Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hazai győzelemmel kezdődött az új síugrószezon Klingenthalban, miután a Markus Eisenbichler, Richard Freitag, Andreas Wellinger és Severin Freund alkotta német négyes magabiztosan utasította maga mögé a második helyet megszerző japánokat és a bronzérmes pozícióba befutó norvégokat. A mezőnyben eközben több váratlan eredmény is született, így például kellemes meglepetést jelentett az új edzővel készülő finnek 4. helye, ellenben az osztrákok 8. és a Kamil Stoch nélkül felálló lengyelek 9. helyezését mindenképp a csalódások közé kell, hogy soroljuk.

Kommentek: 0 komment

Már csak négyet kell aludni, és péntek este a klingenthali kvalifikációval megkezdődik a 2014-15-ös síugró világkupa sorozat, amelyre az elmúlt évekhez hasonlóan a várakozást fokozandó ezúttal is kétrészes felvezetéssel készültünk, amelyek közül az elsőben az új évad legfontosabb tudnivalóit, és a kisebb szabálymódosításokat tekintettük át, míg a mostani részben azt próbáljuk megjósolni, hogy kikről szólhat majd elsősorban az idei szezon.

Ha emlékeim nem csalnak, akkor egy-két éve kezdtem már előzetest ezzel a gondolattal, de nem tudom megállni most sem, hogy leírjam, miszerint mindig van ezeknek a szezonnyitót megelőző napoknak egyfajta különleges varázsa, hiszen tulajdonképpen ez az egyetlen pillanata az idénynek, amikor úgymond "minden lehetséges", hiszen ilyenkor még mindenki elviekben tiszta lappal indul (ami persze teljesen sosincs így). Mindenesetre ebből következik az is, hogy ez az a pont, amikor a legkevesebbet tudunk az erőviszonyokról is, amiben persze benne van az is, hogy egy-két hétvége után sokkal okosabbak leszünk, mint most, ám ennek ellenére igyekszünk az alábbiakban csapatról-csapatra felmérni az esélyeket, és úgy általában egyfajta összképet adni arról, hogy ki milyen előjelekkel várhatja a rajtot.

Kommentek: 0 komment


Megnyalhattuk ma is mind a 10 ujjunkat, annyira fergeteges versenyen vagyunk túl. A Levire oly jellemző tapogatózó, kis időkülönbségekkel teli első futam után egymást licitálták felül a fiúk, a végéhez érve pedig egy sokáig emlékezetes verseny kerekedett. Henrik Kristoffersen karrierje második győzelmét szerezte a Világkupán, mögötte a hasonlóan klasszis sízéssel jelentkező Marcel Hirscher következett, de a hátsérüléssel bajlódó Felix Neureuther dobogója is megérdemel egy kalapemelést. Dalibor Samsal egy első futamos 56. hellyel kezdte meg szereplését magyar színekben.

Kommentek: 0 komment

"Feje tetejére állt a világ három hét alatt?" - gondolhatták sokan a versenynaptár legészakibb helyszínén lebonyolított szlalomot követően. A söldeni idénynyitón gyalázatosan szereplő Tina Maze valósággal megtáltosodott Leviben, ellentmondást nem ismerő magabiztossággal győzött. Eközben a nemrég még első óriás-műlesikló sikerét ünneplő Mikaela Shiffrin két széteső csúszással még a legjobb tízbe sem bírta beverekedni magát. No, azért szokott történésekről is beszámolhatunk, úgymint Frida Hansdotter menetrend szerinti második helyéről, illetőleg egy osztrák dobogóról, ezúttal a remek formának örvendő Kathrin Zettel révén. Részletes összefoglaló.

Kommentek: 0 komment

Mondhatnánk, hogy ha november, akkor síugrás, hiszen lassan már hagyomány, hogy már az ősz utolsó hónapjának végén veszi kezdetét a VK-sorozat, ráadásul ma már ott tartunk, hogy ehhez természetes hóra sincs feltétlenül szükség (ellenben nem kevés pénzre), így a tavalyi évadhoz hasonlóan ismét mesterséges havon, a klingenthali Vogtland-arénában kezdődhet majd meg a versengés, hogy aztán egészen március közepéig meg se álljon a nagy menetelés. Mindezt persze mi sem hagyhatjuk szó nélkül, így akárcsak az elmúlt években, ezúttal is két részes felvezetéssel készülünk az évadnyitóra, amelyek közül az elsőben az új évad legfontosabb tudnivalóit, és a kisebb szabálymódosításokat tekintjük át, míg az ugyancsak elmaradhatatlan esélylatolgatásunkat a hamarosan érkező második részben olvashatjátok.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk