Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

síugrás

Stefan Kraft nyerte a 65. Négysáncverseny nyitóversenyét az oberstorfi Schattenbergschanzén, a 2015-ös összetett győztes mellett pedig még Kamil Stoch és Michael Hayböck örülhetett a dobogón a verseny végi eredményhirdetésnél. Nagyon nem ment viszont ma az ugrás a VK-éllovas Domen Prevcnak, aki csalódást keltve csak a 26. helyen végzett ma, ezzel gyakorlatilag már az első állomás után kiszállt az arany sasért zajló versenyből.

Kommentek: 0 komment

Mikaela Shiffrin zsinórban harmadik versenyét tudta megnyerni Semmeringen; két óriásműlesiklás után a villanyfényes szlalomon sem talált legyőzőre, így több mint 200 pontos összetettbeli előnnyel ünnepelheti a szilvesztert. A műlesiklás dobogója immár három futam óta változatlan: az amerikai mögött Velez-Zuzulová és Holdener végzett a második-harmadik helyen. Nina Løseth és Bernadette Schild egyaránt nagyszerű második futammal követte őket.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí alpesi összetett Santa Caterina Alexis Pinturault

A férfi alpesi sízők egy jó kis kombinációval zárták a 2016-os esztendőt. Ez a verseny izgalmára is értendő, két nagyformátumú síző párharcából Alexis Pinturault került ki győztesen. A szakági címvédő oldalán Marcel Hirscher sem búslakodott, mert dacára annak, hogy kikapott, ezt pedig az osztrák hírhedten gyűlöl, Kjetil Jansrud kiesésével jócskán növelte előnyét összetettben. A dobogó harmadik fokára a Szuper-G után még vezető Aleksander Aamodt Kilde állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

Mikaela Shiffrin zsinórban második óriás-műlesikló győzelmét aratta Semmeringben, amivel ismét száz ponton felülre tudta növelni előnyét az összetettben a 6. helyen végző Lara Guttal szemben. A dobogóra felfért még a szakág két klasszisa, Tessa Worley és Victoria Rebensburg is. A szakadó hó, szél és a pályára telepedő köd közel sem teremtettek ideális versenyfeltételeket, amit leginkább a hatalmasat bukó Taina Barioz érezhetett. További hír, hogy a férfiak mára tervezett versenye elmaradt.

Kommentek: 0 komment

  Szuper-Kjetil: 3-ból 3!

alpesi sí Szuper-G Santa Caterina Olaszország Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud legyőzhetetlen idén Szuper-G-ben, a harmadik szakági futamon is csak hátát nézték a többiek, ha képletesen fejezzük ki magunkat. A második helyről viszont mindössze 5 század döntött, méghozzá Hannes Reichelt javára. Santa Caterina meghozta az olasz dobogót is, Dominik Paris révén örülhettek a hazaiak is.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Semmering Mikaela Shiffrin

Két év elteltével nyert újra óriás-műlesiklásban. Mi az, hogy nyert, szlalomban megszokott könnyedséggel győzött Mikaela Shiffrin, s minthogy Lara Gut egy rontott futam miatt csak a 4. helyet tudta megszerezni, továbbnövelte előnyét az összetett pontversenyben. Másodikként a szakági éllovas Tessa Worley végzett, míg a dobogó legalsó fokára az a Manuela Mölgg állhatott fel, akinek ez legutóbb uszkve 6 esztendeje jött össze. Folytatás következik holnap ugyanebben a szakágban - szintúgy Semmeringen.

Kommentek: 0 komment

síugrás négysáncverseny előzetes

Síugrásban a naptári év vége rendszerint egyet jelent a Négysáncverseny kezdetével, amely mint mindig, ezúttal is a szezon első igazán kiemelt eseménye. Egy évvel Peter Prevc győzelme után idén fiatalabbik öccse, Domen uralta a VK-sorozat első versenyeit, így ismét egy Prevc utazhat elsőszámú esélyesként Oberstdorfba, de vajon családban marad-e a győztesnek járó trófea is?

Előzetesünkben a Turné és a négy helyszín bemutatása mellett szokás szerint körbejárjuk a favoritokat, és megpróbáljuk megjósolni, hogy ki lehet az, aki legnagyobb eséllyel magasba emelheti a győztesnek járó arany sast vízkeresztkor.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Madonna di Campiglio Olaszország Henrik Kristoffersen

Az alpesi sí szerelmesei mind a 10 ujjukat megnyalhatják, mivel rendre gigászok csatáját hozza a szlalom a férfiak mezőnyében. Két uraság kimagaslik az egyébként roppant kiegyensúlyozott és magas színvonalú mezőnyből. Amikor azt érezzük, Marcel Hirscher űridőt síelt, s azt már nem lehet felülmúlni, mindig érkezik Henrik Kristoffersen, és alaposan rácáfol vélekedésünkre. Madonna di Campiglio lejtőjén is a norvég győzedelmeskedett az osztrák előtt, s hogy legyen oka a hazaiaknak is örömre, arról tett Stefano Gross és Manfred Mölgg, kettejük közt pár század döntött, így előbbi állhatott dobogóra. Samsal Dalibor jól síelt, pechére sokadmagával tett így. Két tizeden múlt a hőn áhított magyar pontszerzés.

Kommentek: 0 komment

Alpesi sí Sí világkupa Parallel Alta Badia

Óriási meglepetés született az Alta Badia-i parallel óriásműlesikláson: Cyprien Sarrazin eddigi legjobb eredményével, egy 24. hellyel rajthoz állva tudott győzni ebben a speciális szakágban. Az ifjú francia rendkívül magabiztosan versenyzett egész este, Schörghofert, Myhrert is verte, végül a döntőben Carlo Janka sem fogott ki rajta. A harmadik helyet Kjetil Jansrud tudta megszerezni, Marcel Hirscher viszont az első közt búcsúzott, így a kettejük közti különbség ismét 200 pont alá csökkent.

Kommentek: 0 komment

síugrás Négysáncverseny

Előttünk a legendás Turné 65. kiadása, kíváncsak vagyunk, nálatok ki a favorit?

Kommentek: 0 komment

Legendás helyszínen legendás verseny: férfi óriás-műlesiklásra került sor Alta Badián, a Gran Risán. Legendásan nagy izgalmakról azért túlzás beszélni: Marcel Hirscher régi fényében csillogott, mindkét futamot nyerve szerezte meg az elsőséget. Mathieu Faivre és az élete versenyét futó Florian Eisath fért még fel a dobogóra a mesterséges ugratóval igencsak balesetveszélyessé tett pályán.

alpesi sí világkupa alpesi si óriás-műlesiklás Alta Badia hirscher

Kommentek: 0 komment

síugrás

Továbbra is tart Domen Prevc jó szériája a síugró világkupában, hiszen a tegnapi második hely után ma sáncrekordot ugorva győzni tudott az újjáépített engelbergi sáncon. A másik két dobogós helyet Kamil Stoch és Stefan Kraft szerezték meg, míg a nap nagy vesztesének Daniel Andre Tande tekinthető, aki hiába ugrott olyan formában, hogy a győzelem is elérhetően tűnt számára, a második ugrása végén elesett, így csak a 11. helyet szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

biatlon Nove Mesto

A váltót is beleértve a 28 éves francia idén csak egy alkalommal adta ki kezéből a győzelmet, a csehországi helyszínen már-már provokáló stílusban poroszkált be elsőként az üldözéses versenyen. A nőknél ezen a hétvégén ketten is először tapasztalhatták meg, milyen a dobogó tetején állni.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

Két sok pontba kerülő kiesés után szépített valami hétvégéjén Lara Gut, győzelmével ért véget a Szuper-G Val d'Isére lejtőjén. Akárcsak Kanadában, ma is Tina Weirather volt a legfőbb kihívója, csupán pár század döntött kettejük közt. Mindenki más bőven másodpercen túlról követték őket, közülük legjobban Elena Curtoni teljesített, életében másodszor végzett dobogós helyen. A hazai versenyzők közül Tessa Worley zárt a legelőkelőbb helyen, ötödikként. Miklós Editnek nem ízlett a technikásra tűzött pálya, a pontszerzés 25. helyével azért ma sem maradt el.

Kommentek: 0 komment

Erős hátszélben zajlott le a szokásos Karácsony előtti engelbergi hétvége első versenye, mely Michael Hayböck győzelmével zárult. Dobogóra állhatott még a VK éllovas Domen Prevc is, aki a második sorozatban nagyot robbantott, illetve az az Andreas Kofler, aki több mint két év után tért vissza a top háromba!

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Val Gardena Olaszország Max Franz

Karácsony előtt megszaporodnak az események az alpesi síelők háza táján, egymást érik a versenyek, patinás helyszínek váltják egymást. Ezen a héten Val Gardena, vagy német nevén Gröden fogadta a legjobb lesiklókat, akik egy klasszikus lejtőn, a Saslongon csaptak össze egy héttel az ünnepek előtt. A norvégok diadalsorozata, habár kevésen múlt, de végéhez ért. Sokáig Aksel Lund Svindal vezette a versenyt, dacára egy vállalhatatlanul gyenge szektorának. A papíron legkeményebb riválisokon már túl volt, ám ez a francokat ért neki maximális elismerést, jött ugyanis az edzéseken azért jó időket síző Max Franz, s bő 650 nap elteltével győzni tudott osztrák lesiklóként a Világkupában. A dobogó alsó fokára a lejtő specialistája, Steven Nyman állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí világkupa alpesi si 2016/2017 lesiklas Val dIsere Ilka Stuhec Miklos Edit

A női alpesi síelők hétvégéje lesiklással folytatódott ma Val d'Isère-ben. Tovább folytatódott Ilka Štuhec dominanciája, a szlovén hölgy közel sem hibátlan síeléssel is újabb győzelmet aratott. Cornelia Hütter őrült menete második helyet ért, Sofia Goggia pedig ezúttal is elmaradhatatlan tartozéka volt a dobogónak. Miklós Edit épphogy kiszorult a top-10-ből, Gut újra kiesett.

Kommentek: 0 komment

Szoros versenyt hozott a hétvége első versenye a férfiaknál. Kjetil Jansrud megnyerte idei harmadik versenyét, azaz az idén eddig megrendezett összes gyors szám a norvég sikerével ért véget. A dobogón most is csatlakozott hozzá egy honfitársa, de ezúttal nem Svindal, hanem Aamodt Kilde, aki a második helyen végzett. A harmadik Erik Guay lett. Jansrud ezzel visszavette az összetett második helyet Alexis Pinturault-tól, de lemaradása így is 140 pont az éllovas Hirschertől. A 8. helyen Dominik Paris végzett a legjobb hazai versenyzőként.

Kommentek: 0 komment

Ilka Štuhec nyerte a Val d'Isére-i alpesi összetettet. Ezzel élete (és egyben idei) harmadik sikerét aratta. Nagyszerű lesiklást követően az ő szontjén erős szlalomot mutatott be, amivel biztosította győzelmét. Michelle Gisin első alkalommal állhatott világkupa dobogóra, amihez a nap legjobb műlesikló futama kellett. Sofia Goggia pedig újabb szakágban szerzett dobogós helyezést! Gut kiesett, Miklós Edit pedig edzésnek használta a lesikló részt, délutánra visszalépett.

Kommentek: 0 komment

Kamil Stoch szűk két év után nyert újabb egyéni versenyt Lengyelországnak. Ezt tetézte, hogy a második helyet Maciej Kot szerezte meg. A dobogó harmadik fokára Markus Eisenbichler léphetett fel. A változó szélviszonyok sajnos beleszóltak a verseny alakulásába is: Kraft és Tande húszon kívülrő verekedte vissza magát a top10-be a második futamban. A VK-éllovas Domen Prevc ezúttal csak 6. lett.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

A női alpesi sízők szlalommal zárták hétvégi programjukat Olaszországban. Egy futamon át bízhattunk abban, hogy végre nem csak a második helyért folyik a küzdelem, de aztán Mikaela Shiffrin gondoskodott róla, higy ezúttal is másodperc fölé nőjön az előnye. Az azonos dimenzióban küzdők versenyét Vélez-Zuzulová nyerte, Wendy Holdener ezúttal is felfért a dobogóra. Lara Gut hét év után szerzett újra pontot szlalomban.

Kommentek: 0 komment

szlalom alpesi sí

A szponzorbalhén túllépve erődemonstrációt tartott a szlalom szakági címvédője. Azok után, hogy Marcel Hirscher nagyon begyújtotta a rakétákat délutáni futamában, Henrik Kristoffersen rátett még egy lapátot, s ellentmondást nem tűrve nyerte idénybeli első versenyét. A dobogó harmadik fokára Alekszandr Horosilov állhatott fel. Ma is remekeltek az osztrák műlesiklók, Marc Digruber épp lemaradt a pódiumról, míg Michael Matt a 6. helyen végzett. Az első futam után még vezető Alexis Pinturault ma nem bírta idegekkel, nagyon hamar búcsúzott délután.

Kommentek: 0 komment

Múlt héten még beugróként, ezúttal már az előzetes versenynaptár szerint volt házigazda Val d'Isére. A 2009-es világbajnokság helyszínén ma sem sopánkodtak a gallok, Alexis Pinturault révén ismét ők szállították a győztest, mint idén mind a három óriás-műlesikláson történt. A dobogó második fokára szokás szerint Marcel Hirscher állhatott fel, míg harmadikként a norvég szövetséggel vívott cicaharcát lezáró, az első futam után még csak a 14. helyen álló Henrik Kristoffersen.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Az eredményre ránézve tulajdonképpen azt mondhatjuk, egy hét alatt nem sok minden változott a síugróknál, ugyanis akárcsak Klingenthalban, az első lillehammeri versenynapon is Domen Prevc tudott diadalmaskodni, ráadásul a 2-3. helyet megszerző Daniel Andre Tande valamint Stefan Kraft is ugyanazon a fokán állhattak a dobogónak, mint legutóbb Németországban.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere óriás-műlesiklás Tessa Worley Sofia Goggia Lara Gut

Az év vége, sőt, még a jövő év eleje is elsősorban a technikai szakágakról szól a női alpesi síelők számára. Ezen a hétvégén a Nyugati-Alpok olasz gyöngyszeme, Sestriere látja vendégül a mezőnyt. Óriás-műlesiklással indult a program, és az előző, killingtoni versenyhez hasonlóan itt is Tessa Worley sikerével zárult a nap. A francia lány mögött a szezon felfedezettje, Sofia Goggia zárt a hazai havon, Lara Gut pedig egy értékes harmadik helynek örülhetett. Shiffrin hajszállal vezetett az első futam után, a végén a 6. helyre esett vissza.

Kommentek: 0 komment

A 28 éves német újfent bizonyította, hogy mennyire harap, ha karnyújtásnyira van tőle a győzelem lehetősége. A vk-első Rydzek egy második és egy negyedik hellyel zárta a norvégiai hétvégét.

Kommentek: 0 komment

Az alpesi sízők hétvégéje Lake Louise-ban szuper-G-vel zárult a hölgyek számára. Alaposan behavazott, ám síelhető pálya, és újabb remek verseny szórakoztatta a nézőket. A svájciaknak és a magyaroknak bizonyosan remek: Lara Gut győzelemmel jelezte igényét egy (két?) kristálygömbre, Miklós Edit pedig a mezőny végéről indulva ért el egy varázslatos 13. helyet. Tina Weirather és Sofia Goggia fért még fel a dobogóra, de Ilka Štuhec sem volt messze az újabb bravúrtól.

alpesi si alpesi sí világkupa 2016 Szuper-G Miklos Edit Lara Gut Weirather Goggia

Kommentek: 0 komment

síugrás

Domen Prevc nyerte az idei harmadik fordulót a síugró világkupában, a 17 éves szlovén kiélezett versenyben Daniel Andre Tandet és Stefan Kraftot utasította maga mögé. Az első sorozatot egyébként még nem ők, hanem két lengyel, Kamil Stoch és Maciej Kot zárták az élen, ám a második körben kicsit rosszabb szélviszonyokat kifogva végülis be kellett, hogy érjék a 4. és az 5. helyezéssel.

Kommentek: 0 komment

Parádés versenyt hozott az óriás-műlesiklás, minek végén ráadásul újdonsült győztest avattunk Mathieu Faivre személyében. S hogy tényleg kifogástalan legyen a hangulat, tett róla Alexis Pinturault harmadik helyével, mi több, további két francia férkőzött még be a legjobb öt közé. A kakukktojás Marcel Hirscher, a lejtő egyik specialistája egy kivétellel minden gallt maga mögé utasított. Elmondható, eredményesen zárta ezt a hétvégét is az összetett szempontjából.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Lake Louise Kanada lesiklás Ilka Stuhec Lara Gut Miklós Edit Corinne Suterű Kajsa Kling Mirjam Puchner

Folytatódott a szlovén csodahétvége, s továbbíródott a magyar alpesi síelés történelemkönyve. Ilka Štuhec piros megkülönböztető trikóban, az elitcsoport részeként sem rezzent össze, ugyanolyan átütő pályát síelt, mint tette azt pénteken. Lara Guttal ezúttal nem babráltak ki az outsiderek (a szlovén már nem az), nem énekelték ki szájából a sajtot, mármint dobogójától nem fosztották meg. Számunkra persze Miklós Edit dobogós helyezése volt a legfontosabb,

Kommentek: 0 komment

síugrás

Történelmi lengyel sikerrel zárult az idény első csapatversenye Klingenthalban. Míg Németország és Ausztria komoly harcot vívott a dobogós helyekért, addig a norvégok és a szlovének ezúttal nem tudtak beleszólni a verseny alakulásába.

Kommentek: 0 komment

biatlon

A női és a férfi egyéni indításos is a favorit remeklésével ért véget. A mezőny rendesen megküzdött a még a síugrók számára is megoldhatatlan feladatokat hozó "szélviharral". Mindkét nem esetén fehérorosz versenyző állt a dobogó legalsó fokán.

Kommentek: 0 komment

Kjetil Jansrud a pénteki szuper-G után a mai lesiklást is megnyerte, ezzel pedig pontegyenlőséggel ugyan, de az összetett vezetését is megszerezte Marcel Hirschertől. A dobogóra ezúttal is felfért a nagyszerű formában visszatérő Aksel Lund Svindal. Kettejük közé viszont be tudott férkőzni a szakági címvédő Peter Fill, aki minden bizonnyal egyetlen hibájának köszönhetően esett el a győzelemtől. Mögöttük kisebb meglepetésre Bostjan Kline lett a negyedik, így a szlovének remeklése nem ért véget tegnap este. Az osztrák csapat azonabn az elmúlt idők egyik legrosszabb szereplését könyvelhette el: a top10-nek még csak a közelébe sem kerültek.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Lake Louise Kanada Ilka Stuhec Sofia Goggia Kajsa Kling Lara Gut Viktoria Rebensburg Stacey Cook

Őrült versenyt hozott a Lake Louise-i hétvége első lesiklása. Az alaposan felforgatott rajtszámrendszer és a változó körülmények alaposan megbolygatták az eredményeket. Az első tíz síző után még Lara Gut vezetett, végső soron azonban dobogóra sem sikerült állnia, váratlan személyektől sorjáztak ugyanis a jobbnál jobb eredmények. Sokáig úgy tűnt, Kajsa Kling Világkupa nyerhet Kanadában, közel a harmincas rajtszámhoz viszont ketten is ihletett sízést mutattak be. Sofia Goggia menete egy szlovén lány, Ilka Štuhec miatt nem lett mindent vivő. A korábban dobogót sem látott, de már-már tekintélyesnek mondható VK- pályafutást maga mögött tudó Stuhec karriertörténeti csúcsra ért. Miklós Edit sem vallott szégyent, sőt, egy kivétellel valamennyi osztrákot, s mellettük egy sor klasszist utasított maga mögé. Végül egy 10. hellyel kezdte idényét.

Kommentek: 0 komment


Norvég dominanciával kezdődött a lesikló idény a Világkupában. A Szuper-G nyitófutamát Kjetil Jansrud nyerte, megelőzve a sérülésből visszatérő óriást, Aksel Lund Svindalt. A dobogó harmadik fokán álldogáló személye sem okozott különösebb meglepetést, Dominik Paris is a szűk elit tagjának számít. Remekeltek a svájciak is, Carlo Janka épp leszorult a pódiumról, míg Beat Feuz hatodikként zárt. A népes osztrák küldöttség ellenben leszerepelt, Max Franz személyében egyetlen sízőjük került a TOP-10-be, ő sem vitte feljebb a sorban.

Kommentek: 0 komment

északi összetett Ruka Finnország

Először is köszöntök minden sífanatikust 2016/17-es idényben. A rám vonatkozó, és tőlem elvárható sportágak közül az északi összetettről firkantom le első beszámolómat. Reményeim szerint senki sem rója fel nekem, hogy a blog többi munkatársával ellentétben jómagam nem vezetettem fel az idényt, ezt mindjárt az első két verseny eseményeivel pótolnám.

Kommentek: 0 komment

Két-két klasszikus stílusú versennyel kezdődött meg a sífutó-világkupa 2016-17-es idénye.

sífutás bjoergen

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Killington USA Tessa Worley Nina Löseth Sofia Goggia Marta Bassino Mikaela Shiffrin Ana Drev

Csaknem 3 év elteltével nyert újra Világkupát Tessa Worley. A franciák óriás-műlesiklója mögött az első futam után még vezető Nina Löseth végzett a második helyen. A dobogó harmadik fokára Sofia Goggia állhatott fel, tette mindezt úgy, hogy csupán a 14. helyről indult neki a második körnek. Az olasz csapat megint kitett magáért, öten végeztek a TOP-10-ben. Sölden győztese, Lara Gut kiesett az első futamban, így az ötödikként végzett Mikaela Shiffrin megerősítette vezető helyét az összetett pontverseny élén.

Kommentek: 0 komment

síugrás Síugró Világkupa Severin Freund Daniel André Tande Manuel Fettner Kuusamo

Severin Freund nyert az idei szezon második versenyét, ráadásul sáncrekord közeli ugrással. A verseny utolsó szakaszába sajnos a szél is beleszólt valamelyest. Részben ennek köszönheti második helyét Daniel André Tande, aki az első sorozatban még csak a 7. helyen zárt, ezzel pedig mentette a norvégok napját. Az osztrákok ismét tömegesen zártak a legjobb tízben, ez pedig már dobogót is ért nekik: Manuel Fettner életében másodszor örülhetett egyéni VK éremnek.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Domen Prevc pályafutása első világkupa győzelmét ünnepelhette ma este Kuusamoban, miután az első körös 4. helyről egy jó második ugrással felugrott a dobogó tetejére. Ehhez ugyan kellett az is, hogy a toronymagas esélyesnek látszó bátyja elrontsa a talajfogását a végén, amivel együtt azért így is meglett neki a dobogó. A Prevc-fivérek közé pedig ki más, mint régi jó ismerősük, Severin Freund fért be a 2. helyre.

Kommentek: 0 komment

síugrás szezonnyitó naptár előzetes

Küszöbön áll már a szezonkezdet, így az esélyesek után most ideje áttekintenünk a soron következő szezon naptárát. A 65. Négysáncverseny mellé csatlakozik a világbajnokság és bemutatkozik egy új norvég versenysorozat is.

Kommentek: 0 komment

síugrás esélylatolgatás szeonnyitó előzetesNéhány nap választ már csak el minket az új síugró világkupa kezdetétől, így itt az ideje, hogy hagyományainkhoz híven áttekintsük, hogy ki lehetnek a legnagyobb esélyesek a nagy kristálygömb elhódítására, és csapatról-csapatra számba vegyük, hogy ki milyen előjelekkel várhatja a rajtot.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Levi Finnország Marcel Hirscher Michael Matt Manfred Mölgg Felix Neureuther Manuel Feller Dave Ryding Mattias Hargin

Átlagosnál is szorosabb versenyt hozott a szezon első szlalomja, a Leviben rendezett viadalon épp a győztes személye dőlt el tükörsimán. Egy az ő szintjén óvatosra vett első menet után délután odalépett a gázra Marcel Hirscher, s közel másfél másodperccel intézte el riválisait. Remekelt az osztrák csapat, az egykori kétszeres világbajnok Mario Matt öccse, Michael Matt zárt a második helyen, valamint Manuel Feller személyében még egyikük befért a legjobb öt közé. A délelőtt után még 2. helyen álló Marco Schwarz ugyanakkor kiesett, így a dobogó alsó fokára Manfred Mölgg állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Levi Finnország Mikaela Shiffrin Wendy Holdener Petra Vlhova Veronika Velez-Zuzulova Maren Skjöld Melanie Meillard

Mikaela Shiffrin erődemonstrációját hozta a szlalom Leviben, miközben a szakág előző évi győztese kiesett a második futamban. Két fiatal tehetség állt még dobogóra, Wendy Holdener nagy csatában győzte le Petra Vlhovát. A nap meglepetését már nem ők, hanem két még fiatalabb versenyző szolgáltatta. A norvég Maren Skjøld az 5., míg a svájci Melanie Meillard az 6. helyen végzett - egyformán harmincon túli rajtszámmal.

Kommentek: 0 komment

  Eljött a "viszlát" ideje

Nem múlhat úgy szezonelőzetes, hogy ne szóljunk az előző évad búcsúzóiról. A férfi mezőnyben népes csapat gyűlt össze, közte egy szakági győztessel, egy többszörös VK- győztessel, világbajnoki érmesekkel és két igazi egyéniséggel. Búcsúzzunk tőlük legemlékezetesebb versenyeikkel!

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Sölden Ausztria 2016-2017 Alexis Pinturault Marcel Hirscher Felix Neureuther Zan Kranjec Ted Ligety Thomas Fanara

Parádés versennyel vette kezdetét az Alpesi Sí Világkupa a férfiak összevetésében. Alexis Pinturault győzelmét hozta a söldeni óriás-műlesiklás, miután mindkét futamon a legjobb időt síelve 7 tizeddel legyőzte azt a Marcel Hirschert, aki hatalmas rontása ellenére mindenki mást simán megelőzött. A dobogó alsó fokára Felix Neureuther állhatott fel. A nap meglepetésembere Szlovéniából érkezett, Žan Kranjec bátor sízéssel egyebek mellett a szakág élő legendáját, Ted Ligetyt is maga mögé utasította.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Sölden Ausztria Lara Gut Mikaela Shiffrin Marta Bassino Stephanie Brunner Sofia GoggiaNémileg váratlan módon totális erődemonstrációt tartott a szezon nyitányán a Világkupa címvédője. Lara Gut már a délelőtti futammal tetemes előnyt épített ki magának, a lényegi kérdéseket el is döntötte. Hiába támadott a második körben, Mikaela Shiffrin nem tudta megszorongatni őt. A dobogó harmadik fokára egy meglepetésember, a két évvel ezelőtti junior-világbajnok Marta Bassino állhatott fel. A szakág rutinosabbik fele nagyrészt betlizett, a pontszerzőknek csupán a harmada született a 80'-as években.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa 2016/2017 szezonelőzetes

Vége szakad a hónapokon át tartó várakozásnak, hétvégén beköszönt a tél - a sportrajongók nézőpontjából. A hagyományos söldeni nyitányt megelőzően mi sem váltunk sémát, ezúttal is bő lére eresztve harangozzuk be a világbajnoki idényt. Vajon megragad-e a csúcson Lara Gut? Avagy sérülését követően végigdominálja az idényt Anna Veith (Fenninger)? Netán világraszólót blöffölt csak, s valójában a nagy kristálygömbért is hóra száll Lindsey Vonn? Esetleg Mikaela Shiffrin ragadja meg a kínálkozó alkalmat? Cikkünk végén a visszavonulókat búcsúztatjuk.

Kommentek: 0 komment

nyitóposzt egyéb

Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig, így itt az ideje, hogy újra teljesen megnyissa kapuit Síparadicsomunk!

Kommentek: 0 komment

síugrás

Maciej Kot egyértelmű fölényét hozta a síugró Nyári Grand Prix két utolsó fordulója Hinzenbachban és Klingenthalban, a 25 éves lengyel ugyanis utcahosszal nyerte mindkét versenyt jó vastagon, pirossal aláhúzva a szezon korábbi részén nyújtott teljesítményét, ha valaki esetleg kételkedett volna benne, hogy valóban ő a legjobb ezen a nyáron. Hosszú idő után ezzel ismét lengyel győztese van tehát a VK nyári kis (egyesek szerint inkább mostoha) testvérének, na de vajon mennyire váltható ez eredményekre a november végén kezdődő téli szezonban?

Kommentek: 0 komment

síugrás magyar síugrás Vörös Virág

Fantasztikus eredményeknek örülhettek azok a lelkes síugrás-rajongók, akik az elmúlt napokban nyomon követték Vörös Virág szereplését az Alpencup-sorozat németországi versenyein, hiszen a 17 éves szombathelyi születésű versenyző 6 versenyből 4-et megnyerve összetett-éllovasként zárta az egyhetes turnét.

Kommentek: 0 komment

Négy versenyt rendeztek meg idáig a síugrók idei Nyári Grand Prix sorozatában, a szombati einsiedelni forduló után viszont augusztus végéig egy rövid szünet következik, ami jó alkalmat ad arra, hogy mérleget vonjunk a sorozat első szakasza után. Ez a mérleg Maciej Kotnak egészen biztosan csupa pozitívumot mutat, hiszen a 25 éves lengyel három győzelmével és egy második helyével vitathatatlanul a nyár eddigi sztárjának számít. Na de nézzük, hogyan is jutottunk el idáig!

Kommentek: 0 komment

síugrás grandprix

Akárhonnan is nézzük, sportos nyár az idei, hiszen ki ne tudná, hogy a minden évben megrendezett tornák mellett foci EB-t és olimpiát is rendeznek. Az előbbin már túlvagyunk, utóbbi még csak most jön, a két globális esemény közötti néhány hét pedig remek alkalom arra, hogy egy-egy verseny erejéig a síugrók is képernyőre kerüljenek. Kisebb versenyeket ugyan már rendeztek az elmúlt hetekben, mégis, a nyári síugrószezon igazi kezdetének a Grand Prix sorozat hétvégi courcheveli nyitófordulója számít, nézzük hát, milyen előjelekkel futunk neki az idei versenyeknek.

Kommentek: 0 komment

síugrás összefoglaló

A múlt hétvégén befejeződött a síugró idény, így itt van az ideje annak, hogy egy kicsit összegezzük, és felelevenítsük a szezon történéseit. Cikkünkben természetesen kiemelt szerep jut Peter Prevcnak, aki kis túlzással kisajátította ebben az idényben a dobogó legmagasabb fokát, és olyan szinten emelkedett ki a mezőnyből, mint már régóta senki sem. De emellett azért szó lesz az évad egyik üde színfoltját jelentő fiatal norvég csapatról, egy legendáját egyre tovább építő "szamurájról", illetve azokról is, akiktől többet vártunk előzetesen, egyszóval mindarról, ami az elmúlt négy hónap során, Klingenthaltól Planicáig a sáncokon történt.

Kommentek: 0 komment

Hiába produkálta talán élete menetét Viktoria Rebensburg a sankt moritzi óriásműlesikló Vk-döntő második futamában, és nyerte nagy fölénnyel a versenyt, Eva-Maria Bremé lett a szakági kristálygömb. Az osztrák csapat becsületét mentő Brem a legjobb első futam után hajszál híján elszórakozta második menetét, de a szerencse vele volt, mai 4. helye épp elégnek bizonyult. Komoly meglepetésre dobogóra állt Taïna Barioz, harmadik hellyel zárta a szezont Lara Gut.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Sankt Moritz Svájc szlalom André Myhrer Marcel Hirscher Sebastian-Foss Solevag Marco Schwarz Julien Lizeroux Manuel Feller Henrik Kristoffersen Felix Neureuther Alexis Pinturault

Izgalmas csatákkal búcsúzott a férfi mezőny a Világkupától, a záró műlesiklást egy rutinos síző, André Myhrer nyerte, megelőzve az Összetett Világkupa immáron ötszörös győztesét, Marcel Hirschert. A fiatalok sziporkája tiszavirág életűnek bizonyult, egy kivétellel legalábbis, Sebastian Foss-Solevåg ugyanis felfért a dobogóra. A szakági kristálygömböt elhódító Henrik Kristoffersen sérülten és betegen síelt, így ma nem rúghatott labdába.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Peter Prevc idei 15. győzelmét is megszerezte a Planicai szezonzáró versenyen, ahol ráadásul a győzelemért a legnagyobb ellenfele honfitársa, Robi Kranjec volt. A két szlovén mögé harmadiknak egy fantasztikus második ugrással Johann André Forfang érkezett meg leszorítva ezzel a veterán Kasait a pódiumról.

Kommentek: 0 komment

A francia csapatnak köszönhetően remek versenyt hozott az egyébként bizony szinte tét nélküli férfi óriásműlesikló verseny a st. moritzi Vk-fináléban, századok döntöttek közöttük. Sok-sok dobogó után végre összejött a győzelem a második futamban varázsoló Thomas Fanarának, az első futamot uraló Mathieu Faivre-t végül Alexis Pinturault is megelőzte. A szakágat nyerő Hirschert még Schörghofer is megelőzte, Kristoffersen betegen, sérülten is befért a top-10-be. Pontszerzéssel búcsúzott Massimiliano Blardone.

alpesi si alpesi sí világkupa St. Moritz óriás-műlesiklás Fanara

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Sankt Moritz Svájc szlalom Mikaela Shiffrin Veronika Vélez-Zuzulová Frida Hansdotter Wendy Holdener Michaela Krichgasser Maria Pietilä-Holmner

Érvényesült a papírforma a szezon utolsó szlalomján a hölgyeknél, Mikaela Shiffrin éppoly félelmetes dominanciával nyerte a versenyt, mint az összes többit, amin rajthoz tudott állni. A szakági kristálygömböt így Frida Hansdotter gyűjtötte be, aki kóros szerencsétlenségéből jóváírt valamit ezzel. A svéd a harmadik, a szlovák Veronika Vélez-Zuzulová pedig a második helyen végzett a napi versenyben.

Kommentek: 0 komment

síugrás sírepülés

Habár a küzdelem az első helyért egészen sokáig nyitott volt, a Tande, Fannemel, Gangnes, Forfang összeállítású norvég csapat favorit szerepéhez méltón megnyerte az idény utolsó csapatversenyét Planicán, megtörve ezzel a szlovénok két napja tartó uralmát a szezonzárón. Ettől függetlenül a házigazdáknak sincs okuk a panaszra, hiszen ha csak egyetlen tizeddel is, de végül legyűrték az osztrákokat a 2. helyért folytatott versenyben, amiben kulcsszerepe volt Peter Prevc pazar, 246 méteres második ugrásának is. Nézzük hát a részleteket!

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Szuper-G Sankt Moritz Svájc Tina Weirather Lara Gut Cornelia Hütter Kajsa Kling Laurenne Ross Viktoria Rebensburg

Űridővel Tina Weirather nyerte a csütörtökön rendezett Szuper-G-t a Sankt Moritz-i Világkupa- döntő második versenynapján. A svájci csapat kötelékében készülő liechtensteini idei első győzelmét aratta, de aminek még jobban örülhetett a kilátogató publikum, az Lara Gut második helye, minek hála 2014 után másodszor megnyerte a szakági pontversenyt. A napi dobogóra még Cornelia Hütter állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

síugrás sírepülés

Egyelőre minden a szlovénok szája íze szerint alakul a planicai hétvégén, hiszen Peter Prevc tegnapi győzelme után ma Robert Kranjec állhatott fel a dobogó tetejére, ráadásul éppen Prevcot megelőzve, míg a 3. helyet Johann André Forfang szerezte meg. Prevc ezzel az eredménnyel újabb trófeát tudhat magáénak, hiszen immár a sírepülő világkupát is biztosan ő nyeri.

Kommentek: 0 komment

síugrás síugró VK

Peter Prevc tizennegyedszer győzött, ráadásul hazai közönség előtt, az idei szezonban, így még senki nem tudott több versenyt nyerni az idei szezonban. A dobogóra még Johann André Forfang és a szintén hazai Peter Prevc állhatott fel. Rajtuk kívül a nap sztárja az élete 500. egyéni versenyét teljesítő Noriaki Kasai volt.

Kommentek: 0 komment

A szezon utolsó gyorsasági versenyét kevéssel delet megelőzően rendezték Sankt Moritzban. Túlzás nélkül állíthatjuk, a Világkupa-döntő legizgalmasabb szakágai hajrájára készülődhettünk, elvégre nem kevesebb, mint öten pályáztak reális eséllyel a kristálygömbre. Akárcsak tegnap lesiklásban, a napi győzelmet ma is Beat Feuz söpörte be, a szakági elsőség kérdése viszont két norvég közt dőlt el. Méghozzá annak az Aleksander Åmodt Kildének a javára, akiről múlt novemberben csak a téli sportok elvakultabb kedvelői tudtak bármit is. Kjetil Jansruddal ma megosztoztak a dobogó harmadik fokán. Miután Vincent Kriechmayr nem szerzett pontot, teljes norvég söprést hozott az idény, Aksel Lund Svindal zárt a pontverseny harmadik helyén.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa lesiklás Mirjam Puchner Fabienne Suter Elena Curtoni Elisabeth Görgl Johanna Schnarf Verena Stuffer Lindsey Vonn Larisa Yurkiw Miklós Edit magyar sportolók Sankt Moritz

Komoly meglepetés született a hölgyek lesikló fináléjában. Mirjam Puchner kihasználta a jobb körülményeket és egy nagyszerű sízéssel megszerezte élete első világkupa győzelmét. A dobogóra Fabienne Suter és Elena Fanchini állhattak még fel. A szakági világkupát a sérüléséből lábadozó Lindsey Vonn nyerte, aki a pálya szélén várta, hogy átvehesse élete 20 kristálygömbjét. Miklós Edit a 14. helyen végzett, ami az utolsó előtti pontszerző helyet jelentette ma.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Sankt Moritz Svájc lesiklás Beat Feuz Steven Nyman Erik Guay Kjetil Jansrud Johan Clarey Travis Ganong Peter Fill Aksel Lund Svindal Dominik Paris

Beat Feuz hazai közönség előtt nyert több mint négy év után a Sankt Moritz-i lesikláson, a dobogóra két észak-amerikai síző fért még fel: Steven Nyman és Erik Guay. A mai nap azonban a győztes személye kissé eltörpült a szakági elsőségért folytatott verseny fényében: Peter Fill a szezon utolsó lesikló menetével végül megszerezte Olaszország első lesikló kristálygömbjét.

Kommentek: 0 komment

síugrás planica sírepülés

Egyetlen versenyhétvége marad már csak az idei síugró világkupából, amelyet a hagyományoknak megfelelően idén is a planicai sírepülő sáncon rendeznek meg. Idén ráadásul csütörtöktől vasárnapig négy versenyt is láthatunk majd a Letalnicán, ahol akár még világcsúcs-ostromlára is sor kerülhet.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Sankt Moritz Svájc lesiklás Szuper-G óriás-műlesiklás szlalom előzetes beharangozó Miklós Edit

Október vége és nem kevesebb, mint 75 verseny után e héten lepihen a karaván, amit Alpesi Sí Világkupaként ismernek a sportszeretők telente. A Világkupa-finálét a hagyományoknak megfelelően a jövő évi világbajnokságnak otthont adó Sankt Moritz rendezi. Mint az megszokott, az alpesi összetettet kivéve valamennyi versenyszámban rendeznek egy-egy záró csörtét, pénteken pedig csapatversenyre is sor kerül. Sporttörténelmet írva első magyar alpesi sízőként Miklós Edit is szerepel a szezonzáráson. Rövidke felvezetésünk az alábbiakban. (repens és McDave)

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világbajnokság

Vasárnap a férfiak 15 kilométeres tömegrajtos versenyével befejeződött a 2016-os oslói világbajnokság. A hazaiak nagy örömére a címet Johannes Thingnes Boe szerezte meg, Martin Fourcade és a vb-k történetének legsikeresebb versenyzője, Ole Einar Bjoerndalen előtt. Ezzel eldőlt, hogy Oroszország érem nélkül zárt a világeseményen.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa alpesi összetett Lenzerheide Svájc Wendy Holdener Michaela Kirchgasser Lara Gut Denise Feierabend Marie-Michéle Gagnon Anne-Sophie Barthet

Svájci örömünnepet hozott a vasárnap Lenzerheidén. Fölényes szlalom után váratlanul acélos Szuper-G-t síelt, így megérdemelten nyerte a versenyt, egyszersmind a szakági pontversenyt Wendy Holdener. A műlesiklóból lassanként univerzális sízővé cseperedő fiatal mögött a rutint képviselő Michaela Kirchgasser végzett. A dobogó harmadik fokára Lara Gut állhatott fel, aki így lemaradt ugyan a kis kristálygömbről, a legfontosabbat, a legnagyobbat, az Összetett Világkupát viszont - minden matematikai okoskodást félretéve - bebiztosította. Denise Feierabend 4. helyével tette teljessé a helvétek örömét.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Kvitfjell Norvégia Kjetil Jansrud Vincent Kriechmayr Dominik Paris Aleksander Aamodt Kilde Andrew Weibrecht Beat Feuz

Sorozatban negyedik alkalommal nyerte meg a kvitfjelli szuper-G-t Kjetil Jansrud, így megőrizte esélyét a szakági első helyre. A norvégek egyik szeme nevet, a másik viszont aligha: Kilde leszorult a dobogóról, így a mai versenyen 2. Vincent Kriechmayr még elorozhatja - három norvég elől - a szuper-G kristálygömbjét. Tegnapi győzelme után ma is dobogóra állhatott Dominik Paris. A sérült Svindalt Kilde már megelőzte szakágiban, izgalmas Vk-finálé következik.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világbajnokság

A hölgyek számára vasárnap a 12,5 kilométeres tömegrajtos viadallal zárult az oslói világbajnokság. 30 induló, köztük az eddigi érmesek, a világkupa további olyan helyezettje, akik az első 25-ben foglalnak helyet, négyen azok közül, akik még itt jól szerepeltek, illetve a címvédő ukrán Valj Semerenko, aki nagyon gyengén szerepelt eddig a vb-n, leszámítva a váltót, amikor hibátlanul lőtt.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa lesiklás Kvitfjell Norvégia Dominik Paris Valentin Giroud Moine Steven Nyman Manuel Osborne-Paradis Beat Feuz Kjetil Jansrud

Holtverseny az élen, mégis jelenleg a nevető harmadikra, vagyis Dominik Parisra tennénk nagyobb összeget, ha a szakági kristálygömb elhódításával van szó. A rafinált olasz egy roppant kiegyenlített versenyt nyert 2 tizeddel a meglepetésember Valentin Giroud Moine és az idén stabil élversenyzőként szereplő Steven Nyman. Változatlanul Aksel Lund Svindal vezeti a tabellát, ám hiába mai gyengélkedése, 10. helyével is felzárkózott mellé Peter Fill, Paris négypontnyi hátránya is elhanyagolhatónak látszik. De Kjetil Jansrud és Adrien Théaux befutása sem okoznak nagy meglepetést. A Világkupa-döntő legérdekesebb végjátéka lesiklásban várható.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világbajnokság

Norvégia hazai pályán megnyerte Oslóban a női 4x6 km-es váltóversenyt. Synnoeve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff és Marte Olsbu alkotta az aranyérmes csapatot. Második lett Franciaország, míg harmadik helyen a címvédő Németország zárt. Csehország és Oroszország leszerepelt. A férfi váltóban szintén a norvégok nyertek, Ole Einar Bjoerndalen, Tarjei Boe, Johannes Boe és Emil Hegle Svendsen összeállításban. Németország lett a második, míg a meglepetés Kanada története első érmét megszerezve váltóban a harmadik.

Kommentek: 0 komment

  Aranyba borulva

biatlon

A férfi 20 kilométeres egyéni versenyszámot is Martin Fourcade nyerte. Az ezüst és a bronzérem az utóbbi években alul szereplő osztrákoké lett, Dominik Landertinger lett a második, míg Simon Eder a harmadik.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Johann André Forfang és Peter Prevc különmérkőzést vívtak a győzelemért Titisee-Neustadtban, amiből végül a 20 éves norvég jött ki győztesen, így pályafutása során először felállhatott a dobogó tetejére. A 3. helyet végül ugyancsak egy norvég, Kenneth Gangnes tudta megszerezni.

Kommentek: 0 komment

A Svájc nyugati részén, Graubünden kantonban fekvő Lenzerheide ad otthont a Vk-finálé előtti utolsó versenyeknek a női alpesi sízők számára. Szuper-G-vel indult a program, és ahogy azt az utóbbi versenyeken megszokhattuk, osztrák sikerrel zárult. Ráadásul kevés híján kettős diadalt arattak a sógorok, hisz Cornelia Hütter Tamara Tipplert utasította maga mögé, csak később tudott nagy meglepetésre közéjük ékelődni Fabienne Suter. A szárnyaszegett Lara Gut csak megközelíteni tudta a sérült Vonnt a szakágiban, így maradt tét a Vk-fináléra. A verseny végére ködbe veszett a pálya, így Miklós Editnek esélye sem volt a pontszerzésre.

Kommentek: 0 komment

biathlon holmenkollen világbajnokság

Az oslói világbajnokság szerdai női egyéni versenyén taroltak a franciák, Marie Dorin Habert és Anais Bescond ellentmondást nem tűrően tönkreverte a teljes mezőnyt. A nagy favoritok, így Gabriela Soukalova, a szakági első Dorotea Wierer, és az üldözéses verseny világbajnoka, Laura Dahlmeier is bakizott, de azért a németnek összejött egy bronzérem.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világbajnokság

Az oslói világbajnokság vasárnap a két üldözéses versennyel folytatódott. A hölgyeknél címvédőként Marie Dorin Habert indult, míg a férfiaknál a német Erik Lesser. A hölgyek 10 kilométert, az urak 12, 5-et futottak, négy lövészettel.

Kommentek: 0 komment

Ritka eset az, amikor egy verseny végén az első helyezett gratulálhat az elsőnek, ma Kranjska Gorán mégis ez történt a férfi szlalomosok csatájában. Marcel Hirscher ugyanis hiába uralta az egész hétvégét, és nyerte nagy fölénnyel a mai versenyt is, Henrik Kristoffersen egy remek második futammal odaért az ezüstérmes pozícióba, így pedig megnyerte a szakági kristálygömböt. Az olasz Stefano Gross fért még fel a dobogóra. Két magyar versenyző is volt a rajtlistán, de Samsal nem indult el, így csak Kékesi Márton Vk-debütálásának örülhettünk.

Kommentek: 0 komment

Ma végre a hölgyek is versenyezhettek az alpesi sí Világkupában, a szlovákiai Jasnán szlalomban mérték össze tudásukat. Helyesebben: 59 ember összemérte egymással tudását, Mikaela Shiffrin meg magával versenyzett, ugyanis az amerikai ezúttal is fájdalmasan nagy különbséggel nyert. Wendy Holdener, valamint a házigazdák nagy örömére Veronika Vélez-Zuzulová fért fel a dobogóra. Az eredmények kedvező alakulása miatt Frida Hansdotter rég nem látott gyenge síeléssel is megnyerte a szakági kristálygömböt.

alpesi si alpesi sí világkupa Jasna szlalom Shiffrin Hansdotter

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Kranjszka Gora Marcel Hirscher Alexis Pinturault Henrik Kristoffersen Felix Neureuther Thomas Fanara Philipp Schörghofer

Megszakadt Alexis Pinturault nagy sorozat, négy fölényes győzelmet követően fejet kellett hajtania az évad legjobb óriás-műlesiklója előtt. Marcel Hirscher bebiztosította szakági elsőségét, egyben - minden józan számítás szerint - zsinórban ötödször megnyerte az Összetett Világkupát. Pedig a francia ma is káprázatosan síelt, ám ezúttal az osztrák is felvette a kesztyűt. A harmadik helyen Henrik Kristoffersen végzett, a papírformát igazolva.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világbajnokság

A 25 éves norvég versenyző nyerte a női sprintversenyt az oslói biatlon-világbajnokságon. Második helyezett a címvédő francia Marie Dorin Habert lett, aki már a második érmét szerezte ezen a vb-n, hiszen a csütörtöki vegyes váltóban győzött. Harmadik a remekül hajrázó német Laura Dahlmeier lett.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világbajnokság

Az oslói világbajnokság férfi sprintversenyében nem született meglepetés, a francia Martin Fourcade nyerte a világbajnoki aranyat, megelőzve a legenda Ole Einar Bjoerndalent, aki a hazaiak nagy örömére ezüstérmes lett, valamint a nagy meglepetést, az ukrán Szergej Szemenovot.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világbajnokság

Csütörtökön Oslóban megkezdődött a biatlon világbajnokság. Az első versenyszám az utóbbi években már-már hagyományosan a vegyes váltó volt, ahol is két hölgy és két férfi versenyző szerepelt nemzetenként. A címvédő a cseh válogatott volt, akik idén is arra készültek, hogy megnyerik ezt a számot.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Nem valószínű, hogy sokan tettek arra előzetesen, hogy Roman Koudelka ma este megszerzi az első helyet a wisłai sáncon, ám köszönhetően egy ügyes edzői húzásnak és egy fantasztikus második ugrásnak, a cseh versenyző a riválisok hibáit kihasználva az 5. helyről egészen a dobogó tetejéig repült. A 2. helyet Kenneth Gangnes, a 3-at Noriaki Kasai szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

egyéb snowboard Gyarmati Panka slopestyle

Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén, a Burton US Openen. A versenyre a világ 16 legjobb snowbordosát hívták meg, ebben az erős mezőnyben mutatkozhatott be Panka is. Sajnos egyik menete sem volt teljesen tiszta, de így is nagyszerű teljesítményt tudhat maga mögött.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí

A szlovéniai Kranjska Gorán folytatódott a férfiak versenegése alpesi síben, ahol Alexis Pinturault már sorozatban negyedik sikerét aratta óriás-műlesiklásban. A dobogóra négy év után először állhatott fel Philipp Schörghofer, Marcel Hirscher pedig ismét megelőzte Henrik Kristoffersent, ezzel újabb nagy lépést tett ötödik összetett győzelme felé.

Kommentek: 0 komment

Sífelvonó síugrás alpesi sí

Kommentek: 0 komment

A tegnapi naphoz képest viszonylag rendben, igaz, ma is pár órás csúszással zajlott le a női alpesi sízők Világkupa-programja Andorrában. A mai alpesi összetett (alias szuper-kombináció) rövidke szuper-G-jét kis hátránnyal túlélhették a szlalomosok, így cseppet sem meglepő, hogy technikai sízők végeztek az élen. Marie-Michele Gagnon kiváló szlalommal nyert Wendy Holdener és Anne-Sophie Barthet előtt. Lindsey Vonn féltávnál még vezetett, szlalomban törvényszerűen hátraesett, ám minden bizonnyal megúszta a tegnapi bukást. Gut viszont még rémesebbé tette hétévégéjét, gyenge szuper-G után szlalomban kiesett.

alpesi sí világkupa Soldeu szuper-kombináció Gagnon

Kommentek: 0 komment

síugrás

Peter Prevc ma sem adta alább a dobogó legfelső fokánál Almatyban, ezzel pedig nem csak bebiztosította győzelmét a Világkupában, hanem szezonbeli 13. sikerével egyúttal beállította Gregor Schlierenzauer 2008/09-es évadból származó rekordját is. A dobogó második fokára szintén szép versenyt teljesítve Severin Freund állhatott fel, míg a harmadik dobogós helynek Daniel André Tande örülhetett.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Hinterstoder Ausztria Alexis Pinturault Marcel Hirscher Henrik Kristoffersen Mathieu Faivre Thomas Fanara Felix Neureuther

Zsinórban harmadik győzelmét aratta óriás-műlesiklásban Alexis Pinturault, a franciák legnagyobb tehetsége mindkét futamot nyerve, brutális fölénnyel vágott oda a szakág legjobbjainak. Elsősorban a pontversenyt vezető, s a héten négy dobogót jegyző Marcel Hirschert, a dobogó alsó fokára pedig - a pillanatnyi papírformának megfelelően - Henrik Kristoffersen állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Szuper-G Hinterstoder Ausztria Aleksander Aamodt Kilde Bostjan Kline Marcel Hirscher Vincent Kriechmayr Carlo Janka Adrien Théaux

Norvég siker született a szezon hatodik szuperóriás-műlesiklásán, Aleksander Aamodt Kilde így minimálisra csökkentette hátrányát a sérülésben lábadozó Aksel Lund Svindallal szemben. A szlovén lesiklás hagyományait a jövőben is ápolni fogják, Dél-Korea után újra Boštjan Kline nevét találjuk a második helyen. A technikában is pallérozódott sízőknek kedvező hinterstoderi lejtőn remekelt Marcel Hirscher, mai dobogójával végképp pontot tett az Összetett Világkupáért folyó verseny végére.

Kommentek: 0 komment

Délelőtt helyett délután került sor a női alpesi sízők andorrai szuper-G versenyére. A halasztás egyben azt is jelentette, hogy a főbb tévéadók közvetítése nélkül, kvázi láthatatlanul zajlott le a verseny. Ami biztos: még délután is épphogy csak alkalmas volt az erősen lerövidített pálya síelésre, a szakadó hó felborította az erőviszonyokat. 5-10 síző után lehettek legjobbak a körülmények, ezidőtájt rajtolt a három dobogós: Federica Brignone, Laurenne Ross és Tamara Tippler. A verseny legfontosabb pillanata viszont később jött: Lindsey Vonn ártalmatlan kiesés helyett túlerőltette, és vélhetően komolyabb térdsérülést szenvedett. Lara Gut a többi élmenővel együtt csak pár pontnak örülhetett.

alpesi si alpesi sí világkupa Soldeu Szuper-G Brignone Vonn Miklos Edit

Kommentek: 0 komment

  Egytucatnyi Prevc-siker

síugrás

Tizenkettedik győzelménél jár már ebben az idényben Peter Prevc, aki a kicsit visszafogottabban sikerült finn versenyek után ezúttal Almatyban tartott erődemonstrációt az ellenfeleknek, ezzel pedig kevés választja el attól, hogy matematikailag is biztos legyen az elsősége a Világkupában. A második helyet a szezon végére remek formába lendülő Michael Hayböck, a harmadikat Severin Freund szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

A felső-ausztriai Hinterstoder öt év szünet után ad otthont hétvégén a férfiak alpesi sí világkupájának. Ezúttal a január elején elmaradt adelbodeni óri-ásműlesiklást pótolta a mezőny, melyet bevállalós sízéssel Alexis Pinturault nyert, ráadásul Thomas Fanara személyében franci léphett fel a dobogó harmadik fokára is. A hazai Marcel Hirscher újabb lépést tett az összetett megnyerés felé második helyével, hiszen legnagyobb ellenfele, Henrik Kristoffersen csak a 4. lett.

Kommentek: 0 komment

síugrás alpesi sí Sífelvonó

A hétvégén új helyszín mutatkozik be a Síugró Világkupában, ugyanis Almatyban Kazahsztán történetének első világkupa versenyeit rendezik. Alpesi síelésben két ritkán rendező helyszín van soron, az andorrai Soldeuban nagyot fordulhat a kocka Lindsey Vonn és Lara Gut versenyfutásában, míg Hinterstoderben leginkább Szuper-G-ben várhatunk kiélezett csatákat.

Kommentek: 0 komment

, alpesi sí Ifjúsági Téli Olimpia Lillehammer magyar sportolók Szőllős Barnabás Archam Chiara

Miklós Edit Szocsiban elért eredménye után újabb olimpiai 7. helyezettet ünnepel a magyar alpesi síelés. Szőllős Barnabás szlalomos sikere azzal együtt szenzációs, hogy ez még "csak" az ifjúságiak ötkarikás seregszemléjén valósult meg. Archam Chiara három TOP-20-as eredménnyel szintén tisztességesen helytállt. A fiúk versenyei egy amerikai srácról szóltak, River Radamus három aranyéremmel utazhatott haza. A lányoknál nagyot fordult a helyzet a nyitónaphoz képest, az osztrákok kettős győzelmük után medáliáig sem jutottak, az ősi rivális svájciak ellenben minden további számban szállítani tudták az elsőségeket.

Kommentek: 0 komment

síugrásSorozatban harmadszor állhatott fel a dobogó tetejére egyéni versenyen Michael Hayböck, hiszen ahogy a két lahti futamot, úgy a ma esti kuopioi derbit is az osztrák uralta, sok kétséget nem hagyva afelől, hogy pillanatnyilag ő a legjobb formában levő ugró a mezőnyben. A sokszor trükkös, sőt nehéz körülmények között zajló versenyen egyetlen igazi kihívója akadt Daniel André Tande személyében, akinek azonban végül be kellett érnie a 2. hellyel, míg harmadiknak Stefan Kraft érkezett meg.

Kommentek: 0 komment

egyéb snowboard Gyarmati Panka ifjúsági olimpia

Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az Ale Inviteon megszerzett harmadik helye után egyből Pyeong Changba utazott, de végül az olimpia tesztversenyén nem vett részt. Két ifjú snowboard krosszosunk, Fehér Zsófia és Szász Csongor Ármin a lillehammeri Téli Ifjúsági Olimpián állt helyt.

Kommentek: 0 komment

síugrás

A kuopioi csapatverseny legnagyobb tanulásága, hogy Norvégián és Németországon kívül jelenleg egy nemzet sem képes kiállítani négy stabil ugrót. Norvégia óriási dominanciával, majd' 55 ponttal verte a második helyezett németeket, akik további hatvanöt ponttal verték a harmadik helyezett japánokat. A norvégok győzelme és a németek második helye már az első sorozat után kikristályosodott, komoly meglepetés kellett volna a helycseréhez is. A verseny izgalmát a "bronzmeccs" adta, ami az utolsó pillanatig nyitott volt: hol Japán, hol Szlovénia, hol Ausztria tudott felülkerekedni, vagy épp visszaesni.

Kommentek: 0 komment

síugrás

A pénteki sikerét követően Michael Hayböck ismét győzni tudott Lahtiban, ezúttal a normálsáncon, egy olyan versenyen ahol ezt leszámítva nagyjából minden a feje tetejére állt, amit jól jelez, hogy a másik két dobogós helyet két meglepetés-ember Karl Geiger és Taku Takeuchi szerezték meg. Eközben a VK éllovasai főleg az első sorozatban igencsak megjárták a széllel, végül Freund az 5., Peter Prevc pedig a 9. helyre tudott felzárkózni.

Kommentek: 0 komment

Szuper-G-vel fejeződött be a hétvégi program a női alpesi sízők számára La Thuilében. Az Olaszország legfranciásabb részén, Aosta tartományban fekvő síterep olyat produkált, amit bizony idén a hagyományos helyszínek közül is kevesen: rendben lezajlott a tervezett program. A mai szuper-G dobogóján két név nem okoz meglepetést, az annál inkább, hogy Lara Gut és Lindsey Vonn csak az alsóbb fokokat osztotta el egymás között. A liechtensteini Tina Weirather ugyanis utolérhetetlen menetet produkált, több mint fél másodperccel előzte meg a két élmenőt. Az olvadozó pályán magas rajtszámmal nem lehetett jól síelni, célba érni se nagyon, Miklós Editnek se sikerült ez a bravúr.

alpesi si alpesi sí világkupa La Thuile Szuper-G Weirather

Kommentek: 0 komment

alpesi síelés lesiklás Chamonix Franciaország Dominik Paris Steven Nyman Beat Feuz Guillermo Fayed Peter Fill Adrien Théaux

Itália büszkeségét hirdették szombaton az olasz alpesi sízők, Nadia Fanchini szenzációszámba menő győzelme után másfél órával eldőlt, Dominik Paris révén a férfi lesiklók is révbe értek. A Chamonix-i futam végeredménye a papírformát is igazolta, már amennyiben a pénteki alpesi összetett lesikló számát alapul lehetett venni. A dobogóra Steven Nyman és Beat Feuz állhatott még fel. Peter Fill 5. helyével továbbfaragta hátrányát a maródi Aksel Lund Svindallal szemben. Kjetil Jansrud ma is betlizett.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás La Thuile Olaszország Nadia Fanchini Lindsey Vonn Daniela Merighetti Larisa Yurkiw Laurenne Ross Fabienne Suter Miklós Edit

Már pénteken érlelődött a bravúrgyőzelem, akkor azonban nem segítették a századok, továbbá kifogott egy utolérhetetlen menetet Lara Gut módra. Segítette talán kicsit az időjárás szeszélye, ezzel együtt rászolgált első lesikló győzelmére a Világkupában. Nadia Fanchini úgy utasította maga mögé Lindsey Vonnt, hogy az amerikai látható sízési hiba nélkül ma délben elérte a célvonalat. A szakági elsőséget ezzel bebiztosító amerikai klasszis összetettben is visszavette a vezetést a ma csupán a 11. helyen záró Guttól. S hogy teljes legyen az olaszok öröme, Daniela Merighetti is felállhatott a dobogóra, mi több, további két talján még befért a TOP-10-be. Miklós Edit remekül alkalmazkodott a körülményekhez, több ászt, köztük a komplett osztrák lesikló válogatottat megelőzve a 8. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás La Thuile Olaszország Lara Gut Cornelia Hütter Nadia Fanchini Fabienne Suter Laurenne Ross Tina Weirather Miklós Edit

Célegyenesébe fordul lassan az alpesi síelők Világkupa-sorozata, e hétvégén három sorsfordítónak ígérkező verseny áll a nők előtt, méghozzá egy ritkán rendező helyszínen, La Thuilén. A mai lesiklást irdatlan nagy fölénnyel nyerték, épp a győztes személye volt váratlan. Lara Gut volt az, aki hóba döngölte ellenfeleit, s ami örömét továbbfokozza, Lindsey Vonn nullázott legerősebb számában. A dobogóra az osztrákok üdvöskéje, Cornelia Hütter, valamint a mögötte egyetlen századdal végző Nadia Fanchini állhatott fel. Miklós Edit síelése messze volt a kívánatostól, mindent elárul róla, hogy így is 13. helyen zárt.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Ha valaki az első sorozat után, Peter Prevc biztos vezetése mellett előállt volna azzal, hogy a szlovén végül nem hogy nem nyer, de még csak dobogóra sem kerül a végén, alighanem a legtöbben bolondnak nézik, pedig éppen ez történt ma este Lahtiban, ugyanis a második kör végén a szlovén edzői stáb eltaktikázta magát, és (bár erre sok szükség nem lett volna) élve a szabályok adta lehetőséggel, lentebbről indították versenyzőjüket. Igen ám, de Prevc éppen egy hajszállal kisebbet ugrott, mint ami ahhoz kellett volna, hogy megkaphassa a beülőért járó kompenzációt, így csak 5. lett végül, míg a győzelmet az amúgy remekül ugró Michael Hayböck zsebelte be, aki mellett még Daniel André Tande és Severin Freund állhattak fel a pódiumra.

Kommentek: 0 komment

sífelvonó alpesi sí síugrás

A síugrók a sífutókkal és az északi összetettesekkel egyetemben Lahtiban versenyeznek a hétvégén, ahol a hagyományos Lahti Ski Games idei kiadása egyben a főpróbája is lesz a 2017-es északisí világbajnokságnak. Alpesi síben Miklós Editért háromszorosan is szoríthatunk, míg a férfi lesiklóknál páratlan izgalmakra van kilátás.

Kommentek: 0 komment

síugrás sírepülés Vikersund

A hétvégén rendes versenyposztjainkban beszámoltunk már a vikersundi hétvége eseményeiről (itt, itt és itt), aminek viszont ott nem szenteltünk különösebb hangsúlyt, hogy a pénteki és a szombati versenynapon jómagam kint voltam sánc mellett, pedig a világ legnagyobb sánca egy-két szót mindenképp megérdemel.

Kommentek: 0 komment

Végre alpesi síversenyt rendeztek Crans Montanán a svájci helyszínre eredetileg tervezett program törlése után ma egy szlalompótlás okán síeltek egy jót a hölgyek. Jót valójában kevesen síeltek, a változó körülmények alaposan beleszóltak az eredményekbe. A sérülése után visszatérő Shiffrint viszont legfeljebb egy lavina állíthatta volna meg, félgőzzel is simán nyert. Nastasia Noens és Marie-Michele Gagnon fért még fel a dobogóra, mindketten köszönetet mondhatnak az égieknek is. Hansdotter, Zuzulová és Strachová a vert mezőnyben, Vlhová kiesett.

alpesi si alpesi sí világkupa Crans Montana szlalom Shiffrin

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás szlalom Juzava Néba Japán Alexis Pinturault Felix NeureutherNégyévente elkerülik a világversenyek az alpesi síelést, ekkortájt mód nyílik olyan helyszínek beemelésére a Világkupába, amik egyébként annak közelébe sem kerülhettek. Megjegyzendő, nagy kár, a folyamatos vérfrissítés jót tenne a sportágnak. E hétvégén Japán, pontosabban Juzava Néba fogadta a technikai számok specialistáit. A közös nevező Fritz Dopfer remeklése az első, majd hátrazuhanása a második futamban. Két győztes, akik idei eredményeik láttán nagy meglepetést okoztak ezzel. Óriás-műlesiklásban Alexis Pinturault, szlalomban Felix Neureuther aratta le a babért. Samsal Dalibor szlalomban kiesett. A szokottnál rövidebb összefoglaló.

Kommentek: 0 komment

síugrásA harmadik versenynap hozta talán a legszebb versenyt Vikersundban, hiszen rengeteg nagy ugrást láthatott a publikum, mi több Andreas Stjernen és Peter Prevc is mindössze 2,5 méterre járt csak a világcsúcstól, jóllehet a sárga trikós nem állta meg a 249 méteres ugrást, ám ezzel együtt is övé lett ismét a győzelem. A 2. helyet Stefan Kraft, a 3-at a másik "249-es", Stjernen szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Ifjúsági Téli Olimpia magyar sportolók Archam Chiara Szőllős Barnabás

Pénteken vette kezdetét a 14 és 18 év közötti fiatalok számára kiírt Ifjúsági Téli Olimpiai Játékok küzdelemsorozata. A második naptól, az alpesi síeléssel mi is bekapcsolódunk a történtekbe, köszönhetően leginkább a magyar indulók remek szereplésének. A Szuper-G- versenyeken Archam Chiara a 24., míg Szőllős Barnabás a 16. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

egyéb snowboard Gyarmati Panka

Gyarmati Panka szombat délután Svédországban vett részt egy meghívásos big air versenyen és a nagyszerű harmadik helyet érte el. Az Ale Invite nem tartozik a FIS égisze alá, de beleszámít a nemzetközi szövetséget szakadárnak tekintő World Snowboard Tour (WST) naptárába (a két naptár átláthatóságát bonyolítja, hogy a legtöbb FIS VK verseny rendelkezik WST homologizációval is), amely a snowboardosok körében jóval nagyobb tiszteletnek örvend.

Kommentek: 0 komment

síugrás síugró világkupa

Peter Prevc megszerezte Vikersundban az idei tizedik, élete 16. sikerét, ezzel megdöntötte Primož Peterka rekordját és Szlovénia legsikeresebb síugrójává vált. A dobogóra a második körben nagy hajrát bemutató Robert Kranjec és Johann André Forfang állhattak még fel. A világcsúcs megdöntésére sajnos a mai nap szinte semmi esély nem mutatkozott, mivel a verseny során folyamatos volt az erős hátszél.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Nem így tervezték, de végül három verseny is jutott erre a hétvégére Vikersundba, hiszen az Oslóban elmaradt VK- verseny pótlásáért végül sikeresen jártak közben a norvégok a FIS-nél, de hát aligha bánja ezt bárki is, hiszen a világ legnagyobb sánca megépülése óta mindig magában hordozza egy esetleges világcsúcs-döntés lehetőségét. Rekord persze mindig nem születhet, egy jó verseny, mint a péntek esti is, viszont annál inkább, aminek végén Robert Kranjec aratta le a babérokat Kenneth Gangnest és az ismét dobogóra jutó Noriaki Kasait megelőzve.

Kommentek: 0 komment

síugrás

A kavargó szél igencsak kiszámíthatatlanná tette a trondheimi síugró világkupa-futamot, amelyen így az a Peter Prevc nyert, aki mostanában a "legbiztosabb" lábakkal rendelkezik a mezőnyben, így a nehéz körülmények között is tudott két jót ugrani. A 2. helyet Stefan Kraft szerezte meg, míg a dobogó fokára egy sáncrekord-beállítást követően Noriaki Kasai állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

egyéb szánkó Szocsi Szánkó Világkupa Felix Loch

Vészharangot kongattak, ami alaposan felpezsdítette a Felix Loch vezette germán szánkócsapatot: a vb-n taroltak, a Szocsi-világkupán csak nyertek korunk legjobb versenyzői.

Kommentek: 0 komment

egyéb short-track rövidpályás gyorskorcsolya

A lányok általános meglepetésre ezüstig vitték a váltóban. A két Liu döntőbe jutott ezren és ezerötszázon: Ado alól kiment a jég, bátyját pedig kizárással büntették kockázatos manővere miatt, de sebaj, mindketten a legjobbakkal mérkőzhettek.

Kommentek: 0 komment

egyéb északi összetett Északi Összetett Világkupa Jarl-Magnus Riiber Holmenkollen

Az északi szakágak mindegyike a Holmenkollen-i síparkban veselkedett egymásnak. Az északi összetett elitje a múlt heti seefeldi körülményekhez képest jóval cudarabb - téliesebb, ha úgy tetszik - időjárási paraméterek mellett volt kénytelen versengeni.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Szuper-G Jeongseon Dél-Korea Carlo Janka Christof Innerhofer Vincent Kriechmayr AleksanderAamodt Kilde Peter Fill Romed Baumann

Csillaghullást és egy nem várt, meggyőző svájci győzelmet hozott a 2016-as olimpia helyszínén rendezett vasárnap hajnali Szuper-G. Carlo Janka ellenállhatatlanul dominálta a versenyt, csupán Christof Innerhofer bírta tartani vele a lépést, de ő is 8 tizedes hátrányból. Vincent Kriechmayr állt még dobogóra. Miközben több szakági menő betlizett, Marcel Hirscher egy 7. hellyel lépett hatalmasat az összetett győzelem felé.

Kommentek: 0 komment

Garmisch-Partenkirchenben szuper-G-vel, és meglepetéssel zárult a hétvégi program az alpesi síző hölgyek számára. Az érinthetetlennek hitt Lindsey Vonn kikapott Lara Guttól, ráadásképp a házigazdák örömére Viktoria Rebensburg is befért kettejük közé. A tavaszias időben a pályamunkások dícséretes igyekezete ellenére nem volt könnyű dolguk a később rajtolóknak, ám Miklós Edit utolsóként rajtolva is befért a pontszerző zónába, 29. helyet szerzett.

alpesi si alpesi sí világkupa Garmisch-Partenkirchen Szuper-G Lara Gut Miklos Edit

Kommentek: 0 komment

síugrás

Továbbra sincs igazán szerencséje a házigazdáknak az oslói világkupákon, legalábbis a síugrást illetően, hiszen Roar Ljøkelsøy 2004-es győzelme óta várnak már az újabb győzelemre, amire papíron a mai csapatverseny jó esélyt jelentett volna, ám ezen az estén a szlovén csapat uralta a sáncot, míg a Norvégok a 2. helyen végeztek, megelőzve a csapatban idei első dobogóját szerző Japánt.

Kommentek: 0 komment

Lesiklással indult a női alpesi sízők hétvégi Világkupa-programja Garmisch-Partenkirchenben. Lindsey Vonn célba ért, az első helyről tehát nem lehetett vita. Másfél másodperces hátrány elég volt Fabienne Suternek a második helyhez, Viktoria Rebensburg fért még fel a dobogóra. Miklós Edit ismét az élbolyban zárt, úgy lett 7., hogy az alján legalább két helyet vesztett egy hibával.

alpesi si alpesi sí világkupa Garmisch-Partenkirchen lesiklas Vonn Miklos Edit

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Jeongseon Kjetil Jansrud Dominik Paris Steven Nyman Peter Fill Beat Feuz Otmar Striedinger

A papírformát igazolta Kjetil Jansrud sikere, két végigdominált edzés után magabiztosan aratta idei első győzelmét lesiklásban. A Jeongseon-i pálya méltó olimpiai helyszínnek ígérkezik, még ha lassabb is, rövidebb is a megszokott átlagnál, fifikája kellő kihívást nyújt a legjobb lesiklóknak is. A norvég mellett Dominik Paris és Steven Nyman állhatott még dobogóra.

Kommentek: 0 komment

síugrás alpesi síVitán felül a legnagyobb hagyományokkal rendelkező helyszínére látogat a hétvégén a síugró VK mezőnye, hiszen a Holmenkollen méltán nevezhető az északi sísportok (egyik) bölcsőjének, ahol az 1898 óta (egy-egy háborús esztendő kivételével) évente megrendezett Sífesztivál valóságos népünnepélynek számít.

Kommentek: 0 komment

északi összetett Északi Összetett Világkupa egyéb Eric Frenzel Seefeld Ausztria

A német világsztár sorozatban 11-szer nyert Seefeldben, és a világkupa futamgyőzelmek terén beérte kapitányát, Ronny Ackermannt. A 27 éves németet még a síugrásban elkövetett esés sem vetette vissza.

Kommentek: 0 komment

síugrásMeglepetést hozott a sapporói hétvége második versenynapja, a változékony szélviszonyokat ugyanis Anders Fannemel tudta leginkább kihasználni, aki sáncrekorddal és mindkét sorozatban zsűritávolság-feletti ugrással a neve mellett szerezte meg a győzelmet honfitársa, Johann André Forfang, és a helyi kedvenc, Noriaki Kasai előtt.

Kommentek: 0 komment

  Tavaszi eső síversenyt visz

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Garmisch-Partenkirchen szlalom Maribor Szlovénia Németország

Nem fogadta kegyeiben az időjárás ma (sem) az alpesi sízőket. Mariborban már szombaton sem rendeztek makulátlan versenyt, irreális körülmények közt szenvedve síeltek a nők. Ma sem volt ez másként, annyi különbséggel, hogy ma ártalmatlan helyzetekben estek sorban a lányok, ennek következtében és a megérkező eső miatt végül 25 síző után félbeszakították a szlalomot. A férfiak óriás-műlesiklása már el sem kezdődhetett Garmisch-Partenkirchenben, sportszerű viadalt ma lerövidített pályán sem lehetett volna garantálni. Végleg törölték a Leviben elmaradt szlalomokat.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Maribor Szlovénia ViktoriaRebensburg Ana Drev Tina Weirather Eva-Maria Brem Nina Löseth Maria Pietilä-Holmner

Profi síelésre nem igazán alkalmas pályán rendezték ma a szezon hetedik óriás-műlesiklását. A maribori versenyt Viktoria Rebensburg nyerte, aki ezzel még szorosabbá tette a versenyfutást a kis kristálygömbért. Kellett ehhez a délelőtti futam legjobbjának hátrazuhanása is, Eva-Maria Brem a dobogóról is lecsúszott. A hazaiak örömére Ana Drev ismét pódiumon ünnepelhetett, hasonlóan a két stabil menettel jelentkező Tina Weiratherhez. Az összetett két esélyese, Lindsey Vonn és Lara Gut egyformán kiesett.

Kommentek: 0 komment

Garmisch-Partenkirchenben próbált magához térni a férfi lesikló világkupa mezőnye a kitzbüheli sokk után. Ezúttal másfajta sokk érte a szurkolókat, de talán a versenyzőket is: Aleksander Åmodt Kilde 30-as rajtszámmal nyert a Kandaharon. Ráadásképp ezzel "elrontott" egy még nagyobb meglepetést, ugyanis Boštjan Klinétől vette át a vezetést! A szlovén óriási mázlival, századokkal előzött meg többeket, a favoritok jó része hibázott, a dobogóra Beat Feuz fért még fel. A vártnál is kiszámíthatatlanabbnak tűnik a svindaltalan korszak.

alpesi si alpesi sí világkupa Garmisch-Partenkirchen lesiklas Kilde

Kommentek: 0 komment

síugrásKét évvel ezelőtt egyszer már előfordult olyan, hogy a szlovénok éppen itt, Sapporoban elvitték mindhárom dobogós helyet, mégis más ez most egy kicsit, hiszen míg 2014-ben a közelgő olimpia miatt kevesen szánták rá magukat a japán túrára, ezúttal egy lényegesen erősebb mezőnyben tartottak erődemonstrációt a Prevc fivérek Robert Kranjeccel kiegészülve. A sárga trikós Peter Prevc ezzel idei nyolcadik győzelmét ünnepelhette és tovább növelte előnyét az összetett élén.

Kommentek: 0 komment

északi összetett Seefeld

Senki nem tudja megállítani a sportág jelenlegi utolérhetetlen egyéniségét, a német Eric Frenzelt. A 27 éves olimpiai bajnok ezúttal legkedvesebb állomáshelyén, az ausztriai Seefeldben vendégeskedett, és jócskám móresre tanította legfőbb ellenlábasait.

Kommentek: 0 komment

A short track égbekiáltó sikere alatt Nagy Konrád megmutatta a hazai mezőnyben, hogy mi az európai mérce, ezen a héten pedig műkorcsolyázóink vitézkedhetnek a pozsonyi-Eb-n.

Kommentek: 0 komment

sífelvonó síugrás alpesi síA hétvégén a síugrók a távol kelet felé veszik az irányt, az európai szurkolók pedig készülhetnek a szokásos éjszakázásra, hiszen a sapporoi Okurayama sáncon rendezik a következő VK-fordulókat. Eközben a férfi alpesi sízők Garmisch-Partenkirchenbe utaznak, míg a hölgyek Mariborba látogatnak.

Kommentek: 0 komment

A hagyományos schladmingi villanyfényes szlalom várt a férfi alpesi síelők mezőnyére ma este. Furcsa versenyt láthattunk, az biztos! Felix Neureuther 1-es rajtszámát kihasználva óriási előnnyel várta a második futamot, ahol azonban kiesett. A győzelmet megint Henrik Kristoffersen húzta be, Marcel Hirscher és Alekszandr Horosilov előtt. Az osztrák a 22. helyről lépett előre a második futamban, a finoman szólva a sportszerűség határát súroló (vagy inkább átlépő?) szervezőknek is köszönhetően. Az első futamban a hírek szerint 35 síző után már semmit nem javítottak a pályán, ezzel biztosítva a betliző hazaiak továbblépését. A második futamban pedig Hirscher síelése után alig-alig lehetett pályamunkást dolgozni látni... Az osztrák fair play áldozatává vált Samsal Dalibor is, jó síelése ellenére esélye sem lehetett a továbblépésre.

alpesi si alpesi sí világkupa Schladming szlalom Kristoffersen Samsal Dalibor

Kommentek: 0 komment

Ez Liu Shaolin Sándor Eb-je volt, 20 éves honfitársunk ma három ezüstig vitte. Talán egyedül a férfi váltó végeredményének tudatában lehet némi hiányérzetünk, habár a mienk az utolsó vérig küzdöttek a hollandokkal, ám végül alul maradtak.

rövidpályás gyorskorcsolya


Kommentek: 0 komment

síugrás Síugró világkupa Zakopane Kraft Prevc

Vasárnap egyéni versenyt rendeztek a lengyel síugrószentélyben, Zakopanéban, ami komoly küzdelmet hozott a győzelemért. Stefan Kraft megszerezte az osztrákok idei első győzelmét, ráadásul honfitársa, Michael Hayböck végzett a második helyen. Az eddig szinte érinthetetlennek tűnő Peter Prevcnak ezúttal be kellett érnie a dobogó legalsó fokával.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa Kitzbühel szlalom Kristoffersen

A tegnapi, nehezen felejthető lesiklás után ma szlalommal fejeződött be Kitzbühelben a férfi alpesi sízők hétvégi programja. Nagyon ritkán fordul elő, hogy a képünkön látható testhelyzetből valaki versenyt nyerjen, ám most Henrik Kristoffersen ezt tette: elhibázott első futam után elképesztő másodikkal tört az élre. Néhány századdal előzte meg Marcel Hirschert, és sokkal a többieket - a lassacskán magára találó, az első futamot nyerő Fritz Dopfer fért még fel a dobogóra. Norvégia Svindal sérülésével tegnap elvesztette az összetettet, de cserébe ma nagy lépést tettek a szlalom kristálygömbjéért. Hatalmas lépést tehetett volna Samsal Dalibor is, elképesztő részidővel esett ki a pálya felénél az első futamban. Sajnos, a mai nap se múlt el sérülés nélkül, rögtön az elsőként rajtoló Giuliano Razzolit vitte el mentőhelikopter.

Kommentek: 0 komment

Érvényesült a papírforma a Cortina d'Ampezzón rendezett hétvége zárónapján, Lindsey Vonn a maga természetességével diadalmaskodott szuperóriás-műlesiklásban, miután csaknem 7 tizeddel gyorsabbnak bizonyult az amúgy beleköthetetlen menetet teljesítő Tina Weirathert. A dobogó legalsó fokára Viktoria Rebensburg állhatott fel. Mivel Lara Gut a 4. helyen végzett, az amerikai átvette tőle a vezetést az Összetett Világkupában. Miklós Edit megszerezte idei első pontjait a szakágban, 51-es rajtszámmal zárt a 27. pozícióban.

Kommentek: 0 komment

A legendás zakopanei lejtőn folytatódott szombaton a síugrók világkupa sorozata, méghozzá csapatversennyel. A norvég ifjak ezúttal nem találtak legyőzőre, így végül magabiztosan előzték meg az osztrákok négyesét. Volt ok a hazai örömünnepre is! Idén először csillantak meg igazán a lengyelek, így otthoni sáncon szerezték meg idei első érmüket.

Kommentek: 0 komment

Alpesi Sí Világkupa alpesi sí lesiklás Kitzbühel Ausztria Peter Fill Beat Feuz Carlo Janka Johan Clarey Marc Gisin Aleksander Aamodt Kilde

A férfi alpesi sízők a sportág Mekkájának számító Kitzbühelben versengenek a hétvégén, s mint az megszokott, szombat dél körül a legendás lesiklásra került sor. Rövidített pályán, bukásokkal, véleményes döntéssel - ezen sem lepődhetünk meg, ha a Streifre kalandozik a mezőny. 30 síző után lefújták a versenyt, igaz, Peter Fillt aligha taszították volna le karrierjének csúcsáról, mint ahogy a svájciak fricskája is aligha halványult volna. Beat Feuz a második, Carlo Janka a harmadik hellyel keserítette a házigazda riválist. Akik csupán Vincent Kriechmayr révén egy 7. pozíciónak örülhettek, s annak, hogy Aksel Lund Svindal pont nélkül zárta a napot. A norvég óriás két osztrák társával együtt méreteset bukott a Hausbergkantén. Ő saját lábán, Hannes Reichelt és Georg Streitberger mentőhelikopterrel hagyta el a helyszínt. UPDATE: Svindal és Streitberger több hónapnyi, Reichelt pár hetes kihagyás előtt áll.

Kommentek: 0 komment

A leghosszabb egyéni távon mindhárom magyar a fináléba jutott,: Liu Shaoang 5., Knoch Viktor pedig 7. lett. Az 500 méter viszont hagyott némi kívánnivalót maga után, a fivérek már a negyeddöntőben búcsúztak, Knoch pedig a B-döntőbe jutott.

rövidpályás gyorskorcsolya Szocsi

Kommentek: 0 komment

A Dolomitok síparadicsoma, Cortina d'Ampezzo látja vendégül ezen a hétvégén a női alpesi sí Világkupa mezőnyét. A mai lesiklást majdnem elfújta a szél, de jó pár megszakítással végül teljesítették a hölgyek a penzumot. Miklós Edit remek síeléssel idénybeli legjobbját érte el, a 6. helyen zárt. A 37. lesiklógyőzelmét aradó Lindsey Vonnt ma se lehetett megközelíteni, Larisa Yurkiw és Lara Gut állhatott még fel a dobogóra.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Cortina dAmpezzo Miklos Edit Vonn

Kommentek: 0 komment

snowboard hódeszka Gyarmati Panka magyar sportolók

A mosolygó magyar lánnyal nagyot fordult a világ, idáig szinte sosem alakult problémamentesen egyetlen idény esem. Idén viszont megmutatta, ha egészséges, milyen eredményeket szállíthat hó és hegymentes hazánk számára.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa Antholz

A 23 éves Olga Podcsufarova kezére játszott az összes rivális a hölgyeknél, Gabriela Soukalova csak a 9. lett, az esélyes német Laura Dahlmeiert amegfázás levette a lábáról, így távolmaradt. Simon Schempp 2 hétig alig edzett, Antholzban viszont mégis a legjobbnak bizonyult.

Kommentek: 0 komment

Kitzbühel mai kettős versenynapja a szuper-kombináció szlalomfutamával zárult. Marcel Hirscher kapura lépett, és bár rossz szokása szerint rezzenéstelen arccal végigment, ezúttal nem úszta meg a kizárást. Aksel Lund Svindal nem élt az eséllyel, kapura lépett. A franciák pedig köszönték szépen, és kisajátították a dobogót: Alexis Pinturault 9 tizeddel verte Victor Muffat-Jeandet-t, ő pedig pár századdal Thomas Mermillod-Blondint.

alpesi si alpesi sí világkupa szuper-kombináció Kitzbühel Pinturault

Kommentek: 0 komment

Legendás helyszínre érkezett a férfi alpesi sí Világkupa: Kitzbühel fehér hóval fedett sötétszürke homokkövén küzdenek a síelők. Szuper-G, valamint ezzel egybekötött kombináció a pénteki program, a gyors szakágban pedig érvényesült a papírforma: Aksel Lund Svindal kicsit ellazsált alsó résszel is fölényesen nyert. Andrew Weibrecht és Hannes Reichelt fért még fel a dobogóra. Ennek a versenynek már vége, a napnak viszont nem: folytatás 16:45-től a kombináció szlalomfutamával, ahol Svindal így fél másodperccel vezet Jansrud és majd kettővel Hirscher előtt.

alpesi si alpesi sí világkupa Kitzbühel Szuper-G Svindal

Kommentek: 0 komment

Óriási sikerrel zárult a Snowboard Világkupa slopestyle versenye. Gyarmati Panka győzelmet érő futamot csúszott, ezzel megszerezve élete és a magyar havas sportok történetének első világkupa sikerét.

Kommentek: 0 komment

rövidpályás gyorskorcsolya short-track

Érmekben bizakodva, türelmetlenül várja az első startpisztoly-lövést a magyar csapat. A mai nap még a "finombeállítás" jegyében telik, holnap viszont már minden élesben megy. Indulóink között több tizenéves található, akik mindenféle nyomás nélkül akár megtréfálhatják az öreg kontinens legjobbjait.

Kommentek: 0 komment

sífelvonó síugrás alpesi síA hétvégén blogunk mindkét fő szakágának mezőnye egy-egy jeles helyszínt látogat meg, hiszen a síugrók a 2000-es évek Małysz-láza óta remek hangulatáról nevezetes Zakopanéba látogatnak, míg a férfi alpesi sízők Wengen után egy másik klasszikus helyszínt, Kitzbühelt ejtik útjukba (közben pedig azért a hölgyek is versenyeznek Cortinán).

Kommentek: 0 komment

short-track rövidpályás gyorskorcsolya

Tizenegy versenyző veselkedhet neki a pénteken kezdődő Szocsi kontinens viadalnak. Többen is esélyesként repültek a Fekete-tenger mellé, reményeink szerint ezt érmekre, aranyérmekre váltják.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa Ruhpolding

Az északi férfiak sallangmentesen teljesítették a 4 x 7,5 kilométert, a hölgyeknél viszont egy Dahlmeier-baki miatt maradt el a várt hazai győzelem.

Kommentek: 0 komment

síugrás sírepülés világbajnokság

Túl sok izgalmat nem hagytak nekünk a norvégok a sírepülő világbajnokság csapatversenyén, ugyanis onnantól kezdve, hogy két ugrás után átvették a vezetést egyetlen megingásuk sem volt, miközben a többieknél egy-egy gyengébb ugrás legalább becsúszott, így simán szerezték meg az aranyérmet Németország és Ausztria előtt.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Flachau Ausztria Viktoria Rebensburg Ana Drev Federica Brignone Eva-Maria Brem Stephanie Brunner Nadia Fanchini

Három év elteltével győzött újra a Világkupában Viktoria Rebensberg. Vancouver olimpiai bajnoka az első futamot követően minimális különbséggel még leszorult az élről, délután azonban dominált, riválisainál sokkalta jobban ráérzett a körülmények nyújtotta lehetőségre. Ana Drev ezúttal nem izgulta túl, magabiztosan dobogóra váltotta délelőtti elsőségét. A dobogó harmadik fokára Federica Brignone állhatott fel. A szakágit immáron Eva-Maria Brem vezeti, miután 4. helyével szemben Lara Gut csak egy 19. pozícióra volt ma jó. Lindsey Vonn kiesésével a svájci 50 pontra növelte előnyét összetettben.

Kommentek: 0 komment

Végre megvan: a wengeni szlalomon Samsal Dalibor megszerezte Magyarország első pontjait a férfi alpesi sí Világkupában. Nem csak emiatt írhatjuk, hogy felborult a papírforma Wengenben: a változó erősségű havazásban a favoritok közül csak Henrik Kristoffersen lába nem remegett meg, a fiatal norvég az első futam után a versenyt is megnyerte. Két olasz, Giuliano Razzoli és Stefano Gross fért fel a dobogóra, Jens Byggmark pedig a második futamban a semmiből jött fel mögéjük. Hirscher egy gyenge első futam után a másodikban kiesett. Samsal végül a 22. helyen zárt, beállítva élete (még horvát színekben elért) legjobb eredményét.

alpesi si alpesi sí világkupa Wengen szlalom Kristoffersen Samsal Dalibor

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa Ruhpolding Eric Lesser Gabriela Soukalová

Eric Lesser 30-as rajtszámmal vágott neki a mai tömegrajtos viadalnak, de végül mindenkit megtréfálva elsőként haladt át a célon a 15 ezres rajongótábor örömére. Martin Fourcade egyelőre nem előzte meg honfitársát, a 44 VK-sikerét elérő Raphael Poiree-t.

Kommentek: 0 komment

síugrás sírepülés világbajnokság

Két sáncrekordot is ugrott Peter Prevc a kulmi sírepülő VB egyéni versenyében. Az elsőt még pénteken, amikor 243 méterig repült, ma délután pedig még erre is rá tudott tenni egy métert, amivel meg is nyerte a versenyt. Ezzel együtt ez a viadal sokkal szorosabb volt annál, mint amire a fentiekből következtethetnénk, hiszen Kenneth Gangnes alaposan megszorongatta a szlovént, és végül csak nüansznyival maradt le az aranyéremről. A harmadik dobogós helyet Stefan Kraft szerezte meg, így a hazaiak is képviseltették magukat a pódiumon.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa lesiklás Wengen Svájc Aksel Lund Svindal Hannes Reichelt Klaus Kröll Dominik Paris Christof Innerhofer David Poisson

Ha a kelleténél rövidebb pályán is, s egy többszörösen megszakított versenyen, de valóra vált végre Aksel Lund Svindal álma, győzni tudott Wengenben, azon a helyszínen, ami eleddig nem kedveskedett túlzottan neki. Hannes Reicheltet nagy versenyben, a mezőny többi részét vezető Klaus Kröllt másfél másodperccel utasította maga mögé a norvég óriás. Minek következtében visszavette a vezetést az összetettben.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa Ruhpolding Martin Fourcade Dorothea Wierer

Ruhpolding mindig is kedves állomásnak számított korunk első számú sílövője számára, ez a héten még inkább megerősödni látszik. A hölgyeknél az olasz Dorothea Wierer a nagy elődök nyomába lépett.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Flachau Ausztria szlalom Veronika Vélez-Zuzulová Frida Hansdotter Petra Vlhová Nastasia Noens Sárka Strachová Wendy Holdener

Három nap telt el az előző verseny óta, érdemi dolgokban nem történt változás. Veronika Vélez-Zuzulova ismételni tudott, ergo ennyi idő alatt nyert annyi Világkupa-versenyt, mint másfél évtizedes pályafutása során összesen. Frida Hansdotter sem szorult le a dobogóról, 3. helyét a megszokott másodikra cserélte. Újdonságként Petra Vlhova került a pódiumra, leszorítva onnan az első futam után még vezető Nastasia Noenst. Felemás napot zártak a házigazdák, mert hiába kerültek nyolcan is a TOP30-ba, valós dobogós esélyük ma sem volt.

Kommentek: 0 komment

alpesi összetett alpesi síelés Alpesi Sí Világkupa Wengen Svájc Kjetil Jansrud Aksel Lund Svindal Adrien Théaux Thomas Mermillod Blondin Dominik Paris Marc Gisin

A norvégok idei szárnyalása Wengenben sem szakadt meg, kettős győzelemmel várják a szombati parádét. Aksel Lund Svindal átka mindenesetre változatlanul kísért, győznie megint nem sikerült, ha 4 századdal is, de Kjetil Jansrud elébe került szlalomban. A harmadik hely Adrien Théaux-hoz került. Ivica Kostelić kedvenc lejtőjén megszerezte első idei pontjait.

Kommentek: 0 komment

sífelvonó síugrás alpesi síRemek hétvége elé néznek a téli sportok szerelmesei, hiszen síugrásban alighogy véget ért a Négysáncverseny, máris itt van szezon a következő kiemelt eseménye, a sírepülő világbajnokság, míg a férfi alpesi sízők az egyik legnagyobb klasszikusnak számító helyszínen, Wengenben küzdenek az újabb VK-pontokért.

Kommentek: 0 komment

Villanyfényes szlalomot rendeztek Flachauban a női alpesi sí Vlágkupában. Az idény egyik fénypontján szlovák győzelem született, ám ezúttal nem Vlhová, hanem Veronika Vélez-Zuzulová nyerte a versenyt. Zuzulová remek első futamának köszönheti a sikert, a második helyet két jó futammal Šárka Strachová szerezte meg Csehországnak, a szakági tabellát vezető Frida Hansdotter második futamával felküzdötte magát a dobogó aljára. A második futam legjobb idejét a végül 6. Vlhová síelte. Ausztria udvarias házigazdaként nem szólt bele a versenybe, ugyanis óriásit betliztek a sógorok.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Flachau Zuzulová

Kommentek: 0 komment

szánkó Szánkó Világkupa

Siguldában két német és egy orosz elsőség született a hagyományos számokban, a hölgyeknél a német Natalie Geisenberger továbbra is nyomozza önmagát, a párosoknál szokatlan hibát vétett az Eggert/Benecken német vk-első duó.

Kommentek: 0 komment

Gyorskorcsolya Nagy Konrád

A fiatal magyar reménység 500 méteren 3. helyezést ért el, fő számában, 1500 méteren viszont némileg elmaradt a várttól, az összesítésben elért 16. helyezést így is megsüvegelendő teljesítmény, és reménykeltő a jövőre nézve.

Kommentek: 0 komment

Peter Prevc lassan egy hónapja érinthetetlennek bizonyul ellenfelei számára: az elmúlt 8 versenyből 7-szer sikerült győznie, egyszer pedig 3. helyezett lett. A dobogóra még Kenneth Gangnes és a hazaiak örömére Severin Freund állhatott fel a dobogóra.

Kommentek: 0 komment

Szombaton elmaradt a férfi óriás-műlesiklás Adelbodenben, ma viszont a szlalomra már végre sor került a legendás svájci helyszínen. Az időjárás a mai versenyre is rányomta bélyegét, de a dobogósok személye ugyanaz maradt, mint előző alkalommal. Szegény Horosilov most is vezető helyről szorult a pódium legalsó fokára a második futamban, ezúttal azonban Henrik Kristoffersen maga mögött tartotta Marcel Hirschert. A fiatal norvég ezzel négyből három szlalomot megnyert idén, mégis szorosan a nyakán liheg Hirscher. Samsal Dalibor újabb célba érést ünnepelhet, a 45. helyen zárt.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Kristoffersen

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Szuper-g Altenmarkt-Zauchensee Lindsey Vonn Lara Gut Cornelia Hütter Nadia Fanchini Elisabeth Görgl Francesca Marsaglia Miklós Edit

A tegnapi lesiklás után ma Szuper-G-ben vetélkedtek a hölgyek Altenmarkt-Zauchenseen. Hiába volt technikásabb egy árnyalatnyival a pálya, Lindsey Vonn győzelme ma sem forgott veszélyben, 7 tizeddel előzte meg legnagyobb összetettbeli ellenfelét, Lara Gutot. A dobogó alsó fokára a megszokottak szerint Cornelia Hütter állhatott fel. Kilenc századdal elmaradt a pontszerzéstől Miklós Edit.

Kommentek: 0 komment

Németország hazai közönség előtt, rendkívül szoros küzdelemben utasította maga mögé Norvégia csapatát a Willingenben tartott csapatversenyen. A dobogó legalsó fokára Ausztria állhatott fel, de ők a második ugrástól kezdve érdemben már nem tudtak beleszólni a győzelemért folytatott csatába. Az izgalmasnak ígérkező német-norvég párharc sajnos a felerősödő szél és csökkenő látótávolság miatt nem folytatódott a második sorozatban - a verseny végeredményét az első kör alapján hirdették ki.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa Ruhpolding

A nőknél Franziska Hildebrand, Laura Dahlmeier, a férfiaknál a teljes norvég armada kezdte remekül az évet. Az összetett Világkupában élen állók közül a cseh Gabriela Soukalova két második, a francia Martin Fourcade pedig egy negyedik és egy második hellyel nyitott Ruhpoldingban.

Kommentek: 0 komment

A sanyarú hóviszonyok miatt igencsak hányatott az alpesi sízők élete manapság, ennek jeleként az eredetileg kijelölt St. Anton helyett Altenmarkt-Zauchensee-ben versenyeznek a hölgyek a hétvégén. Ma lesiklással indult a program, a lerövidített pálya miatt szokatlan, két futamos rendszerben. A végeredmény viszont a megszokott, Lindsey Vonn már az első futamban másodperces előnyt szerzett, és mivel nem esett ki, nem lehetett megszorítani. Larisa Yurkiw és Cornelia Hütter fért még fel a dobogóra. Miklós Edit úgy zárt a 17. helyen, hogy egyik futama sem sikerült tökéletesre. Gut az első, Weirather a második futamban kiesett.

Kommentek: 0 komment

síugrás négysáncverseny

A Négysáncverseny utolsó állomásán is meggyőző győzelmet aratott Peter Prevc, aki ezzel szinte tökéletes turnét zárt (azért csak szinte, mert Oberstdorfban pechje volt a széllel, így ott csak 3. lett), és kétséget sem hagyott afelől, hogy jelenleg ő a mezőny legjobbja. A szlovén legközelebbi üldözője ezúttal is Severin Freund volt, akinek azonban ma is be kellett érnie a 2. hellyel, míg a dobogó 3. fokára, az összetettben is "bronzérmet" érő teljesítménnyel Michael Hayböck állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Santa Caterina Hirscher

Megtört Henrik Kristoffersen nagy sorozata: a címvédő Marcel Hirscher maga mögé utasította a norvéget, és megnyerte a férfi szlalomot Santa Caterinán. Az első futam után szinte azonos idővel állt Alekszandr Horosilov, Kristoffersen é Hirscher, a második futamban aztán megfordult közöttük a sorrend. Első pontjait ünnepelte Lettország, Magyarország viszont továbbra is hiába vár erre a férfi mezőnyben: Samsal Dalibor a 41. helyen zárt.

Kommentek: 0 komment

Megkezdődött a 2016-os év az alpesi sízők számára, a hölgyek mezőnye Santa Catarinán műlesiklásban csapott össze. Több elhibázott esély után immár a női mezőnyben is megvan a norvég siker, Nina Løseth mindkét futam legjobb idejével, másodperc feletti előnnyel szerezte meg első Világkupa-győzelmét. Cseh-szlovák dobogó: Šárka Strachová és Veronika Vélez-Zuzulová fért még fel a pódiumra. A szakágit vezető Hansdotter az 5. helyen zárt. Vlhová az első futamban búcsúzott, a féltávnál 2. svájci Chable pár kapuval a vége előtt elesett.

alpesi si alpesi sí világkupa Santa Caterina szlalom Nina Løseth

Kommentek: 0 komment

síugrás négysáncverseny

Peter Prevc egyelőre megállíthatatlanul halad a Négysáncverseny megnyerése felé, amihez az egyik legfontosabb lépést ma tette meg a Bergisel-sáncon, ahol újfent leiskolázta az ellenfeleit. Legfőbb összetettbeli üldözője, Severin Freund ugyan megszerezte mögötte a 2. helyet, de egyelőre ez kevésnek látszik a szlovén megfékezéséhez, ugyanakkor megerősítette vele a helyét a négysánc dobogóján, akárcsak Kenneth Gangnes, aki az újévi verseny után ezúttal is felállhatott a pódiumra.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa

Hiába a németországi Oberhof a Biatlon Világkupa-sorozatának egyik legpatinásabb helyszíne, a viszontagságos időjárás miatt Ruhpoldingban lesznek kénytelenek pótolni a versenyt.

Kommentek: 0 komment

síugrás Négysáncverseny

A 2016-os eszetendő első versenye Peter Prevc fölényes sikerét hozta Garmisch-Partenkirchenben, aki ezzel megmutatta, hogy a számára peches oberstdorfi nyitány ellenére még mindig a legerősebb ma a mezőnyben. Az első körben még csak minimális előnnyel vezetett, ám a második sorozatban jött tőle egy bombaerős 136 méteres ugrás, amivel jócskán elugrott a többiektől, így Innsbruckba már ő utazhat négysánc-éllovasként. A napi 2. helyet Kenneth Gangnes szerezte meg Severin Freund előtt, aki ezzel második összetettben, így továbbra is Prevc legfőbb kihívójának tekinthető.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk