AJÁNLÓ
 
21:41
2015. 12. 17.
A short track égbekiáltó sikere alatt Nagy Konrád megmutatta a hazai mezőnyben, hogy...
A bejegyzés folyatódik
 
21:41
2015. 12. 17.
A 20 éves olimpikon az első világbajnoki érmes lett rövidpályás gyorskorcsolyázóink...
A bejegyzés folyatódik
 
21:41
2015. 12. 17.
Fiatal honfitársunk ezerötszázas formát mutatott Heerenveenben 1000 méteren, ami a B-csoport...
A bejegyzés folyatódik
 
21:41
2015. 12. 17.
A 23 éves debreceni versenyző Calgary után Salt Lake Cityben is megjavította az 1000...
A bejegyzés folyatódik
 
21:41
2015. 12. 17.
Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség eredményekben gazdag évet zárt, köszönhetően leginkább az Eb és vb érmeket is bezsebelő rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjainak. A Darázs István szakági vezető által gardírozott csapat a sanghaji Világkupa-viadalon aratott váltóarannyal tette fel az i-re a pontot.  Kósa Lajos elnök szerint Knoch Viktorék aranyért utazhatnak a 2018-as pjongcsangi téli játékokra.

rövidpályás_gyorskorcsolya korcsolya gyorskorcsolya műkorcsolya egyéb


Most biztosan sokan rácsodálkoznak – talán még a kollégák is -, hogy helyet szorítottunk végre a magyar szempontból is egyre nagyobb reflektorfényt kapó korcsolya szakágaknak.
Ettől a naptól kezdve próbálunk minél aktívabban és részletesebben is foglalkozni korihőseink mindennapjaival, eredményeik hátterével, megismertetésükkel. Ők azok, akik a télies sportágat űző honfitársaink közül leginkább törődést érdemelnek, és ettől fogva megkapják.  

Érdeklődésben nem volt hiány a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség mai évzáró sajtótájékoztatóján. Persze a 2015-ös évre visszatekintve ebben nincs semmi meglepő, hiszen a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott érmet éremre halmozott, legyen szó a fiúktól vagy a lányokról. Az idei eredménysor záró aktusaként Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Burján Csaba alkotta váltó Világkupa-váltóaranyat szerzett Sanghajban.
Akármerre tekingettem, bárkinek mustráltam végig az ábrázatát mindenhol fülig érő szájjal szembesültem, de a magyar honban eddig” test-idegennek „vélt sportágban (szerencsére jeges, mert azt azért tudunk produkálni) elért égbekiáltó sikerek után ezen már nem is csodálkoztam.
A mai eseményen mindenki felsorakozott, aki 2010 óta jókora a fazonszabászaton átesett szövetség eredményességében munkát vállalt, abszolúte érezhető, hogy mindenki vált vállnak vetve küzd az egyre magasabbra rakott léc átugrásáért.  
A 2015-ös érmei és helyezései mellett még egy rendkívül egyedülálló statisztikát is hozott MOKSZ számára: a Magyar Olimpiai Bizottság által felállított pontszámítási szisztéma – ami az adott év Eb és vb eredményeire alapul - szerint a korcsolya a kiemelt támogatást élvező sportok közül – kapják össze magukat…- a 3. helyen!!! végzett, csak az úszás és a kajak-kenu ért el magasabb pontszámot. Érdemes megemlíteni, hogy olyan tradicionális sportok végeztek hátrébb, mint a Vívás, Öttusa.
A jelen tehát rózsás, de vajon mit hozhat a jövő a MOKSZ versenyzői számára, erről beszélt Kósa Lajos szövetségi elnök:
- A rövidpályás gyorskorcsolya a húzó szakág, aminek eredményessége nagyban köszönhető a fiúknál és a lányoknál is tapasztalható, a rutinos és tehetséges fiatalok alkotta konstellációnak- kezdte évzáró mondandóját Kósa elnök úr. – A célkitűzéseink nem változtak, olyan szakmai programot kell kialakítanunk, ami érmeket, aranyérmet hozhat a 2018-as pjongcsangi téli olimpián. Az Magyar Olimpiai Bizottság és az állami vezetés és mellettünk áll, de az olimpiai célkitűzésekhez a jelenlegi 380 millió forintos költségvetés nem elegendő.  A téli sportágak közül még egy sem szerepelt ilyen előkelő helyen ebben a rangsorban, ez egyben azt is jelenti, hogy a rövidpályás szakág a világ élvonalának közvetlen közelébe tartozik.
Az évzárón a pontozásos szakágak jeles képviselői is jelenvoltak, köztük a korábbi Európa-bajnok Sebestyén Júlia, valamint Engi Klára a MOKSZ pontozásos ágazati igazgató.
A műkorcsolya veretes múltjával elvitathatatlan érdemeket szerzett abban, hogy a gyorsasági szakágak ilyen szintre jutottak. 

Rendkívül felemelő érzés akár egyetlen sort is bepötyögni a short track jelenjéről, Knoch Viktorék párját ritkító „röppályájáról”. Immáron közel 25 éve, minden novemberben izgatottan tekintek a téli sportszezon elé, de sosem gondoltam volna, hogy szoríthatok magyar érmekért, világkupa pontokért. Olyan, mintha ismeretlen dimenzióba lépnék, amikor Miklós Edit csúszásait figyelem, vagy, amikor az egymásért tűzbe ugró gyorskorcsolya csapat sztárjainak – mert ők már nemzetközi mércével is sztároknak számítanak – villámlépteit követem. De tudjátok mit, már hozzászoktam, ki merem mondani, lassan semmi meglepő sincs benne. Ez világszám, nem is vitás.

rövidpályás_gyorskorcsolya korcsolya gyorskorcsolya műkorcsolya egyéb

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk