OLVASTAD MÁR?
 
Közeleg a tél és a 2016/17-es szezon a Síparadicsomon!
Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig, így itt az ideje, hogy újra teljesen megnyissa kapuit Síparadicsomunk!
 
Gyarmati Panka 14. idei legfontosabb versenyén
Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén, a Burton US Openen. A versenyre a világ 16 legjobb snowbordosát hívták meg, ebben az erős mezőnyben mutatkozhatott be Panka is. Sajnos egyik menete sem volt teljesen tiszta, de így...
 
Magyar snowboard: Panka Koreában, Ifjúsági olimpiai 13. és 17. hely
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az Ale Inviteon megszerzett harmadik helye után egyből Pyeong Changba utazott, de végül az olimpia tesztversenyén nem vett részt. Két ifjú snowboard krosszosunk, Fehér Zsófia és...

egyéb északi összetett Északi Összetett Világkupa Jarl-Magnus Riiber Holmenkollen

Az északi szakágak mindegyike a Holmenkollen-i síparkban veselkedett egymásnak. Az északi összetett elitje a múlt heti seefeldi körülményekhez képest jóval cudarabb - téliesebb, ha úgy tetszik - időjárási paraméterek mellett volt kénytelen versengeni.

 

A hétvége igazi kérdése az volt, folytatódik-e Eric Frenzel páratlan sorozata. A pazar formát futó német a próbaugrásoknál jócskán leszerepelt, de kvalitásait ismerve azon mutatványból nem szabadott kiindulni.

egyéb északi összetett Északi Összetett Világkupa Jarl-Magnus Riiber Holmenkollen

A síugró részt amúgy a 18 éves norvég bajnok Jarl-Magnus Riiber egyszemélyes alakítása fémjelezte: 130 méteres ugrását senki, de senki meg sem közelítette. Az ifjú viking mögött kéz a kézben végzett a japán Akito Watabe, és kedvelt hősünk, Eric király.

A ködös sífutás előtt sokan elmorfondíroztak azon - köztük én is -, az egyperces előny vajon kitart-e Riibernek. Aztán a táv első fele választ kreált mindenre: alig 10 másodpercet hozott az elsőn a Watabe-Frenzel duó. A múlt heti történtek ismeretében furcsa volt, hogy a világkupa éllovas Frenzel le-le maradozott a szamurájról - úgy tűnt vakszolási nehézségekkel küzd. A 10 km második felére azért csökkent Riiber fórja, de akkor már spórolhatott is az erejével.

Az utolsó kilométer alatt már kitörő örömmel botozott a pályán a jövő leendő sztárja, akit végül Watabe követett a célban másodikként, Frenzel pedig harmadikként - vagyis az állás semmit nem változott a rajthoz képest.

A németek " elvakszolását" támasztotta alá, hogy az amúgy jó pozícióból sífutó. Johannes Rydzek totálisan kifulladt a végére, rengeteg helyet veszítve ezzel. A legnagyobb felkapaszkodást az ugrásban pocsék Fabian Riessle produkálta, aki a 22. helyről bejött 9.-nek, majd másfél percet hozva Riiberen.

egyéb északi összetett Északi Összetett Világkupa Jarl-Magnus Riiber Holmenkollen

A VK- rangsor persze nem változott, Watabe ugyan önbizalomgyűjtő akciójának köszönhetően pár pontot faragott Frenzelen. Azt azonban nehéz elképzelni, hogy a szezon hátralévő versenyein olyan nagyot forduljon a kocka, hogy a japán rendre a német előtt végezzen, ledolgozva ezzel ponthátrányát.

Még egy passzus Riiberről, az élete első sikerét abszolváló norvég nagy versenyző lehet, ez már a múlt heti kizárással végződő seefeldi futamon kiderült - mindezt főleg a hajrábeli képességeit alapul véve.

A sportághoz kapcsolódó hír, hogy a feltörekvő országok képviselői a lillehammeri Ifjúsági Olimpia indulói egy héttel ezelőtt az ausztriai Villachban és a szlovéniai Planicán  képzett szakemberek utasításai közepette edzőtáboroztak, köztük magyar ifjoncok is. A síugrást 30-astól 130-as sáncig gyakorolták - kinek mi feküdt, vagy mit engedett a felkészültsége.

A FIS északi összetett Világkupa állása:

1. Eric Frenzel (német) 731 pont

2. Akito Watabe (japán) 634

3. Fabian Riessle (német) 603

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk