Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ma reggel kiosztották Szocsiban az első érmeket alpesi síben is. Némi meglepetésre - bár furcsa ezt írni egy osztrák győzelemnél - Matthias Mayer kezébe került az aranyérem. Szó se róla, jól síelt az osztrák, de győzelméhez kellett az alacsony rajtszám és az is, hogy szinte az egész élmezőny gyenge napot fogjon ki. Az ezüstérmes Christof Innerhofer hatalmas előnyt adott el a célig, a harmadik helyet pedig a szintén a mezőny elején induló Kjetil Jansrud húzta be. Svindal csak 4., Bode Miller rengeteg hibával 8. helyen zárt.

Kommentek: 0 komment

A hódeszkások után a szabadstílusú síelők is megkezdték szereplésüket Szocsiban, a hölgyek mogulversenyén Hannah Kearney arra a korábban nem látott bravúrra készült, hogy megvédje olimpiai bajnoki címét. Az amerikaiak klasszisa azonban két döntős menetébe is belehibázott, egyszer a szuperdöntőben lépett ki az ütemből, amivel lehetőséget adott nagy ellenfeleinek, a Dufour-Lapointe család állva maradt két tagjának. Végül kettős győzelmet arattak a kanadai lányok, Justine győzött kevéssel Chloé előtt, az amerikainak pedig meg kellett elégednie a bronzéremmel. A japán Uemura Vancouver után megint egy hellyel szorult le a dobogóról.

Kommentek: 0 komment

A Téli Olimpia negyedik bajnoki címét osztották ki a Laura Biathlon & Ski Complex-ben, Szocsiban, a férfiak 10 km-es sprintversenye alkalmából. Mivel Olimpiáról van szó, ezért várható volt, hogy kicsit más eredmények születnek majd, mint ami a világkupában megszokott. Egyrészt kevesebb versenyző indult (mindössze 87 a megszokott 100-110 helyett), másrészt a nagyok az esélyesség terhével nem biztos, hogy mindig megbirkóznak. Jó példa erre Vancouverben, a 2010-es téli olimpia alkalmából a francia Vincent Jay, vagy az orosz Evgeny Ustyugov bajnoki címe.

björnsprisoc

Kommentek: 0 komment

Az Egyesült Államok könyvelhette el a szocsi olimpia első aranyérmét, miután az ötkarikás játékokon idén debütáló hódeszkás slopestyle- szakág versenyét stílusosabb első gyakorlatának köszönhetően Sage Kotsenburg nyerte. Norvégia ezüstéremmel gazdagodott Staale Sandbech révén, aki második próbálkozásra deszkázott össze egy kevés híján győzelmet érő pontszámot. A dobogó harmadik fokára az egyik favorit, a kanadai Mark McMorris állhatott fel. A regnáló világbajnok, Roope Tonteri - több mással együtt - betlizett papíron erősebb trükkjeivel, a finn sztárnak így meg kellett elégednie egy 11. hellyel.

Kommentek: 0 komment

Szocsi elkezdte. A férfi slopestyle után az újoncnak számító női síatlon versenyszámban hirdették a XXII. téli olimpiai játékok második bajnokát. Az első napon egyből kiváló idő, remek hangulat és csodálatos, lenyűgöző körülmény fogadta a Psekhako-hegygerincen a sífutókat. A fantasztikus pályán kiváló viadallal indított a mezőny, végül pedig Marit Bjørgen tette meg az első lépést a rekorddöntés felé, minden idők legidősebb női sífutó olimpiai bajnokaként.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk