Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi si alpesi sí világkupa Aspen szlalom André Myhrer Marcel Hirscher

Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra, a férfi műlesiklásra került sor. Nemcsak Marcel Hirscher elsősége, de a dobogósok kiléte is gyakorlatilag eldőlt már korábban, így leginkább a síelés szeretetéért - no meg a ranglista-pontokért - küzdött a mezőny. Legjobban egy veterán őrizte meg a motivációját: André Myhrer nyerte a záróversenyt. Neureuther és Michael Matt a dobogón, Hirscher a legvégén besokallt, és vezető helyről a 4.-re esett hátra.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Aspen szlalom USA Petra Vlhová Mikaela Shiffrin Frida Hansdotter

Kisebbfajta meglepetésre elmaradt az újabb amerikai győzelem a női szlalomosok közt, Mikaela Shiffrin nem pattogott úgy a stanglik közt, mint azt megszokhattuk tőle. Ennek, s Petra Vlhová ihletett formájának köszönhető a tény, hogy ma legyőzték a szakág és az összetett idei győztesét. A dobogó harmadik fokára az előző idény bajnoka, Frida Hansdotter állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Squaw Valley USA szlalom Mikaela Shiffrin Sárka Strachová

Mikaela Shiffrin duplával hangolt a Világkupa-döntőre, az amerikaiak klasszisa hazai havon győzött a pénteki óriás után tegnap kedvenc számában, szlalomban. Bár ennek tudatában eleve pont került volna a szakági pontverseny végére, Veronika Velez-Zuzulová - helyi idő szerint - délelőtti kiesésével már eldőlt a kristálygömb sorsa. A dobogóra még Šárka Strachová, valamint Bernadette Schild állhatott fel. Ez utóbbi azért nagy szó, mivel 21 Világkupát követően ért fel pódiumra osztrák női szlalomos. Az első futam után vezető Wendy Holdener három kapuval a vége előtt búcsúzott, a legjobb részidők birtokában.

Kommentek: 0 komment

Újabb technikai szám a férfiaknál, újabb osztrák győzelem a Világkupában. Épp a név okozott kisebbfajta meglepetést, Michael Matt sikerére kevesen tippelhettek csak. A kétszeres világbajnok Mario Matt öccsének két energikus menete is édeskevésnek bizonyult volna viszont, amennyiben Stefano Gross nem izgulja el a délutáni futamot, s nem csúszik a második helyre csaknem másfél másodperces előny birtokában. A dobogó harmadik fokára Felix Neureuther állhatott fel. Marcel Hirschernek ezúttal meg kellett elégednie a negyedik hellyel, ám a nap nyertese így is ő, mivel Kristoffersen kiesésével ezzel is bebiztosította újabb szakági kristálygömbjét.

Kommentek: 0 komment


alpesi sí Alpesi Sí Világbajnokság szlalom Sankt Moritz Svájc Marcel Hirscher Manuel Feller Felix Neureuther Samsal Dalibor Kékesi Márton

Osztrák erődemonstrációt hozott a 2017-es világbajnokság befejező versenyszáma, a férfiak szlalomja. Marcel Hirscher kétharmad másodperces előnnyel, tükörsimán nyerte második aranyérmét Sankt Moritzban. Mögötte az a Manuel Feller futott be, akinek idén alig akadt olyan Világkupa- versenye, ahol mindkét futamot teljesítette volna. A túlzásba vitt vagányság ezúttal ezüstéremmel párosult. A másik két osztrák dobogós helyről várhatta a délutáni folytatást, ám ők nem bírták idegekkel: Marco Schwarz és Michael Matt is jócskán hátrébb csúszott. Így adódott egy lehetőség Felix Neureuther számára, aki élni is tudott vele, a favorit Henrik Kristoffersent kevéssel megelőzve ő is dobogóra állhatott. Ivica Kostelić személyében a sportág világklasszisa búcsúzott el a sípályákról. Samsal Dalibor biztató szektoridők után szokás szerint kiesett az első futamban. Kékesi Márton mindkét futamát teljesítette, a 45. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk