OLVASTAD MÁR?
 
Elköltöztünk
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen önállóan, saját oldallal próbálunk szerencsét, reméljük velünk tartotok továbbra is! Az új címünk tehát: https://siparadicsom.blog/ 
 
Az idei szupersztár Stefan Kraft - Évadösszefoglaló 3. rész
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy idén a Négysáncversenyen kívül minden lehetséges kiírást Stefan Kraft nyert. A fiatal osztrák tehetsége hamar megmutatkozott és a jól bejáratott módon zajlott nevelése,...
 
Stefan Kraft győzelemmel szerezte meg a nagy kristálygömböt!
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa sorsa. Stefan Kraft ismét győzni tudott, így a napi siker mellé a nagy kristálygömböt és a Sírepülő VK-ért járó kicsit is bezsebelhette. Riválisa, Kamil Stoch csak...


A szélvészgyors német északi összetettes erőt merített a Szocsiban hagyott aranyérem okozta sérelemből, és triplázott az elmúlt három egyéni versenyen. Az összetett éllovasa, Eric Frenzel viszont már elengedte ezt a szezont, de teheti, hiszen előnye két szezonra is kitartana.


2014. február 18. biztosan nem a legemlékezeteseb napként raktározódik el a németek kiváló északi összetettezőjében, Johannes Rydzekben. A 22 éves obersdorfi fiatalember ezen a fekete napon a szó teljes értelmében „elesett” az olimpia aranytól. Az esemény banalitását mutatja, hogy honfitársai, Björn Kircheisen és Fabian Riessle fosztották meg élete legnagyobb eredményétől – hárman, „párban” megbotlottak a Gundersen verseny sífutó szakaszának hajrájában, így a norvég Jürgen Graabak lett a győztes.

Rydzek viszont már nem lógatja az orrát, dacból megnyerte a három legutóbbi Világkupa-diadalt, helyre rakva a kétkedőket. Az idáig főleg sífutásban brillírozó német Lahtira az ugrását is összepakolta, majd ezen formáját Trondheimre és Oslóra is átmentette, ám a legfőbb riválisokkal szembeni előnye tudatban is higgadt és gömbvillám gyorsaságú maradt mindhárom hajrára. Rydzek Lahtiban a japán Watabe Akitót, Trondheimben Graabakat, Oslóban pedig a Kircheisennel kéz a kézben a peches vesztesek (kettőjüknek összesen 16 második helye van olimpiákról és vébékről ) örökkévalóságába tartó Magnus Moant utasította maga mögé.

Még ha Rydzek is lett a heti hősünk, azért szólnunk kell a Világkupát már rég megnyerő szintén német Eric Frenzelről. A 26 éves kiválóság a Szocsi Olimpia első egyéni számáig megállíthatatlan volt, aztán egy vírusos megbetegedés elvette sífutó erejét, ami miatt rendre lemarad a dobogós helyekről, de persze nem panaszkodhat,elérte hőn áhított célját, az olimpiai aranyat.

A VK-ból már csak a svédországi Falunban esedékes záróetap van, a helyezések viszont bebetonozni látszódnak: Frenzel mögött Rydzek lesz a második, Watabe pedig a harmadik.

A Világkupa összetett állása (1 versennyel a vége előtt):
1. Eric Frenzel (német) 981 pont
2. Johannes Rydzek (német) 743
3. Akito Watabe (japán) 630

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk