Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

északi összetett Ruka Finnország

Először is köszöntök minden sífanatikust 2016/17-es idényben. A rám vonatkozó, és tőlem elvárható sportágak közül az északi összetettről firkantom le első beszámolómat. Reményeim szerint senki sem rója fel nekem, hogy a blog többi munkatársával ellentétben jómagam nem vezetettem fel az idényt, ezt mindjárt az első két verseny eseményeivel pótolnám.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Levi Finnország Marcel Hirscher Michael Matt Manfred Mölgg Felix Neureuther Manuel Feller Dave Ryding Mattias Hargin

Átlagosnál is szorosabb versenyt hozott a szezon első szlalomja, a Leviben rendezett viadalon épp a győztes személye dőlt el tükörsimán. Egy az ő szintjén óvatosra vett első menet után délután odalépett a gázra Marcel Hirscher, s közel másfél másodperccel intézte el riválisait. Remekelt az osztrák csapat, az egykori kétszeres világbajnok Mario Matt öccse, Michael Matt zárt a második helyen, valamint Manuel Feller személyében még egyikük befért a legjobb öt közé. A délelőtt után még 2. helyen álló Marco Schwarz ugyanakkor kiesett, így a dobogó alsó fokára Manfred Mölgg állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Levi Finnország Mikaela Shiffrin Wendy Holdener Petra Vlhova Veronika Velez-Zuzulova Maren Skjöld Melanie Meillard

Mikaela Shiffrin erődemonstrációját hozta a szlalom Leviben, miközben a szakág előző évi győztese kiesett a második futamban. Két fiatal tehetség állt még dobogóra, Wendy Holdener nagy csatában győzte le Petra Vlhovát. A nap meglepetését már nem ők, hanem két még fiatalabb versenyző szolgáltatta. A norvég Maren Skjøld az 5., míg a svájci Melanie Meillard az 6. helyen végzett - egyformán harmincon túli rajtszámmal.

Kommentek: 0 komment


Megnyalhattuk ma is mind a 10 ujjunkat, annyira fergeteges versenyen vagyunk túl. A Levire oly jellemző tapogatózó, kis időkülönbségekkel teli első futam után egymást licitálták felül a fiúk, a végéhez érve pedig egy sokáig emlékezetes verseny kerekedett. Henrik Kristoffersen karrierje második győzelmét szerezte a Világkupán, mögötte a hasonlóan klasszis sízéssel jelentkező Marcel Hirscher következett, de a hátsérüléssel bajlódó Felix Neureuther dobogója is megérdemel egy kalapemelést. Dalibor Samsal egy első futamos 56. hellyel kezdte meg szereplését magyar színekben.

Kommentek: 0 komment

"Feje tetejére állt a világ három hét alatt?" - gondolhatták sokan a versenynaptár legészakibb helyszínén lebonyolított szlalomot követően. A söldeni idénynyitón gyalázatosan szereplő Tina Maze valósággal megtáltosodott Leviben, ellentmondást nem ismerő magabiztossággal győzött. Eközben a nemrég még első óriás-műlesikló sikerét ünneplő Mikaela Shiffrin két széteső csúszással még a legjobb tízbe sem bírta beverekedni magát. No, azért szokott történésekről is beszámolhatunk, úgymint Frida Hansdotter menetrend szerinti második helyéről, illetőleg egy osztrák dobogóról, ezúttal a remek formának örvendő Kathrin Zettel révén. Részletes összefoglaló.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk