértve a 28 éves francia idén csak egy alkalommal adta ki kezéből...
A bejegyzés folyatódik
 
12:48
2015. 12. 21.
A női és a férfi egyéni indításos is a favorit remeklésével ért véget. A mezőny...
A bejegyzés folyatódik
 
12:48
2015. 12. 21.
Vasárnap a férfiak 15 kilométeres tömegrajtos versenyével befejeződött a 2016-os oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
12:48
2015. 12. 21.
A hölgyek számára vasárnap a 12,5 kilométeres tömegrajtos viadallal zárult az oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
12:48
2015. 12. 21.
Norvégia hazai pályán megnyerte Oslóban a női 4x6 km-es váltóversenyt. Synnoeve Solemdal,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

biatlon Biatlon Világkupa Pokljuka Szlovénia Jean Guillaume Beatrix Kaisa Mäkäräinen egyéb

Jean Guillaume Beatrix a célegyenesben hajrázta le a norvég Emile Hegle Svendsent. A nagyok közül a német Simon Schempp a harmadik, Martin Fourcade pedig csak 7. lett. A hölgyek közül a finn Kaisa Mäkäräinen jó lövészetének köszönhette tömegrajtos sikerét.

 

Négyszer tökéletes lövészetet bemutatni úgy, hogy közben tízek loholnak a nyakadban, nem könnyen elviselhető versenyhelyzet, pszichésen is kellően érettnek kell lenni hozzá.

biatlon Biatlon Világkupa Pokljuka Szlovénia Jean Guillaume Beatrix Kaisa Mäkäräinen egyéb

A tömegrajtos igazi szépsége a kiszámíthatatlanságában rejlik, itt egy hiba a verseny korai szakaszában még semmit nem jelent, könnyebb felzárkózni a többiekhez. A tegnapi futamban ezt nem mondhatta el magáról Fourcade, mert ugyan szorgos hangya módjára rótta a büntetőköröket, de balszerencséjére a legrosszabbkor vétette el a céltáblát (2-2 hiba a fekvőben és az állóban), így tegnap nem róla szólt a fáma. A mezőny amúgy egészen az utolsó sorozatig hatalmas bolyban haladt, akkor azonban szinte minden esélyes bakot lőtt, úgy tűnt ötre redukálódik az esélyesek száma. A végső sikerért ekkor két francia, Quentin Fillon Mallet, Simon Desthieux, két norvég, az összetett második Ole Einar Bjönrdalen, Emile Hegle Svendsen, a sprint és az üldözéses legjobbja, a német Simon Schempp és bajtársa Andreas Birnbacher vívott ölre menő küzdelmet. Ha az elmúlt évek sífutó képességeit tettük volna mérlegre, akkor biztosan a két északira tippelünk, ha viszont az ez évi formát nézzük, akkor Schemppre. Végül jócskán mellétrafáltunk, hiszen az első öthöz felzárkózott Jean Guillaume Beatrix, és ha már ez sikerült neki, akkor mindenkit lehajrázott. A célegyenesbe Svendsennel érkezett az élete első sikerét elérő gall, és erőből, szívből megoldotta a feladatot.

A harmadik a Björndalent lehagyó Schempp lett, aki élete legjobb hétvégéjét produkálta, és felzárkózott az összetettben. Fourcade végül hiába dolgozta le szisztematikusan a hátrányát, a négy hiba végzetesnek bizonyult, így maradt számára a 7. hely.

biatlon Biatlon Világkupa Pokljuka Szlovénia Jean Guillaume Beatrix Kaisa Mäkäräinen egyéb

A hölgyeknél sem az történt, amit vártunk. Az elmúlt három hétvégén pazarul versenyző németek terített betlit mutattak, legjobbjuk a 9. helyen befutó Vanessa Hinz lett, mögötte az ezúttal három lövést is elrontó Laura Dahlmeier, Franziska Hildebrand még náluk is rosszabbul járt, csak a 17.-nek futott be a célba.

A győztesnek járó 60 pontért nem volt akkora a küzdelem, a finn Kaisa Mäkäräinen jól kamatoztatta azt, hogy hosszú a versenytáv, így elengedő kilométer és idő marad a hibák kompenzálására. Persze ha nincs 32 évének minden tapasztalata, akkor egynél biztosan több hibát vét, és elveszik a tömegben.  Az utolsó, negyedik sorozatnál a cseh Gabriela Soukalova még vele tartott, de az utolsó 2 km-en 11 másodpercet kapott. Harmadik a hibátlanul teljesítő oroz Olga Podcsufarova végzett. A francia összetett első Marie Dorin Habert Dahmeierhez hasonlóan háromszor rontott, így csak 7. lett.

biatlon Biatlon Világkupa Pokljuka Szlovénia Jean Guillaume Beatrix Kaisa Mäkäräinen egyéb

Említést teszek még az idén pislákoló, egyre biztatóbb formát mutató német Miriam Gössner vesszőfutásáról, aki minden második lövését elvétette, így 10 (!!) rontással a 30. lett.

Az összetett állása:

Nők:

1. Gabriela Soukalova (cseh) 359 pont

2. Marie Dorin Habert (francia) 345

3. Franziska Hildebrand 307

Férfiak:

1. Martin Fourcade (francia) 384 pont

2. Ole Einar Björndalen (norvég) 337

3. Simon Schempp (német) 331

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk