Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bár október végén hivatalosan elkezdődött, az észak-amerikai versenyekkel indult csak be igazán a Világkupa-idény. A heti vándorlás első állomása a nőknél Aspen, a férfiaknál Lake Louise ezen a hétvégén. A hölgyek óriás-műlesiklásán komoly meglepetést okozva a legjobb esetben is csak harmadik számú osztráknak tartott Eva-Maria Brem győzedelmeskedett, méghozzá simán Zettel és Brignone előtt. A férfiaknál először nyert nem hazai havon Kjetil Jansrud, a norvég mögött holtversenyben a hazai színeket képviselő Manuel Osborne-Paradis, valamint az első pódiumát jegyző Guillermo Fayed végzett.

Kommentek: 0 komment

Magyar szempontból nagyszerű eredménnyel ért véget a Svájcban rendezett Curling Európa-bajnokság, hiszen a férfi és a női csapat is bejutott a rájátszásba, s a hölgyek megfiatalított csapata a második hely megszerzésével azt is elérte, hogy jövőre ismét a legjobb tíz között, az A-csoportban küzdhetnek. A B-csoport mérkőzéseire Monthey-ben került sor, s a magyarok szerepléséről a Magyar Curling Szövetség közleménye számol be:

Kommentek: 0 komment

Két rendkívül rutinos, és egyaránt a sportág jelenlegi ikonikus alakjai közé számító versenyzőről szólt a szombati versenynap Kuusamoban, hiszen a tegnapi versenyen is győztes Simon Ammann és a 42 évesen még mindig elnyűhetetlen Noriaki Kasai holtversenyben végeztek első helyen, egy nem könnyű körülmények között zajló, ám végső soron korrekt versenyen, míg a dobogó 3. fokára Severin Freund állhatott fel. Ami a címben említett bukásokat illeti, sajnos Andreas Wellinger és Anze Lanisek is elég komolyat esett a verseny során, előbbi saját hibája következtében billent meg a levegőben, míg utóbbival a hirtelen leoldó léce babrált ki.

Kommentek: 0 komment

Végy egy a szezon elején még meglehetősen képlékeny erőviszonyokkal rendelkező mezőnyt és egy a kiszámíthatatlanságáról egyébként is híres/hírhedt sáncot - valahogy így lehetne kezdeni ennek a mai kuusamoi versenynek a receptjét, amelyet követően tulajdonképpen minden előzetesen elképzelt forgatókönyvet ki lehetett dobni, hiszen az élet, na meg persze Simon Ammann ezúttal is tudott újat mutatni, hiszen a svájciak a tavalyi év végén már majdnem visszavonult klasszisa két kiváló ugrással nyerte a versenyt, de a japánoknak sincs miért szégyenkezniük, hiszen Daiki Ito és Noriaki Kasai kettős dobogóval örvendeztették meg szurkolóikat.

Kommentek: 0 komment

Ha nem is éppen ismeretlen, de a korábbiakhoz képest mindenképpen új arcokat láthattunk a mezőny élén a síugrók szezonnyitó hétvégéjén Klingenthalban, ahol bármilyen szokatlanul hangzik, Roman Koudelka voltaképpen a papírformát váltotta valóra, amikor megszerezte pályafutása első világkupa győzelmét Stefan Kraft, és a hazaiak (egyik) kedvence Andreas Wellinger előtt, miközben a "nagyok" mintha kissé beragadtak volna a rajtnál. Egyszóval valahol meglepetés is volt, meg nem is amit láttunk, nézzük hát a részleteket!

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk