OLVASTAD MÁR?
 
Közeleg a tél és a 2016/17-es szezon a Síparadicsomon!
Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig, így itt az ideje, hogy újra teljesen megnyissa kapuit Síparadicsomunk!
 
Gyarmati Panka 14. idei legfontosabb versenyén
Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén, a Burton US Openen. A versenyre a világ 16 legjobb snowbordosát hívták meg, ebben az erős mezőnyben mutatkozhatott be Panka is. Sajnos egyik menete sem volt teljesen tiszta, de így...
 
Magyar snowboard: Panka Koreában, Ifjúsági olimpiai 13. és 17. hely
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az Ale Inviteon megszerzett harmadik helye után egyből Pyeong Changba utazott, de végül az olimpia tesztversenyén nem vett részt. Két ifjú snowboard krosszosunk, Fehér Zsófia és...

egyéb snowboard Gyarmati Panka

Gyarmati Panka szombat délután Svédországban vett részt egy meghívásos big air versenyen és a nagyszerű harmadik helyet érte el. Az Ale Invite nem tartozik a FIS égisze alá, de beleszámít a nemzetközi szövetséget szakadárnak tekintő World Snowboard Tour (WST) naptárába (a két naptár átláthatóságát bonyolítja, hogy a legtöbb FIS VK verseny rendelkezik WST homologizációval is), amely a snowboardosok körében jóval nagyobb tiszteletnek örvend.

 

A svéd verseny rangját jelzi, hogy ugyanezen a napon Québecben világkupát rendeznek szintén big airben, mégis olyan nevek fogadták el a meghívást, mint Kirra Kostenburg, aki Panka mögött lett második Mammoth Mountainben, Klaudia Medlová, VB bronzérmes, Kjersti Buaas, háromszoros X-Games dobogós és persze Gyarmati Panka, aki visszatért Európába a verseny kedvéért.

egyéb snowboard Gyarmati Panka

A big air a freestyle snowboard egyik ága. Itt egy természetes, hóból épített, vagy mesterséges nekifutó után egy rámpáról ugranak el a versenyzők és mutatnak be trükköket, majd próbálnak minél tökéletesebben talajt fogni. A versenyzők több alkalommal próbálkoznak, minden alkalommal pontozzák őket. A legjobb menetre kapott pontszám számít bele a végső eredménybe.

egyéb snowboard Gyarmati Panka

Ezúttal három próbálkozást mutattak be a versenyzők. Panka az első körös hátraszaltója után a második helyen állt, csak egyik legjobb barátnője, a szlovák Klaudia Medlová állt előtte. Látványos ugrását kitörő ovációval fogadta a közönség. A második körben backside 180-at ugrott dupla grabbel, javítania nem sikerült, ahogy a mezőnyből senkinek sem.

A harmadik ugrásban Panka elsőkörös hátraszaltóját mutatta be, mely ezúttal jobban sikerült - tudta javítani a pontszámát, de Medlovát nem érte utol. Végül a brit Aimee Fuller még beférkőzött kettejük közé a dobogón. Ezzel az ötfős mezőny élén Klaudia Medlová végzett, megelőzve Fullert és Pankát.

Panka menete videón

Panka a következőket nyilatkozta a Magyar Snowboard Szövetségnek a versenyt követően:

„Tegnap sokáig gondolkoztunk, hogy milyen ugrást válasszak. Én voltam az első a rajtlistán, nem nagyon volt viszonyítási alap a sebességhez. Ma friss hó esett, úgyhogy még inkább tartottam a sebességtől. Elsőre rövidet ugrottam, ami a hátamnak nem esett jól. Fájdalomcsillapítóval csúsztam, de legalább sikerült mindhárom körben beadnom az ugrásaimat. Nem mertem kockáztatni a sebesség miatt, és azért sem, mert még hosszú út áll előttem. De nagyon örülök a dobogónak és Klaudia győzelmének is! :)”

egyéb snowboard Gyarmati Panka

Gratulálunk Pankának a nagyszerű eredményhez!

Képek forrása: Magyar Snowboard Szövetség

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk