OLVASTAD MÁR?
 
Közeleg a tél és a 2016/17-es szezon a Síparadicsomon!
Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig, így itt az ideje, hogy újra teljesen megnyissa kapuit Síparadicsomunk!
 
Gyarmati Panka 14. idei legfontosabb versenyén
Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén, a Burton US Openen. A versenyre a világ 16 legjobb snowbordosát hívták meg, ebben az erős mezőnyben mutatkozhatott be Panka is. Sajnos egyik menete sem volt teljesen tiszta, de így...
 
Magyar snowboard: Panka Koreában, Ifjúsági olimpiai 13. és 17. hely
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az Ale Inviteon megszerzett harmadik helye után egyből Pyeong Changba utazott, de végül az olimpia tesztversenyén nem vett részt. Két ifjú snowboard krosszosunk, Fehér Zsófia és...

egyéb szánkó Szocsi Szánkó Világkupa Felix Loch

Vészharangot kongattak, ami alaposan felpezsdítette a Felix Loch vezette germán szánkócsapatot: a vb-n taroltak, a Szocsi-világkupán csak nyertek korunk legjobb versenyzői.

 

A január 30.-31. nap egyértelműen a német sport 21. századi történetének egyik legfényesebb hétvégéje volt. Női győztes az Australian Openen, bajnoki cím a férfi kézilabda-Eb-n, Viktoria Rebensburg  és Eric Frenzel világkupa győzelme, és a szánkó-csapat tarolása a vb-n.

egyéb szánkó Szocsi Szánkó Világkupa Felix Loch

Pedig Natalie Geisenberger, a legjobb női szánkós azt bátorkodta mondani, hogy véget ért a sportág német egyeduralma. Nem tudni mire alapozza ezen kijelentését az olimpiai bajnok, hacsak nem a szezon első felében mutatott észak-amerikai bukdácsolásra - kis túlzással 2015végén alig volt olyan német, akik rendeltetésszerűen feküdt a szánkón.

Oberhof óta viszont újra visszazökkent a rendes kerékvágásba a németek szekere: a hazai vk-n 18 éremből 16-ot elvittek. A múlt heti Königsee-i világbajnokságon is csak a svájci Martina Kocher – általános meglepetésre - tudott labdába rúgni nem németként, ő is csak a kevésbé értékes sprintversenyben.

Az igazi ászok, a párosok, Tobias Wendl és Tobias Arlt, valamint Tonni Eggert és Sascha Benecken más dimenzióban száguldott Königseeben, a harmadik páros majdnem 2 másodpercet kapott az első kettőtől, ami egy ezredeket is számon tartó sportágban fényévnyi differencia.

egyéb szánkó Szocsi Szánkó Világkupa Felix Loch

Persze a sportág történetének legnagyobbika címre pályázó Felix Loch sem akart lemaradni honfitársaitól, a férfi egyest végül 4 tizeddel nyerte barátja, és csapattársa, Ralf Palik előtt.

A vészharangot kongató Geisenberger sem panaszkodhatott, mindkét futamát megnyerve szerezte meg pályafutása harmadik egyéni aranyát.

A német „lanyhulást” megcáfolva Szocsiban is nagy volt a fekete-piros-sárgák előnye, párosban és férfi egyesben is a Königsee-i hősök jártak az élen, igaz némileg csökkent a fölényük, de azért senki sem veszélyeztette pozíciójukat.

egyéb szánkó Szocsi Szánkó Világkupa Felix Loch

Visszakanyarodva Geisenberger kisasszony felvetéséhez, azt kell mondjam, biztosan citromba harapott, vagy csak a saját uralkodásának elvesztését jósolgatja az idei szezon eddigi eseményeinek tükrében. Egy bizonyos, Szocsiban sem ment neki - két hazai Tatjana Ivanova és Viktoria Demcsenko (igen, ő Albert Demcsenko leánykája) hátát nézte -, de még így is bezsebeli az összetett vk-sikert.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk