Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tegnapi naphoz képest viszonylag rendben, igaz, ma is pár órás csúszással zajlott le a női alpesi sízők Világkupa-programja Andorrában. A mai alpesi összetett (alias szuper-kombináció) rövidke szuper-G-jét kis hátránnyal túlélhették a szlalomosok, így cseppet sem meglepő, hogy technikai sízők végeztek az élen. Marie-Michele Gagnon kiváló szlalommal nyert Wendy Holdener és Anne-Sophie Barthet előtt. Lindsey Vonn féltávnál még vezetett, szlalomban törvényszerűen hátraesett, ám minden bizonnyal megúszta a tegnapi bukást. Gut viszont még rémesebbé tette hétévégéjét, gyenge szuper-G után szlalomban kiesett.

alpesi sí világkupa Soldeu szuper-kombináció Gagnon

Kommentek: 0 komment

Kitzbühel mai kettős versenynapja a szuper-kombináció szlalomfutamával zárult. Marcel Hirscher kapura lépett, és bár rossz szokása szerint rezzenéstelen arccal végigment, ezúttal nem úszta meg a kizárást. Aksel Lund Svindal nem élt az eséllyel, kapura lépett. A franciák pedig köszönték szépen, és kisajátították a dobogót: Alexis Pinturault 9 tizeddel verte Victor Muffat-Jeandet-t, ő pedig pár századdal Thomas Mermillod-Blondint.

alpesi si alpesi sí világkupa szuper-kombináció Kitzbühel Pinturault

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa szuper-kombináció Lara Gut Lindsey Vonn Michaela Kirchgasser Marusa Ferk Margot Bailet Ragnhild Mowinckel

Már a lesiklást követően biztosra vehettük a kétesélyes küzdelmet, Lindsey Vonn és Lara Gut közt így a szlalom volt hivatott dönteni. A lehető legminimálisabb különbség alakult ki, méghozzá a svájci javára. Az összetett két legnagyobb esélyese mögött a papírformát igazolva Michaela Kirchgasser állhatott fel dobogóra, remek műlesiklásának hála.

Kommentek: 0 komment

Október utolsó hétvégéjén vette kezdetét az Alpesi Sí Világkupa idénye, méghozzá a söldeni Rettenbach- gleccseren. Jelentős világverseny híján ez a tél a Világkupáról fog szólni, az átlagosnál több helyszínnel, versennyel készül az FIS szervezőbizottsága. Az előző három szezon összetett győztese kihagyja ezt a telet, így ha csak Lindsey Vonn térde nem gondolja másként, visszatérhet az amerikai dicsőséges korszaka. Szerintünk korántsem olyan biztos! Az idéntől Szuper-G-ben is elrajtoló Mikaela Shiffrin mindkettőjüket megtréfálja? Esetleg Lara Gut, vagy Tina Weirather elér oda, ahova sokan évek óta várják őket? Világ- és olimpiai bajnokok egész sora intett búcsút az élsportnak, így több szakágban is élre törhetnek a fiatalok. Miklós Edit remek felkészüléssel a háta mögött öregbítheti tovább a magyar alpesi síelés hírnevét. Előzetesünk első részében a női mezőnyt tekintjük át.

Kommentek: 0 komment

Tina Maze aligha emlékszik majd jó szívvel az alpesi sí Világkupa egyetlen bolgár helyszínére: a szuper-kombinációt, régi-új nevén alpesi összetettet - elméletben - uraló szlovén váratlan vereséget szenvedett. Legyőzője ráadásul az az Anna Fenninger volt, aki ezzel az összetettben is egyre komolyabb nyomást helyez Mazéra. Csak hogy még tovább fokozzuk: a szuper-G-ben kialakult különbségen Maze a szlalomban gyakorlatilag nem tudott változtatni a legtechnikásabb szakágban nem is versenyző riválisával szemben. Ez lehet az idény fordulópontja? A harmadik hely úgy lett Kathrin Zettelé, hogy finoman szólva se kellett megerőltetnie magát. Nagy dícséret illeti a negyedik Margot Bailet-t, aki gyorssízőként szlalomban jobbat ment Mazénál.


Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk