Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi sí óriás-műlesiklás Hinterstoder Ausztria Alexis Pinturault Marcel Hirscher Henrik Kristoffersen Mathieu Faivre Thomas Fanara Felix Neureuther

Zsinórban harmadik győzelmét aratta óriás-műlesiklásban Alexis Pinturault, a franciák legnagyobb tehetsége mindkét futamot nyerve, brutális fölénnyel vágott oda a szakág legjobbjainak. Elsősorban a pontversenyt vezető, s a héten négy dobogót jegyző Marcel Hirschert, a dobogó alsó fokára pedig - a pillanatnyi papírformának megfelelően - Henrik Kristoffersen állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

A hagyományos schladmingi villanyfényes szlalom várt a férfi alpesi síelők mezőnyére ma este. Furcsa versenyt láthattunk, az biztos! Felix Neureuther 1-es rajtszámát kihasználva óriási előnnyel várta a második futamot, ahol azonban kiesett. A győzelmet megint Henrik Kristoffersen húzta be, Marcel Hirscher és Alekszandr Horosilov előtt. Az osztrák a 22. helyről lépett előre a második futamban, a finoman szólva a sportszerűség határát súroló (vagy inkább átlépő?) szervezőknek is köszönhetően. Az első futamban a hírek szerint 35 síző után már semmit nem javítottak a pályán, ezzel biztosítva a betliző hazaiak továbblépését. A második futamban pedig Hirscher síelése után alig-alig lehetett pályamunkást dolgozni látni... Az osztrák fair play áldozatává vált Samsal Dalibor is, jó síelése ellenére esélye sem lehetett a továbblépésre.

alpesi si alpesi sí világkupa Schladming szlalom Kristoffersen Samsal Dalibor

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa Kitzbühel szlalom Kristoffersen

A tegnapi, nehezen felejthető lesiklás után ma szlalommal fejeződött be Kitzbühelben a férfi alpesi sízők hétvégi programja. Nagyon ritkán fordul elő, hogy a képünkön látható testhelyzetből valaki versenyt nyerjen, ám most Henrik Kristoffersen ezt tette: elhibázott első futam után elképesztő másodikkal tört az élre. Néhány századdal előzte meg Marcel Hirschert, és sokkal a többieket - a lassacskán magára találó, az első futamot nyerő Fritz Dopfer fért még fel a dobogóra. Norvégia Svindal sérülésével tegnap elvesztette az összetettet, de cserébe ma nagy lépést tettek a szlalom kristálygömbjéért. Hatalmas lépést tehetett volna Samsal Dalibor is, elképesztő részidővel esett ki a pálya felénél az első futamban. Sajnos, a mai nap se múlt el sérülés nélkül, rögtön az elsőként rajtoló Giuliano Razzolit vitte el mentőhelikopter.

Kommentek: 0 komment

Végre megvan: a wengeni szlalomon Samsal Dalibor megszerezte Magyarország első pontjait a férfi alpesi sí Világkupában. Nem csak emiatt írhatjuk, hogy felborult a papírforma Wengenben: a változó erősségű havazásban a favoritok közül csak Henrik Kristoffersen lába nem remegett meg, a fiatal norvég az első futam után a versenyt is megnyerte. Két olasz, Giuliano Razzoli és Stefano Gross fért fel a dobogóra, Jens Byggmark pedig a második futamban a semmiből jött fel mögéjük. Hirscher egy gyenge első futam után a másodikban kiesett. Samsal végül a 22. helyen zárt, beállítva élete (még horvát színekben elért) legjobb eredményét.

alpesi si alpesi sí világkupa Wengen szlalom Kristoffersen Samsal Dalibor

Kommentek: 0 komment

Szombaton elmaradt a férfi óriás-műlesiklás Adelbodenben, ma viszont a szlalomra már végre sor került a legendás svájci helyszínen. Az időjárás a mai versenyre is rányomta bélyegét, de a dobogósok személye ugyanaz maradt, mint előző alkalommal. Szegény Horosilov most is vezető helyről szorult a pódium legalsó fokára a második futamban, ezúttal azonban Henrik Kristoffersen maga mögött tartotta Marcel Hirschert. A fiatal norvég ezzel négyből három szlalomot megnyert idén, mégis szorosan a nyakán liheg Hirscher. Samsal Dalibor újabb célba érést ünnepelhet, a 45. helyen zárt.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Kristoffersen

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk