Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi si alpesi sí világkupa Aspen óriás-műlesiklás Tessa Worley Federica Brignone

Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő zárónapján csak a hölgyek számára volt valódi kérdés: óriás-műlesiklásban Tessa Worley elsőségét matematikailag még veszélyeztethette a hazai pálya előnyét élvező Shiffrin. A valóságban egy pillanatig sem volt kérdéses Worley elsősége, végül ezen a versenyen is megelőzte az amerikait. A mai nap viszont nem róluk, hanem az olaszokról szólt: Fderica Brignone mindkét futamban a mezőny fölé nőtt, ráadásul Sofia Goggia és Marta Bassino segítségével színolasz dobogót hozott össze.

Kommentek: 0 komment

Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük a két technikai szakágban. Magyar idő szerint tegnap késő este ért véget az óriás-műlesiklás, melyet a hazai pálya előnyét élvező Mikaela Shiffrin nyert. A második futam hőse viszont nem ő, hanem Federica Brignone volt, 7 századra volt a hatalmas bravúrtól az olasz. Tessa Worley hideg fejjel végigment, felfért a dobogóra, 80 pontos előnnyel várja az utolsó versenyt.

alpesi si alpesi sí világkupa Squaw Valley Shiffrin óriás-műlesiklás

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világbajnokság óriás-műlesiklás Sankt Moritz Svájc Tessa Worley Mikaela Shiffrin

Három versenynapnyi szünet után (a csapatversenyt csak ne soroljuk már a komolyabb versenyek közé) folytatódott a világbajnokság Sankt Moritzban, mégpedig a nők óriás-műlesiklásával. A papírforma a vb során talán másodszor igazolódott, a szakági pontversenyt is magabiztosan vezető Tessa Worley egy fergeteges és egy megbízható csúszással simán nyerte a számot. Mögötte Mikaela Shiffrin első érmét szerezte szlalomon kívül, míg a dobogó harmadik fokára Sofia Goggia állhatott fel, több peches verseny után elmondható, teljesen rászolgált a bronzéremre. Archam Chiara képviselte a magyarokat a főfutamban, sajnos az első futamban kiesett, egy többeket megtréfáló kapuban.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Garmisch-Partenkirchen Németország

Garmisch-Partenkirchenben is a szakág két legjobbjának különversenyét hozta az óriás-műlesiklás. Marcel Hirscher délutáni űrsízésével azonban ezúttal Alexis Pinturault sem tudott versenyre kelni, sőt egy nagy rontás miatt végül a dobogóról is leszorult a franciák klasszisa. Másodikként nagy meglepetésre Matts Olsson végzett, míg a dobogó harmadik fokára a hazai nézők legnagyobb örömére Stefan Luitz állhatott fel. Az összetett régóta formalitássá lett, de Hirscher előnye most már óriásban is közelíti a 100 pontot.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Adelboden Svájc Alexis Pinturault Marcel Hirscher Philipp Schörghofer

Adelboden hű maradt hírnevéhez, a jelen két legjobb óriás-műlesiklójának parádéját hozta a verseny. Az első futamot alaposan megnyomta Alexis Pinturault nagyrészt ennek köszönheti karrierje 19. Világkupa-győzelmét. De kellett ehhez egy bődületesen összerakott második menet is, ami nélkül aligha tartott volna ki előnye Marcel Hirscher űrsízésével szemben. Az osztrákok klasszisa elképesztő színvonalon síelt délután, a francián kívül más nem vehette fel vele a versenyt, mindent elárul, hogy a honfitárs Philipp Schörghofer harmadikként már csaknem két másodperces hátránnyal zárta a versenyt. Holnap hasonló izgalmakat tartogathat a szlalom.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk