Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi sí lesiklás Kvitfjell Norvégia Kjetil Jansrud Peter Fill Beat Feuz

A szezonzárót megelőző utolsó lesiklásának adott otthont ma Kvitfjell. Ezúttal komolyabb zökkenőktől mentesen zajlottak le az események, s hab a tortán, a hazai favorit győzedelmeskedett végül. Kjetil Jansrud megerősítette helyét a szakági pontverseny élén, ám hátradőlni még butaság lenne részéről, a ma másodikként zárt Peter Fill ugyanis ott liheg a nyakán. A dobogó alsó fokára a világbajnok Beat Feuz állt fel. Klaus Kröll személyében egy egykori kristálygömbös jelentette be visszavonulását a Világkupától.

Kommentek: 0 komment

A mai dupla program második epizódjaként a férfi lesiklásra került sor Sankt Moritzban, az idei alpesi sí világbajnokságon. A hölgyek versenyéhez hasonlóan itt is az nyert, akitől azt leginkább várhattuk: az edzéskirály Beat Feuz lába a versenyen, a sok ezer svájci szurkoló előtt sem remegett meg. Az ugratókirály Erik Guay viszont ezúttal kicsit elszámította magát, a második helyen zárt. Az idei VB-n a dobogó elmaradhatatlan tartozékai az osztrákok, ezúttal Max Franz képviselte őket. Két magyar is indult, Nagy Bence kiesett, Kékesi Márton viszont magabiztos síeléssel az 52. helyet szerezte meg.

alpesi si Alpesi Sí VB St. Moritz lesiklas Beat Feuz Kekesi Marton Nagy Bence

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Garmisch-Partenkirchen Hannes Reichelt Peter Fill Beat Feuz

Péntekkel ellentétben elmaradtak a súlyos bukások a Kandaharon, ezt tekinthetjük a mai futam legnagyobb pozitívumának. A tegnap még hibát hibára halmozó Hannes Reichelt összerakott végre egy szinte tökéletes menetet, amivel győzni tudott Garmisch-Partenkirchenben. Másodikként Peter Fill végzett, a szakági címvédő ezzel átvette a vezetést a pontversenyben az ötödikként zárt Kjetil Jansrudtól. A dobogó harmadik fokára Beat Feuz állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Szuper-G Kitzbühel Ausztria Matthias Mayer Christof Innerhofer Beat Feuz

Hazai szíveknek örvendetes nyitányt kapott a kitzbüheli versenyhétvége: Matthias Mayer győzelmét hozta a pénteki Szuper-G. Az osztrákok olimpiai bajnoka mögött csak kevéssel, pár századdal maradt el Christof Innerhofer, az olaszok óriása, aki egy egylábas mentéssel tarkított kockázatvállaló menettel jelentkezett. A dobogó harmadik fokára Beat Feuz állhatott fel, így a harmadik nagy alpesi nemzet, Svájc is képviseltette magát a legjobbak közt. Örömteli tény, hogy bár esések ma is voltak, sérülésről nem érkeztek ez idáig hírek.

Kommentek: 0 komment

A szezon utolsó gyorsasági versenyét kevéssel delet megelőzően rendezték Sankt Moritzban. Túlzás nélkül állíthatjuk, a Világkupa-döntő legizgalmasabb szakágai hajrájára készülődhettünk, elvégre nem kevesebb, mint öten pályáztak reális eséllyel a kristálygömbre. Akárcsak tegnap lesiklásban, a napi győzelmet ma is Beat Feuz söpörte be, a szakági elsőség kérdése viszont két norvég közt dőlt el. Méghozzá annak az Aleksander Åmodt Kildének a javára, akiről múlt novemberben csak a téli sportok elvakultabb kedvelői tudtak bármit is. Kjetil Jansruddal ma megosztoztak a dobogó harmadik fokán. Miután Vincent Kriechmayr nem szerzett pontot, teljes norvég söprést hozott az idény, Aksel Lund Svindal zárt a pontverseny harmadik helyén.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk