AJÁNLÓ
 
14:30
2015. 11. 28.
Eric Frenzel immáron harmincöt Világkupa futamgyőzelemnél tart, öles léptekkel halad...
A bejegyzés folyatódik
 
14:30
2015. 11. 28.
Először is köszöntök minden sífanatikust 2016/17-es idényben. A rám vonatkozó,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:30
2015. 11. 28.
Az északi szakágak mindegyike a Holmenkollen-i síparkban veselkedett egymásnak. Az északi...
A bejegyzés folyatódik
 
14:30
2015. 11. 28.
A német világsztár sorozatban 11-szer nyert Seefeldben, és a világkupa futamgyőzelmek...
A bejegyzés folyatódik
 
14:30
2015. 11. 28.
Senki nem tudja megállítani a sportág jelenlegi utolérhetetlen egyéniségét, a német...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

északi összetett előzetes Frenzel RydzekA téli sportok „nagyasszonya”, az északi összetett szakág a Világkupát tekintve a 33. életévébe lépett, és világverseny hiányában mégis nagy dobára készül.  A sportág jelenkori óriása, a német Eric Frenzel a 2015/16-os évadban a nagy Hannu Manninen rekordjaira pályázik, a nyáron „családbővülésen” átesett ász főleg a zsinórban elért négy összetett elsőség beállítását tűzte ki célul.

 


Az északi összetett erre idényre újból változásokon esett át: ezentúl nem 1,5, hanem 1,8 pontot kaphatnak a versenyzők minden elért méter után. Papíron ez a jobb ugrók malmára hajtja a vizet, persze a puding próbája az evés, vagyis a szabályváltoztatás a rukai nyitóhétvégén azonnal tesztelés alá kerül.     

A világversenyektől mentes szezon nagy csatákat hozhat, ezt maga az elmúlt három évad legjobbja, a német Eric Frenzel jelentette ki, akinél nyáron bővült a család, felesége egy Leopold névre keresztelt kisfiúnak adott életet. S ha már a keresztelésnél tartunk, a Nemzetközi Sí Szövetség, és a német sportújságírók mostanság Mr. Seefeldnek aposztrofálják Frenzelt - nem csoda, hiszen eleddig 8 alkalommal tudott nyerni az ausztriai Világkupa állomáson.    A német sportvezetés persze reméli, hogy szezonelőtti „apáskodás” nem kényelmesítette el legjobbjukat, és folytatja ritkán tapasztalható sorozatát.  Az északi összetett történetében eddig egyetlen versenyző, a finn Hannu Manninen volt képes zsinórban négyszer a legjobbá válni.

És hogy kik lehetnek azok, akik kiéneklik a sajtot a 27 éves Frenzel szájából?
Ott van mindjárt honfitársa, a futásban szélvészgyors Johannes Rydzek, aki ha képes javítani ugróstabilitásán, és nem izgulja el az éles szituációkat, akkor egy egész idényen át ott liheghet barátja nyakán.

északi összetett előzetes Frenzel Rydzek
A veretes sort folytassuk a tavalyi szezon óta nyugodtan egyszemélyessé vált (ennek magyarázata picit később…) osztrák csapat korosodó, ám évről évre gyorsuló, az összetettre joggal kandidáló Bernard Gruberrel, aki mindjárt Rukában nagyot domboríthat – tavaly itt második lett.


No és persze jöjjenek a sportág legeredményesebb nemzetének tagjai, a norvégok, közülük is inkább a fiatalok, Magnus Krog, az olimpiai bajnok Jürgen Graabak, de persze nagy öregekről, Havard Klemetsenről és Magnus Moanról sem feledkezzünk meg.

északi összetett előzetes Frenzel Rydzek
Frenzel legfőbb riválisai közé sorolható még a japánok legmegbízhatóbb alakja, az elmúlt három évadban rendre az összetett dobogóján végző Akito Watabe - aki a nyári idényben többször megadásra késztette ellenfeleit. Ezen felül még az amerikaiak sífutó királyai, a Fletcher fivérek, Bryan és Taylor, náluk mindig az ugrás jelenti a hiányfaktort, az esetek többségében túl nagy hátrányból kell nekivágniuk a futótávnak. 


S még egy valakiről nem szóltunk, a tavaly rapszodikusan szereplő olasz Alessandro Pittinről, aki általában Taylorékkal együtt igyekszik átverekedni magát a mezőnyön, vagyis nála is az ugrás jelenti a szűk keresztmetszetet.

északi összetett előzetes Frenzel Rydzek
Ahogy ígértük, néhány szó elejéig „megemlékezünk” az osztrákok megcsappanásáról. Aminek legfőbb oka, hogy két világnagyságuk, Mario Stecher és Christoph Bieler is letette a lantot, manapság mindketten a szakmai stábban próbálják érvényesíteni versenyzői tapasztalataikat.

Egyelőre legyen elég ennyi, innentől kezdve a versenyzőké a főszerep, akik meglepően enyhe időben, Rukán vágnak neki a 12 állomásból álló sorozatnak. 

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk