AJÁNLÓ
 
12:13
2015. 01. 01.
Miután a Világkupa és a Világbajnokság legfontosabb eseményeit részletekbe menőleg már...
A bejegyzés folyatódik
 
12:13
2015. 01. 01.
Múlt vasárnap Planicán lezárult a 2016/17-es síugró szezon, amely változatos versenyeket,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:13
2015. 01. 01.
Négy remek sírepülővel felállva sima győzelmet aratott Norvégia a planicai csapatversenyen....
A bejegyzés folyatódik
 
12:13
2015. 01. 01.
Mindössze 31 pontos előnnyel várhatta a planicai szezonzárót Stefan Kraft, de pénteki...
A bejegyzés folyatódik
 
12:13
2015. 01. 01.
A fináléhoz érkezett a 2016/17-es síugró szezon, az utolsó hétvégén, híven a hagyományokhoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A sikertelen vasárnapi rajt után hétfőn sikerült az idei Négysánc első állomásán túl jutnunk, melyen a várakozásoknak megfelelően a legfőbb esélyesek közül kerültek ki a dobogósok. Szenzációs versenyt tudhatunk magunk mögött, izgalmakban szerencsére nem szenvedtünk hiányt. Az osztrákok tovább folytatták sikerszériájukat, hiszen a sűrű havazásban a top favoritok legfiatalabbika, a mindössze 21 éves Stefan Kraft nyerte a Négysánc nyitóversenyét, aki egyúttal első győzelmét szerezte meg a Vk-ban, a lehető legjobbkor! Csapattársa, Michael Hayböck végzett a második helyen, mellyel egyéni legjobb helyezését értel el egy rakásnyi bronzérem után, míg a dobogó legalsó fokára a szlovének legjobbja, Peter Prevc kapaszkodott föl. Ők hárman egyúttal legfőbb esélyesként jelentkeztek be a Bischofshofenben megszerezhető "Arany Sas" szobrocskáért!

Ha nehezen is, de elindult végre a 63. Négysánc turné!  Pedig az időjárási körülmények nem voltak kedvezőek továbbra sem, a sűrű havazás ugyan meg volt, de szerencsére jelentősebb szél nem kisérte úgy a versenyt, mint előző nap. A legfőbb kérdésre már Oberstdorfban megkaptuk a választ a Négysáncverseny esélyeseit illetően, hiszen a turné előtt még közel 10 ugrót számolhattunk össze kik futhatnak be a végén. Na ez most leszűkűlt 3 főre. Azokra, akik hétfőn a dobogóra is fel állhattak. Stefan Kraftnak és Michael Hayböcknek köszönhetően az összes favorit német ugró, valamint a még hiányzó Négysánc győzelmét mind hiába hajszoló Simon Ammann is elveszítette minden reményét az összetett győzelemre!

A németek legfőbb aspiránsai (a turné győzelmet illetően), Severin Freund és Richard Freitag csúnyán beégtek hazai sáncon az irántuk nagy reményeket tápláló német közönség előtt, hiszen csupán a középmezőnyben végeztek, pedig a verseny előtt nagy esélyesekként lettek kikiáltva. A középmezőny még nem lenne gond, ha nem lenne az éllovas osztrákoktól közel 40 (!) ponttal elmaradva. Ez hatalmas hátrány, ami valljuk be abból szinte csak faragni lehet, de behozni aligha. Persze messze még a vége, még akármi is történhet, de lássuk be kevés a sansz, hogy az előttük álló tizenakárhány ugró sorozatban bakizzon. A másik nagy vesztese a versenynek és egyúttal az egész összetettnek a Vk szezont nagyon jól elkapó Simon Ammann, akinek nagyon kiábrándító estéje volt a hétfői. A 4-szeres olimpiai bajnok, aki minden nagyobb címet megnyert már, csak éppen a síugrás "királynőjét", a Négysáncversenyt nem, túl sokat kockáztatott az első fordulóban, annyira akart, hogy végül nyögés lett a vége, nem tudta ugrását megfogni érkezéskor és arccal-hassal szántotta föl a kifutózónát! A svájci ugró ezzel elveszítette esélyét rögtön az első forduló után, hogy megnyerje a régóta várt összetett címet! Remélhetőleg ez nem szegi kedvét a folytatást illetően és még pár szezonon keresztül csodálhatjuk istenadta tehetségét.

Na de térjünk a nap főhőseire, az osztrákokra! Stefan Kraft, nevéhez méltóan parádésan kezdte első ugrását és egy cseppet sem berosálva hozta a rajt-cél győzelmet, ami élete első Vk győzelme lett. Mikor szerezze, ha nem épp a Négysánc nyitó versenyén?! Ezt nevezik tökéletes formaidőzitésnek! Kisértetiesen hasonlit a történet a tavalyi Négysánc győztes, a szinte a semmiből fölbukkanó honfitárs, Thomas Diethart remek Négysánc kezdéséhez, aminek egy összetett győzelem lett a vége! Bár még korai bármi nemű következtésre jutni a hétfői győzelméből, de vitathatatlan, hogy a sokadik esélyes közül hirtelen elsőszámú favoritként folytathatja a további küzdelmeket. Közel 7 pontos előnye van a honfitárs, Hayböckkel-, míg további 10 a negyedik helyen végzett Stochhal szemben, ami megnyugtató lehet számára, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy az utolsó két verseny hazai, azaz osztrák sáncon lesz, a bischofshofeni sánc pedig kellemes emlékeket idézhet fel benne, hiszen ott szerezte élete első Vk dobogós érmét. Kraft a szombati kvalifikáción enyhén szólva sem ugrott kiemelkedőt, mindössze a 40. helyen (!) ért célba 124,5 m.-es ugrása után. Ezek után túlzás lett volna kijelenteni, hogy élesben beleszólhat majd a nagyok dolgába. Pedig párbaj ellenfele igazi nagy falat volt, az összetett Vk címvédője, a sérüléséből épp jókor felépülő Kamil Stoch, aki talán még maga sem hitte volna, hogy ilyen jó eredményt fog elérni (4.) annak tükrében, hogy a Négysánc kezdés előtt 5 nappal derült csak ki mégis tud indulni a sorozaton!

Az osztrákok másik nagyágyúja (szezonbeli teljesítménye alapján) az a Michael Hayböck, akit nem sok választott (csupán jó barátja) el a győzelemtől, amit már régóta hajszol. De ami késik nem múlik! Hayböck 4 (összeségében 5) bronzérem után lépett följebb egy újabb fokra, legjobb helyezését elérve. Bár a Négysáncon nem a szakaszgyőzelem a legfontosabb (bár nem árt, ha összejön...), hanem a ponterős ugrások, ami most két ugrása után meg volt. És most számára ez volt a legfontosabb! A garmischi verseny után már okosabbak leszünk a további esélyeket illetően, kiderül ki mennyire tud rátenni még egy lapáttal oberstdorfi teljesítményére. Heinz Kuttin, az osztrákok trénere most kiváltképp elégedett lehet az első etap után, hiszen az első két hely mellett még Andreas Koflert is előkelő pozícióban tudhatja, ami - ismervén korábbi teljesítményét - meglepetésnek mondható. A korábbi Négysánc győztes osztrák ugró bombaerős ugrással kezdett, ami nagy önbizalmat adhat neki a további versenyeken. Gregor Schlierenzauer, aki kétszer is nyert már Négysánc összetettet eléggé tompán kezdett, bár első ugrása még igéretes volt a folytatás már cseppet sem sikerült fényesre, még K-Pontos ugrásra sem futotta erejéből. A tavalyi Négysánc győztes, Thomas Diethart nem volt előzetesen az esélyesek között, de számára már az is sikerként könyvelhető el idén, hogy újból pontokat tudott szerezni.

A vasárnapi telt házat nem tudták megismételni a szervezők, mindössze feleannyian voltak kiváncsiak a Négysánc nyitóversenyére, összesen 12000 néző ment ki újból a sánchoz. A nézőszám nyilvánvalóan nem azért lett jóval kevesebb, mert a vasárnapi több órás fagyoskodás kedvét szegte volna az embereknek, hanem elképzelhetően sokan csak vasárnapra foglaltak szállást és mivel hétfőn gyaníthatóan már ki volt adva másnak, így tovább kellett állniuk (akár a következő Négysánc helyszínre, Garmischba). Persze ez csak egy teória. A lényeg, hogy nem volt túl jó program azon szurkolóknak, akik vasárnap a stadionban ácsorogtak sűrű havazásban, fagyban – mint utólag kiderült - a semmiért!

Ennél jóval többet igért a hétfői nap azok számára, akik úgy döntöttek adnak még egy esélyt maguknak és az időjárásnak, szerencsére kedvezően alakult minden, így elindulhatott a verseny időben.   Az első párosítást Junshiro Kobayashi kezdte, de ugrásával (114,5 m.) a K-pontot sem érte el, mely nem okozott gondot Robert Kranjecnek, hogy túl ugorja (120 m.), gond nélkül lépett tovább. A finnek jelenlegi legjobbja, Lauri Asikainen viszont alaposan feladta a leckét (131 m.) a hazaiak ugrójának, Marinus Krausnak (129 m.), akit elmúlt nap majdnem felborított a szél a levegőben. Szoros volt az eredmény kettejük között, ami végül finn továbbjutást hozott, de Kraus sem szomorkodhatott, aki végül szerencsés vesztesként szintén tovább léphetett a döntő körbe.

Ezután jött Andreas Kofler, aki hatalmasat ugrott (135,5 m.), mely biztos tovább lépést igért számára Dawid Kubackival szemben (115 m.). A norvégok korábbi Négysánc győztese, Anders Jacobsennek sem volt gondja a továbbjutással (126,5 m.), ő Kento Sakuyamát (114,5 m.)  ejtette ki. A németek első komoly vesztesége az eddig várakozáson felül teljesítő Markus Eisenbichler kiesése (107 m.), aki normál körülmények között sem tudott értékelhető teljesítményt produkálni. Nevetséges, de ellenfele, Johann A. Forfang csupán 4 méterrel szállt messzebbre mégis közel 17 pontot vert a német ugróra. A legutóbbi Négysánc győztes, Thomas Diethart (107,5 m.) papíron könnyebb ellenfelet kapott mégis csak annak köszönheti továbbjutását, hogy Jan Ziobro az egész verseny legkisebb ugrását (95,5 m.) produkálta. A németek ismét csalódhattak, Andreas Wank (115,5 m.) esett ki simán  Daiki Itoval (128 m.) szemben, majd a nyári GP felfedezettje, Phillip Sjöen (128,5 m.) is gond nélkül tovább lépett  Anze Lanisek ellen (97 m.). A német közönség hangorkánja jelezte ismét hazai ugró következik, Severin Freund azonban mindenkit meglepett gyengébbre sikeredett ugrásával (126 m.) és nem sokon múlt, hogy ne jusson tovább Dmitri Vassilievvel (124 m.) szemben, így utóbbi került vigaszágra.

Ezután jött a nap bomba erős ugrása, mely a próbaugráson remeklő és legjobbnak bizonyuló Stefan Kraft nevéhez fűződött. 136,5 m.-es ugrására igen komoly pontszámot kapott, mellyel feladta a leckét nem csak párbaj ellenfelének, Kamil Stochnak, hanem a teljes mezőnynek is. Magas pontszámát leginkább annak köszönhette, hogy egy igen komoly hátszélben ugrott, amire jelentős kompenzációt kapott. A németek ekkor már sejtették aznap nem terem babér számukra, hiszen már csak Freitag volt hátra tőlük, akiben igazán bízhattak. Kraft ugrását Stoch 129 m.-es távolsággal viszonozta, földet éréskor a lengyel ugró azonban hirtelen a műtött bokájához kapott és azt hihette mindenki véget ért a szezon Stoch számára, amit éppen csak hogy elkezdett. Szerencsére később kiderült semmi komoly baj sincs, csak még érzékeny a műtött lába terheléskor. Az egyenes ági továbbjutáshoz kevés volt a pontszáma, de lucky looserként ő is a fináléba került. Ezután a  norvégok következtek sorra, elsőként Anders Bardal (122 m.), majd a listavezető Anders Fannemel (128,5 m.), végül Rune Velta (125,5 m.) is tovább lépett  gyengébb képességű ellenfelével szemben.

A német szurkolók utolsó reménysége, Richard Freitag következett, aki bár továbbjutott 124,5 m.-es ugrásával, de 26 pontos hátránya az éllovas Kraft mögött azt jelentette a németek már az első versenynapon elszálltak az összetett cím megszerzését illetően, így ezzel totális csődöt mondtak!

Freitag nyilvánvalóan csalódott volt: "Én már az első körben jó néhány métert veszítettem és a második ugrásom sem volt olyan jó. Ez bosszantó, ha tudod, hogy ennél  többre vagy képes! De már jobban érzem magam és alig várom a következő napokat!”

Az újonc Vk indulók közül alighanem a kanadai Matthew Rowley a legpechesebb,  akinek 123,5 m.-es ugrása sem ért továbbjutást, annak függvényében, hogy  8 olyan ugrónál is jobb volt, akik jóval gyengébb ugrással is tovább mehettek még náluk  is gyengébb ellenfelükkel szemben, de sajnos ez a KO-rendszer sajátossága, nem mindig az jut tovább, aki igazán megérdemelné.  Taku Takeuchival szemben nem volt esélye (128 m.) még lucky looserként sem. Már csak 3 izgalmas párbaj maradt hátra. Náluk nem az volt a kérdés ki jut tovább, hanem az milyen pontelőnyre tesznek szert a másikkal szemben.

A Koudelka-Kasai párharc győztese az örökifjú japán ugró volt, akinek 137,5 m.-es ugrására csak 131 m.-es volt a válasz. Az osztrákok csatáját a kíváló formába lendült Michael Hayböck (137,5 m.) nyerte a szezonban eddig kiszámíthattalanul versenyző Schlierenzauerrel ellen, de utóbbi is tovább ment. A végére maradt az egyik legérdekesebb párosítás, Simon Ammann-Peter Prevc párbaja. A svájci ugró úgy látszott a landoláshoz közeledve, hogy simán hozza a tőle elvárhatót, 133 m.-es ugrását azonban nem bírta megfogni, nagyon előredőlve érkezett, amit már nem bírt megfogni és végig szántotta a friss havat. Bár Ammann esélyei ezzel elszálltak, de mindenki azt hitte, hogy a 95%-os szabálynak köszönhetően tovább lép, de nála nem az aktuális ugrás, hanem a szélkompenzációval korrigált méterérték számitott és csak egy méter hiányzott nála, hogy az ún. bukási szabály érvényre lépjen az ő esetében. Alighanem ez már nem osztott nem szorzott nála semmit...

Simon Ammann: "Egészen jó volt a repülésem az első fázisban. A talajfogásom rendben volt, talán túl hamar került előre a súlypontom és ezért estem el. Picit talán puha is volt az új hó, ami leesett, ez billentett meg. Próbáltam volna a lécemet előrenyomni és ezzel az erővel így előre is dőltem sajnos. Nem tudtam magam megtartani és így előre buktam."   

Prevc  viszont nem hibázott, sőt! A leghosszabb távolsággal (139,5 m.) lépett a fináléba úgy, hogy esélye maradt még a győzelemre is!

A második körét igen hátulról kezdő Diethart csak annak köszönhette továbbjutását, hogy még nála is gyengébb ugrót fogott ki párbaj ellenfeléül. 107,5 m.-es ugrását most jelentősen javította (123 m.).  Őt Neumayer (123 m.) váltotta az élen, akit hamarosan Kranjec előzött ki, kinek egy 119,5 m.-es ugrás is elegendő volt az élre kerüléshez. Pedig a vasárnapi sikertelen versenyen nagyobb sansza volt jobb eredmény elérésére, hiszen 138 m.-ig repítette akkor egy jelentős mértékű szembeszél. Őt a hazaiaktől az újonc Daniel Wenig (119,5 m.) előzte ki, aki első Vk pontjainak örülhetett. Anders Bardal 124 m.-es ugrása elég volt ahhoz, hogy át vegye a vezetést, de mindössze 3 tized ponttal, így ő sem reménykedhetett abban, hogy az összetettben jó helyezést érjen el.

Zyla következett, de ő alaposan elrontotta ugrását (110,5 m.), így jelentősen hátrébb csúszott a rangsorban. Stephan Leyhe, a másik német újonc fiatal tehetség következett, akinek bár nem sikerült túl jól az ugrása (119,5 m.), de ahhoz elég volt, hogy Bardalt maga mögött tudja. Ezzel Leyhe is stabil pontszerző lett a Vk-ban életében először. Őt Velta váltotta az élen 121 m.-es ugrásával. Freitag került sorra, de hasonlóan közepes ugrást tudott fölmutatni (125 m.), mint az első körben, amivel bár a vezetést átvette a norvégtól, de sok jóban ő  sem reménykedhetett. Damjan volt az első a második körben, aki 130 m. fölé tudott kerülni (130,5 m.), amivel egy darabig  kibérelte az első helyet. A norvégoktól sem Jacobsen (124,5 m.), sem Sjöen (127 m.) nem tudott a szlovén elé kerülni, de az első ugrását elrontó hazai kedvenc, Severin Freund sem (124,5 m.), aki hatalmas csalódásként könyvelhette el hazai sáncon a bemutatkozást.

Severin Freund: " Nem tudom megmagyarázni, hogy mi működött rosszul a versenyen. Az ugrásaim egyszerűen rosszak voltak. Természetesen tudom, hogy nem megyünk jó érzésekkel Garmischba, de ez van, tovább kell dolgoznunk”.

Daiki Ito következett, aki lemásolta első körös ugrását (128 m.), amivel beérte Damjant, immár holtversenyben vezették a versenyt.

Stoch nagyon szép ugrást (131 m.) mutatott be másodszor is, szerencsére most nem kapott a bokájához, mint első ugrásánál. A lengyelek ásza több mint 10 pontos fórt mért a szlovén listavezetőre, mellyel megnyílt a lehetőség egy még jobb eredmény elérésére is. A fogadóirodákban előzetesen elsőszámú favoritként kikiáltott Koudelka sem tudott kiemelkedő ugrást (127 m.) végrehajtani, amivel letudott volna faragni jelentős hátrányából az éllovas Krafttal szemben, csak Stoch mögé került. A soron következő Takeuchi (116,5 m.) és a hazaiak vigaszágon továbbjutó ugrója, Marinus Kraus (118 m.) is gyengébb ugrást produkált első körös ugrásánál, így ők több helyezést is rontottak. Ez hidegzuhany volt a németeknek, hiába a jó hangulat, ha nincs már kiért szurkolniuk. Legjobbjuk így is a 13. helyen végző, Severin Freund lett, ennél mindenki többet várt tőlük. Üde színfoltként könyvelhettük el első köre után a 7. helyről folytató finn Asikainen teljesítményét, a második körben ezt már nem tudta megismételni, 125 m.-es ugrásával épp hogy csak kiszorult a top10-ből. A sárga trikót viselő Fannemel második ugrása jobban sikerült (131 m.), de ez is kevés volt a vezetéshez, Stoch mögé került a tabellán. Lassan az osztrákok következtek, elsőként Schlierenzauer, aki másodjára nagyon elrontotta ugrását, csak 119,5 m.-re futotta erejéből. Szezon kezdete óta az instabilitás jellemzi, most sem volt ez másképp, minek után már csak a tisztes helytállásban bízhat a továbbiakban. Ekkor már egyre jobban kezdett felértékelődni Stoch ugrása, hiszen már csak az utolsó 5 ugró volt hátra!

Elsőként Kasai jöhetett le, aki szintén rontott (123 m.), pedig első ugrása után ebből azért több nézett ki a végelszámolást illetően. Őt a bronzvadász, Hayböck követte, aki bár kisebb ugrást (132,5 m.) hajtott végre az előzőnél mégis ponterősebb lett annál, így már ő került az élre több mint 10 ponttal. Stoch így is nagyon szépen menetelt eddig, 8 helyet lépett előre a 12.-ről. Újabb osztrák, Kofler következett, akinek második ugrása (126 m.) kevés volt ahhoz, hogy megszorongassa csapattársát, végül még Stochot sem tudta megelőzni csupán egy tized ponttal szorult mögé. Már csak Prevc és Kraft volt hátra, előbbi az első kör legnagyobb ugrását már megközelíteni sem tudta (125,5 m.), amivel nem sikerült Hayböcköt megelőznie. Ekkor már biztos volt, hogy osztrák győzelem születik Oberstdorfban!

Az a Kraft következett, aki élete nagy lehetősége előtt állt, még sosem várhatta a finálé ugrást az első helyről. Az elmúlt 24 állomásból 17-szer osztrákok nyerték a Négysánc nyitányát, ez a széria pedig tovább folytatódott. Kraft nem ugrott extrát (129 m.), mint az első körben, de ez is elég volt ahhoz, hogy megelőzze honfitársát, mellyel élete első győzelmét arathatta! Csapattársai örömittasan ugrottak a nyakába, ami bizonyította, hogy nagyon jó a csapatszellem,  hangulat az osztrákoknál. Az első ötben 3 osztrák végzett, de ki hitte volna előzetesen, hogy abban az 5-ben nem találkozhatunk Schlierenzauer nevével! Kraft győzelmének értékét növeli, hogy mindkét ugrását erős hátszélben ugrotta, így a fiatal osztrák várhatja a legkedvezőbb pozícióból a garmischi fordulót. A 7 pontos előny önmagáért beszél, de az összetett Vk-ban jóval előkelőbb helyen álló ugrókkal szemben is több mint 20 pontos előnyre tett szert, ami rögtön az első állomás után elsőszámú favorittá tette! Az egykori junior világbajnok (2011), Stefan Kraft győzelmével a 6. helyre jött föl a Vk-ban. A mostani ezüstérmével pedig Michael Hayböck vette át a vezetést Anders Fannemeltől mindössze egyetlen árva ponttal, de Roman Koudelka is csak 7 pont hátrányban van vele szemben.

Stefan Kraft így értékelte teljesítményét a verseny után: "Tudtam, hogy nyerni fogok majd egy nap, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez épp ma történik meg! Az volt a célom, hogy az elugrást mindkétszer jól tudjam el csípni. Ez nem igazán jött össze az elmúlt versenyeken, de most összejött! A körülmények nem voltak ideálisak tegnap és ma sem, havazott és erősen fújt a szél hátulról. Már régóta vártam az első győzelmemre! A szurkolók ma is nagyszerűek voltak.  Én és Michael mindent megpróbálunk majd, hogy Garmischban ismét dobogón végezzünk. Még hosszú út vár ránk, hogy megnyerjük a tornát.”

Michael Hayböck: "Nagyon örültem, hogy második ugrásom is jól sikerült. Annak ellenére, hogy erősen havazott, messzire tudtam repülni. Nagyszerű volt csapatunk mai teljesítménye. Úgy látszik, hogy az osztrákok még mindig nagyon jók a Négysáncversenyeken. Még nem gondolok az összetett rangsorra, mivel még csak két ugráson vagyunk túl a 8-ból. Ha a körülmények olyan nehezek lesznek, mint ami ma volt a dolgok nagyon gyorsan változhatnak. Stefan és én arra fogunk törekedni, hogy az előnyünk megmaradjon, motiváljuk és támogatjuk egymást ebben”.

(ha nem működne a videó erre a linkre https://www.youtube.com/watch?v=A6EkWUWkJGA kattintva megtekinthetitek a verseny legjobb ugrásait)

Peter Prevc: "Eddig minden olyan, mint tavaly volt, amikor harmadik voltam Oberstdorfban és a végén negyedik lettem összetettben. Nem tudok jóslatokba bocsátkozni arról hanyadik helyen fogok végezni a Négysáncon, van még 3 nehéz verseny előttünk. Az egyetlen feladatom most az, hogy az ugrásaimra összpontosítsak és kihozzam magamból a lehető legjobb teljesítményt”.

A németek vezetőedzője, Werner Schuster már előre tekint: "Ma este átmegyünk Garmischba. Fontos, hogy a csapat ott pihenjen most. Kraft és Hayböck igazán jól ugrott. Kimagasló ugrások kellenének ahhoz, hogy beérjük őket. Severin hibája az volt, hogy későn ugrott el és önbizalma sem volt. Nagyon jól akart ugrani ma, de sajnos ez nem sikerült. Richardnál más volt a helyzet. Túlságosan feszült volt és túl korán ugrott el. Az osztrákok most olyan esélyesek a Négysánon, mint a német futball válogatott a brazil VB-n. Egyszerűen jól működött náluk minden. Fontos, hogy a következő versenyeken jó eredményt érjünk el. Soha nem szereztünk ilyen rossz eredményt ilyen jó csapattal. Ez egy katasztrófa és csalódás, amit a legjobb ugróink mutattak be ma”.

Egyéni verseny végeredménye:

http://data.fis-ski.com/pdf/2015/JP/3833/2015JP3833RL.pdf

Összetett Vk állása:

http://data.fis-ski.com/pdf/2015/JP/3833/2015JP3833WC.pdf

Nemzetek Kupája állása:

http://data.fis-ski.com/pdf/2015/JP/3833/2015JP3833NCS.pdf

Végezetül szeretnék elnézést kérni olvasóinktól a cikk késése miatt, de technikai okok hátráltatták munkámat! A laptopom egyszerűen felmondta a szolgálatot, újat kellett vennem, telepítenem, ráadásul a Szilveszterre való otthoni készülődés is sok időt elvett, nem beszélve a cikk írásáról. Ezúton szeretném megköszönni magam és adammalysza nevében (akit pár verseny erejéig helyettesítek) egész éves figyelmeteket a blog íránt. A jövőben is tartsátok meg e jó szokásotokat! :) Végül szeretnék Boldog Új Esztendőt kívánni minden kedves olvasónak!!!

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk