Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

síugrás négysáncverseny

A Négysáncverseny utolsó állomásán is meggyőző győzelmet aratott Peter Prevc, aki ezzel szinte tökéletes turnét zárt (azért csak szinte, mert Oberstdorfban pechje volt a széllel, így ott csak 3. lett), és kétséget sem hagyott afelől, hogy jelenleg ő a mezőny legjobbja. A szlovén legközelebbi üldözője ezúttal is Severin Freund volt, akinek azonban ma is be kellett érnie a 2. hellyel, míg a dobogó 3. fokára, az összetettben is "bronzérmet" érő teljesítménnyel Michael Hayböck állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

síugrás négysáncverseny

Peter Prevc egyelőre megállíthatatlanul halad a Négysáncverseny megnyerése felé, amihez az egyik legfontosabb lépést ma tette meg a Bergisel-sáncon, ahol újfent leiskolázta az ellenfeleit. Legfőbb összetettbeli üldözője, Severin Freund ugyan megszerezte mögötte a 2. helyet, de egyelőre ez kevésnek látszik a szlovén megfékezéséhez, ugyanakkor megerősítette vele a helyét a négysánc dobogóján, akárcsak Kenneth Gangnes, aki az újévi verseny után ezúttal is felállhatott a pódiumra.

Kommentek: 0 komment

síugrás Négysáncverseny

A 2016-os eszetendő első versenye Peter Prevc fölényes sikerét hozta Garmisch-Partenkirchenben, aki ezzel megmutatta, hogy a számára peches oberstdorfi nyitány ellenére még mindig a legerősebb ma a mezőnyben. Az első körben még csak minimális előnnyel vezetett, ám a második sorozatban jött tőle egy bombaerős 136 méteres ugrás, amivel jócskán elugrott a többiektől, így Innsbruckba már ő utazhat négysánc-éllovasként. A napi 2. helyet Kenneth Gangnes szerezte meg Severin Freund előtt, aki ezzel második összetettben, így továbbra is Prevc legfőbb kihívójának tekinthető.

Kommentek: 0 komment

síugrás Négysáncverseny

Bár nem ő tűnt az esélyesebbnek, Severin Freund végül csak megállította Peter Prevc menetelését a Schattenbergschanzén, ráadásul erre a sikerre igencsak ki voltak már éhezve a német szurkolók, hiszen Sven Hannawald 2002-es utolsó győzelme óta nem nyertek Oberstdorfban. Jóllehet persze kellett ehhez a bravúrhoz némi szerencse is, ahogy Michael Hayböck 2. helyében is volt egy kis szerepe a körülmények gyors változásának a verseny végén, ami végül Prevc sorsát is megpecsételte. Ugyan az első kör végén még biztosnak mondható előnnyel vezetett, a második sorozatban jobbára csak menthette a menthetőt a hátszélben, nem is sikertelenül, hiszen harmadikként még mindig ott van az esélyesek között.

Kommentek: 0 komment

síugrás négysáncversenyOberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, Bischofshofen - négy település, amelynek neve immár 63 éve külön fogalomként él a síugrást kedvelők körében. Ennyi ideje rendezik meg ugyanis hagyományosan a karácsony és vízkereszt közötti időszakban a Négysáncversenyt (ez lesz a 64. kiadás), ami az évek során az olimpia mellett a sportág legnagyobb presztízsű viadalává nőtte ki magát. A "Turnét" (ahogy főleg német nyelvterületen nevezik) hét esztendeje az osztrákok uralják, ám ezúttal talán minden korábbinál erősebb konkurenciával szemben kellene helyt állnia a sógoroknak, ha folytatni szeretnék ezt a páratlan sorozatot. Vajon sikerül(het) nekik?

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk