Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

  Szuper-Kjetil: 3-ból 3!

alpesi sí Szuper-G Santa Caterina Olaszország Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud legyőzhetetlen idén Szuper-G-ben, a harmadik szakági futamon is csak hátát nézték a többiek, ha képletesen fejezzük ki magunkat. A második helyről viszont mindössze 5 század döntött, méghozzá Hannes Reichelt javára. Santa Caterina meghozta az olasz dobogót is, Dominik Paris révén örülhettek a hazaiak is.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Madonna di Campiglio Olaszország Henrik Kristoffersen

Az alpesi sí szerelmesei mind a 10 ujjukat megnyalhatják, mivel rendre gigászok csatáját hozza a szlalom a férfiak mezőnyében. Két uraság kimagaslik az egyébként roppant kiegyensúlyozott és magas színvonalú mezőnyből. Amikor azt érezzük, Marcel Hirscher űridőt síelt, s azt már nem lehet felülmúlni, mindig érkezik Henrik Kristoffersen, és alaposan rácáfol vélekedésünkre. Madonna di Campiglio lejtőjén is a norvég győzedelmeskedett az osztrák előtt, s hogy legyen oka a hazaiaknak is örömre, arról tett Stefano Gross és Manfred Mölgg, kettejük közt pár század döntött, így előbbi állhatott dobogóra. Samsal Dalibor jól síelt, pechére sokadmagával tett így. Két tizeden múlt a hőn áhított magyar pontszerzés.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Val Gardena Olaszország Max Franz

Karácsony előtt megszaporodnak az események az alpesi síelők háza táján, egymást érik a versenyek, patinás helyszínek váltják egymást. Ezen a héten Val Gardena, vagy német nevén Gröden fogadta a legjobb lesiklókat, akik egy klasszikus lejtőn, a Saslongon csaptak össze egy héttel az ünnepek előtt. A norvégok diadalsorozata, habár kevésen múlt, de végéhez ért. Sokáig Aksel Lund Svindal vezette a versenyt, dacára egy vállalhatatlanul gyenge szektorának. A papíron legkeményebb riválisokon már túl volt, ám ez a francokat ért neki maximális elismerést, jött ugyanis az edzéseken azért jó időket síző Max Franz, s bő 650 nap elteltével győzni tudott osztrák lesiklóként a Világkupában. A dobogó alsó fokára a lejtő specialistája, Steven Nyman állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás La Thuile Olaszország Nadia Fanchini Lindsey Vonn Daniela Merighetti Larisa Yurkiw Laurenne Ross Fabienne Suter Miklós Edit

Már pénteken érlelődött a bravúrgyőzelem, akkor azonban nem segítették a századok, továbbá kifogott egy utolérhetetlen menetet Lara Gut módra. Segítette talán kicsit az időjárás szeszélye, ezzel együtt rászolgált első lesikló győzelmére a Világkupában. Nadia Fanchini úgy utasította maga mögé Lindsey Vonnt, hogy az amerikai látható sízési hiba nélkül ma délben elérte a célvonalat. A szakági elsőséget ezzel bebiztosító amerikai klasszis összetettben is visszavette a vezetést a ma csupán a 11. helyen záró Guttól. S hogy teljes legyen az olaszok öröme, Daniela Merighetti is felállhatott a dobogóra, mi több, további két talján még befért a TOP-10-be. Miklós Edit remekül alkalmazkodott a körülményekhez, több ászt, köztük a komplett osztrák lesikló válogatottat megelőzve a 8. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás La Thuile Olaszország Lara Gut Cornelia Hütter Nadia Fanchini Fabienne Suter Laurenne Ross Tina Weirather Miklós Edit

Célegyenesébe fordul lassan az alpesi síelők Világkupa-sorozata, e hétvégén három sorsfordítónak ígérkező verseny áll a nők előtt, méghozzá egy ritkán rendező helyszínen, La Thuilén. A mai lesiklást irdatlan nagy fölénnyel nyerték, épp a győztes személye volt váratlan. Lara Gut volt az, aki hóba döngölte ellenfeleit, s ami örömét továbbfokozza, Lindsey Vonn nullázott legerősebb számában. A dobogóra az osztrákok üdvöskéje, Cornelia Hütter, valamint a mögötte egyetlen századdal végző Nadia Fanchini állhatott fel. Miklós Edit síelése messze volt a kívánatostól, mindent elárul róla, hogy így is 13. helyen zárt.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk