Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

síugrás Négysáncverseny

Bár nem ő tűnt az esélyesebbnek, Severin Freund végül csak megállította Peter Prevc menetelését a Schattenbergschanzén, ráadásul erre a sikerre igencsak ki voltak már éhezve a német szurkolók, hiszen Sven Hannawald 2002-es utolsó győzelme óta nem nyertek Oberstdorfban. Jóllehet persze kellett ehhez a bravúrhoz némi szerencse is, ahogy Michael Hayböck 2. helyében is volt egy kis szerepe a körülmények gyors változásának a verseny végén, ami végül Prevc sorsát is megpecsételte. Ugyan az első kör végén még biztosnak mondható előnnyel vezetett, a második sorozatban jobbára csak menthette a menthetőt a hátszélben, nem is sikertelenül, hiszen harmadikként még mindig ott van az esélyesek között.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa szlalom Lienz Ausztria Frida Hansdotter Wendy Holdener Petra Vlhová Carmen Thalmann Šárka Strachová Veronika Vélez Zuzulová

Mikaela Shiffrin hiányában újabb kiélezett versenyt szurkolhattunk végig az óév legvégén. Századok döntöttek csupán, de kivételesen Frida Hansdotter javára, aki így továbbnövelte előnyét a szakági pontversenyben. A napi dobogóra az élete legjobbját teljesítő Wendy Holdener, valamint az előző verseny győztese, Petra Vlhová állhatott fel. A legjobb osztrákként Carmen Thalmann végzett, a 4. helyen.

Kommentek: 0 komment

A férfi alpesi síelők számára Santa Caterinán zárult a 2015-ös esztendő, egy igencsak sok kérdést felvető lesiklással. A lejtő felső részét meredeksége és buckássága együtt életveszélyessé, és versenyre szinte alkalmatlanná varázsolta, ráadásul a pálya tűzésével még tovább nehezítették az indulók sorsát. A francia Adrien Théaux volt az egyedüli, aki szárnyalt a buckák felett, másodperc feletti előnnyel nyert Hannes Reichelt és David Poisson előtt. A negyedik az a Christof Innerhofer, aki a fél pályán át a hátán cipelt egy kaput! Svindal nem kockáztatta a szezonját, biztonsági menettel fontos pontokat szerzett.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Santa Caterina Theaux

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Lienz Ausztria Lara Gut Tina Weirather Viktoria Rebensburg Eva-Maria Brem Federica Brignone Michaela Kirchgasser

Minden körülmény összejátszik egyelőre a kicsattanó önbizalommal síelő Lara Gut érdekében. A svájciak kedvence két úgyszólván tökéletes menettel nyerte az óriás-műlesiklást Lienzben, s minthogy Lindsey Vonn megint túlvállalta magát, s kiesett, 158 pontra növelte előnyét összetettben. A dobogóra még Tina Weirather és Viktoria Rebensburg állt fel, a hazaiak aduásza, Eva-Maria Brem így leszorult a pódiumról, minek következtében Gut a szakágiban is átvette a vezetést. Az első futam után még vezető Ana Drev elizgulta a folytatást, pont nélkül maradt.

Kommentek: 0 komment

síugrás négysáncversenyOberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, Bischofshofen - négy település, amelynek neve immár 63 éve külön fogalomként él a síugrást kedvelők körében. Ennyi ideje rendezik meg ugyanis hagyományosan a karácsony és vízkereszt közötti időszakban a Négysáncversenyt (ez lesz a 64. kiadás), ami az évek során az olimpia mellett a sportág legnagyobb presztízsű viadalává nőtte ki magát. A "Turnét" (ahogy főleg német nyelvterületen nevezik) hét esztendeje az osztrákok uralják, ám ezúttal talán minden korábbinál erősebb konkurenciával szemben kellene helyt állnia a sógoroknak, ha folytatni szeretnék ezt a páratlan sorozatot. Vajon sikerül(het) nekik?

Kommentek: 0 komment

December vége felé érkezvén eluralkodnak minden emberen a boldogság hangjai. Mi sem vagyunk kivételek, csakis a hála és a köszönet hangján szólhatunk hozzátok, kedves olvasók, amiért immáron hetedik szezonját teljesítő blogunkat látogatjátok, pontosítjátok, terjesztitek, s talán picit kedvelitek is. Kissé picsogósan hangozhat, de számunkra már Ti, az olvasóközönség kitartása a karácsonyi ajándék évről évre. Tartsátok meg jó szokásotokat!

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa szlalom Madonna di Campiglio Olaszország Henrik Kristoffersen Marcel Hirscher Marco Schwarz Giuliano Razzoli Luca Årni Fritz Dopfer Samsal Dalibor

Öt éve nem kezdtek két Világkupa-győzelemmel szezont szlalomban, arra meg egész biztosan nem volt példa, hogy karácsonyig nyolc sikernél járjanak a norvég férfiak alpesi síelésben. Az is ritkaságszámba megy, hogy valaki 33-as rajtszámmal dobogóra álljon egy időjárási szempontból nem problémás versenyen. Márpedig Marco Schwarz, az osztrákok ifjú titánja összehozta ezt a bravúrt. Ezt az alapvetően lefutott versenyt viszont egy döbbenetes jelenet tette sokáig emlékezetessé: egy drón kis híján eltalálta Marcel Hirschert. Szerencsére ép bőrrel megúszta. Ja, Samsal Dalibor kiesett az első futam után.

Kommentek: 0 komment

parallel-óriás-műlesiklás PGS Alta Badia Olaszország Kjetil Jansrud Aksel Lund Svindal André Myhrer Dominik Schwaiger Alexis Pinturault Massimiliano Blardone alpesi sí Alpesi Sí Világkupa

A vasárnapi "normális" után ma parallel óriás-műlesiklásban csaptak össze az urak Alta Badián. Szó szerint összecsaptak, elvégre itt két pályán, egymással párhuzamosan kellett eldönteniük, ki aktuálisan a gyorsabb. Valóságos csillaghullásnak lehettek szemtanúi a kilátogatók, hiszen egy kivétellel a szakági világranglista legjobb hét résztvevője már az első körben búcsúzott, de az az egy, Alexis Pinturault is csupán a 6. helyet tudta megkaparintani. Miközben tehát többek közt Marcel Hirscher is hamar kiesett, kevesek által várt norvég házidöntőt rendeztek, amit Kjetil Jansrud nyert Aksel Lund Svindal ellenében. A dobogó harmadik fokára az ilyen jellegű versenyeken rendre jól teljesítő André Myhrer állhatott fel, miután felülkerekedett az est meglepetésemberén, a német Dominik Schwaigeren.

Kommentek: 0 komment

északi összetett Északi Összetett Világkupa Eric Frenzel Ramsau egyéb

A német Világkupa-címvédő a szezon eleje óta sokat javult, s már hagyományosan az ünnepekre kezdi elérni csúcsformáját. A 27 éves talentum innentől kezdve szokta unalomba fullasztani a versenysorozatot.

Kommentek: 0 komment

Szánkó Szánkó Világkupa Calgary Felix Loch Natalie Geisenberger Toni Eggert Sascha Benecken

Natalie Geisenberger és Felix Loch is bezsebelte idei első sikerét. Az újításnak számító egyfutamos sprintszámban viszont felborult a papírforma. A párosoknál ugyanakkor szinte előre megjósolható minden, Eggerték és Wendlék egymás közt meccselik le a versenyeket.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa Pokljuka Szlovénia Jean Guillaume Beatrix Kaisa Mäkäräinen egyéb

Jean Guillaume Beatrix a célegyenesben hajrázta le a norvég Emile Hegle Svendsent. A nagyok közül a német Simon Schempp a harmadik, Martin Fourcade pedig csak 7. lett. A hölgyek közül a finn Kaisa Mäkäräinen jó lövészetének köszönhette tömegrajtos sikerét.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Alta Badia Olaszország Marcel Hirscher Henrik Kristoffersen Victor Muffat Jeandet Ted Ligety Mathieu Faivre Alexis Pinturault

Bár szorongatták becsülettel, zsinórban harmadszorra győzött Alta Badián Marcel Hirscher. Az összetett pontversenyt újra vezető osztrák mögött a legutóbbi műlesiklást megnyerő Henrik Kristoffersen, valamint az első futamot követően még vezető Victor Muffat Jeandet állhatott fel a dobogóra. A szám világbajnoki és olimpiai címvédője, Ted Ligety halovány délelőtti menete után összekapta magát, felzárkózott a 4. helyre.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Sorozatban harmadik versenyét nyerte Peter Prevc vasárnap délután Engelbergben, ráadásul ismét fölényesen, sáncrekorddal és csaknem 20 pont előnnyel magasodott a mezőny fölé, így egyértelmű Négysánc-esélyesként utazhat majd karácsony után Oberstdorfba. A dobogót az osztrák Michael Hayböck, és a norvég Kenneth Gangnes tette teljessé, míg Prevc legfőbb összetettbeli üldözője, Severin Freund ma sem jutott előrébb a 6. helynél.

Kommentek: 0 komment

A női alpesi sí Világkupa mezőnye pár kilométerrel arrébbvonult Val d'Isère-ből, ma már Courchevelben küzdöttek az óriás-műlesiklás legjobbjai. Az egyszerre kétszeresen lefejezett szakág (Shiffrin, Hector ugyanakkor dőlt ki) a várakozásoknak megfelelően szoros versenyt hozott. Eva-Maria Brem két remek síelése mellett a sorsnak is köszönetet mondhat, hisz az első futamban az osztrák csapat edzője,a másodikban osztrák nemzetiségű edző jelölte ki a nyomvonalat. Holtversenyben szerzett ezüstérmet az összetettre bejelentkező Lara Gut és a norvég alpesi sí új aranykorát jelző Nina Løseth.

alpesi si alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Courchevel Brem

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa lesiklás Val Gardena Aksel Lund Svindal Guillermo Fayed Kjetil Jansrud Peter Fill Erik Guay Bryce Bennett Matthias Mayer

Ötödik tiszta gyors szakági versenyen ötödszörre is legyőzte címvédő honfitársát Aksel Lund Svindal, a norvég óriás vezeti így mától az összetett pontversenyt. Kjetil Jansrud és közé ráadásul beférkőzött még egy induló, Guillermo Fayed az elitcsoport záróembereként tréfálta meg a norvégokat. Matthias Mayer nagyot esett, melltáji zúzódásokat diagnosztizáltak nála.

Kommentek: 0 komment

síugrásBombaformában voltak a Prevc-fivérek az egnelbergi hétvége első versenynapján, hiszen nem elég, hogy Peter már-már nyomasztóan nagy fölénnyel nyerte a versenyt, a 2. helyre Domen érkezett meg, így megtörtént, ami a VK-ban még soha: egy testvérpár állhatott a dobogó két legmagasabb fokán. S hogy a pódiumon mindenféle korosztály képviseltetve legyen, a 3. helyet Noriaki Kasai szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa Simon Schempp Laura Dahlmeier Pokljuka egyéb
A férfiak pokljukai üldözéses versenye sokáig megszólalásig hasonlított a hochfilzenire, de aztán elmaradt az izgalom, mivel a negyedik, utolsó lövészetben Martin Fourcade hibáját a német Simon Schempp kihasználva ezúttal nyert. A nőknél fej-fej mellett haladt Dorin és Dahlmeier, végül utóbbi a sífutó pályán utasította maga mögé ellenfelét.

Kommentek: 0 komment

gyorskorcsolya short-track Liu Shaolin Sándor exkluzív
A 20 éves olimpikon az első világbajnoki érmes lett rövidpályás gyorskorcsolyázóink közül, de azt vallja, valódi csapategység hiányában, és Lina edző nélkül nem itt tartanának.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Gut Miklos Edit

A hölgyek számára lesiklással folytatódott a hétvége alpesi síprogramja Val d'Isère-ben. A favorit Lindsey Vonn óriás előnyt váltott kiesésre, így Lara Gut két nap alatt második győzelmét ünnepelhette. Fabienne Suter és Larisa Yurkiw fért még fel a dobogóra. Miklós Edit remekelt, a 9. helyen zárt, pedig az első szektorában alighanem még hagyott is némi időt.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa szuper-kombináció Lara Gut Lindsey Vonn Michaela Kirchgasser Marusa Ferk Margot Bailet Ragnhild Mowinckel

Már a lesiklást követően biztosra vehettük a kétesélyes küzdelmet, Lindsey Vonn és Lara Gut közt így a szlalom volt hivatott dönteni. A lehető legminimálisabb különbség alakult ki, méghozzá a svájci javára. Az összetett két legnagyobb esélyese mögött a papírformát igazolva Michaela Kirchgasser állhatott fel dobogóra, remek műlesiklásának hála.

Kommentek: 0 komment

A Dolomitok soknevű síparadicsomában, Val Gardenán (ha jobban tetszik: Grödenben) gyűltek össze a férfi gyorssízők legjobbjai. Szuper-G-vel indult a program, és a megszokott Svindal-győzelemmel. Az már kevésbé megszokott idén, hogy Kjetil Jansrud végezzen mögötte, az pedig még soha nem történt meg, hogy a norvég csapat harmadik tagja, Aleksander Åmodt Kilde is pódiumra álljon. Elképesztő formában a norvég gyorssízők.

alpesi si alpesi sí világkupa Szuper-G Svindal

Kommentek: 0 komment

biatlon

A 2015/16-os idény eddig a franciák zsenijéről, Martin Fourcaderól szólt, valamint Simon Schemp megbízhatóágáról. A nőknél a cseh Gabriela Soukalova kezdett a legerősebben, viszont a Hildebrand fémjelezte németek már-már a kétezres évek eleji dominanciával jelzik, hogy nem érdemes állandóan Magdalena Neuner után siránkozni.

Kommentek: 0 komment

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség eredményekben gazdag évet zárt, köszönhetően leginkább az Eb és vb érmeket is bezsebelő rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjainak. A Darázs István szakági vezető által gardírozott csapat a sanghaji Világkupa-viadalon aratott váltóarannyal tette fel az i-re a pontot. Kósa Lajos elnök szerint Knoch Viktorék aranyért utazhatnak a 2018-as pjongcsangi téli játékokra.

rövidpályás_gyorskorcsolya korcsolya gyorskorcsolya műkorcsolya egyéb


Kommentek: 0 komment

sífelvonó síugrás alpesi sí

Közelednek az ünnepek, felgyorsulnak az események a téli sportok világában. Legendás helyszínek, remek hangulatú versenyek várnak ránk az előttünk álló, hosszúra nyúló hétvégén. A síugrók Engerbergben hangolnak a közelgő Négysáncversenyre, míg alpesi síben többek közt, s mindenek előtt megcsodálhatjuk az Alta Badia-i óriás-műlesiklást, s persze szurkolhatuk újra a Miklós Editért.

Kommentek: 0 komment

szánkó Szánkó Világkupa egyéb

Geisenberger immáron két futam óta áhítozik a dobogóért, ami a pályafutása során még sosem fordult elő vele. Felix Loch viszont végre kevés hibát vétett, de ez is csak a 3. helyhez volt elegendő.

Kommentek: 0 komment

gyorskorcsolya Nagy Konrád egyéb

Fiatal honfitársunk ezerötszázas formát mutatott Heerenveenben 1000 méteren, ami a B-csoport 7. helyét eredményezte számára

Kommentek: 0 komment

síugrás

Peter Prevc, bár megfosztották a verseny előtti kvalifikáción ugrott sáncrekordjától, megszerezte első győzelmét az idei szezon során. Elsősége tényét emeli, hogy Freund betlizett, így a világkupa éllovasának járó sárga trikót is a szlovén húzhatja magára a jövő hétvégi engelbergi első futamon. Prevc mellett Michael Hayböck és Johann André Forfang ugrott dobogót érő helyre - az norvég ráadásul sáncrekorddal.

Kommentek: 0 komment

A női alpesi sízők számára szlalommal zárult a svéd hétvége. A térdsérülése után Amerikába utazó Shiffrin hiányában izgalmas és kiszámíthatatlan versenyre számíthattunk, és nem is kellett csalódnunk. Igaz, ha csak a különbséget nézzük, azt is mondhatnánk, cseberből vederbe: a semmiből előtűnő szlovák Petra Vlhová nagy fölénnyel nyert. Második a házigazdák színeiben Frida Hansdotter, a norvégek napját pedig Nina Løseth dobogója tette még szebbé.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Are Vlhová

Kommentek: 0 komment

Hosszú idő után végre Ausztrián és az USÁ-n kívül más nemzet is győzelemnek örülhetett alpesi síben: Val d'Isère-ben a norvég Henrik Kristoffersen fölényes győzelmét hozta a férfi szlalom. Marcel Hirscher most se panaszkodhatott a szerencséjére, csúnyán elrontott első futam után Foss Solevåg és Pinturault kiesésének köszönhetően feljött a második helyre; Felix Neureuther fért még fel a dobogóra.

alpesi si alpesi sí világkupa Val dIsere szlalom Kristoffersen

Kommentek: 0 komment

síugrásIdei második győzelmét zsebelte be Severin Freund ma este Oroszországban, Lillehammer után ismét egy olyan versenyen igazolva klasszisát, amikor a változékony körülmények között kulcsfontosságú volt a "biztos láb" az elugrásnál. Persze tegyük gyorsan hozzá, hogy ha a szél nem pont úgy szól közbe, akkor aligha lett volna ennyire nagy a német előnye a többiekkel szemben, akik közül ezen az estén az összetett szempontjából Freund legnagyobb riválisa, Peter Prevc állhatott fel a dobogó 2. fokára. Csapatszinten viszont ez a nap is a norvégokról szólt, akik négy ugrót is adtak az első hatba, amiből természetesen következik, hogy ismét képviseltették magukat a pódiumon, ezúttal Joachim Hauer révén.

Kommentek: 0 komment

Val d'Isère látja vendégül ezen a hétvégén a férfi alpesi sí Világkupa mezőnyét. Ma óriás-műlesiklással indult útjára a program. Talán már leírni is felesleges, hogy nagy fölénnyel nyert Marcel Hirscher, mostanság ez a természetes. Ami megdöbbentő, az a második futamba se jutó Ted Ligety formahanyatlása. A nemhirscheri ligát Felix Neureuther nyerte Victor Muffat-Jeandet előtt.

alpesi si alpesi sí világkupa Val dIsere óriás-műlesiklás

Kommentek: 0 komment


alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Are Svédország Lindsey Vonn Eva-Maria Brem Federica Brignone Tessa Worley Nina Löseth Frida Hansdotter

Nem várt fordulatot tartogatott a nézőknek Åre. Egy amerikai, Mikaela Shiffrin bemelegítés közben a hírek szerint csúnyán bevágta térdét, egy másik jenki, Lindsey Vonn két rezzenéstelenül kivitelezett csúszással zsinórban negyedszerre győzött idén. Mindezt 16-os rajtszámmal tette. A szakági legjobbak két embert kivéve nem remekeltek ma, Eva-Maria Brem és a vonatkozó pontversenyt vezető Federica Brignone azért felfért ma is a dobogóra.

Kommentek: 0 komment

szánkó Szánkó Világkupa egyéb

Felix Lochnak ezúttal a katlannal gyűlt meg a baja, az első futamban mindenkit maga mögött tudhatott, a második csúszásban viszont tőle szokatlan hibát vétett, így ismét csak a búslakodás maradt számára. A nők versenyében sporttörténelmet írtak az amerikaiak: kisajátították a dobogó mindhárom fokát. A legnagyobb élő csillag, Natalie Geisenberger ezúttal is küszködött Lake Placidben.

Kommentek: 0 komment

sífelvonó síugrás sífutásÁltalánosságban azt mondhatjuk, hogy mindkét fő szakágunk versenyzői kelet felé vették vagy veszik majd az irányt a hétvégén, hiszen az alpesi sízők most térnek vissza Európába az észak-amerikai turné után, míg a síugrók egy gyors hétvégi kiruccanás erejéig az Ural-hegységet veszik célba.

Kommentek: 0 komment

északi összetett egyéb
Kényszerűségből egy hetet várnia kellett az északi összetett versenyzőinek az idény kezdetre. Kuusamóban mind a síugrókat, mind az északi összetettezőket elfújta a szél, valódi türelemjáték volt számukra az előző hétvége, avagy ismét igazolta hírnevét a versenynaptár abszurd körülményekkel bíró helyszíne.

Kommentek: 0 komment

Csodák Beaver Creekben sincsenek: Marcel Hirscher nyerte a férfi óriás-műlesiklást a Birds of Prey lejtőjén. Megérdemelten, nagy fölénnyel, ám nem mindennapi (bár nála az elmúlt két nap alapján mindennapos) szerencsével. Nagy ellenfelei már az első futamban kiestek, egyedül a remeklő Stefan Luitz állíthatta volna meg, aki viszont a második futam legalján hibázott. A második így Muffat-Jeandet, a 3. Kristoffersen. Svindal el sem indult.

alpesi si alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Beaver Creek Hirscher

Kommentek: 0 komment

A várt forgatókönyv szerint ért véget a női alpesi sízők hétvégéje Lake Louiseban: Lindsey Vonn a két lesiklás után a szuper-G-t is bántó fölénnyel nyerte. Nagy meglepetésre az osztrák Tamara Tippler lett a második, kevésbé meglepő, hogy a szintén osztrák Cornelia Hütter is felfért a dobogóra. Alighanem előny volt az alacsony rajtszám, már csak ezért sem meglepő, hogy Miklós Edit nem tudott bravúrt elérni, és lemaradt a pontszerzésről.

alpesi si alpesi sí világkupa Lake Louise Szuper-G Vonn Miklos Edit

Kommentek: 0 komment

síugrás

Három verseny után már a második norvég győztest avatjuk idén, hiszen Kenneth Gangnes a hazai pálya minden előnyét kihasználva, fölényesen nyerte a tegnapihoz hasonlóan ismét a normálsáncra áthelyezett versenyt, s hogy Alexander Stöckl kapitány öröme még teljesebb legyen, Johann André Forfang 3. helye révén ismét két embere állhatott a dobogón a 2. helyen a "norvég szendvicsbe" beékelődő Peter Prevc társaságában. Eközben a VK éllovas Severin Freund a 10. helyről mentett egy nagyot, ugyanis egy jó második ugrással fel tudott jönni ötödiknek, ami éppen elég volt ahhoz, hogy a nap végén megőrizze a sárga trikót.

Kommentek: 0 komment

alpesi síelés Világkupa Alpesi Sí Világkupa lesiklás Lake Louise Kanada Lindsey Vonn Fabienne Suter Cornelia Hütter Nadia Fanchini Kajsa Kling Corinne Suter

Érdemi hiba nélkül síelt tegnap az amerikaiak világsztárja, nem is lehetett másodpercen belül követni. A már pénteken is remeklő Fabienne Suternek összejött végre a jól megérdemelt dobogó, a harmadik helyen pedig az előző napon másodikként zárt Cornelia Hütter végzett. Miklós Edit megismételve előző napi teljesítményét a 22. helyet szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

Világkupa alpesi síelés Alpesi Sí Világkupa Szuper-G Marcel Hirscher Ted Ligety Andrew Weibrecht Mattia Casse Adrien Théaux Travis Ganong Aksel Lund SvindalSzezononként mindig akad legalább egy olyan verseny, aminek a forgatókönyvét átírja az időjárás szeszélye. Ilyen alkalom volt a mai. A megkurtított pályán az elsők közt rajtolók komoly előnyt élveztek, ami fényesen jelez a tény, hogy az érdemi eredményre korábban képtelen, semmi rendkívülit nem produkáló Mattia Casse 1-es rajtszámmal kis híján dobogóra állhatott. Eljött a nagy nap Marcel Hirscher számára, remekül meghúzta a kanyargós szakaszt, a vele azonos körülmények közt indulókat lazán verte, az már a szerencse műve, hogy egy erős TOP15 helyezésből győzelem kerekedett. Külön pozitívum osztrák részről a norvégok szereplése, Aksel Lund Svindal csupán a 21. helyen végzett, míg Kjetil Jansrud pont nélkül zárt.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Az erős szél miatt egyetlen sorozatra futotta csak ma Lillehammerben a síugróknál, ráadásul ehhez is az kellett, hogy a versenyt idejében áthelyezzék a normálsáncra, ahol végül a VK-címvédő Severin Freund bizonyult a legjobbnak. Annál nagyobb meglepetést keltett, hogy rajta kívül pedig még két norvég ugró, Kenneth Gangnes és Andreas Stjernen voltak hivatalosak a díjátadó ceremóniára.

A mai verseny egyszerre volt szerencsejáték és maratoni küzdelem az elemekkel, nézzük hát a részleteket!

Kommentek: 0 komment

Világkupa alpesi sí világkupa alpesi síelés lesiklás Lindsey Vonn Cornelia Hütter Ramona Siebenhofer Margot Bailet Stacey Cook Lara Gut Fabienne Suter Miklós Edit

Kevés híján bukást szenvedett, hatalmas mentése után mégis a szokott fölénnyel behúzta a győzelmet Lindsey Vonn. Lake Louise királynője mögött ma nagyot villantott az átalakuló osztrák lesikló csapat, Cornelia Hütter és - még nagyobb meglepetésre - Ramona Siebenhofer is dobogóra állhatott. Írhattuk volna úgy is, hogy Vonn sikerén túl borult a papírforma. Miklós Edit szépen helytállt a számára nem túl kedvező pályaviszonyok közt, a 22. helyen végzett, tehát bőven befért a pontzónába.

Kommentek: 0 komment

Világkupa alpesi sí alpesi sí világkupa lesiklás Aksel Lund Svindal Kjetil Jansrud Guillermo Fayed Hannes Reichelt Andrew Weibrecht Carlo Janka

Kettős norvég sikerrel vette kezdetét a hétvége a férfiak számára. Aksel Lund Svindal ismételten magától értetődő fölénnyel húzta be az első helyet, de ezúttal Kjetil Jansrud is felidézte tavaly látott teljesítményét. Idén ez kevés az üdvösséghez. A dobogó harmadik fokára Guillermo Fayed állhatott fel francia színben.

Kommentek: 0 komment

sífelvonó síugrás alpesi sí Miklós EditA hétvége közeledtével belevágunk frissen életre hívott felvezető-rovatunk második epizódjába:

A síugrók a hétvégén Lillehammerben próbálják meg feledni és feledtetni a borzalmasra sikerült kuusamoi kirándulást, eközben az alpesi sízők továbbra is az amerikai kontinensen versenyeznek, egészen pontosan a férfiak Beaver Creekben, míg a nők Lake Louiseban küzdenek a VK pontokért, s ha ez nem lenne elég, a szezonban először rajthoz áll majd Miklós Edit is.

Kommentek: 0 komment

szánkó szánkó világkupa egyéb

Felix Lochot kizárták, a rekordhalmozásra aspiráló Natalie Geisenberger meg kikapott a nem sokra tartott honfitársától, Dajana Eitbergertől. A párosoknál viszont maradt az állandóság, Eggert és
Benecken már a triplázásnál tart Iglsben.

Kommentek: 0 komment

Nem fordult tetejére a világ egy nap alatt Aspenben: ezúttal is megalázó fölénnyel nyerte a női szlalomot Mikaela Shiffrin. A második helyért folyó verseny győztese ezúttal Frida Hansdotter lett, aki Šárka Strachovát utasította maga mögé. Meglepően jól teljesített az újjáalakuló osztrák csapat, Thalmann és Kirchgasser is befért a top-6-ba.

alpesi sí világkupa alpesi si Shiffrin Aspen szlalom

Kommentek: 0 komment

A lesiklás után szuper-G-ben is elkezdődött a férfi alpesi sí Világkupa 2015/2016-os idénye a kanadai Lake Louise-ban. A tegnapi lesiklás után ma is Aksel Lund Svindalé lett a győzelem, a norvég ezúttal lényegesen simábban utasította maga mögé a mezőnyt. A tegnapi második Peter Fill ma is felfért a dobogóra, de Matthias Mayer ezúttal annak harmadik fokára taszította az olaszt. Kjetil Jansrud most is a vert mezőnyben.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí alpesi sí világkupa szlalom Mikaela Shiffrin Veronika Vélez Zuzulová Frida Hansdotter Sárka Strachová Maria Pietilä-Holmner Nastasia Noens

Harminc év elteltével nyert amerikai alpesi síző hazai havon, Mikaela Shiffrin pedig minden idők legnagyobb különbségével tette még emlékezetesebbé ezt a jeles alkalmat. A jelen szlalomkirálynőjének sikere egy pillanatig nem volt kétséges, mindkét futamon ő síelte a legjobb időt, ezúttal egyetlen rontás nélkül végigvitte a pokoli tempót. Tőle 3 másodperccel elmaradva Veronika Vélez-Zuzulová végzett a második, Frida Hansdotter pedig a harmadik helyen.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí alpesi sí világkupa lesiklás Lake Louise Kanada Aksel Lund Svindal Peter Fill Travis Ganong Guillermo Fayed Carlo Janka Max Franz

A minden jel szerint remek erőállapotban, régi összeszedettségével síelő Aksel Lund Svindal mindösszesen egyetlen századdal előzte meg azt a Peter Fillt, akinek így nem jött össze életének második Világkupa-győzelme. A dobogó harmadik fokára az amerikai Travis Ganong állt fel. A szakági címvédő Kjetil Jansrud hibát hibára halmozva csak a 9. helyet tudta megszerezni, míg az osztrákok részéről Max Franz 6. helye jelentette a maximumot.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Hiába igyekeztek nagyon a finn házigazdák és Walter Hofer vezette zsűri, végül a három versenynap alatt mindössze egyetlen edzéssorozat ment végig Kuusamoban, így megtörtént az, ami eddig példanélküli volt az itteni versenyek történetében: a versenyzők anélkül utazhatnak haza, hogy legalább egy versenyen győztest hirdethettünk volna.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Lara Gut Eva-Maria Brem Federica Brignone Mikaela Shiffrin Manuela Mölgg Estelle AlphandA remek söldeni nyitány nem a véletlen műve volt, igazolta tegnapi sízésével Lara Gut. A svájciak kiválósága Világkupa-szinten még nem síelt ilyen jól óriás-műlesiklásban, mint az első két idei versenyen, ezzel kétségkívül bejelentkezett az összetettre. Kellett persze ehhez Mikaela Shiffrin bukása 3 kapuval a vége előtt. A dobogóra a hazai havas betli után szépítő Eva-Maria Brem és a szakági összesítést változatlanul vezető Federica Brignone állt még fel. Lindsey Vonn visszatérése két vadóc szektorig tartott csupán.

Kommentek: 0 komment

északi összetett előzetes Frenzel RydzekA téli sportok "nagyasszonya", az északi összetett szakág a Világkupát tekintve a 33. életévébe lépett, és világverseny hiányában mégis nagy dobára készül. A sportág jelenkori óriása, a német Eric Frenzel a 2015/16-os évadban a nagy Hannu Manninen rekordjaira pályázik, a nyáron "családbővülésen" átesett ász főleg a zsinórban elért négy összetett elsőség beállítását tűzte ki célul.

Kommentek: 0 komment

sífelvonó síugrás alpesi sí

Új rovatot indítunk a Síparadicsom Blogon, aminek nevéből talán már sejthetitek, hogy elősorban azzal a céllal, hogy a hétvégék előtt egy posztban felvezethessük az aktuális versenyeket - innen a Sífelvonó cím - egyelőre elsősorban két fő szakágunkra, az alpesi síre és a síugrásra koncentrálva, de reméljük, hogy előbb-utóbb ilyen téren is bővül a palettánk.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí alpesi sí világkupa előzetes lesiklás Szuper-G óriás-műlesiklás szlalom Marcel Hirscher Aksel Lund Svindal Kjetil Jansrud Alexis Pinturault Ted Ligety

A söldeni idénynyitó után egy hónappal, ha az időjárás is úgy akarja, úgy igazából is elrajtolhat a téli sportok karavánja, mely egészen jövő március végéig bőségesen el fog látni minket izgalmakkal, sportcsodákkal. Múltkoriban a hölgyekről szóltunk hosszasan, épp eljött tehát az idő, hogy a férfi mezőnyt is boncolgassuk kicsikét. Marcel Hirscher ötödik sikerére számít a sportközvélemény, az osztrákok gigásza idáig rendíthetetlennek bizonyult a technikás számokban, ami egy viszonylag ponterős Szuper-G mellé elegendőnek is mutatkozhat az újabb címvédéshez. Ha mégsem így történik, arról a norvégok párosa, Kjetil Jansrud és Aksel Lund Svindal tehet. Netán Alexis Pinturault dobbant ezen a télen egy igazán nagyot? 46 versenyen dőlhet el az Összetett Világkupa sorsa.

Kommentek: 0 komment

gyorskorcsolya magyar sportolók Nagy Konrád

A 23 éves debreceni versenyző Calgary után Salt Lake Cityben is megjavította az 1000 méteres országos csúcsot, ráadásul 1500 méteren még világsztárt is az áldozatai között tudhatott. Orosz világcsúcs férfi 500 méteren.

Kommentek: 0 komment

síugrásMit ne mondjunk, jó alaposan elaltatták a világot tegnap a norvégok, hiszen miután Fannemel kizárása miatt már egy kör után búcsúztak, kevesen foglalkoztak velük igazán a mai verseny előtt, még ha azért látszott is, hogy nem lettek volna ők alapvetően rosszak tegnap sem. Na de arra, hogy pont az a Tande fogja majd ma learatni a babérokat a két fő favoritot, Peter Prevcet és Severin Freundot is megelőzve, aki tegnap nem fért be Alexander Stöckl négyesébe, alighanem végképp senki nem gondolt, így egyáltalán nem túlzás kijelenteni: bombameglepetést hozott az évad első egyéni versenye. Nézzük hát a részleteket!

Kommentek: 0 komment

síugrásHa nehezen is, de elkezdődött a 2015/16-os síugró idény Klingenthalban, ahol a szezonnyitó csapatversenyt nagy versenyben a házigazda németek nyerték Szlovénia előtt, míg a harmadik helyre tükörsimán az osztrákok futottak be azok után, hogy Anders Fannemelt szabálytalan ruha miatt kizárták a norvégoknál.

Nem indult zökkenőmentesen a szezonnyitó hétvége, hiszen a péntekre tervezett edzéseket és az egyéni verseny selejtezőjét is el kellett halasztani, miután hiába gyártották le a helyi szervezők előzetesen a versenyhez szükséges havat, amíg az utolsó egy-két napban a sánc körüli infrastruktúra felépítése alatt szünetelt a hóágyúzás annyit olvadt, hogy egész egyszerűen nem maradt elég hó ahhoz, hogy az esős, enyhe időben versenyre alkalmas állapotban lehessen tartani a sáncot.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Sorozatban ez a harmadik alkalom, hogy a korábban bevett északi helyszínek helyett Szászországban kezdődik az aktuális idény, a klingenthali sánc pedig lassan készen áll arra, hogy a szezonnyitón vendégül lássa a mezőnyt. Kell is, hiszen pénteken a hivatalos edzésekkel és a kvalifikációval hivatalosan is megkezdődik a 2015/16-os Világkupa-évad.

Kommentek: 0 komment

Már tényleg csak hat nap, és a klingenthali edzésekkel hivatalosan is kezdetét veszi a 2015/16-os síugró világkupa sorozat, így - miután korábban a szezon legfontosabb tudnivalóit már csütörtökön számba vettük - nincs más hátra, minthogy szokás szerint elmerüljünk egy kicsit az esélylatolgatásban, már amennyire persze ez így, egyelőre még látatlanban lehetséges.

Kommentek: 0 komment

A szezonra való ráhangolódást az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is egy kétrészes előzetessel igyekszünk segíteni, amelynek közül az elsőt az új idénnyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók és a szabályváltozások áttekintésének szenteljük. Kissé rendhagyó módon ezúttal az utóbbi szekció lesz rövidebb, lévén erre a szezonra különösebben nagy horderejű módosítás az előírásokat illetően nem történt, annál inkább a versenynaptáron, ami idén nagyon sok tekintetben más képet mutat, mint amit korábban megszokhattunk.

Kommentek: 0 komment

Október utolsó hétvégéjén vette kezdetét az Alpesi Sí Világkupa idénye, méghozzá a söldeni Rettenbach- gleccseren. Jelentős világverseny híján ez a tél a Világkupáról fog szólni, az átlagosnál több helyszínnel, versennyel készül az FIS szervezőbizottsága. Az előző három szezon összetett győztese kihagyja ezt a telet, így ha csak Lindsey Vonn térde nem gondolja másként, visszatérhet az amerikai dicsőséges korszaka. Szerintünk korántsem olyan biztos! Az idéntől Szuper-G-ben is elrajtoló Mikaela Shiffrin mindkettőjüket megtréfálja? Esetleg Lara Gut, vagy Tina Weirather elér oda, ahova sokan évek óta várják őket? Világ- és olimpiai bajnokok egész sora intett búcsút az élsportnak, így több szakágban is élre törhetnek a fiatalok. Miklós Edit remek felkészüléssel a háta mögött öregbítheti tovább a magyar alpesi síelés hírnevét. Előzetesünk első részében a női mezőnyt tekintjük át.

Kommentek: 0 komment

Ha esetleg valaki kisebb elégedetlenséggel állt fel a tegnapi női verseny végeztével, a férfiak ma egész biztosan kárpótolták őket. Századok döntöttek az első helyek sorsáról, hármas holtverseny született az élmezőnyben. Élete futamát síelte Thomas Fanara, ami 2 századdal Hirscher ellen még elegendőnek bizonyult, Ted Ligety ellen mit sem ért. Az amerikai szakági klasszis egy komoly hibát követően fittyet hányt esélyeinek, megdöntötte a Sölden kapcsán minduntalan hangoztatott - innentől már csak - legendát: ti. a lapos részen már nem lehet csodát tenni, s fordítani. Parádés versennyel indult a szezon! Samsal Dalibor idővel búcsúzott délelőtt.

Kommentek: 0 komment

Csak kiböjtöltük, ma délelőtt kezdetét vette az Alpesi Sí Világkupa 2015/2016-os idénye, rögtön egy visszanézésre érdemes versennyel. Federica Brignone két meggyőző siklással mondhatni simán nyerte a söldeni szezonnyitót, a nemzetközi szaksajtó körében nagy tehetségként elkönyvelt, ám mindeddig VK- győzelemmel nem rendelkező sportoló Itália szívét is megdobogtatta. Közel nyolc év elteltével győzött ugyanis újra olasz óriás-műlesikló a nők közt a Világkupában. Mögötte az összetett esélyesei következtek, sorrendben Mikaela Shiffrin, Tina Weirather és Lara Gut. Holnap a férfiak is elkezdik.

Kommentek: 0 komment

Ismét mögöttünk van egy nyár, közeledik a tél, ami egyet jelent azzal, hogy lassan végéhez közeledik a holtidény a téli sportok világában, így itt az ideje, hogy ismét megnyissuk Síparadicsomunk - biztos ami biztos résnyire azért nyáron is nyitva hagyott - kapuit.

Kommentek: 0 komment

Szűk két, és Söldenben elrajtol végre a 2015/2016-os téli szezon. A hagyományos nyitó óriás-műlesikláson már egész biztosan nem csatol lábára lécet Benjamin Raich, az osztrákok legendája jó egy hónapja közölte a sportközönséggel távozását a sícirkuszból. Az alábbiakban kísérletet teszünk egy pazar pályafutás áttekintésére - videókon keresztül.

Kommentek: 0 komment

Grergor Schlierenzauert egészen szeptember végéig nem láttuk versenyezni a GP sorozatban, miután az év legmelegebb hónapjaiban inkább a felkészülésre koncentrált kiegészítve némi - persze sokszor aktív - pihenéssel, a hazai futamot azonban a jelek szerint ő sem szerette volna kihagyni, és milyen jól tette, hiszen ha már itt volt, akkor két igencsak meggyőző ugrással a győztesnek járó trófeát is hazavitte.

Kommentek: 0 komment

Ha ránézünk az összetettre négy állomást, és a Grand Prix sorozat rangosabbik felét követően, akkor az elején tulajdonképpen nem sok meglepőt találunk, hiszen Severin Freund friss VK-győzteshez méltóan két győzelemmel vezeti az összesítést. Volt azonban az eddigi futamoknak egy másik hőse is az egészen hihetetlen formában kezdő Dawid Kubacki személyében, aki egészen Einsiedelnig viselte a sárga trikót.

Kommentek: 0 komment

Péntek este a wisłai nyitófordulóval megkezdődik a Világkupa nyári "kistestvére" a Grand Prix sorozat, így illő, hogy mi is felvezessük a nyitányt egy rövid előzetessel, még akkor is ha ezúttal a FIS illetékesei nem sok munkát adtak, tekintve, hogy az elmúlt évekhez képest már-már feltűnően kevés szabálymódosítás történt az új évadra.

Kommentek: 0 komment

Jó másfél hete Planicán véget ért a 2014/15-ös síugró szezon, amely minden idők egyik legdrámaibb fináléját hozta, hiszen az utolsó verseny utolsó ugrásáig izgalmas volt az összetettért zajló csata Severin Freund és Peter Prevc között. Ha Prevc csak egy kicsit messzebb repül, ma őt ünnepelhetnénk VK-győztesként, a sors azonban ezúttal Severin Freundnak kedvezett, aki végülis a szlovénnal azonos pontszámmal, de több győzelmet szerezve nyerte meg pályafutása első nagy kristálygömbjét.

Persze nem csak a vége volt érdekes ennek az évadnak, hiszen a körmünket már szokás szerint december végén, január elején tövig rághattuk a Négysáncversenyen, és a szezon másik nagy kiemelt eseménye, az északisí vébé sem okozott csalódást, s ha mindez nem lenne elég négy év "böjtöt" követően ismét megdőlt a világcsúcs sírepülésben.

Kommentek: 0 komment

Addig is, amíg az évadösszegző posztunk megszületik (sajnos pont erre a hétvégre esett be annyi munka, hogy posztírásra már nem futotta az időből) kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre. Ha lenne szurkolói kristálygömb, kinek adnátok?

Kommentek: 0 komment

Azt hiszem, hogy ezúttal nem túlzok vele, ha azt mondom, hogy akár még a hollywoodi forgatókönyvírók is megirigyelhették volna ezt a versenyt, amely egészen az utolsó ugrásig magában hordozta a feszültséget, hiszen Peter Prevc nem csak a napi, hanem az összetett sikerért is ugorhatott a második sorozat végén, ám végül alulmaradt az ő szempontjából "túl nagyot" repülő Jurij Tepessel szemben, így hiába verte amúgy simán a mai napon csak a 7. helyig jutó Severin Freundot, az összetettben kialakuló pontegyenlőség a németnek kedvezett, aki 15 évvel Martin Schmitt sikere után nyert újra VK összetettet hazájának. A verseny 3. helyét egyébiránt Rune Velta szerezte meg, na de nézzük most már a részleteket!

Kommentek: 0 komment

Visszatért az osztrák hegemónia az alpesi síbe, a férfiak után a női mezőnyben is az ő síelőjük nyerte az összetettet. Hirscherhez hasonlóan Anna Fenninger is győzelemmel tette ezt, óriás-műlesiklásban Eva-Maria Bremet és a nagy rivális Tina Mazét előzte meg. A szakági kristálygömb is Fenningeré lett, Brem itt is kettőssé tette az osztrák sikert. Vonn meglepetésre indult, még meglepőbb módon két hiba nélküli futamot produkált, így övé lett az összetett bronzérem.


Kommentek: 0 komment

Marcel Hirscher mindent vitt, az összetett győztese a mai szlalomot megnyerve a legkanyargósabb szakág kristálygömbjét is begyűjtötte. Neureuther az első futamát elrontotta, a másodikat ellazsálta, megérdemelten bukta el nyert helyzetből a szakágit. Giuliano Razzoli és Alekszandr Horosilov fért még fel a dobogóra, az első futamban remeklő Gross-Kristoffersen duó végül alaposan hátraesett.


Kommentek: 0 komment

Henrik Kristoffersen történelmet írt, hisz ő az első olyan friss junior-világbajnok, aki utána a felnőtt Vk-döntőt is megnyerte. Igaz, ahogy a junior-VB-n is írtuk, ő már rég kinőtte a fiatalok mezőnyét... A mai óriás-műlesikláson (gyengébbik számában!) Mindenki más csak messziről nézte a norvég hátát, Dopfer és Fanara fért még fel a dobogóra. Hirscher 4., így hiába jött hatalmas második futamot, és lett 11. Jansrud, alighanem végképp eldőlt az összetett. A szakágit Hirscher már korábban megnyerte, Pinturault és Ligety zárt mögötte.


Kommentek: 0 komment

A szél miatt csak egyelten sorozatot bonyolított le végül a zsűri ma délelőtt Planicán, így aztán csapatonként négy ugrás után alakult ki a végeredmény az évad utolsó csapatversenyén. Jóllehet a házigazda szlovénok valószínűleg akkor sem adtak volna sok esélyt másnak, ha ugrani kell még egyet mindenkinek, hiszen fölényesen utasították maguk mögé a 2. helyet megszerző osztrák csapatot, és a 3.helyre befutó norvégokat.

Kommentek: 0 komment

Mikaela Shiffrin nyerte Frida Hansdotter előtt a méribeli Világkupa-döntő női szlalomversenyét, a szakági versengésben is ugyanez lett a végeredmény. Mondhatni, jól tükrözték az egész idényt a ma történtek: a stabilan síelő Hansdotter féltávnál már vezetett, ám Shiffrinnek egyetlen igazán összerakott szektor is elég ahhoz, hogy a mezőny fölé nőjön. Veronika Vélez-Zuzulová ma is dobogón zárt, hajszállal megelőzve Tina Mazét, a szakági bronz így is a szlovéné lett. Anna Fenninger jött, látott és pontot se szerzett, ám Maze viszonylag gyenge szereplése miatt mégis mondhatjuk: győzött. 20 pont alatti a szlovén előnye összetettben, óriásban ezt Fenninger könnyen megfordíthatja.


Kommentek: 0 komment

Peter Prevc megtette, amit megtehetett annak érdekében, hogy életben tartsa reményeit a VK összetettre nézve, hiszen győzni tudott az újjáépített planicai sáncon rendezett első versenyen. Ráadásul közé és az így a 4. helyre szoruló Severin Freund közé Jurij Tepes és Stefan Kraft is befért még, így 44 pontra csökkentve a hátrányát, ha nem is favoritként, de már kézzelfogható esélyekkel várhatja a vasárnapi finálét, ami most hosszú évek után újra igazán körömrágósnak ígérkezik.

Kommentek: 0 komment

Parádés menettel sokkolta a mezőnyt Anna Fenninger, de ez sem volt elegendő a kristálygömböt érő győzelemhez, Lindsey Vonn ugyanis kisebb megbicsaklásaival együtt ma is utolérhetetlennek bizonyult. Tina Maze lett a harmadik, vagyis összetett hátránya további 20 ponttal nőtt az osztrákkal nőtt. Szombaton kulcsfontosságú nap következik a szlalommal.

Kommentek: 0 komment

A lesiklás után a szuper-G-vel folytatódott ma a Világkupa-döntő programja Méribelben. A férfiak versenyét Dustin Cook nyerte, a szakágat már korábban megnyerő Kjeti Jansrudnak meg kellett elégednie a második hellyel. A francia Brice Roger fért még fel a dobogóra, a verseny elején síelők alighanem előnyben voltak. A norvég amiatt lehet még szomorúbb, mert Marcel Hirscher bejött a 4. helyre - remek osztrák "csapatmunkával", valamennyi szakági specialista honfitársát megelőzve, amire a norvég és Hirscher közti 4 százados különbséget elnézve nem is lett volna szükség. A szakági dobogóra Jansrud mögé a ma pontot se szerző Dominik Paris és Matthias Mayer fért fel, összetettben Hirscher még mindig vezet, vagyis csak papíron nem dőlt el a verseny.

Kommentek: 0 komment

A férfiak után a nőknél is győzelemmel biztosította be a favorit a lesikló kristálygömböt Méribelben: Lindsey Vonn megnyugtató előnnyel nyerte a versenyt. Az osztrákok két dobogósnak örülhetnek Elisabeth Görgl és Nicole Hosp személyében, amiatt viszont bánkódhatnak, hogy Anna Fenninger csak 8. lett, így összetettben 12 pontra fogyott az előnye a 4. helyen végző Tina Mazéval szemben. Miklós Edit a 11. helyen zárt, a magas hőmérséklet ellenére úgy tűnt, nem jelentett előnyt az alacsony rajtszám, sőt... A szakági tabellán végül Vonn és Fenninger mögött Maze szerezte meg a 3. helyet.

Kommentek: 0 komment

Kjetil Jansrud nyerte a méribeli Vk-döntő férfi lesiklását. A norvég ezzel megnyerte a szakági kristálygömböt, és összetettben is 64 pontra csökkentette hátrányát Hirscherrel szemben. A búcsúzó Didier Dèfago és Georg Streitberger fért még fel a mai dobogóra, a szakági elsőségért küzdő Hannes Reichelt a középmezőnybe érkezett. A szakági tabellán persze a 2. hely így is az osztráké, a 3. helyre Guillermo Fayed jött fel, megelőzve a nullázó Dominik Parist és az épphogy pontszerző Matthias Mayert.

Kommentek: 0 komment

Kettős sikerével óriási lépést tett Severin Freund afelé, hogy két hét múlva Planicán ő emelhesse magasba a nagy kristálygömböt, hiszen hiába ért mindkét nap a dobogóra (egy 2. és egy 3. hellyel) a német elsőszámú üldözőjévé előlépő Peter Prevc is, 94 pontos hátrány mellett odahaza már egy komolyabb varázslatra, és persze Freund bizonyos fokú gyengélkedésére is szüksége lenne a fordításhoz. Ami a dobogós helyek további eloszlását illeti, szombaton a "lokálmatador" Rune Velta révén a hazaiak örülhettek a egy 3. helynek, míg ma Noriaki Kasai (2.) és egy holtversenynek köszönhetően Kamil Stoch (3.) fért még oda a német-szlovén páros mellé a pódiumra. Részletek alább, egy kis élménybeszámolóval fűszerezve…

Kommentek: 0 komment

Végre nem fulladt unalomba egy férfi óriás-műlesikló verseny! Helyesebben - nem fulladt unalomba Hirscher miatt, hisz valójában az 1-essel rajtoló Alexis Pinturault magabiztos rajt-cél győzelmet aratott. Hirscher a második futamban óriásiakat hibázva is behúzta a második helyet, ami szakági kristálygömböt ér neki. A franciák örömét Thomas Fanara dobogója tette teljessé.


Kommentek: 0 komment

Trondheimbe, Norvégiába látogatott a világkupa mezőnye, ahol sajnos ismét változó szélviszonyokról, a beülő folyamatos tologatásáról, egyszóval kompenzációk által eldöntött versenyről szólt az este. A hol felerősödő, hol alábbhagyó szél irányát tekintve volt szembeszél, hátszél és oldalszél is, azaz az irány-erősség szélmátrixot teljes skáláján végigjárta. Emiatt a méterértékek sokszor csalóka játékot játszottak velünk, nézőkkel. A versenyt végül Freund nyerte, ezzel a sárga trikót is megszerezte Krafttól, akit a technika ördöge minden bizonnyal a győzelemtől fosztott meg.

Kommentek: 0 komment

Régi seprű jól seper. Egyértelműen ez volt a mottója az 2015-ös winterbergi bob-világbajnokságnak. A német csapat magasan kvalifikált szövetségi kapitánya, Christoph Langen munkájának a gyümölcse ugyanis ebben az idényben kamatozott igazán. A korábbi 2-szeres olimpiai bajnok bobos remekül felismerte, hogy "diákjai" közül valaki kettesben, valaki pedig négyesben lehet egyeduralkodó. Langen remek stratégiai érzéke két aranyat eredményezett: kettesben Francesco Friedrich vezette team, négyesben pedig Maximilian Arndt ért a csúcsra.

Kommentek: 0 komment

Ha a pohár félig teli mivoltát szeretném kihangsúlyozni, akkor mondhatnám, hogy a mai verseny a kitartás diadala volt, elvégre ha már minden követ megmozgattak a szervezők annak érdekében, hogy tényleg lehessen versenyezni, többek között villámgyorsan előkészítve a normálsáncot a versenyzőknek, amikor ma dél tájban kitalálták, hogy inkább ott legyen a verseny, akkor mindenképp sikerként könyvelhetjük el azt ezt az egy megrendezett sorozatot. Sportszakmai szempontból viszont igen sok a kérdőjel, kérdezze csak meg bárki Peter Prevcet, akinek a sárga trikójába került a mai játék, miután a győzelmet bezsebelő Severin Freund és Anders Bardal mögött holtversenyben Simon Ammann és Stefan Kraft végeztek a harmadik helyen, így Trondheimben már az osztrák viselheti az éllovasnak járó megkülönböztetett rajtszámot.

Kommentek: 0 komment

Stefan Kraft kezdte a legjobban a szezon hajráját, hiszen magabiztos sikert aratott a Salpausselkä-sáncon, ráadásul köszönhetően annak, hogy közé és a sárga trikót jelenleg viselő Peter Prevc közé Severin Freund és Anders Fannemel is befért a végén, az összetett esélyei is egyre jobban néznek ki, hiszen már csak 7 pont választja el szlovén riválisától.

Kommentek: 0 komment

\

Felemás hétvégét zárt hazai havon Kjetil Jansrud. Lesiklásban a várakozásoktól messze elmaradva csupán hetedikként zárt, szorosabbá téve a szakági versenyfutást, Szuper-G-ben összejött a várt győzelem, s minthogy vetélytársai botladoztak, biztossá tette karrierje első kristálygömbjét. Ami a mai napot illeti, a norvég mögött Vincent Kriechmayr és a világbajnoki ezüstérmes Dustin Cook egyformán életükben először állhattak dobogóra Világkupán.

Kommentek: 0 komment

Garmisch-Partenkirchenben, a Kandahar lejtőjén lezajlott a Világkupa-idény utolsó előtti szuper-G versenye a hölgyek számára. A Világkupa-döntő előtt visszavette a vezetést a szakági tabellán a mai verseny nyerő Lindsey Vonn, de Anna Fenninger nem csak emiatt bánkódhat: az amerikai mellett Tina Maze is megelőzte, így a szlovén stabilizálni tudta előnyét összetettben az osztrákkal szemben. Miklós Edit magas rajtszámmal bejött a 29. helyre, másodszor szerzett pontokat ebben a szakágban, így 9 ponttal zárta szuper-G szezonját.


Kommentek: 0 komment

Egy héttel azt követően, hogy a világbajnokságot is így fejeztük be ismét egy csapatverseny szerepelt a programban immár a világkupa-sorozatban, amely ezzel a lahti hévégével érkezett el a záró szakaszához. Ami a győztes kilétét illeti, az egy héttel ezelőtti helyzethez képest sok minden nem változott, hiszen a győztes csapaton ne változtass elvet alkalmazó Norvégia magabiztosan söpörte be ismét az elsőséget, ellenben a dobogóra ezúttal két olyan csapat állhatott fel melléjük, akiknek ez Falunban nem sikerült, hiszen a 2. helyet Németország, a 3-at pedig Japán szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

Karrierje első Világkupa-győzelmét aratta ma Garmisch-Partenkirchenben Tina Weirather. A liechtensteini lány pénteki edzésen bemutatott remek siklását megismételte, így esélyt sem igazán hagyott a többieknek. A dobogó másik két fokára az összetettért csatázó duó állhatott fel, méghozzá Anna Fenninger - Tina Maze sorrendben, minek következtében a szlovén előnye 24 pontra zsugorodott osztrák riválisával szemben. Lindsey Vonn csupán a 7. helyen végzett, ennélfogva a szakági kristálygömb sorsa teljesen nyitottá vált a szezonfinálé előtt. Ahol első magyarként Miklós Edit is sílécet csatolhat, dacára annak, hogy VK- dobogósunk a legjobbakkal csatázva a vége előtt nem sokkal bukással fejezte be mai szereplését.

Kommentek: 0 komment

Tina Maze aligha emlékszik majd jó szívvel az alpesi sí Világkupa egyetlen bolgár helyszínére: a szuper-kombinációt, régi-új nevén alpesi összetettet - elméletben - uraló szlovén váratlan vereséget szenvedett. Legyőzője ráadásul az az Anna Fenninger volt, aki ezzel az összetettben is egyre komolyabb nyomást helyez Mazéra. Csak hogy még tovább fokozzuk: a szuper-G-ben kialakult különbségen Maze a szlalomban gyakorlatilag nem tudott változtatni a legtechnikásabb szakágban nem is versenyző riválisával szemben. Ez lehet az idény fordulópontja? A harmadik hely úgy lett Kathrin Zettelé, hogy finoman szólva se kellett megerőltetnie magát. Nagy dícséret illeti a negyedik Margot Bailet-t, aki gyorssízőként szlalomban jobbat ment Mazénál.


Kommentek: 0 komment

Félelmetes különbséggel, mindkét futamát nyerve oktatta a többieket Marcel Hirscher, aki karrierje 30. Világkupa-győzelmével hatalmas lépést tett zsinórban negyedik összetett sikere felé. Másodikként csaknem 3 és fél másodperces különbséggel Felix Neureuther végzett a hazai garmischi lejtőn, míg a dobogó alsó fokára a holnap a tegnap 37. életévét is betöltő Benjamin Raich állhatott fel. A világbajnokság kuriózummá lett mostanra, a háromszor bajnok Ted Ligety ma a pódiumról is leszorult.

Kommentek: 0 komment

Tulajdonképpen sok kérdést nem hagyott az Anders Bardal, Anders Jacobsen, Anders Fannemel, Rune Velta összeállítású norvég négyes afelől, hogy ki a legjobb ezen az estén, elvégre messze a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtva tudtak diadalmaskodni a világbajnokság utolsó éremosztó versenyén (már ami a síugrást illeti). Ezzel szemben a dobogóért kifejezetten nagy csata volt az osztrák, a lengyel és a japán csapat között, amelyből végül előbbi kettő távozhatott elégedetten, azaz medáliával a kezében, míg némi meglepetésre a sokak által az egyik favoritnak tartott Németország megragadt az 5. helyen.

Kommentek: 0 komment

Többórás huzavona után, ha nem is a pálya teljes hosszán, de legalább sor kerülhetett a várt lesiklásra Garmisch-Partenkirchenben. Akárcsak egy hete hazai havon, az északi szomszédnál is taroltak az osztrákok, kisajátították maguknak a dobogót, mi több, hatan végeztek a TOP10-ben! A győzelmet az előzetes esélylatolgatásokat igazolva Hannes Reichelt aratta le, igaz, a veterán síző a lehető legcsekélyebb különbséggel, vagyis egyetlen századmásodperccel utasította maga mögé Romed Baumannt. A harmadik helyre az olimpiai bajnok, előző hétvégén duplázó Matthias Mayer futott be. A negyedik osztrák győztest pedig Marcel Hirschernek hívják, aki Kjetil Jansrud mai 19. helyével anélkül is hatalmasat lépett negyedik összetett elsősége felé, hogy egyáltalán lécet csatolt volna lábára.

Kommentek: 0 komment

A 32 éves osztrák sokáig utazott riválisain, majd az utolsó emelkedőn mindenkit faképnél hagyott. A normál sánc győztese, Johannes Rydzek remek hajrája ezúttal "csak" egy bronzra volt elegendő.


Kommentek: 0 komment

Egyértelműbb végeredmény aligha születhetett volna ma este Falunban, a síugrók nagysáncon rendezett egyéni versenyén, hiszen a német klasszis több, mint 22 pontot vert legközelebbi riválisára, az ezüstérmet megszerző Gregor Schlierenzauerre, aki további 3,5 egységgel múlta felül a normálsáncon aranyérmes, ma pedig bronzéremért jutó Rune Veltát.

Kommentek: 0 komment

Huszonnyolc éves átkot megtörve Falunban már nem volt pardon, Ronny Ackermann fiai végre felértek a csúcsra, az elmúlt évek világversenyeivel ellentétben semmit nem bíztak a véletlenre.


Kommentek: 0 komment

Nagy meccset vívott egymással a német és a norvég négyes a vegyescsapatok-versenyén, amely végül előbbi egy a tegnapihoz hasonlóan kiélezett végjátékot hozott, amelyben a főszerepet stílszerűen ismét Sevrein Freund és Rune Velta játszották. A nagy meccs kimenetele viszont fordított lett mint tegnap, azaz Németország nyerte az aranyérmet, a norvégok az ezüstöt, míg a bronzérmet a címvédő japán négyes szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

Folytatódott az osztrák sikersztori Saalbachon, öten zártak a legjobb tucatban, egy közülük, Matthias Mayer pedig meg sem állt a duplázásig, a tegnapi lesiklás után ma Szuper-G-ben sem talált legyőzőre. A második helyet a franciák képviseletében Adrien Théaux happolta el, pár századdal megelőzve a szakágit vezető Kjetil Jansrud előtt. Hab a tortán osztrák szemszögből nézve Hirscher 17. helye, minek köszönhetően a norvég érdemben nem tudta csökkenteni hátrányát összetettben, a különbség változatlanul meghaladja a 100 pontot.

Kommentek: 0 komment

Mariborban szlalommal zárult a női alpesi sízők hétvégéje. A körülmények a tegnapi naphoz képest talán még rosszabbá váltak, olvadozó pályán, csepergő esőben küzdhettek a hölgyek. Mikaela Shiffrint ilyen körülmények közt se tudta megszorítani senki. A megboldogult Csehszlovákia ünnepelhet: a szlovák Veronika Vélez-Zuzulováé az ezüst, a cseh Šárka Strachováé a bronz. Maze pocsék síelés végén kiesett, a svédek szenvedtek, az osztrákok szintén a vert mezőnyben. Érdekesség: 2011-ben a mostaninál aligha rosszabb körülmények között botrányos módon félbeszakítottak egy óriás-műlesiklást ezen a helyszínen. Akkor azt diktálták a FIS sportpolitikai érdekei, most nem - és láss csodát, rendben lezajlott a második futam...


Kommentek: 0 komment

Különösebb kétségek nélkül állíthatjuk, hogy élete legnagyobb sikerét érte el Rune Velta ma este, amikor késhegyre menő küzdelemben végül lenyomta Severin Freundot a világbajnoki aranyért folytatott csatában, hiszen a 25 esztendős norvég versenyző mindezidáig három dobogós helyezésig jutott a világkupában, és bár az utóbbi hetek formája alapján lehet azt mondani, hogy érett már neki egy siker, arra talán még ő sem számított, hogy ez pont a világbajnokságon fog összejönni. Az ezüstérmet, mint már említettük Severin Freund, a bronzérmet Stefan Kraft szerezte meg, nézzük hát a részleteket.

Kommentek: 0 komment

Múlt csütörtökön még világbajnokságon szerepeltek a hölgyek, 9 nap elteltével már Világkupán csaptak össze óriás-műlesiklásban. Nagyot nem fordult a világ azóta, ugyanúgy Anna Fenninger nyert az akkori ezüstérmes Viktoria Rebensburg előtt 4 századdal. Egyedül a dobogó harmadik fokán történt változás Mariborban, a vb-negyedik Tina Weirather lépett egyet előre, s végzett több mint egy év elteltével újra pódiumom GS-ben. Minekután Eva-Maria Brem csupán tízedikként zárt, Maze pedig kiesett, Fenninger átvette a vezetést a szakágiban, illetőleg megközelítette a szlovént az összetett pontversenyben.

Kommentek: 0 komment

Rég nem látott helyszínre, az ausztriai Saalbachba látogat ezen a hétvégén a férfi alpesi sízők Világkupa-mezőnye. A mai lesiklás után az osztrákok alighanem állandó helyet követelnek majd a naptárban ennek a helyszínnek, ám a többi nemzetnek aligha tartozik majd a kedvencei közé. Sokak által kritizált, brutális pályán hármas osztrák győzelmet hozott a lesiklás: Matthias Mayer Max Franzot és Hannes Reicheltet előzte meg. A foghíjas mezőny emblematikus képviselője, Kjetil Jansrud magával hozta gyenge formáját az Újvilágból, csak 14. lett.


Kommentek: 0 komment

Annak ellenére, hogy az első sorozat után még hátrányban volt, egy jó második ugrásnak köszönhetően Carina Vogt nyerte a hölgyek versenyét Falunban Yuki Itot, és az első sorozat után még biztosan vezető Daniela Irascko-Stolzot megelőzve. Mögöttük az a Sara Takanashi lett a negyedeik, aki így Szocsi után egy újabb világversenyen csúszott le éppen a dobogóról, míg a címvédő, ám a 2013-as győzelme óta egy komolyabb sérülést átvészelő Sarah Hendrickson a 6. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

A címvédő Lamy Chappuis még felért a dobogóra, a legfőbb favorit Frenzelnek viszont várnia kell az újabb nagy dobásra.

Kommentek: 0 komment

  Orosz fricska Lochéknak

A megszerezhető 4 aranyéremből "csak" 3-at vihettek haza a sportág legnagyobbjának számító németek.

Kommentek: 0 komment

Érdekes, sok szempontból sporttörténelmi hétvégén vagyunk túl, és nagy valószínűséggel az lehet majd az előttünk álló durván két hét is, hiszen egyrészt a mögöttünk hagyott hétvégén Vikersundban kétszer is megdőlt a világcsúcs, a mostani hét végén viszont már Falunban osztanak érmeket a világbajnokságon. Két, lényegében teljesen különböző műfaj, amit most egy huszárvágással mégis csak megpróbálunk egy közös cikkben elemezni, nézzük hát a részleteket.

Kommentek: 0 komment

A férfiak műlesikló versenyével zárult a 2015-ös alpesi sí VB programja Beaver Creekben. Egészen a legvégéig úgy tűnt, ezúttal is az osztrákok örülhetnek, hisz az elsőként induló Marcel Hirscher kényelmes előnnyel várta a második futamot, és egyetlen kihívója, Alekszander Horosilov ronda lámpaláztól tett tanúbizonyságot a második futamban. Csakhogy Hirscher is képes hibázni: kapura lépett, így a franciák egykori (?) világklasszisa, Jean-Baptiste Grange szinte esélytelenül, 14-es rajtszámmal, remek második futammal megszerezte a VB-címet. Németek vannak még a dobogón: Fritz Dopfer lassan ezüstbe öntheti magát, a bronz pedig Felix Neureutheré lett. Ausztria egyetlen célbaérővel, a 12. Reinfried Herbsttel büszkélkedhet. Ivica Kostelić szépen, 15. hellyel búcsúzhat, átadva a helyet az őt megelőző új horvát reménységnek, Zubčićnak. Samsal Dalibor eredményét aligha kell ismertetnünk azokkal, akik ismerik az előéletét. Igen, megfelelt a várakozásoknak...


Kommentek: 0 komment

Ha egyszer egy üztlet beindul… Ted Ligety pénteki győzelme után egy nappal újabb amerikai aranyérmest köszönthettek Beaver Creeken, a papírformát igazolva védte meg világbajnoki címét a 20. életévét csak hetek múlva betöltő Mikaela Shiffrin. Laza eleganciával kezelte az esélyesség terhét az olimpiai bajnok, így hiába helyeztek rá nyomást többen nagyszerű sízésükkel, a sikersztoriba ezúttal sem került homokszem. Frida Hansdottert az örök második szerepkörére kárhoztatja a sors, újabb ezüstéremmel gazdagodott, míg a bronz a csehek nagy visszatérőjének, Šárka Strachovának jutott. Egy másik szláv, Veronika Vélez-Zuzulová éppen csak lekerült a dobogóról, míg a legjobb osztrákként Kathrin Zettel az 5. helyen fejezte be a vb-t. A magyar lányok nem kerültek a második futamba.

Kommentek: 0 komment

Ha csak annyit mondunk, hogy sporttörténelmi, ami ma este történt Vikersundban - hiszen egy világcsúcs mindig az - akkor talán még keveset is mondunk, hiszen a 250 méter, ahol ma Peter Prevc az addig relatíve csendesen csordogáló verseny végén landolt, egy olyan álomhatár volt egészen eddig a síugróknak, mint mondjuk a 90-es évek elején a 200 méter, és bizony az elmúlt években, kiváltképp, mióta 2011-ben átadták az újjáépített vikersundi sáncot elég sok véleményt lehetett hallani pro és kontra egyaránt, hogy vajon a jelenlegi szabályok, és a jelenlegi keretek között lehet-e ekkorát repülni. Mindez Prevcnek köszönhetően mától nem kérdés, aki ezzel természetesen simán nyerte a mai versenyt Anders Fannemel és Noriaki Kasai előtt, s miután az eddigi éllovas Stefan Kraft a VB-felkészülés jegyében ezúttal távol maradt, a szlovén amolyan bónuszként még a sárga trikót is magára húzhatja.

Kommentek: 0 komment

Óriási izgalmak közepette dőlt el az utolsóelőtti férfi szám aranyérme, Ted Ligety azok után nyert zsinórban harmadszorra az óriás-műlesiklás világbajnoka, hogy az első futamot követően még csupán az 5. helyet foglalta el. Igen, ám hátránya nem volt jelentős, amit egy parádés csúszással magától értetődő módon a maga javára is tudott fordítani. Hiába a Világkupán tapasztalt tündöklés, Marcel Hirscher részéről ezúttal válasz nélkül maradt ez a hatalmas kihívás, a dobogó második fokát azért természetesen kikövetelte magának az osztrák. A bronzérmes személye sem okozott igazán meglepetést, Alexis Pinturault révén a franciák eredménylistája bővült egy medáliával. Farkas Norbert egyetlen hellyel, de 2 másodperces különbséggel lemaradt a második futamról, a 61. helyen zárt.

Kommentek: 0 komment

Anna Fenninger nyerte a női óriás-műlesiklást az alpesi sí VB-n Beaver Creekben. Az osztrák az első futamban behozhatatlan előnyre tett szert az egész mezőnnyel szemben, és a másodikban - hajszál híján ugyan, de - nem hibázta el az esélyt. Viktoria Rebensburg hatalmas második futammal szerzett ezüstöt, Jessica Lindell-Vikarby viszont szintén első futamának köszönheti a bronzérmet. Tina Maze most először szorult le a dobogóról, kifejezetten rosszul jött neki, hogy edzője tűzte az első futam pályáját. Furcsa egy nap volt ez: hasonló kudarcot jelentett a második futamban a svéd pályatűzés a svédeknek. A magyarok közül Miklós Edit befért a 60 fős második futamba, ezzel kihozva esélyeinkből a maximumot.


Kommentek: 0 komment

A női szuper-kombinációval zárult az alpesi sí VB első része. Egyértelműnek tűnt, hogy ez Tina Maze száma lesz, és a szlovén lány be is húzta a győzelmet. Nem volt azért olyan egyszerű a dolga, a kanyargós lesiklópálya komoly esélyt jelentett az oszták szlalomosoknak, azonban csak megszorítani tudták Mazét. Nicole Hosp lett a második, Michaela Kirchgasser a harmadik. Anna Fenninger és Lara Gut hiába tett meg mindent, ebben a kombinációban a gyorssízők csak a dobogós hely mögé férhettek. Miklós Edit eddigi eredményeihez mérten gyengén jött a lesiklásban, ráadásul a jeges pálya kikészítette a térdét, így szlalomban el sem indult.


Kommentek: 0 komment

Sokáig emlékezetes versenyt hozott az alpesi összetett férfi versenyszáma. Ondřej Bank félelmetes bukása kétszeres is eldöntötte azt, egyfelől a cseh addig nyerő pozícióban érezhette magát, másrészt a versenybíróság döntése, tudniillik a sportoló kizárása miatt Marcel Hirscher szűzpályán startolhatott. Amivel maximálisan élni tudott az osztrák, vagyis a legkevésbé várt szakágban hódította el a világbajnoki címét. Mögötte a lesiklás után jelentős előnnyel vezető, az első vb-érmét jegyző Kjetil Jansrud, majd a rögtön utána érkező, egy nagyobb hibát elkövető Ted Ligety futott be. Világversenyeken ritkán látható mázlival szerezték negyedik aranyukat a sógorok.

Kommentek: 0 komment

Nem hiszem, hogy előzetesen túl sokan fogadtak volna arra, hogy ma Anders Fannemel ünnepelhet győzelmet Titisee-Neustadtban, nem is annyira a norvég miatt, hanem elsősorban azért, mert volt ennek a mai versenynek egy sokkal nagyobb esélyese az elmúlt két versenyt megnyerő Severin Freund személyében, aki azonban hiába "ütötte ki" gyakorlatilag a teljes mezőnyt az első sorozatban, a technikai ellenőrzésen (szó szerint) könnyűnek találtatott, így kizárták a versenyből. A dobogó második fokára egyébiránt Kamil Stoch, a harmadikra Roman Koudelka állhatott fel, míg Stefan Kraft egy 5. hellyel őrizte meg elsőségét az összetett pontversenyben.

Kommentek: 0 komment

Willingen után egy újabb német sáncon ünnepelhettek győzelmet a hazaiak, ugyanis Severin Freundon ma sem találtak fogást a többiek. Eközben a 2. helyet az első sorozat után nagyot zárkózó Stefan Kraft szerezte meg, aki ezzel egy kicsit növelni tudta összetettbeli előnyét Peter Prevccel szemben, aki azért nagyon nem maradt le mögötte, hiszen a 3. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

A 2015-ös alpesi sí VB-n a mai napon a férfi lesiklással zárult a gyors számok programja. A szuper-G osztrák fiesztája után nagyot fordult a világ: két svájci a dobogón, és nem mellékesen mind a négy svájci induló a legjobb osztrák előtt. Patrick Küng némi meglepetésre lett világbajnok, a hazai pályán versenyző Travis Ganongot, és egy másik helvétet, Beat Feuzot megelőzve. Svindal megint szépet jött, Jansrud megint leszerepelt.


Kommentek: 0 komment

Tina Mazénak visszadta a sors a kölcsönt: a hajszállal elbukott szuper-G után hajszállal megnyerte a lesiklást a beaver creeki alpesi sí VB-n. Hogy teljes legyen a szimmetria, a szuper-G-t nyerő Anna Fenninger szorult 2 századdal a második helyre. Csak Lara Gut az új arc a dobogón, aligha véletlenül - ez a lesiklópálya főleg a középső részen szuper-G-nek is elment volna. Mindez azért meglepő, mert az amerikai szervezők ezzel a frissen épült lejtővel alaposan keresztbetettek fő esélyesünknek, Lindsey Vonnak, aki csak 5. lett. Miklós Editnek sem erőssége a rengeteg kanyar, nem vagyunk biztosak benne, hogy elégedett az egyébként remek 13. helyével. Pedig - újabb sporttörténelem, magyar VB-rekordot döntött. Épp csak evés közben jön meg az étvágy...


Kommentek: 0 komment

Egy napos halasztás után ma végre versenyre alkalmassá vált az időjárás, így rendben lezajlott a férfi szuper-G az alpesi sí VB-n Beaver Creekben. Észak-amerikai hó ide vagy oda, a dobogón csak egy kanadai meglepetésember, Dustin Cook képviselte a kontinenst, méghozzá a második helyen. Az osztrák Hannes Reichelt remekül kihasználta, hogy az ő edzőjük jelölhette ki a nyomvonalat, és magabiztosan előzte meg legfőbb riválisait. A dobogó harmadik fokára a francia Adrien Thèaux állhatott fel. Svindalnak sikerült a visszatérés (6.), Bode Millernek sikerült leglátványosabb eséseit felidéznie, Kjetil Jansrud pedig bizonyította, hogy fejben ő sokszor kevés egy fontos versenyen. Kékesi Márton sikerrel teljesítette a pályát, a 49. helyet szerezte meg.


Kommentek: 0 komment

Ha nehezen is, de végre elkezdődött Beaver Creekben a 2015-ös alpesi sí VB. az első versenyszám, a női szuper-G félórás csúszással és megcsonkított pályán zajlott, így is rengeteg volt a megszakítás az erős szél miatt. Végül az osztrák Anna Fenninger jött ki legjobban a szélrulettből, mindössze 3 századdal megelőzve a címvédő szlovén Tina Mazét és a hazaiak favoritját, Lindsey Vonnt. Miklós Edit a pálya közepén búcsúzott.


Kommentek: 0 komment

Most már csak órák kérdése, s kezdetét veszi a téli szezon legjobban várt sporteseménye - az északi síelésről tudósító kollégánkat nem kérdeztük meg erről -, a 43. Alpesi Sí Világbajnokság egyenesen Beaver Creekből. Amennyiben az előző hetek eseményei hű tükröt festettek az erőviszonyokról, szinte valamennyi számban kiélezett küzdelemre van kilátás, az esélyesek tábora a legtöbb esetben bővelkedő, s ami különösen örömteli, magyar szemszögből is kiemelt jelentőséggel bír ez a világverseny, különösen a jövő hét péntekje, a női lesiklás, amikor is Miklós Edit újból felírhatja nevét a magyar sport aranylapjaira. Statisztikai érdekességekkel kezdünk, majd a helyszín bemutatása után következnek az egyes versenyszámok kronológiai rendben. A végén pedig kitérünk a magyar csapat esélyeire.

Kommentek: 0 komment

Hazai győzelemnek örülhetett a szép számban összegyűlt willingeni publikum vasárnap délután, ugyanis Severin Freund kerek egy ponttal felülmúlta az idei legjobb eredményét elérő Rune Veltát, míg a harmadik dobogós pozíció ezúttal Roman Koudelkáé lett.

Kommentek: 0 komment

Jóllehet persze a címben említett "menetelés", mindössze két versenyre vonatkozik, hiszen ennyi csapatverseny volt eddig idén, de hát mégiscsak kettőből kettőt nyertek Freundék, ám itt Willingenben be kellett érniük a 2. hellyel, ugyanis a szlovénok, ha sokkal nem is, de annyival azért kiegyensúlyozottabbak voltak náluk, amennyivel a győzelemhez kellett. Az első helyért folyó versenybe az említett két csapaton kívül még a norvégoknak volt reális esélye beleszólni, ám végül Alexander Stöckl együttese be kellett, hogy érje a 3. hellyel.

Kommentek: 0 komment

Kamil Stoch bizonyult a legjobbnak péntek este Willingenben Peter Prevc és Severin Freund előtt. A lengyelek 27 éves klasszisa az első ugrásával alapozta meg a győzelmet, ugyanis már az első kör után majd 10 ponttal vezetett a többiek előtt, így a második sorozatban mondhatni már "csak" fel kellett tennie az i-re a pontot, amivel egyébként sorozatban harmadik győzelmét aratta ezen a helyszínen, hiszen egy évvel ezelőtt duplázni tudott a Mühlenkopfschanzén.

Kommentek: 0 komment

A hagyományos schladmingi éjjeli szlalom várt a férfi alpesi síelők mezőnyére ma este. A Planai csodát látott: a szovjet korszak óta először nyert orosz férfi alpesi síző, a legjobb osztrák pedig csak a 14. lett. Alekszander Horosilov az első futambéli űrsízésével alapozta meg a győzelmét, végül hirscheri szinten alázta a mezőnyt (apropó: az a bizonyos 14. épp Hirscher). Stefano Gross hatalmas második futama 2. helyet ért, mögötte három (!) német sorjázik: Felix Neureuther, Fritz Dopfer és Linus Strasser. A VB előtt aligha kavarodhattak volna össze ennél jobban az erőviszonyok! Samsal Dalibor viszont nem változtatott VB-reményeinken (vannak ilyenek vele kapcsolatban?), kiesett.


Kommentek: 0 komment

Valószínűsíthetően nincs olyan szurkoló, (még ha éppen csak most szeretett bele ebbe a gyönyörű sportágba, akkor sem), aki ne tudná, hogy mekkora szerepet játszik a versenyek alakulásában a szél, hiszen manapság, főleg mióta a kompenzációs szabályokat alkalmazzák, szinte "minden" erről szól. Nem csoda, ha az utóbbi időben nem csak a sportág berkein belül, hanem a különböző fórumokon is olykor komoly viták tárgyát képezi az időjárás, vagy éppen a zsűri egy-egy döntése. Ennek ellenére (legalábbis tapasztalataim szerint) viszonylag kevesen ismerik igazából a szélmérés, a szélkompenzáció, illetve a zsűri döntéseinek hátterében álló mechanizmust, így ebben a posztban ennek a témakörnek jártunk részletesen utána, egyfajta ismeretterjesztő szándékkal is. A síugrást már régóta rendszeresen követők számára azért a legtöbb dolog feltehetően nem lesz teljesen ismeretlen, hiszen azért sok szó esik erről a témáról, mégis abban bízom, hogy még számukra is tudunk egy-két érdekes újdonsággal szolgálni.

Két évvel ezelőtt, amikor még éppen csak, hogy elkezdem írni a Síparadicsom Blogra, megjelentettem már ezt az írást, (persze már elég régen ahhoz, hogy feledésbe merüljön). Aktualitása ugyanakkor a témának még ma is ugyanúgy van, ezért talán nem hiábavaló leporolni az akkori cikket, természetesen a jelenleg aktuális helyzet szerint kiegészítve és pontosítva, amit akkor írtam.

Kommentek: 0 komment

A második verseny napon új győztest ünnepelhetett a sapporói közönség Roman Koudelka személyében, aki előző nap egy bronzéremmel nyitott, ma pedig két nagyon stabil és ponterős ugrást végrehajtva megszerezte pályafutása és szezonbeli 4. győzelmét a Világkupában. Őt Kamil Stoch követte a dobogón, aki az első körben beállította az aktuális sáncrekordot, mellyel elsőként fordult a fináléra. Harmadik helyen az elmúlt napi győztes, Peter Prevc végzett.

Kommentek: 0 komment

Sok időnk nem volt felocsúdni Miklós Edit tegnapi fergeteges teljesítménye, a magyar sísport első Világkupa-dobogója óta, ma következett a hölgyek utolsó VK- versenye a világbajnokságot megelőzően. A Szuper-G őrült versenyt hozott papírforma eredménnyel. Lindsey Vonn nagy mentése ellenére magabiztosan nyerte a futamot, megelőzve a szakági tabella éléről ezzel lekerülő Anna Fenningert, míg a dobogó alsó fokára Nicole Hosp állhatott fel - immáron másodpercen túli hátránnyal. S mitől volt őrült egy verseny? 62 indulóból mindössze 36-an zártak helyezettként. Két biztató szektor után sajnos Miklós Edit sem folytathatta.

Kommentek: 0 komment

A férfi alpesi sízők kitzbüheli hétvégéje műlesiklással zárult. Kétszeresen is meglepetést hozott a verseny. Marcel Hirscher úgy kapott ki valakitől, hogy egyik futamban se vétett igazán nagy hibát, sőt, nagy fölénnyel nyerte az elsőt. Ennél csak a győztes személye meglepőbb: az egyébként kétségkívül a legjobbak közé tartozó Mattias Hargin számos elpuskázott esély után most elbírta a tétet, és megszerezte élete első győzelmét. Hirscher lett a második, Neureuther a harmadik. Samsal célbaért, továbblépésre egyetlen pillanatig sem volt esélye.


Kommentek: 0 komment

A szezon egyetlen Európán kívüli helyszínére, a távoli Sapporóba utazott a Vk mezőnye, ahol a mai versenyen elsősorban a top10-es ugrók vitték a prímet! Közülük is a legjobb teljesítményt a tavalyi sapporói győzelmét megismétlő Peter Prevc nyújtotta, aki a szezon során első alkalommal érezhette meg a győzelem ízét! Ezüstérmes helyen a zsinórban hatodszor is dobogós helyen végző Vk listavezető Stefan Kraft végzett, míg a dobogó harmadik fokára a csehek legjobb formában lévő versenyzője, Roman Koudelka ért föl!

Kommentek: 0 komment

A köd miatt 1 percesre rövidített pályán rendezték a patinás Hahnenkammrennent, melyet nagyon szoros versenyben, 2 századnyi különbséggel a szakági tabellát is vezető Kjetil Jansrud nyerte. A tegnapi Szuper-G-n diadalmaskodó Dominik Parisnak ezúttal a második hely jutott, míg a dobogó alsó fokára Guillermo Fayed állhatott fel. Mi tagadás, sokáig nem fogunk emlékezni erre a versenyre.

Kommentek: 0 komment

2015. január 24. piros betűkkel írta be magát a magyar téli sportok történetébe: megvan az első Világkupa-dobogónk alpesi síben! Miklós Edit a svájci Sankt Moritzot választotta a történelmi siker színteréül, a mai lesiklóversenyen végre jó rajtszámmal síelve egészen a szakági legjobbakig vezette a versenyt. Lara Gut hazai pályán verhetetlen volt, majd Anna Fenninger is befért elé, de a 3. helyet már sem Maze, sem Vonn, sem más nem vehette el tőle. Edit élete formájában készülhet a VB-re!


Kommentek: 0 komment

Egy nap - két verseny: Kitzbühelben a tavalyi év után ismét úgy döntöttek, hogy a történelmi Hahnenkammrennen kombinációját átértelmezve önállóan is a Világkupába beszámító szuper-G-t rendeznek, megdobva egy szlalomfutammal, amely összességében kombinációs Világkupa-versenyt alkot. A szuper-G győztese a házigazdák nagy bánatára Dominik Paris lett, megelőzve két osztrák kedvencet, Matthias Mayert és Georg Streitbergert. Kombinációban Alexis Pinturault végre teljesíteni tudott egy szlalomot, ezzel nyert is. Hirscher mérsékelt menettel is 2. lett, Ondřej Bankot megelőzve.


Kommentek: 0 komment

Szuper-G-vel zárult a női alpesi sízők hosszúra nyúlt hétvégéje Cortina d'Ampezzóban. A tegnapi naphoz hasonlóan Lindsey Vonn most is megközelíthetetlennek bizonyult, a 63. győzelmét arató amerikai mögött Anna Fenninger és Tina Weirather zárt. Tina Maze 4. helyével is tovább növelte előnyét összetettben. Vonn-rekordok ide vagy oda, bennünket ma jobban érdekelt egy másik rekord: első alkalommal szerzett Vk-pontot Magyarországnak ebben a szakágban Miklós Edit.


Kommentek: 0 komment

Annak ellenére, hogy az elején még akkora szél volt, hogy még azzal kapcsolatban is szkeptikusak voltunk, hogy egyáltalán lehet-e ugrani, végül két remek versenyt hozott a zakopanei hétvége a síugró világkupában. Szombaton az olimpiai bajnok német csapat aratott nagy küzdelem után egy újabb győzelmet, és bár előzetesen talán csak az igazán fanatikus szurkolók bíztak benne, a vasárnap is egy olimpiai bajnokról szólt, ugyanis Kamil Stoch sérülését követően hazai pályán tért vissza a síugró világ tetejére.

Kommentek: 0 komment

Legendás helyszínen, a svájci Wengenben időzik a hétvégén a férfi alpesi sí Világkupa-mezőnye. A mai lesikláson sokáig úgy tűnt, minden a házigazdák kezére játszik a Lauberhornon, ám az osztrák Hannes Reichelt az utolsó kanyarokat jobban síelve elorozta a győzelmet Beat Feuz és Carlo Janka elől. Hét svájci végzett a top-12-ben. Jansrud továbbra is gödörben, másodpercen túli lemaradással zárt az 5. helyen. Nagyon hosszúra nyúlt a verseny - ami érthetetlen, hogy ezért most nem elsősorban a bukások, inkább a szervezők szerencsétlenkedései voltak okolhatók.


Kommentek: 0 komment


Második nekifutásra csak összejött a hétvége előtt sokak részéről várt pillanat: 62. Világkupa-győzelmével befogta az örökranglista élén eddig egyedüliként álló Annemarie Moser-Pröllt, s holnap akár minden idők legeredményesebb alpesi sízőjévé léphet elő Lindsey Vonn. Az amerikai utolérhetetlen menetet rakott le az asztalra, így hiába volt Elisabeth Görgl kifogástalan, no meg Daniela Merighetti hibátlan sízése, ellen mindketten esélytelenek voltak. S hogy mi magyarok is örömködhessünk kicsit, Miklós Edit megmutatta, normál körülmények mellett is képes felvenni a versenyt a középmezőny elejével, alig több, mint másfél másodperces hátránnyal a 16. helyen zárta a mai versenyt.

Kommentek: 0 komment

Izgalmas, fordulatokban bővelkedő versenyt hozott a wengeni szlalom az idei évben is. A 4. Összetett VK- elsőségére hajtó Marcel Hirscher űrsízésének utolsó harmadában lába közé vett egy kaput, s az osztrák hibáját maximálisan, vagyis győzelemmel használta ki a nagy vetélytárs, Felix Neureuther. A német klasszis 2013 után másodjára győzött a Männlichen- lejtőn. Mögötte az egy hete élete első sikerét arató Stefano Gross, valamint a visszatérőben lévő Henrik Kristoffersen végzett, míg az első futamot követően még vezető Matthias Hargin a dobogóról is lecsúszott. Samsal Dalibor pedig a második futamról, ezúttal gyönge idejének köszönhetően.

Kommentek: 0 komment


Szűkös szezonját futja idén (is?) a svájci alpesi síelés, vagyis minden apró sikert hosszasan kell dédelgetniük. Különösen, ha az a bizonyos Wengenben születik meg. Carlo Janka régi önmagát idézően szerepelt lesiklásban, amivel tekintélyes előnyre tett szert a szlalomos specialistákkal szemben; s szlalomban, melynek során technikai sízőként is megcsillogtatta tudását. A napi trendnek megfelelően a nem várt győztes mellé egy dobogón debütáló fiatal, Victor Muffat-Jeandet, valamint egy papírformát igazoló rutinos síző, Ivica Kostelić zárt a legjobb három közt.

Kommentek: 0 komment


Ködös időben, megcsonkított pályán rendezték a naptári év első lesiklását Cortina d'Ampezzón, melynek végén csupán két dolognak örülhettünk igazán: hogy egyáltalán versenyt tartottak ma, s persze Miklós Edit szép szereplésének, a sérülését lassan maga mögött tudó erdélyi lány egy 20. hellyel igazolta, változatlanul van miért szorítani érte. Az olaszok is örvendhettek ma, hisz' Elena Fanchini révén hazai győztest avattak. Larisa Yurkiw révén debütáló is akadt a dobogón, egyedül Viktoria Rebensburg pódiuma húzható be papírformának, igaz, a német sportoló eredményében is nagyban közrejátszott az időjárás szeszélye. Mást ne mondjuk, ma a komplett elitcsoport betlizett, Lindsey Vonn 10. hellyel nyitotta a sporttörténelmiként beharangozott hétvégét.

Kommentek: 0 komment

Stefan Kraft nyerte a szél miatt egysorozatosra rövidült wisłai világkupa fordulót, amelynek köszönhetően a Négysánc-győztes osztrák a világkupában is megelőzte a ma a 4. helyig jutó Michael Hayböcköt. Kraft mellé Peter Prevc érkezett meg a dobogó második fokára, míg a "bronzérem" a kulmi győztes Severin Freundé lett.

Kommentek: 0 komment

Nem hozott nagy meglepetést a 2015-ös Tour de Ski záróhétvégéje Val di Fiemmében: mind a hölgyeknél, mind az uraknál a legjobb győzött, avagy először a trónon Marit Bjørgen, zsinórban másodjára a Cermis királya, Martin Johnsrud Sundby.

Tour de Ski 2015 ladies overall podium

Kommentek: 0 komment

A Vk szezon harmadán túl jutva elérkeztünk az első sírepülő verseny helyszínére, a nemrég átalakított bad mitterndorfi mamut sánchoz, melyen az elmúlt évi sírepülő világbajnok, Severin Freund diadalmaskodott, méghozzá elképesztő fölénnyel! A német ugrót csak a kíváló formáját repülő versenyre is átmentő újdonsült Négysánc bajnok, Stefan Kraft tudta megszorongatni, többi vetélytársa kénytelen volt fejet hajtani kimagasló teljesítménye előtt! Freund ráadásul a tréning ugrása alkalmával új sáncrekordot állított föl 237,5 m.-rel, mellyel több mint 20 méterrel szárnyalta túl a korábbi rekordot! A harmadik helyen a kvalifikáció győztese, Jurij Tepes végzett!

Kommentek: 0 komment

A mostoha időjárási körülmények ellenére többé-kevésbé rendben lezajlott Adelbodenben a férfi alpesi síelők műlesiklása. A verseny komoly meglepetést hozott - nemcsak azért, mert nem Marcel Hirscher zárt az élen, hanem azért is, mert az olasz Stefano Gross élete első győzelmét aratta. A német Fritz Dopfer viszont hiába hajt ugyanerre, másodperces előnyt adott el a második futamban. Hirscher a dobogóra azért felfért, Samsal Dalibor pedig célbaért - nagy hátránnyal, a 44. helyen.


Kommentek: 0 komment

Legendás helyszínre érkeztek a férfi alpesi sízők: a Berni-Alpokban, Adelboden mellett a Chuenisbärgli lejtőjén mérik össze magukat ezen a hétvégén. Óriás-műlesiklással nyitottak, és szokás szerint Marcel Hirscher első helye borítékolható volt. Másodperc feletti hátrányban követte a mezőny, amelyet ezúttal Alexis Pinturault vezetett, Henrik Kristoffersen fért még fel a dobogóra. Samsal Dalibor ezúttal is kiesett.


Kommentek: 0 komment

Célegyeneséhez közeledik a 2015-ös Tour de Ski, hisz a sífutók már Toblachot is maguk mögött tudhatják. Az első olaszországi állomás a hölgyeknél tovább lazította, az uraknál ugyanakkor még tovább feszítette a versenyt: amennyire Marit Bjørgent nem lehet legyőzni, annyira megtippelhetetlen, kit lehet majd beírni mellé a rubrikába mint bajnokot…

Sprint finish in Toblach 25 km pursuit

Kommentek: 0 komment

Az osztrák csapat két főhőséről, Michael Hayböckről és Stefan Kraftról szólt a 63. Négysáncverseny fináléja, mely így kettős osztrák sikerrel zárult! Míg a versenyt a sokadik próbálkozásra végre sikeresen behúzó Hayböck nyerte izgalmas véghajrában, addig az összetett címet a mindössze 21 éves Stefan Kraft zsebelte be a várakozásoknak megfelelően, aki harmadik helyen végzett a versenyen. Az ezüstérmet az "örök ifjú" Noriaki Kasai szerezte meg, akinek nem sokon múlt összetettbeli dobogós helyezése. Az osztrák dominancia tehát tovább folytatódott a Négysáncversenyen, a "sógorokat" immár 7. éve nem tudják letaszítani a trónról!

Kommentek: 0 komment

Féltávnál tart az idei Tour de Ski-sorozat. A sífutók "Négysáncversenyének" mezőnye eleddig Oberstdorfban, valamint Val Müstairben is megmutatta magát a publikumnak, a németajkú versenyeket követően pedig Olaszország felé veszi az irányt. Jelen pillanatban egyértelmű a norvég fölény, a hölgyeknél lényegében eldőlni látszik a kérdés, az uraknál ellenben rendkívül izgalmas a helyzet.

FIS Tour de Ski 2015

Kommentek: 0 komment

Idén is Horvátországban kezdődött az alpesi síelők naptári éve. Ma a Sljemén a férfiak villanyfényes szlalomjára került sor. Samsal Dalibor kiesett az első futamban. Új év, ám a kép a régi: ha Marcel Hirscher nem hibázik, a mezőnynek esélye sincs ellene. Az osztrák mögött Felix Neureuther és a norvég Sebastian-Foss Solevåg zárt. Búcsúzott Horvátországtól a helyiek legendája, Ivica Kostelić - 18. hellyel, második legjobb horvátként. Samsal Dalibor kiesett az első futamban.


Kommentek: 0 komment

A Négysánc harmadik állomásán is túl jutva a legfontosabb kérdésre, miszerint ki nyerheti az összetettet szinte nagy bizonyossággal választ is kaptunk, hiszen óriási csatát folytatott egymással a verseny két kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzője, Richard Freitag és Stefan Kraft. Előbbi kissé meglepő módon rajt-cél győzelmet szerzett egy 12 éves német átkot megtörve, míg egy újabb ezüsttel gazdagodó Stefan Kraft nagy riválisait jelentősen maga mögött hagyva bejelentkezett a Négysánc aranyért, amivel tovább gyarapíthatja az osztrákok arany kollekcióját. Harmadik helyen a szezonban immár másodszor is holtversenyben végző Simon Ammann és Noriaki Kasai végzett.

Kommentek: 0 komment

Zágráb mellett, Sljeme "Vörös lejtőjén" a Hókirálynő címéért, és a Világkupa-sorozat második legmagasabb pénzdíjáért küzdöttek a hagyományos évnyitó viadalon a női műlesiklók. Az első futamot követően szokatlanul nagy különbségek alakultak ki, csaknem 4 másodpercnyi különbséggel második futamot lehetett síelni. Mikaela Shiffrin dominanciája lassan nem ismer határokat, az elmúlt hat siklásából ötször ő síelte a legjobb időt. Toronymagasan győzött ma is Kathrin Zettel, valamint a Világkupában először dobogóra álló Nina Løseth előtt.

Kommentek: 0 komment

Az oberstdorfi verseny után kíváncsian várta mindenki tovább folytatódik-e az osztrákok dominanciája a következő helyszínen, Garmischban is. Az osztrákok most is jók voltak, de kimagasló teljesítményt a norvégok két ugrója, Anders Jacobsen és Rune Velta ért el, kik közül előbbi magabiztosan győzte le a Négysánc aranyért versengő favoritokat. Simon Ammann végzett a második helyen régi önmagát idézve, aki már tét nélkül versenyezhet tovább az oberstdorfi bukása miatt. Bronzérmével Peter Prevc szorosabbá tette a Négysánc összetett állását és 1,1 pontra megközelítve az éllovas Kraftot bejelentkezett az összetett győzelemért!

Kommentek: 0 komment

A sikertelen vasárnapi rajt után hétfőn sikerült az idei Négysánc első állomásán túl jutnunk, melyen a várakozásoknak megfelelően a legfőbb esélyesek közül kerültek ki a dobogósok. Szenzációs versenyt tudhatunk magunk mögött, izgalmakban szerencsére nem szenvedtünk hiányt. Az osztrákok tovább folytatták sikerszériájukat, hiszen a sűrű havazásban a top favoritok legfiatalabbika, a mindössze 21 éves Stefan Kraft nyerte a Négysánc nyitóversenyét, aki egyúttal első győzelmét szerezte meg a Vk-ban, a lehető legjobbkor! Csapattársa, Michael Hayböck végzett a második helyen, mellyel egyéni legjobb helyezését értel el egy rakásnyi bronzérem után, míg a dobogó legalsó fokára a szlovének legjobbja, Peter Prevc kapaszkodott föl. Ők hárman egyúttal legfőbb esélyesként jelentkeztek be a Bischofshofenben megszerezhető "Arany Sas" szobrocskáért!

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk