Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

síugrásMiután a Világkupa és a Világbajnokság legfontosabb eseményeit részletekbe menőleg már megtárgyaltuk, térjünk át az idei VK legjobb 10 versenyzőjére. Az eleinte roppant izgalmasan induló Világkupa végül szinte sima Stefan Kraft győzelmekkel dőlt el, de Kraft, Wellinger és Stoch mellett még akad jó néhány versenyző, akik megérdemlik a dicséretet. Ne is húzzuk tovább az időt, tekintsünk vissza az idei VK legjobbjainak teljesítményére!

Kommentek: 0 komment

síugrás

Múlt vasárnap Planicán lezárult a 2016/17-es síugró szezon, amely változatos versenyeket, világcsúcsokat is hozott, na meg Stefan Kraft remeklését, aki a két kristálygömb megnyerése mellett a világbajnokságon is duplázni tudott! Na de, hogy hogyan emelkedett az évad során Kraft csillaga, hogyan vívott nagy csatát Stochhal, Tandéval és Wellingerrel az összetettért? Ezt tekintjük át évadzárónk első epizódjában.

Kommentek: 0 komment

A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa sorsa. Stefan Kraft ismét győzni tudott, így a napi siker mellé a nagy kristálygömböt és a Sírepülő VK-ért járó kicsit is bezsebelhette. Riválisa, Kamil Stoch csak az ötödik helyen végzett. A napi dobogót az idei "örök második" Andreas Wellinger és az utolsó versenyekre feltámadó Noriaki Kasai tették teljessé.

Kommentek: 0 komment

Négy remek sírepülővel felállva sima győzelmet aratott Norvégia a planicai csapatversenyen. Egy ideig ugyan úgy tűnt, hogy a németek ma akár még meg is foghatják őket ("féltávnál" vezettek is), ám végül meg kellett elégedniük a 2. hellyel, míg a 3. helyre a lengyelek érkeztek meg gyakorlatilag bebiztosítva ezzel győzelműket a Nemzetek Kupájában. A kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően Johansson, Kraft és Stoch révén három két és fél sáncrekordot is láthatott a közönség.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Mindössze 31 pontos előnnyel várhatta a planicai szezonzárót Stefan Kraft, de pénteki győzelmének és Kamil Stoch 5. helyének köszönhetően 86 pontra növelte a különbséget közte és lengyel vetélytársa között. A szezon utolsó előtti egyéni versenyén Andreas Wellinger és Markus Eisenbichler végzett a dobogón Kraft mellett.

Kommentek: 0 komment

planica síugrás

A fináléhoz érkezett a 2016/17-es síugró szezon, az utolsó hétvégén, híven a hagyományokhoz, idén is Planicára látogat a mezőny, ahol három sírepülő versennyel búcsúztatják az idényt. A itt megszokott tavaszváró, kicsit már oldottabb hangulatba viszont ezúttal egy kis feszültség is vegyülhet, hiszen ezúttal úgy érkezik meg a mezőny Szlovéniába, hogy bőven vannak még nyitott kérdések az év végi összetettet illetően.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa Aspen szlalom André Myhrer Marcel Hirscher

Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra, a férfi műlesiklásra került sor. Nemcsak Marcel Hirscher elsősége, de a dobogósok kiléte is gyakorlatilag eldőlt már korábban, így leginkább a síelés szeretetéért - no meg a ranglista-pontokért - küzdött a mezőny. Legjobban egy veterán őrizte meg a motivációját: André Myhrer nyerte a záróversenyt. Neureuther és Michael Matt a dobogón, Hirscher a legvégén besokallt, és vezető helyről a 4.-re esett hátra.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa Aspen óriás-műlesiklás Tessa Worley Federica Brignone

Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő zárónapján csak a hölgyek számára volt valódi kérdés: óriás-műlesiklásban Tessa Worley elsőségét matematikailag még veszélyeztethette a hazai pálya előnyét élvező Shiffrin. A valóságban egy pillanatig sem volt kérdéses Worley elsősége, végül ezen a versenyen is megelőzte az amerikait. A mai nap viszont nem róluk, hanem az olaszokról szólt: Fderica Brignone mindkét futamban a mezőny fölé nőtt, ráadásul Sofia Goggia és Marta Bassino segítségével színolasz dobogót hozott össze.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Drámai finálét hozott a vikersundi verseny az első alkalommal kiírt Raw Air turnén, hiszen hiába vezetett és tűnt - főleg Kraft gyengébb ugrása után - szinte biztos győztesnek Andreas Wellinger, az utolsó ugrásába belehibázott, így a turnégyőzelem Kraft, míg a mai VK-verseny Stoch ölébe hullott. Szenzációs volt emellett a veterán Noriaki Kasai is, aki másodikként egy év szünet után állhatott ismét dobogóra, míg a 3. helyet Michael Hayböck szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Aspen szlalom USA Petra Vlhová Mikaela Shiffrin Frida Hansdotter

Kisebbfajta meglepetésre elmaradt az újabb amerikai győzelem a női szlalomosok közt, Mikaela Shiffrin nem pattogott úgy a stanglik közt, mint azt megszokhattuk tőle. Ennek, s Petra Vlhová ihletett formájának köszönhető a tény, hogy ma legyőzték a szakág és az összetett idei győztesét. A dobogó harmadik fokára az előző idény bajnoka, Frida Hansdotter állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Aspen USA Marcel Hirscher Felix Neureuther Mathieu Faivre

Délelőtt egyetlen századdal még kikapott, összességében viszont a megszokott erődemonstrációját hozta Marcel Hirscher a szezon utolsó óriás-műlesiklásán. Valószerűtlenül ihletett módon síelt az osztrák a tavaszias időben, ellenfele ma sem volt igazán. Felix Neureuther közelítette meg leginkább, míg a dobogóra harmadik fokára Mathieu Faivre állhatott fel, aki ennek és Pinturault újabb kiesésének köszönhetően előreugrott a szakági tabella második helyére.

Kommentek: 0 komment

síugrásVikersundban csapatversenyt rendeztek a Raw Air sorozat keretében. A hazaiak nagyszerű ugrásokkal tudták megszerezni a győzelmet, a hasonlóan stabil lengyelek előtt. A harmadik helyen az osztrák válogatott végzett. A repülősáncon egy rövid ideig a szembeszélnek köszönhetően ideális körülmények voltak a világcsúcshoz. Ezt előbb Robert Johansson használta ki, aki 252 méterig jutott, majd pár perccel később Stefan Kraft centikkel ugyan, de meg tudott fogni egy 253,5 méteres ugrást.

Kommentek: 0 komment

síugrásStefan Kraft remekelt a ma este a trondheimi Granåsen sáncon, és idei hatodik győzelmét megszerezve tovább növelte összetettbeli előnyét. A dobogó második fokára a hazai sáncon ugró Andreas Stjernen, míg a harmadikra Andreas Wellinger állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Szuper-G Aspen USA Hannes Reichelt Dominik Paris Aleksander Aamodt Kilde Mauro Caviezel

A tétnélküliség kissé rányomta bélyegét a férfiak idénybeli utolsó Szuper-G-jére. Hannes Reichelt pörgött fel a legjobban, így nyerte megérdemelten az aspeni versenyt, minek következtében előlépett a szakági pontverseny második helyére. A tegnapi győztes ezúttal egy második hellyel gazdagodott, Dominik Paris mögött holtversenyt hirdettek a dobogó harmadik fokán: a tavalyi szakági győztes Aleksander Aamodt Kilde és Mauro Caviezel osztozik ezen a pozíción. Kjetil Jansrud viszi haza a kristálygömböt, de ezt már lassan két hete tudhattuk.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Szuper-G Aspen USA Tina Weirather Ilka Stuhec Federica Brignone

Nem sikerült a duplázás a gyorsasági szakágakban Ilka Štuhec számára. Mert bár a szlovénok kiválósága remek nagyrészt meggyőzően verte a mezőny többi részét, ma akadt nála egy jobb, aki nem volt más, mint a szakági pontversenyben létező egyetlen rivális. Tina Weirather első kristálygömbjét szerezte a Világkupában, ezzel végérvényesen felnőtt a patinás család sikereihez. A dobogó harmadik fokára ma Federica Brignone állhatott fel, míg a szakági pontverseny harmadik helyét Lara Gut tartotta meg.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Aspen Ilka Štuhec

A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében. Lindsey Vonn bírta csak másodpercen belül tartani, a dobogó harmadik fokára pedig Sofia Goggia végzett - az egyetlen, akinek halovány reményei lehettek az idényzáró futam előtt. A szlovénoknak Tina Maze visszavonulása után is lesz kinek szurkolnia. Az olimpián, és az összetett pontversenyben egyaránt.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa Aspen Peter Fill Dominik Paris lesiklas

A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill kezeit. A dél-tiroli és a kissé visszafogottan teljesítő addigi listavezető Kjetil Jansrud közé szép sorban csordogáltak be a riválisok, amelyek közül többen veszélyeztethették volna Fillt és a napi győztes Dominik Parist, ám egy-egy rontott kanyar jellemzően kevéssel mögéjük sorolta mindet. Fill ezzel megvédte címét lesiklásban, nagy klasszisok közé emelve ezzel nevét.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Osloban tovább folytatódott Stefan Kraft nagy sorozata, a 23 éves osztrák ugró két egyéni VB-arannyal a zsebében érkezett a norvég fővárosba, ahonnan egy újabb egyéni sikerrel, na és nem utolsósorban a sárga trikóval a vállain távozhat. A versenyen a legnagyobb kihívója ezúttal is Andreas Wellinger volt, aki hiába vezetett még az első sorozat végén, végül be kellett, hogy érje a 2. hellyel, míg a dobogó 3. fokára honfitársa, Markus Eisenbichler állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Squaw Valley USA szlalom Mikaela Shiffrin Sárka Strachová

Mikaela Shiffrin duplával hangolt a Világkupa-döntőre, az amerikaiak klasszisa hazai havon győzött a pénteki óriás után tegnap kedvenc számában, szlalomban. Bár ennek tudatában eleve pont került volna a szakági pontverseny végére, Veronika Velez-Zuzulová - helyi idő szerint - délelőtti kiesésével már eldőlt a kristálygömb sorsa. A dobogóra még Šárka Strachová, valamint Bernadette Schild állhatott fel. Ez utóbbi azért nagy szó, mivel 21 Világkupát követően ért fel pódiumra osztrák női szlalomos. Az első futam után vezető Wendy Holdener három kapuval a vége előtt búcsúzott, a legjobb részidők birtokában.

Kommentek: 0 komment

síugrásHárom év után nyert ismét csapatversenyt a Világkupában Ausztria, ráadásul hogy az örömük még nagyobb legyen, egyéni legjobbjuk, Stefan Kraft a vezetést is átvette a Raw Air összetettjében. A dobogó másik két fokára a németek és a lengyelek állhattak fel, míg a házigazda norvégok ezúttal be kellett, hogy érjék a 4. hellyel.

Kommentek: 0 komment

Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük a két technikai szakágban. Magyar idő szerint tegnap késő este ért véget az óriás-műlesiklás, melyet a hazai pálya előnyét élvező Mikaela Shiffrin nyert. A második futam hőse viszont nem ő, hanem Federica Brignone volt, 7 századra volt a hatalmas bravúrtól az olasz. Tessa Worley hideg fejjel végigment, felfért a dobogóra, 80 pontos előnnyel várja az utolsó versenyt.

alpesi si alpesi sí világkupa Squaw Valley Shiffrin óriás-műlesiklás

Kommentek: 0 komment

síugrás

Pénteken veszi kezdetét a klasszikus Holmenkollen síhétvége, ami egyben a Raw Air síugró sorozat első állomásaként szolgál. Az ugrók tíz napon keresztül versenyeznek majd a rendkívül magas, hatvanezer eurós fődíjért. A teljesen Norvégiában zajló sorozatot hivatalosan nem a Négysánc konkurenciájának szánják, ennek megfelelően vannak eltérések, de azért a hasonlóságok mellett sem tudunk elmenni.

Kommentek: 0 komment

síugrás lahti világbajnokságTegnap a férfiak csapatversenyével véget ért a síugrók számára a lahti világbajnokság, amelyen néhány nap erejéig mi is ott lehettünk, így egy kicsit a helyszínen begyűjtött élményekre is emlékezve idézzük fel, hogyan dőlt el az öt aranyérem sorsa, amit síugrásban kiosztottak.

Kommentek: 0 komment

Újabb technikai szám a férfiaknál, újabb osztrák győzelem a Világkupában. Épp a név okozott kisebbfajta meglepetést, Michael Matt sikerére kevesen tippelhettek csak. A kétszeres világbajnok Mario Matt öccsének két energikus menete is édeskevésnek bizonyult volna viszont, amennyiben Stefano Gross nem izgulja el a délutáni futamot, s nem csúszik a második helyre csaknem másfél másodperces előny birtokában. A dobogó harmadik fokára Felix Neureuther állhatott fel. Marcel Hirschernek ezúttal meg kellett elégednie a negyedik hellyel, ám a nap nyertese így is ő, mivel Kristoffersen kiesésével ezzel is bebiztosította újabb szakági kristálygömbjét.

Kommentek: 0 komment

síugrás lahti világbajnokságTörténetének első aranyérmét szerezte csapatversenyen a lengyel síugró válogatott, a Piotr Zyła, Dawid Kubacki, Maciej Kot, Kamil Stoch összeáálítású négyes összességében magabiztosan szerezte meg az első helyet, ami azért is nagy szó, mert a második sorozatra feltámadó szél kicsit megkavarta a kártyákat, és elsősorban az döntött a helyezésekről, hogy ki hibázik kevesebbet. Végül az ezüstérmet a vb-re feltámadó norvégok szerezték meg, míg a bronzérem nem kis részben Stefan Kraftnak köszönhetően Ausztriáé lett.

Kommentek: 0 komment

Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan megvédte összetettbeli és szakági kristálygömbjét is - összetettben egészen egyedülálló módon sorozatban hatodszor avatják majd bajnokká a szezon végén. Leif Kristian Haugen a először szerzett világkupa dobogót, míg Matts Olsson másodszor állt életében dobogóra. A versenyt sajnos jelentősen befolyásolta a meleg, esős időjárás, így az első futam után még dobogós Kristoffersen és Murisier jócskán visszaesett.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Szoros versenyben a normálsáncon is bajnoki címet szerző Stefan Kraft nyerte a férfiak nagysánc egyéni versenyét a lahti északisí VB-n. Az ezüstérem a kisebbik sánchoz hasonlóan ismét Andreas Wellingerhez került, míg a bronzot némi meglepetésre Piotr Zyła szerezte meg, megszerzve ezzel az első lengyel érmet Lahtiban.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk