Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Visszatért az osztrák hegemónia az alpesi síbe, a férfiak után a női mezőnyben is az ő síelőjük nyerte az összetettet. Hirscherhez hasonlóan Anna Fenninger is győzelemmel tette ezt, óriás-műlesiklásban Eva-Maria Bremet és a nagy rivális Tina Mazét előzte meg. A szakági kristálygömb is Fenningeré lett, Brem itt is kettőssé tette az osztrák sikert. Vonn meglepetésre indult, még meglepőbb módon két hiba nélküli futamot produkált, így övé lett az összetett bronzérem.


Kommentek: 0 komment

Marcel Hirscher mindent vitt, az összetett győztese a mai szlalomot megnyerve a legkanyargósabb szakág kristálygömbjét is begyűjtötte. Neureuther az első futamát elrontotta, a másodikat ellazsálta, megérdemelten bukta el nyert helyzetből a szakágit. Giuliano Razzoli és Alekszandr Horosilov fért még fel a dobogóra, az első futamban remeklő Gross-Kristoffersen duó végül alaposan hátraesett.


Kommentek: 0 komment

Henrik Kristoffersen történelmet írt, hisz ő az első olyan friss junior-világbajnok, aki utána a felnőtt Vk-döntőt is megnyerte. Igaz, ahogy a junior-VB-n is írtuk, ő már rég kinőtte a fiatalok mezőnyét... A mai óriás-műlesikláson (gyengébbik számában!) Mindenki más csak messziről nézte a norvég hátát, Dopfer és Fanara fért még fel a dobogóra. Hirscher 4., így hiába jött hatalmas második futamot, és lett 11. Jansrud, alighanem végképp eldőlt az összetett. A szakágit Hirscher már korábban megnyerte, Pinturault és Ligety zárt mögötte.


Kommentek: 0 komment

Mikaela Shiffrin nyerte Frida Hansdotter előtt a méribeli Világkupa-döntő női szlalomversenyét, a szakági versengésben is ugyanez lett a végeredmény. Mondhatni, jól tükrözték az egész idényt a ma történtek: a stabilan síelő Hansdotter féltávnál már vezetett, ám Shiffrinnek egyetlen igazán összerakott szektor is elég ahhoz, hogy a mezőny fölé nőjön. Veronika Vélez-Zuzulová ma is dobogón zárt, hajszállal megelőzve Tina Mazét, a szakági bronz így is a szlovéné lett. Anna Fenninger jött, látott és pontot se szerzett, ám Maze viszonylag gyenge szereplése miatt mégis mondhatjuk: győzött. 20 pont alatti a szlovén előnye összetettben, óriásban ezt Fenninger könnyen megfordíthatja.


Kommentek: 0 komment

A lesiklás után a szuper-G-vel folytatódott ma a Világkupa-döntő programja Méribelben. A férfiak versenyét Dustin Cook nyerte, a szakágat már korábban megnyerő Kjeti Jansrudnak meg kellett elégednie a második hellyel. A francia Brice Roger fért még fel a dobogóra, a verseny elején síelők alighanem előnyben voltak. A norvég amiatt lehet még szomorúbb, mert Marcel Hirscher bejött a 4. helyre - remek osztrák "csapatmunkával", valamennyi szakági specialista honfitársát megelőzve, amire a norvég és Hirscher közti 4 százados különbséget elnézve nem is lett volna szükség. A szakági dobogóra Jansrud mögé a ma pontot se szerző Dominik Paris és Matthias Mayer fért fel, összetettben Hirscher még mindig vezet, vagyis csak papíron nem dőlt el a verseny.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk