OLVASTAD MÁR?
 
Korcsolya: Csak úgy hasítják a jeget legjobbjaink 
A short track égbekiáltó sikere alatt Nagy Konrád megmutatta a hazai mezőnyben, hogy mi az európai mérce, ezen a héten pedig műkorcsolyázóink vitézkedhetnek a pozsonyi-Eb-n.
 
Korcsolya: Ez Liu Shaolin Sándor éve volt
A 20 éves olimpikon az első világbajnoki érmes lett rövidpályás gyorskorcsolyázóink közül, de azt vallja, valódi csapategység hiányában, és Lina edző nélkül nem itt tartanának.
 
MOKSZ évzáró: Merjünk egyre nagyobbat álmodni
A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség eredményekben gazdag évet zárt, köszönhetően leginkább az Eb és vb érmeket is bezsebelő rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjainak. A Darázs István szakági vezető által gardírozott csapat a sanghaji Világkupa-viadalon...

gyorskorcsolya Nagy Konrád egyéb

Fiatal honfitársunk ezerötszázas formát mutatott Heerenveenben 1000 méteren, ami a B-csoport 7. helyét eredményezte számára

 

Folytatódott erőltetett menet Nagy Konrád számára a 2015/16-os Világkupa idényben,  eddigi összes állomáson részt vett, így ahogy mindenki másnak, neki is a hollandiai Heerenveenben volt jelenése. A versenyek előtt egy dolog biztos volt, ez a pálya nem alkalmas az országos rekordok döntögetésére, ezáltal a másik legfontosabb cél, a vk pontok hajszolása került előtérbe. Ebben a szezonban Nagy gyengébbnek vélt számában,  1000 méteren még nem gyűjtött pontokat, szerencsére ez már csak múlt idő, hiszen a szombati etapban B-csoport huszonnyolc fős mezőnyében 7. lett, ideje 1 perc 11.10 másodperc volt. Mindenképpen szívderítő, hogy legjobbunk a sportág legerősebb nemzeteinek képviselőit utasítja maga mögé, és egyre közelít a legjobbakhoz, avagy reményeim szerint már csak hetekre-hónapokra van az A-csoportos indulás.

gyorskorcsolya Nagy Konrád egyéb

A szombati futam 4 világkupa pontot hozott a konyhára, és remek kiindulási alap lehetett volna az 1500 méterhez.

Aztán jött a vasárnap…Hogy idáig az volt-e, nem tudom, de nem a mi nap történései erősítik meg abban Nagy Konrádot, hogy Herenveen számára a legkedvesebb helyszín.  A 23 éves, eddig eredményei alapján inkább ezerötszázas menőnek gondolt versenyző nem szerzett vk-pontot az idei sorozat negyedik állomásának vasárnapján. Nagy, mai 1500 métere közel sem volt tökéletes - talán a jég állapota okozhatta a ritmustalan futamát, vagy némi fáradtság jött ki rajta -, de nincs oka panaszra, fejlődése töretlen, ráadásul ez az első olyan szezonja, amikor minden állomáson ott lehet. Nagy ideje (1:50.03) másodpercekre volt a múlt hetitől.

A következő hetekben a pihenésé lesz a főszerep, vagyis csak edzésen nyüstölhetik magukat a gyorskorcsolyázók. Az idei ötödik Világkupa-állomás január 29.-31. között lesz a norvégiai Stavangerben.  Azért nem feledkezhetünk meg a január 9.-10.-én sorra kerülő minszki Európa-bajnokságról.

Képek forrása: moksz.hu 

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk