OLVASTAD MÁR?
 
Közeleg a tél és a 2016/17-es szezon a Síparadicsomon!
Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig, így itt az ideje, hogy újra teljesen megnyissa kapuit Síparadicsomunk!
 
Gyarmati Panka 14. idei legfontosabb versenyén
Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén, a Burton US Openen. A versenyre a világ 16 legjobb snowbordosát hívták meg, ebben az erős mezőnyben mutatkozhatott be Panka is. Sajnos egyik menete sem volt teljesen tiszta, de így...
 
Magyar snowboard: Panka Koreában, Ifjúsági olimpiai 13. és 17. hely
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az Ale Inviteon megszerzett harmadik helye után egyből Pyeong Changba utazott, de végül az olimpia tesztversenyén nem vett részt. Két ifjú snowboard krosszosunk, Fehér Zsófia és...

egyéb short-track rövidpályás gyorskorcsolya

A lányok általános meglepetésre ezüstig vitték a váltóban. A két Liu döntőbe jutott ezren és ezerötszázon: Ado alól kiment a jég, bátyját pedig kizárással büntették kockázatos manővere miatt, de sebaj, mindketten a legjobbakkal mérkőzhettek.

 

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya- válogatott ezen a hétvégén a németországi Drezdában mérhette össze erejét a világ legjobbjaival. Az újabb Világkupa állomás újabb csodás eredményeket hozott.

A legkellemesebb meglepetés egyértelműen a női váltó ezüstje, valamint a 17 éves, két hete még a junior vb-n szereplő Jászapáti Petra szereplése volt. Jászapáti 1000 méteren csak jó futamokat mutatott be, és mivel fiatal kora ellenére rendre kimaradt a csetepatékból, így életében először Világkupa- döntőt futott, és ha már eljutott odáig, akkor nem is adta alább egy bronznál.

A fiúk is remekeltek, legjobbunk, Liu Shaolin Sándor 1500 méteren, míg öccse, Liu Shaoang 1000 méteren ért a fináléba. Végül mindketten dühösen csaphattak a pályát szegélyező szivacsba, előbbi nem volt szívbajos, több kockázatos előzést is megpróbált, míg az egyik miatt a kizárás sorsára jutott. Utóbbi végül is 5. lett a döntőjében, de sajnos ismét elvitte a hév, emiatt senkitől sem zavartatva kicsúszott. Mindkettőjük versenyzésére rendkívül jellemző a stílusosság, ám valamiféle féket kellene szabni számukra – ha lehetne, biztos beültetnék nekik egy adrenalint visszafogó chipet, ami akkor aktivizálódna, ha felmenne bennük a pumpa.

egyéb short-track rövidpályás gyorskorcsolya

Félretéve a tréfát, szinte minden futamukon látszik, hogy korszakos egyéniségek lehetnek, és bízunk benne, hogy egy világbajnokság, vagy netán egy olimpiai döntőben sokkal inkább a higgadtságuk miatt emlékezünk majd rájuk, mert hát mindegy, hogy szerencsével, vagy ha versenyzési tudással érsz a csúcsra, az eredményért mindkettő esetben ugyanaz jár: az olimpiai arany.

Tegnap Sanyi 500 méteren virgonckodott, és el is jutott az elődöntőig, ott viszont a negyedik pozícióból rajtolás keresztülhúzta a számítását: esélye sem volt előreverekednie magát a többieken, főleg nem az orosz Szemen Jelisztratovon. A B-döntőben viszont pazarul korcsolyázott, és végül összesítésben az 5- helyet szerezte meg. A vasárnapi 1500 méteres futamon Heidum Bernadett is jelezte, hogy nem úszott el számára ez a szezon. A legrutinosabb magyar az első elődöntőben futott, és némileg elfáradva futama negyedikje lett, majd a B-döntőben sajnos fenékre ült, így 13. lett.

egyéb short-track rövidpályás gyorskorcsolya

Liu Shaoang már úton van a lillehammeri Ifjúsági Olimpiára, ahol érmeket hozhat kicsiny nemzetünknek.

Drezdában a kanadai és a dél-koreai ászok vitték a prímet, előbbi ország négy, utóbbi három elsőséget szerzett.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk