Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

északi összetett Ruka Finnország

Először is köszöntök minden sífanatikust 2016/17-es idényben. A rám vonatkozó, és tőlem elvárható sportágak közül az északi összetettről firkantom le első beszámolómat. Reményeim szerint senki sem rója fel nekem, hogy a blog többi munkatársával ellentétben jómagam nem vezetettem fel az idényt, ezt mindjárt az első két verseny eseményeivel pótolnám.

Kommentek: 0 komment

Két-két klasszikus stílusú versennyel kezdődött meg a sífutó-világkupa 2016-17-es idénye.

sífutás bjoergen

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Killington USA Tessa Worley Nina Löseth Sofia Goggia Marta Bassino Mikaela Shiffrin Ana Drev

Csaknem 3 év elteltével nyert újra Világkupát Tessa Worley. A franciák óriás-műlesiklója mögött az első futam után még vezető Nina Löseth végzett a második helyen. A dobogó harmadik fokára Sofia Goggia állhatott fel, tette mindezt úgy, hogy csupán a 14. helyről indult neki a második körnek. Az olasz csapat megint kitett magáért, öten végeztek a TOP-10-ben. Sölden győztese, Lara Gut kiesett az első futamban, így az ötödikként végzett Mikaela Shiffrin megerősítette vezető helyét az összetett pontverseny élén.

Kommentek: 0 komment

síugrás Síugró Világkupa Severin Freund Daniel André Tande Manuel Fettner Kuusamo

Severin Freund nyert az idei szezon második versenyét, ráadásul sáncrekord közeli ugrással. A verseny utolsó szakaszába sajnos a szél is beleszólt valamelyest. Részben ennek köszönheti második helyét Daniel André Tande, aki az első sorozatban még csak a 7. helyen zárt, ezzel pedig mentette a norvégok napját. Az osztrákok ismét tömegesen zártak a legjobb tízben, ez pedig már dobogót is ért nekik: Manuel Fettner életében másodszor örülhetett egyéni VK éremnek.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Domen Prevc pályafutása első világkupa győzelmét ünnepelhette ma este Kuusamoban, miután az első körös 4. helyről egy jó második ugrással felugrott a dobogó tetejére. Ehhez ugyan kellett az is, hogy a toronymagas esélyesnek látszó bátyja elrontsa a talajfogását a végén, amivel együtt azért így is meglett neki a dobogó. A Prevc-fivérek közé pedig ki más, mint régi jó ismerősük, Severin Freund fért be a 2. helyre.

Kommentek: 0 komment

síugrás szezonnyitó naptár előzetes

Küszöbön áll már a szezonkezdet, így az esélyesek után most ideje áttekintenünk a soron következő szezon naptárát. A 65. Négysáncverseny mellé csatlakozik a világbajnokság és bemutatkozik egy új norvég versenysorozat is.

Kommentek: 0 komment

síugrás esélylatolgatás szeonnyitó előzetesNéhány nap választ már csak el minket az új síugró világkupa kezdetétől, így itt az ideje, hogy hagyományainkhoz híven áttekintsük, hogy ki lehetnek a legnagyobb esélyesek a nagy kristálygömb elhódítására, és csapatról-csapatra számba vegyük, hogy ki milyen előjelekkel várhatja a rajtot.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Levi Finnország Marcel Hirscher Michael Matt Manfred Mölgg Felix Neureuther Manuel Feller Dave Ryding Mattias Hargin

Átlagosnál is szorosabb versenyt hozott a szezon első szlalomja, a Leviben rendezett viadalon épp a győztes személye dőlt el tükörsimán. Egy az ő szintjén óvatosra vett első menet után délután odalépett a gázra Marcel Hirscher, s közel másfél másodperccel intézte el riválisait. Remekelt az osztrák csapat, az egykori kétszeres világbajnok Mario Matt öccse, Michael Matt zárt a második helyen, valamint Manuel Feller személyében még egyikük befért a legjobb öt közé. A délelőtt után még 2. helyen álló Marco Schwarz ugyanakkor kiesett, így a dobogó alsó fokára Manfred Mölgg állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Levi Finnország Mikaela Shiffrin Wendy Holdener Petra Vlhova Veronika Velez-Zuzulova Maren Skjöld Melanie Meillard

Mikaela Shiffrin erődemonstrációját hozta a szlalom Leviben, miközben a szakág előző évi győztese kiesett a második futamban. Két fiatal tehetség állt még dobogóra, Wendy Holdener nagy csatában győzte le Petra Vlhovát. A nap meglepetését már nem ők, hanem két még fiatalabb versenyző szolgáltatta. A norvég Maren Skjøld az 5., míg a svájci Melanie Meillard az 6. helyen végzett - egyformán harmincon túli rajtszámmal.

Kommentek: 0 komment

  Eljött a "viszlát" ideje

Nem múlhat úgy szezonelőzetes, hogy ne szóljunk az előző évad búcsúzóiról. A férfi mezőnyben népes csapat gyűlt össze, közte egy szakági győztessel, egy többszörös VK- győztessel, világbajnoki érmesekkel és két igazi egyéniséggel. Búcsúzzunk tőlük legemlékezetesebb versenyeikkel!

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk