Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csodák Beaver Creekben sincsenek: Marcel Hirscher nyerte a férfi óriás-műlesiklást a Birds of Prey lejtőjén. Megérdemelten, nagy fölénnyel, ám nem mindennapi (bár nála az elmúlt két nap alapján mindennapos) szerencsével. Nagy ellenfelei már az első futamban kiestek, egyedül a remeklő Stefan Luitz állíthatta volna meg, aki viszont a második futam legalján hibázott. A második így Muffat-Jeandet, a 3. Kristoffersen. Svindal el sem indult.

alpesi si alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Beaver Creek Hirscher

Kommentek: 0 komment

A férfiak műlesikló versenyével zárult a 2015-ös alpesi sí VB programja Beaver Creekben. Egészen a legvégéig úgy tűnt, ezúttal is az osztrákok örülhetnek, hisz az elsőként induló Marcel Hirscher kényelmes előnnyel várta a második futamot, és egyetlen kihívója, Alekszander Horosilov ronda lámpaláztól tett tanúbizonyságot a második futamban. Csakhogy Hirscher is képes hibázni: kapura lépett, így a franciák egykori (?) világklasszisa, Jean-Baptiste Grange szinte esélytelenül, 14-es rajtszámmal, remek második futammal megszerezte a VB-címet. Németek vannak még a dobogón: Fritz Dopfer lassan ezüstbe öntheti magát, a bronz pedig Felix Neureutheré lett. Ausztria egyetlen célbaérővel, a 12. Reinfried Herbsttel büszkélkedhet. Ivica Kostelić szépen, 15. hellyel búcsúzhat, átadva a helyet az őt megelőző új horvát reménységnek, Zubčićnak. Samsal Dalibor eredményét aligha kell ismertetnünk azokkal, akik ismerik az előéletét. Igen, megfelelt a várakozásoknak...


Kommentek: 0 komment

Anna Fenninger nyerte a női óriás-műlesiklást az alpesi sí VB-n Beaver Creekben. Az osztrák az első futamban behozhatatlan előnyre tett szert az egész mezőnnyel szemben, és a másodikban - hajszál híján ugyan, de - nem hibázta el az esélyt. Viktoria Rebensburg hatalmas második futammal szerzett ezüstöt, Jessica Lindell-Vikarby viszont szintén első futamának köszönheti a bronzérmet. Tina Maze most először szorult le a dobogóról, kifejezetten rosszul jött neki, hogy edzője tűzte az első futam pályáját. Furcsa egy nap volt ez: hasonló kudarcot jelentett a második futamban a svéd pályatűzés a svédeknek. A magyarok közül Miklós Edit befért a 60 fős második futamba, ezzel kihozva esélyeinkből a maximumot.


Kommentek: 0 komment

A női szuper-kombinációval zárult az alpesi sí VB első része. Egyértelműnek tűnt, hogy ez Tina Maze száma lesz, és a szlovén lány be is húzta a győzelmet. Nem volt azért olyan egyszerű a dolga, a kanyargós lesiklópálya komoly esélyt jelentett az oszták szlalomosoknak, azonban csak megszorítani tudták Mazét. Nicole Hosp lett a második, Michaela Kirchgasser a harmadik. Anna Fenninger és Lara Gut hiába tett meg mindent, ebben a kombinációban a gyorssízők csak a dobogós hely mögé férhettek. Miklós Edit eddigi eredményeihez mérten gyengén jött a lesiklásban, ráadásul a jeges pálya kikészítette a térdét, így szlalomban el sem indult.


Kommentek: 0 komment

A 2015-ös alpesi sí VB-n a mai napon a férfi lesiklással zárult a gyors számok programja. A szuper-G osztrák fiesztája után nagyot fordult a világ: két svájci a dobogón, és nem mellékesen mind a négy svájci induló a legjobb osztrák előtt. Patrick Küng némi meglepetésre lett világbajnok, a hazai pályán versenyző Travis Ganongot, és egy másik helvétet, Beat Feuzot megelőzve. Svindal megint szépet jött, Jansrud megint leszerepelt.


Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk