Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi sí óriás-műlesiklás Sölden Ausztria 2016-2017 Alexis Pinturault Marcel Hirscher Felix Neureuther Zan Kranjec Ted Ligety Thomas Fanara

Parádés versennyel vette kezdetét az Alpesi Sí Világkupa a férfiak összevetésében. Alexis Pinturault győzelmét hozta a söldeni óriás-műlesiklás, miután mindkét futamon a legjobb időt síelve 7 tizeddel legyőzte azt a Marcel Hirschert, aki hatalmas rontása ellenére mindenki mást simán megelőzött. A dobogó alsó fokára Felix Neureuther állhatott fel. A nap meglepetésembere Szlovéniából érkezett, Žan Kranjec bátor sízéssel egyebek mellett a szakág élő legendáját, Ted Ligetyt is maga mögé utasította.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Alta Badia Olaszország Marcel Hirscher Henrik Kristoffersen Victor Muffat Jeandet Ted Ligety Mathieu Faivre Alexis Pinturault

Bár szorongatták becsülettel, zsinórban harmadszorra győzött Alta Badián Marcel Hirscher. Az összetett pontversenyt újra vezető osztrák mögött a legutóbbi műlesiklást megnyerő Henrik Kristoffersen, valamint az első futamot követően még vezető Victor Muffat Jeandet állhatott fel a dobogóra. A szám világbajnoki és olimpiai címvédője, Ted Ligety halovány délelőtti menete után összekapta magát, felzárkózott a 4. helyre.

Kommentek: 0 komment

Világkupa alpesi síelés Alpesi Sí Világkupa Szuper-G Marcel Hirscher Ted Ligety Andrew Weibrecht Mattia Casse Adrien Théaux Travis Ganong Aksel Lund SvindalSzezononként mindig akad legalább egy olyan verseny, aminek a forgatókönyvét átírja az időjárás szeszélye. Ilyen alkalom volt a mai. A megkurtított pályán az elsők közt rajtolók komoly előnyt élveztek, ami fényesen jelez a tény, hogy az érdemi eredményre korábban képtelen, semmi rendkívülit nem produkáló Mattia Casse 1-es rajtszámmal kis híján dobogóra állhatott. Eljött a nagy nap Marcel Hirscher számára, remekül meghúzta a kanyargós szakaszt, a vele azonos körülmények közt indulókat lazán verte, az már a szerencse műve, hogy egy erős TOP15 helyezésből győzelem kerekedett. Külön pozitívum osztrák részről a norvégok szereplése, Aksel Lund Svindal csupán a 21. helyen végzett, míg Kjetil Jansrud pont nélkül zárt.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí alpesi sí világkupa előzetes lesiklás Szuper-G óriás-műlesiklás szlalom Marcel Hirscher Aksel Lund Svindal Kjetil Jansrud Alexis Pinturault Ted Ligety

A söldeni idénynyitó után egy hónappal, ha az időjárás is úgy akarja, úgy igazából is elrajtolhat a téli sportok karavánja, mely egészen jövő március végéig bőségesen el fog látni minket izgalmakkal, sportcsodákkal. Múltkoriban a hölgyekről szóltunk hosszasan, épp eljött tehát az idő, hogy a férfi mezőnyt is boncolgassuk kicsikét. Marcel Hirscher ötödik sikerére számít a sportközvélemény, az osztrákok gigásza idáig rendíthetetlennek bizonyult a technikás számokban, ami egy viszonylag ponterős Szuper-G mellé elegendőnek is mutatkozhat az újabb címvédéshez. Ha mégsem így történik, arról a norvégok párosa, Kjetil Jansrud és Aksel Lund Svindal tehet. Netán Alexis Pinturault dobbant ezen a télen egy igazán nagyot? 46 versenyen dőlhet el az Összetett Világkupa sorsa.

Kommentek: 0 komment

Ha esetleg valaki kisebb elégedetlenséggel állt fel a tegnapi női verseny végeztével, a férfiak ma egész biztosan kárpótolták őket. Századok döntöttek az első helyek sorsáról, hármas holtverseny született az élmezőnyben. Élete futamát síelte Thomas Fanara, ami 2 századdal Hirscher ellen még elegendőnek bizonyult, Ted Ligety ellen mit sem ért. Az amerikai szakági klasszis egy komoly hibát követően fittyet hányt esélyeinek, megdöntötte a Sölden kapcsán minduntalan hangoztatott - innentől már csak - legendát: ti. a lapos részen már nem lehet csodát tenni, s fordítani. Parádés versennyel indult a szezon! Samsal Dalibor idővel búcsúzott délelőtt.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk