Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Már-már elképesztő, amit a norvég sífutósport képviselői produkáltak a 2014/15-ös sífutó-világkupa első két állomásán. Történt ugyanis, hogy előbb Kuusamóban, majd Lillehammerben erős tarolást mutattak be, ezáltal mind a hölgyeknél, mind a férfiaknál négy norvég áll az összetett első négy helyén. Átfogó írásunkban bemutatjuk a skandináv történéseket.

10 km classic podium in Lillehammer 2014

Kommentek: 0 komment

Ez a nap is eljött, mert el kellett jönnie - néhány óra múlva befejeződnek a XXII. téli olimpiai játékok, s a 2014-es küldöttség elbúcsúzik Szocsitól. A szokásokhoz híven a zárásra hagyták - ezúttal a férfi jégkorongdöntő és a férfi négyes bobosok utolsó futamai mellett - a férfi 50 kilométeres, szabad stílusú tömegrajtos versenyt is, amely a hagyományok végett mindig, minden körülmények között a téli sportok egyik királyának számít. Nos, az oroszok úgy gondolták, valami felejthetetlent kell produkálni a Laura Complex közönségének és hazájuknak - ez sikerült is egy hihetetlen hármas sikerrel, ahol Alexander Legkov (pont a legjobbkor, a legjobb időben és helyen) végre megszerezte a hőn áhított aranyérmet, egyben bebiztosította Oroszország első helyét az olimpiai éremtáblázaton - így a hazaiak himnuszát is hallani fogjuk a záróünnepségen.

Sochi 2014 Day 17 - Cross Country Men's 50 km Mass Start Free

Kommentek: 0 komment

A XXII. téli olimpiai játékok utolsó előtti napjához érkezett, egyben lassacskán a Psekhako-gerinctől, Krasznaja Poljanától és a Laura Complextől is búcsúznak a versenyzők, szurkolók. Így tettek ma a női sífutók, akik számára a szokásokhoz híven a 30 kilométeres, szabad stílusú tömegrajtos verseny jelentette a végállomást. A napsütéses viadaltól már csak az eddigi eredmények, mutatott formák alapján is nagy csatát vártunk, ám végül egy már-már unalomba fulladó, felettébb érdekes és különös záróakkordot kaptunk, ahol Marit Bjørgen felért a csúcsra: minden idők legeredményesebb női téli olimpikonja lett.

Sochi 2014 Day 16 - Cross Country Ladies' 30 km Mass Start Free

Kommentek: 0 komment

A két szünnapot követően immár a véghajrát kezdik a sífutók a XXII. téli olimpiai játékokon. A Laura Complex nézőserege ma a második sprintszámot élvezhette: mind a nők, mind pedig a férfiak számára a klasszikus stílusú csapatsprint volt terítéken. A pont megfelelő időjárás, az enyhe napsütés megadta a kellő alaphangot a kiváló versenyekre, az előzetes várakozások alapján felállított lista pedig természetesen ezúttal is borult. Avagy hogyan támadtak fel néhány pillanat erejéig a norvég hölgyek, és lettek meglepetésbajnok a finn páros?

Sochi 2014 Day 13 - Cross Country Ladies' Team Sprint Classic Final

Kommentek: 0 komment

A férfi 4x10 kilométeres váltóval folytatódott vasárnap a XXII. téli olimpiai játékok. A hőség által szokásosan borított viadalra rengetegen kilátogattak, hisz az oroszok végre érmet szerettek volna szerezni sífutásban, ugyanis a sífutó versenyszámok nagyjának elteltével még egy versenyzőjük sem végzett a dobogón. Ezúttal összejött a hőn áhított "siker", mi közben a svédek tovább írják történelmüket, a franciák pedig nagy csodát végrehajtva hagyták el a Laura Complexet.

Sochi 2014 Day 10 - Cross Country Men’s Relay 4x10 km

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk