OLVASTAD MÁR?
 
Elköltöztünk
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen önállóan, saját oldallal próbálunk szerencsét, reméljük velünk tartotok továbbra is! Az új címünk tehát: https://siparadicsom.blog/ 
 
Az idei szupersztár Stefan Kraft - Évadösszefoglaló 3. rész
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy idén a Négysáncversenyen kívül minden lehetséges kiírást Stefan Kraft nyert. A fiatal osztrák tehetsége hamar megmutatkozott és a jól bejáratott módon zajlott nevelése,...
 
Stefan Kraft győzelemmel szerezte meg a nagy kristálygömböt!
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa sorsa. Stefan Kraft ismét győzni tudott, így a napi siker mellé a nagy kristálygömböt és a Sírepülő VK-ért járó kicsit is bezsebelhette. Riválisa, Kamil Stoch csak...

Régi seprű jól seper. Egyértelműen ez volt a mottója az 2015-ös winterbergi bob-világbajnokságnak. A német csapat magasan kvalifikált szövetségi kapitánya, Christoph Langen munkájának a gyümölcse ugyanis ebben az idényben kamatozott igazán. A korábbi 2-szeres olimpiai bajnok bobos remekül felismerte, hogy „diákjai” közül valaki kettesben, valaki pedig négyesben lehet egyeduralkodó.  Langen remek stratégiai érzéke két aranyat eredményezett: kettesben Francesco Friedrich vezette team, négyesben pedig Maximilian Arndt ért a csúcsra.


Az olaszos keresztnevű Friedrich még mindig nincs 25 éves, de már kétszeres világbajnok, minden kétséget kizárólag ő a 2010-es évek új német reménysége, aki egy olyan érában alkothat maradandót, melyben többen is leírták a sportág legeredményesebb nemzetét. Friedrich Winterbergben mind a négy futam során legnagyobb végsebességének, és tökéletes pályavezetési technikájának köszönhette sikerét, négy futam alatt egy másodpercet vert barátjára és honfitársára, Johannes Lochnerre.

A négyeseknél minden idők egyik legszorosabb versenye alakult ki: a múlt hét szombaton és vasárnap lezajlott viadal első négy helyezettje között mindössze 16 század lett a különbség, az első kettő között mindössze kettő.

A címet védő Arndt egyébként úgy aratta le a babért, hogy egyetlen futamban sem ő érte el a legjobb időt, de mindegyikben nüánsznyi volt a hátránya. A második, szintén német Nico Walter remekül hajrázott, a 3. és a 4. csúszásban is a legjobbnak bizonyult, de hiába való volt az igyekezete, Arndt nem inogott meg.   A bronz a lettek kiválóságának, Oskars Melbardisnak jutott, akinek ezúttal nem osztottak lapot, de még így is meggátolta a totális német dobogót, maga mögé szorította a kettesben győztes Friedrichket.

A viadal után már többen egy új német uradalomról susmogtak, persze azért várjunk még ezzel, és térjünk vissza erre akkor, amikor Friedrichék semleges pályán akasztják össze a bajszukat a riválisokkal.  Egy bizonyos, a dicső múlt olyan súlyként nehezedik a germán fiatalokra, hogy az alatt sokan totális csődöt mondanának, ők viszont az elődök segítségével, tanácsaival öregbítik a német bobtársadalom hírnevét.

Winterbergben debütált egyébként egy vegyes váltó szám is: a nők és a férfiak egy csapatban csúsztak. Ez a versenyszám kettős német sikert hozott.  

A winterbergi  sokadalom alatt született egy amerikai arany is, a női bobosoknál ugyanis Elena Meyer befért a hazaiak elé, az ezüst Anja Schneizerheide nyakába került, a bronz Cathleen Martininek jutott.

A mostohaként kezelt szkeleten versengése alatt a férfiaknál lett (Martin Dukurs), a nőknél pedig brit (Lizzy Yarnold) győztest könyvelhettünk el 

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk