Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi si alpesi sí világkupa Aspen szlalom André Myhrer Marcel Hirscher

Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra, a férfi műlesiklásra került sor. Nemcsak Marcel Hirscher elsősége, de a dobogósok kiléte is gyakorlatilag eldőlt már korábban, így leginkább a síelés szeretetéért - no meg a ranglista-pontokért - küzdött a mezőny. Legjobban egy veterán őrizte meg a motivációját: André Myhrer nyerte a záróversenyt. Neureuther és Michael Matt a dobogón, Hirscher a legvégén besokallt, és vezető helyről a 4.-re esett hátra.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Aspen USA Marcel Hirscher Felix Neureuther Mathieu Faivre

Délelőtt egyetlen századdal még kikapott, összességében viszont a megszokott erődemonstrációját hozta Marcel Hirscher a szezon utolsó óriás-műlesiklásán. Valószerűtlenül ihletett módon síelt az osztrák a tavaszias időben, ellenfele ma sem volt igazán. Felix Neureuther közelítette meg leginkább, míg a dobogóra harmadik fokára Mathieu Faivre állhatott fel, aki ennek és Pinturault újabb kiesésének köszönhetően előreugrott a szakági tabella második helyére.

Kommentek: 0 komment

Újabb technikai szám a férfiaknál, újabb osztrák győzelem a Világkupában. Épp a név okozott kisebbfajta meglepetést, Michael Matt sikerére kevesen tippelhettek csak. A kétszeres világbajnok Mario Matt öccsének két energikus menete is édeskevésnek bizonyult volna viszont, amennyiben Stefano Gross nem izgulja el a délutáni futamot, s nem csúszik a második helyre csaknem másfél másodperces előny birtokában. A dobogó harmadik fokára Felix Neureuther állhatott fel. Marcel Hirschernek ezúttal meg kellett elégednie a negyedik hellyel, ám a nap nyertese így is ő, mivel Kristoffersen kiesésével ezzel is bebiztosította újabb szakági kristálygömbjét.

Kommentek: 0 komment


alpesi sí Alpesi Sí Világbajnokság szlalom Sankt Moritz Svájc Marcel Hirscher Manuel Feller Felix Neureuther Samsal Dalibor Kékesi Márton

Osztrák erődemonstrációt hozott a 2017-es világbajnokság befejező versenyszáma, a férfiak szlalomja. Marcel Hirscher kétharmad másodperces előnnyel, tükörsimán nyerte második aranyérmét Sankt Moritzban. Mögötte az a Manuel Feller futott be, akinek idén alig akadt olyan Világkupa- versenye, ahol mindkét futamot teljesítette volna. A túlzásba vitt vagányság ezúttal ezüstéremmel párosult. A másik két osztrák dobogós helyről várhatta a délutáni folytatást, ám ők nem bírták idegekkel: Marco Schwarz és Michael Matt is jócskán hátrébb csúszott. Így adódott egy lehetőség Felix Neureuther számára, aki élni is tudott vele, a favorit Henrik Kristoffersent kevéssel megelőzve ő is dobogóra állhatott. Ivica Kostelić személyében a sportág világklasszisa búcsúzott el a sípályákról. Samsal Dalibor biztató szektoridők után szokás szerint kiesett az első futamban. Kékesi Márton mindkét futamát teljesítette, a 45. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Kitzbühel Ausztria Marcel Hirscher Dave Ryding Alekszandr Horosilov

Kiváló versenyt, s - ami a hangulatnak sem tett rosszat - osztrák győzelmet hozott a szlalom Kitzbühelben. Marcel Hirscher egy egészen káprázatos második futammal hóba döngölte riválisait a Ganslernhangon, így hiába állt délelőtt még csak a 9. helyen, tulajdonképp kérdés nélkül diadalmaskodott. Brit sporttörténelmet élhettünk át a mai napon. Dave Ryding révén először állt dobogón Világkupában brit alpesi síző. A dobogó harmadik fokán egy orosz, Alekszandr Horosilov ünnepelt, tőle 4 századdal egy norvég, Leif Kristian Haugen következett. Mindinkább nemzetközivé válik a sportág, ez örömteli. Henrik Kristoffersen kiesett délelőtt, így a szakági tabellát újra Hirscher vezeti tisztes 80 pontnyi előnnyel.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk