Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

síugrás

Szoros versenyt hozott a vasárnapi egyéni verseny Willingenben, ugyanis a dobogós helyekről mindössze néhány tized pont döntött. A legjobban a végén Andreas Wellinger örülhetett, aki 3 tized ponttal múlta felül Stefan Kraftot és további 1 egységgel Manuel Fettnert. A VK-t vezető Stoch ezúttal csak ötödik lett, de továbbra is őrzi az első helyét az összetettben.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Garmisch-Partenkirchen Németország

Garmisch-Partenkirchenben is a szakág két legjobbjának különversenyét hozta az óriás-műlesiklás. Marcel Hirscher délutáni űrsízésével azonban ezúttal Alexis Pinturault sem tudott versenyre kelni, sőt egy nagy rontás miatt végül a dobogóról is leszorult a franciák klasszisa. Másodikként nagy meglepetésre Matts Olsson végzett, míg a dobogó harmadik fokára a hazai nézők legnagyobb örömére Stefan Luitz állhatott fel. Az összetett régóta formalitássá lett, de Hirscher előnye most már óriásban is közelíti a 100 pontot.

Kommentek: 0 komment

Szuper-G alpesi sí

Mint előző nap az osztrák, úgy ma a szlovénok kiválósága hozta azt a bravúrt, hogy elsőként rajtolva győzött egy gyorsasági számban. Mi tagadás, Ilkának egyfelől nehezebb dolga is volt, elvégre ez az edzéslehetőség híján problémásabb Szuper-G-ben történt, másrészről viszont a szerencsével sem állt hadilábon. Ha nincs Lara Gut kiesése, aligha ünnepelhetett volna ma győzelmet. De ilyen az élet, így Sofia Goggia jelentett rá a legnagyobb veszélyt, míg a dobogó alsó fokára a nagy visszatérő, Anna Veith állhatott fel. A nap legnagyobb nyertes kétségkívül Mikaela Shiffrin. Élete legjobbját síelte a szakágban, s csupán 3 századdal maradt le a dobogóról.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Garmisch-Partenkirchen Hannes Reichelt Peter Fill Beat Feuz

Péntekkel ellentétben elmaradtak a súlyos bukások a Kandaharon, ezt tekinthetjük a mai futam legnagyobb pozitívumának. A tegnap még hibát hibára halmozó Hannes Reichelt összerakott végre egy szinte tökéletes menetet, amivel győzni tudott Garmisch-Partenkirchenben. Másodikként Peter Fill végzett, a szakági címvédő ezzel átvette a vezetést a pontversenyben az ötödikként zárt Kjetil Jansrudtól. A dobogó harmadik fokára Beat Feuz állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

síugrás

A Piotr Zyla, Dawid Kubacki, Maciej Kot, Kamil Stoch összeállítású lengyel csapat második győzelmét szerezte idén Willingenben, ahol a változékony szélviszonyok között ők ugrottak a legbiztosabb lábbal a mai este során. A dobogóra a fehér-vörösök mellett Ausztria és Németország csapata állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa Cortina dAmpezzo lesiklas Lara Gut

A női alpesi sízők számára lesiklással kezdődött a hátváge programja Cortina d'Ampezzóban. A dobogón az év elejéről megszokott neveket találjuk: Lara Gut, Sofia Goggia és Ilka Štuhec a sorrend. A svájci lány századokkal előzte meg a hazaiak kedvencét, míg Štuhec pályafutása során először állhatott úgy dobogóra, hogy nem az élen zárt. Vonn ismét esett, ismét megúszta.

Kommentek: 0 komment

Bár az amerikai katonák hosszú idő óta nem tudnak döntő sikert aratni az afganisztáni Kandahar sivatagban, a hasonló nevű lejtőn, Garmisch-Partenkirchenben viszont Travis Ganong személyében először nyert amerikai alpesi sí világkupán. Mögötte Kjetil Jansrud és Peter Fill végeztek még dobogón. A tiszta idő fair körülményeket biztosított, azonban számos bukás vetett árnyékot a versenyre; Nyman és Giraud-Moine is csúnyán esett, hogy csak a legnagyobb baleseteket említsük.

Kommentek: 0 komment

Kristoffersen, Hirscher, Horosilov - azaz a tavalyi dobogó Schladmingban. Meg persze az első futam legjobbjai és ugyanígy a végeredmény is... Mindezek ellenére, vagy ezekkel együtt, parázs küzdelem zajlott a győzelemért a villanyfényes Planaion. Kristoffersen nagyszerű első futamára, hasonlóan parádés volt a válasz az orosztól és az osztráktól. És bár Kristoffersen megremegett egy kicsit, de végül ismét a mezőny fölé emelkedett műlesiklásban - mégha ezúttal csak egy tizeddel is.

Kommentek: 0 komment

síugrás zakopane

A zakopanei síugró VK eseményeiről sportszakmai oldalról már beszámoltunk itt és itt, az alábbi kevésbbé szakmai posztban a szinte páratlan szurkolói élményből igyekszünk átadni valamit, elsősorban képekben.

Kommentek: 0 komment

Kamil Stoch továbbra is ichletett formában versenyez és egy első sorozatos megingás ellenére is győzni tudott - öt helyet javítva szerezte meg szezonbeli ötödik sikerét. A dobogóra a tegnap első helyen végző német csapat két tagja, Andreas Wellinger és Richard Freitag fértek fel. Mögöttük Eisenbichler és Hayböck örülhettek értékes világkupa pontoknak. Zakopane, mint a legyel téli sportok bölcsője, ismét fergeteges hangulatot biztosított, amihez a hazai remeklés további alapot szolgáltatott.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Kitzbühel Ausztria Marcel Hirscher Dave Ryding Alekszandr Horosilov

Kiváló versenyt, s - ami a hangulatnak sem tett rosszat - osztrák győzelmet hozott a szlalom Kitzbühelben. Marcel Hirscher egy egészen káprázatos második futammal hóba döngölte riválisait a Ganslernhangon, így hiába állt délelőtt még csak a 9. helyen, tulajdonképp kérdés nélkül diadalmaskodott. Brit sporttörténelmet élhettünk át a mai napon. Dave Ryding révén először állt dobogón Világkupában brit alpesi síző. A dobogó harmadik fokán egy orosz, Alekszandr Horosilov ünnepelt, tőle 4 századdal egy norvég, Leif Kristian Haugen következett. Mindinkább nemzetközivé válik a sportág, ez örömteli. Henrik Kristoffersen kiesett délelőtt, így a szakági tabellát újra Hirscher vezeti tisztes 80 pontnyi előnnyel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Szuper-G Garmisch-Partenkirchen Németország Lara Gut Stephanie Venier Tina Weirather

A papírformának megfelelően tükörsima győzelmet aratott a szezon harmadik Szuper-G- versenyén a svájciak klasszisa. Lara Gut mögött egy dobogón ma debütáló fiatal osztrák végzett a második helyen, Stephanie Venier ezzel szinte biztosan kvalifikálta magát az osztrák vb-csapatba. (Egyszersmind majdhogynem biztosra vehető a kétszeres világbajnok Elisabeth Görgl távolmaradása Sankt Moritztól.) A dobogó harmadik fokára idén - két második hely után - Tina Weirather állhatott fel. Az osztrák csapat összteljesítménye említésre méltó, hárman zártak TOP-10-ben, közte a tegnapi lesiklás után ma is TOP-10-ben végzett, elvileg szlalomos Ricarda Haaserrel.

Kommentek: 0 komment

síugrás

A szezon második csapatversenyét szoros küzdelemben, a még mindig Freund nélkül szereplő német gárda nyerte. Mögöttük a hazai sáncon szereplő lengyelek végeztek, míg a Prevc testvérek erősítésével versengő szlovén csapat ezúttal a harmadik hellyel kellett, hogy megelégedjen.

Kommentek: 0 komment

Rég nem látott ideális körülmények köszöntettek Kitzbühelre a héten, így a szuper-G után szombaton parádés lesiklást láthattunk a Streifon. Dominik Paris másodszor tudta megnyerni a legendás lesikló versenyt, melyhez nagyszerű alsó szakasza segítette. Mögötte kisebb meglepetés született: Valentin Giraud Moine és Johan Clarey sem volt a közvetlen dobogóesélyesek közt. A két francia az utolsó pillanatokban szorította le a dobogóról a tavalyi győztes Peter Fillt, valamint Carlo Jankát .

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Garmisch-Partenkirchen Németország Lindsey Vonn Lara Gut Viktoria Rebensburg

A 2017-es esztendő legnagyobb visszatérését produkálta a garmischi lesikláson Lindsey Vonn. Szűk két hónappal kéztörése után, bámulatos léptékű rehabilitációt követően versenyt nyert a Világkupában az amerikaiak világklasszisa! Másfél tizeddel előzte meg a szemre hibátlant síelő Lara Gutot, míg a dobogó alsó fokára a Kandaharon elsőként lesikló Viktoria Rebensburg, hogy a hazai nézők is örvendhessenek. A szakági pontversenyt vezető Ilka Štuhecnek meg kellett elégednie a 8. hellyel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Szuper-G Kitzbühel Ausztria Matthias Mayer Christof Innerhofer Beat Feuz

Hazai szíveknek örvendetes nyitányt kapott a kitzbüheli versenyhétvége: Matthias Mayer győzelmét hozta a pénteki Szuper-G. Az osztrákok olimpiai bajnoka mögött csak kevéssel, pár századdal maradt el Christof Innerhofer, az olaszok óriása, aki egy egylábas mentéssel tarkított kockázatvállaló menettel jelentkezett. A dobogó harmadik fokára Beat Feuz állhatott fel, így a harmadik nagy alpesi nemzet, Svájc is képviseltette magát a legjobbak közt. Örömteli tény, hogy bár esések ma is voltak, sérülésről nem érkeztek ez idáig hírek.

Kommentek: 0 komment

Eric Frenzel immáron harmincöt Világkupa futamgyőzelemnél tart, öles léptekkel halad a Lahtiban visszatérő, 38 éves Hannu Manninen negyvenhétje felé.

Kommentek: 0 komment

síugrás

A második versenyt is megnyerte hazai közönsége előtt a hétvégén VK-éllovassá előlépő Kamil Stoch, aki ezúttal Daniel Andre Tande és Domen Prevc társaságában ünnepelhetett a dobogón.

Kommentek: 0 komment

A férfi alpesi sízők furcsára sikeredett hétvégéjének zárásaként rendben lezajlott a műlesiklás Wengenben. A végeredményre nyugodtan mondhatjuk: papírforma. Henrik Kristoffersen a szokásosnál jobban megizzadt, de maga mögött tartotta az osztrák tűzésű második futamban nagyot repesztő Marcel Hirschert. Felix Neureuther fért még fel a dobogóra, az első futam után a 2. helyen álló Leif Kristian Haugen másodjára kapura lépett.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Wengen Henrik Kristoffersen

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Altenmarkt-Zauchensee Ausztria Christine Scheyer Tina Weirather Jacqueline Wiles Miklós Edit

Elátkozott hétvége ez a magyar alpesi síelés számára. Azok után, hogy minden edzést töröltek és a tegnapi lesiklást elhalasztották a hóvihar és a köd miatt, a ma délelőtti edzésen két sízőnek kellett hatalmas bukást elszenvednie. Nadia Fanchini után Miklós Edit szenvedett súlyos sérülést, mindkettejüket mentőhelikopter szállította kórházba. A legfrissebb hírek szerint orvosai tették helyére térdét, bár pontos és hivatalos diagnózis nincs, annyi bizonyosnak látszik, súlyosan sérültek Edit szalagjai. A versenyen nagy meglepetésre osztrák győzelem született, mégpedig a jelenlegi szezonig érdemi Világkupa-eredményt felmutatni nem tudó Christine Scheyer részéről. Tina Weirather szájából énekelte ki a sajtot a 25-s rajtszámmal érkező osztrák, míg a dobogó alsó fokára is egy meglepetésember, az amerikai Jacqueline Wiles állhatott fel. Lindsey Vonn egy 13. hellyel tért vissza a Világkupába.

Kommentek: 0 komment

Kamil Stoch nagyszerű szerepléssel a Négysánc győzelme után hazai földön is nyerni tudott, ezzel pedig már az összetett vezetését is átvette. A dobogón Stefan Kraft és Andreas Wellinger végeztek, azonban a második körben mindkettőjüket megtréfálta az erős szél. A dobogóra Tande és Domen Prevc épp nem fértek fel. Gregor Schlierenzauer hosszú szünet után visszatért, de 31.-ként az első volt, aki nem szerzett pontot.

Kommentek: 0 komment

Frida Hansdotter lehengerlő síeléssel győzött a villanyfényes műlesikláson. Az első futamban felépített nagy előnyéből egy hibával együtt is meg tudott őrizni fél másodpercet. A második helyen Nina Løseth végzett, míg a harmadik Mikaela Shiffrin és Wendy Holdener lett holtversenyben. Utoljára 14 versennyel ezelőtt verték meg Mikael Shiffrint olyan versenyen ahol célba tudott érni, ez érdekes módon két éve történt szintén Flachauban, amikor ugyancsak Frida Hansdotter tudta legyőzni.

Kommentek: 0 komment

Az időjárás alaposan megtréfálta a mai adelbodeni férfi műlesiklás első futamát. Igaz, úgy is mondhatjuk: Henrik Kristoffersen visszakapta a ködtől, amit az elvett tőle Zágrábban, egyike volt annak a néhány szerencsésnek, akik jó látási viszonyok között értek le az első futamban. A norvég egyébként is verhetetlen lett volna, így viszont izzadnia sem kellett volna a második részben. Ehhez képest másodjára is övé volt a legjobb futam, mérföldekkel előzte a mezőnyt. Manfred Mölgg és Marcel Hirscher fért még fel a dobogóra. Ha csak az élbolyt nézzük, alighanem reális sorrend született, egyedül Myhrer az, aki elsősorban az égieknek köszönheti előkelő helyezését.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Maribor Szlovénia Mikaela Shiffrin Wendy Holdener Frida Hansdotter

Változatlanul áll a tézis: ha célba ér, képtelenség legyőzni Mikaela Shiffrint szlalomban. Az amerikai klasszis szezonbeli negyedik sikerét aratta a szakágban. A dobogóra még Wendy Holdener és Frida Hansdotter állhatott fel, a második futamban az első hat közt nem történt változás. A hazaiak részéről Ana Bucik szállított egy szép 7. helyezést, míg az osztrák csapatból Bernadette Schild 9. helyével jelentette a csúcspontot. Veronika Vélez-Zuzulová kiesett, így visszaállt az óév végi pontkülönbség közte és Shiffrin közt.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Adelboden Svájc Alexis Pinturault Marcel Hirscher Philipp Schörghofer

Adelboden hű maradt hírnevéhez, a jelen két legjobb óriás-műlesiklójának parádéját hozta a verseny. Az első futamot alaposan megnyomta Alexis Pinturault nagyrészt ennek köszönheti karrierje 19. Világkupa-győzelmét. De kellett ehhez egy bődületesen összerakott második menet is, ami nélkül aligha tartott volna ki előnye Marcel Hirscher űrsízésével szemben. Az osztrákok klasszisa elképesztő színvonalon síelt délután, a francián kívül más nem vehette fel vele a versenyt, mindent elárul, hogy a honfitárs Philipp Schörghofer harmadikként már csaknem két másodperces hátránnyal zárta a versenyt. Holnap hasonló izgalmakat tartogathat a szlalom.

Kommentek: 0 komment

Tessa Worley nyerte Tina Maze búcsúversenyét, a maribori óriás-műlesiklást. A francia lány második futamának köszönheti győzelmét, mögötte Sofia Goggia és Lara Gut zárt. Az első futam trükkös kanyarjai jó pár kiesést, és Shiffrin vezetését eredményezték, az amerikai viszont végül lecsúszott a dobogóról. Kiváló második futammal a 6. helyre repült előre Ragnhild Mownckel. Tina Maze csak félig vette komolyra búcsúját, integetve, léceit lecsatolva köszönt el a szlovén közönségtől. Érdekesség, hogy nyolc nemzet is képviseltette magát a top-10-ben, osztrákot viszont még a legjobb 20-ban sem találunk. 32 éve nem volt példa hasonló blamára.

alpesi si alpesi sí világkupa Maribor óriás-műlesiklás Tessa Worley Tina Maze

Kommentek: 0 komment

Kamil Stoch megnyerte a négysáncverseny bischofshofeni állomását, ezzel pedig az összetett versenyt is megnyerte. Több esélyest is láthattunk elbukni: Tande a második futamban rontott hatalmasat, míg Kraftnak egész nap nem sikerült egy jó ugrást összehozni. A napi dobogóra Hayböck és Żyła állhattak fel, így a lengyel az összetett második helyét is megszerezte, míg Tande visszacsúszott a harmadik helyre. Kraft lecsúszott a dobogóról, így 11 év után nincs osztrák dobogósa a nívós versenynek.

Kommentek: 0 komment

Viharosan kezdődött az év a férfi alpesi síelők számára. A zágrábi Sljemén az időjárás alaposan beleszólt a versenybe, és végül Manfred Mölgg volt a legjobb, és egyben legszerencsésebb. Neureuther zárt a 2. helyen, a 3. Kristoffersen és az első futamban remeklő Lizeroux jobb helyezését a szél fújta el. Igaz, az olasz elképesztő második menetét aligha tudta volna bárki is megelőzni. Hirscher önerőből volt pocsék ma, a féltávnál vezető Feller nevetséges módon esett ki, Samsal Dalibor a mezőny végén viaskodott az elemekkel.

alpesi si alpesi sí világkupa Zágráb szlalom Manfred Mölgg Samsal Dalibor

Kommentek: 0 komment

síugrás négysáncverseny

Változó körülmények, kiugró eredmények és hatalmas szerencsefaktor Innsbruckban. Az újévi verseny után Tande behúzta az egysorozatos innsbrucki viadalt is, míg mellette két meglepetésember ünnepelhetett a dobogón Robert Johansson és Evgeniy Klimov személyében. Tande ezzel átvette a vezetést a Négysáncverseny és a Világkupa összetettjében is!

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Zágráb Horvátország Veronika Vélez-Zuzulová

Mikaela Shiffrin elsőfutamos kiesésével végre igazi versenyt hozhatott volna a zágrábi szlalom, ám Veronika Vélez-Zuzulová szintúgy kiemelkedik az őt követő mezőnyből, így a szlovákok kiválósága is önmagától értetődő magabiztossággal szállította a győzelmet. Kettős sikert ünnepelhettek északi szomszédjaink, Petra Vlhová révén hozták a második helyet is. Mi több, Šárka Strachová harmadik helyével a csehszlovákok kisajátították ma a dobogót. Ilyenre már volt példa, a sporttörténelmet ma nem ők írtak, hanem Lelde Gasūna és Maria Skanova. A két hölgy elsőként szerzett Világkupa-pontot alpesi síben Lettország, illetve Fehéroroszország számára.

Kommentek: 0 komment

síugrás négysáncverseny

Két nagy győztese volt a Négysáncverseny garmisch-partenkircheni második forudulójának, az egyik Daniel Andre Tande, aki két nagyon jó ugrással megérdemelten nyerte meg a futamot, a másik pedig Kamil Stoch, aki ma bár ugyanúgy második lett mint Oberstdorfban, számára pillanatnyilak az volt fontosabb, hogy Stefan Kraftot megelőzze, ugyanis így turné-éllovasként utazhat majd a folytatásra, Ausztriába. Két verseny után nem panaszkodhatunk az izgalmakra, és a java még csak most jön!

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk