Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

síugrás lahti világbajnokságAhogy az várható volt Németország továbbra is bombaformában van: leiskolázta a mezőnyt a vegyes csapatversenyben, ezzel kétszeres világbajnok lett ebben a meglehetősen új szakágban. Az ezüstéremért Ausztria és Japán csatázott, de végül az osztrákok magabiztosan hozták a második helyet.

Kommentek: 0 komment

Alpesi összetettel zárult a női alpesi sízők hétvégéje Crans Montanán. Ez volt a 3., egyben utolsó kombinációs verseny, így rögtön végeredményt is hirdettek. Ilka Štuhec 3. helyével bebiztosította szakági elsőségét, a ma is remeklő, végül 2. helyet szerző Federica Brignone hiába próbált nyomást helyezni rá. A hányatott sorsú szakág fekete lapjai tovább bővültek: a szuper-G-ben 31-essel rajtoló Mikaela Shiffrin előtt addig tisztogatták a pályát, míg a szlalomkirálynő könnyedén lesíelhetett az élbolyba. Szlalomban ezek után nem lehetett kérdéses az elsősége.

alpesi si alpesi sí világkupa Crans Montana alpesi összetett Shiffrin Ilka Stuhec

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Kvitfjell Norvégia Szuper-G Peter Fill Hannes Reichelt Erik Guay Kjetil Jansrud

Kommentek: 0 komment

síugrás lahti világbajnokságStefan Kraft megszerezte élete első világbajnoki címét Lahtiban a normálsáncon. Az ezüstérmet az utóbbi hetekben kiválóan szereplő Andreas Wellinger szerezte meg, míg a bronzérem kisebb meglepetésre Markus Eisenbichler nyakába került.

Kommentek: 0 komment

Szuper-G-vel folytatódott a női alpesi síelők Világkupa-hétvégéje Crans-Montanán. Lara Gut sérülése után joggal vetődött fel a kérdés: ki veszi át a helyét a mezőny élén? A legkézenfekvőbb válasz valósult meg, Ilka Štuhec ugyanis kényelmes előnnyel nyerte a versenyt. Elena Curtoni remekelt, fél másodperces hátránnyal megszerezte a második helyet, Stephanie Venier pedig gondoskodott róla, hogy ma se maradjunk osztrák dobogós nélkül. Rengeteg volt a kieső, köztük Goggia és Vonn.

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Crans Montana szuper-G Ilka Stuhec

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Kvitfjell Norvégia Kjetil Jansrud Peter Fill Beat Feuz

A szezonzárót megelőző utolsó lesiklásának adott otthont ma Kvitfjell. Ezúttal komolyabb zökkenőktől mentesen zajlottak le az események, s hab a tortán, a hazai favorit győzedelmeskedett végül. Kjetil Jansrud megerősítette helyét a szakági pontverseny élén, ám hátradőlni még butaság lenne részéről, a ma másodikként zárt Peter Fill ugyanis ott liheg a nyakán. A dobogó alsó fokára a világbajnok Beat Feuz állt fel. Klaus Kröll személyében egy egykori kristálygömbös jelentette be visszavonulását a Világkupától.

Kommentek: 0 komment

síugrásCarina Vogt nyerte a női síugrók egyéni versenyét a lahti északisí VB-n Yuki Itot és Sara Takanashit megelőzve. A német ugró ezzel a 2014-es sochi olimpia és a 2015-ös faluni VB után újabb nagy világversenyről vihetett haza aranyérmet, ezzel a női síugrás első kétszeres világbajnoka lett.

Kommentek: 0 komment

Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét a szuper-G után még vezető Ilka Štuhec és az épp műlesiklásban elvérző Michaela Kirchgasser előtt. A Kvitfjellben rendezett lesikláson is volt szlovén dobogós, azonban Boštjan Kline győzelme kisebb meglepetés. Mögötte Matthias Mayer és a szakági verseny immár vezető Kjetil Jansrud végeztek.

Kommentek: 0 komment

Két hét, tizenegy versenyszám. Hosszas okfejtések, elemzések helyett úgy gondoltuk, inkább egy üde kis képes összeállítással búcsúzunk Sankt Moritztól. Reményeink szerint sikerült megragadnunk a lényeget. Az időrendet azért betartjuk.

Kommentek: 0 komment

síugrás lahti világbajnokság

Kiemelt eseményhez érkezett az idei szezon, hiszen az előttünk álló bő egy hétben rendezik Lahtiban az északisí világbajnokságot. Síugrásban öt számban avatnak majd világbajnokot, előzetesünkben egy kis múltidézés mellett elsősorban arra keressük majd a választ, hogy kik a legesélyesebbek a medáliák megszerzésére!

Kommentek: 0 komment

A német Simon Schempp győzelmével zárult a 2017-es biatlon világbajnokság, a férfiaknál ennél jóval nagyobb meglepetést hozott az egyéni indításos verseny, ahol megszületett a Team USA első aranyérme.

Kommentek: 0 komment


alpesi sí Alpesi Sí Világbajnokság szlalom Sankt Moritz Svájc Marcel Hirscher Manuel Feller Felix Neureuther Samsal Dalibor Kékesi Márton

Osztrák erődemonstrációt hozott a 2017-es világbajnokság befejező versenyszáma, a férfiak szlalomja. Marcel Hirscher kétharmad másodperces előnnyel, tükörsimán nyerte második aranyérmét Sankt Moritzban. Mögötte az a Manuel Feller futott be, akinek idén alig akadt olyan Világkupa- versenye, ahol mindkét futamot teljesítette volna. A túlzásba vitt vagányság ezúttal ezüstéremmel párosult. A másik két osztrák dobogós helyről várhatta a délutáni folytatást, ám ők nem bírták idegekkel: Marco Schwarz és Michael Matt is jócskán hátrébb csúszott. Így adódott egy lehetőség Felix Neureuther számára, aki élni is tudott vele, a favorit Henrik Kristoffersent kevéssel megelőzve ő is dobogóra állhatott. Ivica Kostelić személyében a sportág világklasszisa búcsúzott el a sípályákról. Samsal Dalibor biztató szektoridők után szokás szerint kiesett az első futamban. Kékesi Márton mindkét futamát teljesítette, a 45. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

Bár még a tömegrajtos verseny hátra van, gyakorlatilag kijelenthető, hogy Laura Dahlmeier lett a 2017-es biatlon világbajnokság királynője, aki az eddigi öt versenyszám egyikén sem végzett második helynél hátrébb!

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világbajnokság Sankt Moritz Svájc Mikaela Shiffrin Wendy Holdener Frida Hansdotter

Az egész világbajnokság egyik legbiztosabbnak ígérkező aranyérmét gyűjtötte be az immáron háromszoros világbajnok amerikai. Mikaela Shiffrin ellentmondást nem tűrve, mindkét futamát simán nyerve múlta felül a többieket. Wendy Holdener kombinációs aranyérme után egy ezüsttel gazdagodott, remek vb-t zárt. A bronzérmet pedig Frida Hansdotter nyakába akasztották, aki ezzel begyűjtötte a svédek első egyéni érmét Sankt Moritzban. A szlovákok voltak a nap vesztesei, elmaradt ugyanis a hőn áhított sporttörténelmi medália. Petra Vlhová minimális különbséggel szorult le a dobogóról, míg Veronika Vélez-Zuzulová nem bírta el a nyomást, búcsúzott a második futam legelején. Archam Chiara révén magyar versenyzőért is szurkolhattunk. Az első letörésnél teret vesztett, s kiesett.

Kommentek: 0 komment

Marcel Hirscher megtalálta formáját és így világbajnoki címet ünnepelhet óriás-műlesiklásban Sankt Moritzban. A második helyet honfitársa, Roland Leitinger szerezte meg bődületes második futammal, míg Leif Kristian Haugen egy nagyszerű és egy hibákkal teli futammal is a dobogó harmadik helyét tudta megkaparintani. Az első futam után még dobogós Schörghofer végül az 5., míg Pinturault a 7. helyen zérta a versenyt.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világbajnokság óriás-műlesiklás Sankt Moritz Svájc Tessa Worley Mikaela Shiffrin

Három versenynapnyi szünet után (a csapatversenyt csak ne soroljuk már a komolyabb versenyek közé) folytatódott a világbajnokság Sankt Moritzban, mégpedig a nők óriás-műlesiklásával. A papírforma a vb során talán másodszor igazolódott, a szakági pontversenyt is magabiztosan vezető Tessa Worley egy fergeteges és egy megbízható csúszással simán nyerte a számot. Mögötte Mikaela Shiffrin első érmét szerezte szlalomon kívül, míg a dobogó harmadik fokára Sofia Goggia állhatott fel, több peches verseny után elmondható, teljesen rászolgált a bronzéremre. Archam Chiara képviselte a magyarokat a főfutamban, sajnos az első futamban kiesett, egy többeket megtréfáló kapuban.

Kommentek: 0 komment

Nem kellett sokat várni Maciej Kot második győzelmére, a lengyel Sapporo után újra a dobogó legtetején ünnepelhetett ma Pyeongchangban, ahol kivételesen normálsáncos versenyt rendeztek az erős szél miatt. Stefan Kraft dobogós sorozata tovább folytatódott, míg Wellinger bravúros második ugrásával a mezőny közepéről jött fel a dobogóra.

Kommentek: 0 komment

A 2018-as Olimpia helyszínén, Pyeongchangban folytatódik az ázsiai turné a síugrók számára, ahol ma rendezték meg az első hivatalos VK versenyt, amelyet az osztrák Stefan Kraft fölényesen nyert meg a még mindig csúcsformában lévő Andreas Wellinger és Kamil Stoch előtt.

Kommentek: 0 komment

Szerdán folytatódik a 2017-es biatlon világbajnokság, így a következő öt nap programja mellett vessünk egy pillantást az eddig Hochfilzenben történtekre!

Kommentek: 0 komment

A férfiak kombinációs versenyével, szebben hangzó új nevén az alpesi összetettel folytatódott ma az alpesi sí világbajnokság Sankt Moritzban. Egyetlen század döntött végül az elsőségről, és a svájci óra a házigazdáknak kedvezett: Luca Aerni kiváló szlalommal a 30. helyről rajtolva ugrott az élre. Marcel Hirscher éppen a szlalomban csúszott hajszállal Aerni mögé, a hazai örömünnepet pedig Mauro Caviezel 3. helye tette teljessé. A favorit Pinturault gyenge lesiklás után érthetetlenül pocsék szlalomot produkált, a lesiklás után vezető Romed Baumann pedig a középmezőnybe szlalomozta vissza magát.

alpesi si Alpesi Sí VB St. Moritz alpesi összetett Luca Aerni Kekesi Marton

Kommentek: 0 komment

Kamil Stoch nyerte a második sapporói egyéni versenyt hatalmas csatában a végül második helyre szoruló Andreas Wellingerrel szemben. A harmadik helyet 144 méteres sáncrekorddal Stefan Kraft szerezte meg, így hosszú idő után nem tudott pontot hozni összetettben. A két tegnaői győztes Kot és Peter Prevc a 4. és 6. helyen fejezték be az ismét szeles versenyt.

Kommentek: 0 komment

A mai dupla program második epizódjaként a férfi lesiklásra került sor Sankt Moritzban, az idei alpesi sí világbajnokságon. A hölgyek versenyéhez hasonlóan itt is az nyert, akitől azt leginkább várhattuk: az edzéskirály Beat Feuz lába a versenyen, a sok ezer svájci szurkoló előtt sem remegett meg. Az ugratókirály Erik Guay viszont ezúttal kicsit elszámította magát, a második helyen zárt. Az idei VB-n a dobogó elmaradhatatlan tartozékai az osztrákok, ezúttal Max Franz képviselte őket. Két magyar is indult, Nagy Bence kiesett, Kékesi Márton viszont magabiztos síeléssel az 52. helyet szerezte meg.

alpesi si Alpesi Sí VB St. Moritz lesiklas Beat Feuz Kekesi Marton Nagy Bence

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világbajnokság Sankt Moritz Ilka Stuhec Stephanie Venier Lindsey Vonn

Messzemenőkig igazolódott a papírforma a női lesiklóknál, a szakági pontversenyt is magabiztosan vezető Ilka Štuhec egy nagy hiba ellenére magabiztosan nyerte a királykategóriát. A megfiatalított osztrák csapat újabb éremmel gazdagodott, Stephanie Venier talán végsebességét kárhoztatja egy picit. Egyébként is remek napot zártak a sógorlányok, hárman is a TOP-10-ben végeztek. A bronzérmet pedig Lindsey Vonn nyakába akasztották. Pár hónappal kéztörése után visszatért az élmezőnybe, közhely, de számára ez az érem tényleg aranyként csillog. A nap vesztese Sofia Goggia, aranyérmet érő menetet dobott sutba legvégén elkövetett durva hibájával. Távolmaradtak a dobogótól, de két TOP-8-as helyezéssel azért vállalhatóvá tették szereplésüket a svájciak. A nap legnagyszerűbb fejleménye viszont alighanem az, hogy mindenki épen, egészségesen átcsusszant a célvonalon.

Kommentek: 0 komment

Megkezdődött a 2017-es biatlon világbajnokság, az eddigi három verseny három teljesen különböző dolog miatt marad emlékezetes.

Kommentek: 0 komment

síugrásHoltversenyt hozott az élen az első sapporoi versenynap, így amellett, hogy Peter Prevc megszerezte idei első győzelmét, legalább ilyen boldog lehetett a verseny végén Maciej Kot is, hiszen karrierje során először tudott VK-futamot nyerni. A dobogó 3. fokát Stefan Kraft foglalhatta el miközben a nagy nevek közül többen is áldozatul estek a változékony szélnek.

Kommentek: 0 komment

Tizenhét év után először örülhetnek a svájciak női aranynak alpesi sí világbajnokságon, azok után, hogy Wendy Holdener egy erős lesiklás után nagyszerű műlesiklást síelt. A hazaiak örömét tetézi, hogy az első négyben hárman végeztek: Michelle Gisin ezüstérmet szerzett, míg Denise Feierabend épp lemaradt a dobogóról. Utóbbi kettő közé a mezőny egyik legtapasztaltabb kombinációs sízője, Michaela Kirchgasser éfrt be. Negyedik indulójuk, Lara Gut az első futam után megsérült, így nem ért célba. A lesiklás után vezető Goggia-Štuhec kettős kiestek a szlalomban.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí VB szuper-g Erik Guay Sankt Moritz Kjetil Jansrud Manuel Osborne-Paradis

A meglepetések világbajnokságát hozza eddig a Sankt Moritz-i seregszemle. A második versenynap a férfiak szuperóriás-műlesiklása került megrendezésre. Az előzetes találgatásokat megint nem igazolta a valóság, a norvég tarolás helyett csupán Kjetil Jansrud szerzett érmet, de ő sem bizonyult ma legyőzhetetlennek. A világbajnoki cím Erik Guay zsebébe vándorolt, aminek hála mostantól mindkét gyors számban rendelkezik vb-aranyéremmel. S hogy fokozódjék az örömünnep Kanadában, gondoskodott róla Manuel Osborne-Paradis, aki későbbi indulóként becsusszant a bronzérmes pozícióba - kilökve onnan Aleksander Åmodt Kildét. Sajnos nem úsztuk meg horrorbukás nélkül ezt a napot sem, a monacói Olivier Jenot-t intubálni is kellett az esést követően. Sok más sorstársával együtt a magyar csapatból elsőként bemutatkozó Kékesi Márton sem fejezte be a futamot.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világbajnokság St. Moritz Nicole Schmidhofer Szuper-G

A női szuper-G-vel megkezdődött Sankt Moritzban az idei alpesi sí világbajnokság. A világkupában csak szenvedő osztrák csapat pedig rögtön győzelemnek örülhetett, Nicole Schmidhofer komoly meglepetésre simán verte a favoritokat. Lara Gut századokkal még Tina Weirathertől is kikapott, így a szám fő esélyeseként csak a dobogó aljára fért fel. Vonn és Veith kiesett, Goggia és Štuhec jókora hátránnyal ért célba.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí alpesi sí világbajnokság előzetes

A holnapi lesikló edzésekkel kezdetét veszi az év egyik csúcseseménye, a sportág legnagyobb seregszemléje, a 44. Alpesi Sí Világbajnokság. Ötödször rendez vb-t Sankt Moritz, ahol az elkövetkező két hétben 76 ország 589 sízője (360 férfi és 229 nő) csatol lécet az összesen 11 versenyszámban. Megszokott előzetesünket ezúttal a jelenre hegyezzük ki. Előzetesünk második részében a csapatversenyről írunk, valamint a technikai számok esélyeit boncolgatjuk. Háromfős stábunk közös munkája következik.

Kommentek: 0 komment

Stefan Kraft győzelmével zárult a második versenynap is Oberstdorfban, amely ugyan csak egy sorozatos volt. Andreas Wellinger továbbra is csúcsformában, újabb sáncrekordot ugorva ma ismét a második helyen zárt. A dobogó harmadik fokára Jurij Tepes állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí alpesi sí világbajnokság előzetes

A holnapi lesikló edzésekkel kezdetét veszi az év egyik csúcseseménye, a sportág legnagyobb seregszemléje, a 44. Alpesi Sí Világbajnokság. Ötödször rendez vb-t Sankt Moritz, ahol az elkövetkező két hétben 76 ország 589 sízője (360 férfi és 229 nő) csatol lécet az összesen 11 versenyszámban. Megszokott előzetesünket ezúttal a jelenre hegyezzük ki. A helyszín bemutatója után kronológiai sorrendben áttekintjük az egyes versenyek esélyeit, a poszt végén pedig bemutatjuk természetesen a magyar csapatot. Mármint a Miklós Edit hiányában megmaradt részét. Háromfős stábunk közös munkája következik.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Stefan Kraft nyerte az idei első sírepülő versenyt Oberstdorfabn, szoros csatában legyőzve Andreas Wellingert és az összetett szempontjából egy értékes harmadik helyet szerző Kamil Stochot. A változó erősségű szél sokaknak nehezítette meg a dolgát, és egy kicsit az erőviszonykba is belekavart, de végülis azt lehet mondani, hogy a dobogón valóban a nap három legjobbja állt.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk