AJÁNLÓ
 
11:57
2015. 12. 19.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:57
2015. 12. 19.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
11:57
2015. 12. 19.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
11:57
2015. 12. 19.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
11:57
2015. 12. 19.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Gut Miklos Edit

A hölgyek számára lesiklással folytatódott a hétvége alpesi síprogramja Val d'Isère-ben. A favorit Lindsey Vonn óriás előnyt váltott kiesésre, így Lara Gut két nap alatt második győzelmét ünnepelhette. Fabienne Suter és Larisa Yurkiw fért még fel a dobogóra. Miklós Edit remekelt, a 9. helyen zárt, pedig az első szektorában alighanem még hagyott is némi időt.

 

A zöldalmájáról világhírű Isère-völgy magasabb régiójának síparadicsomában 52 síelő nevezett a lesiklásra. Bár talán pontosabb úgy mondani: 51 síző bizakodott Vonn hibájában a mai versenyen, hisz toronymagas favoritnak számított az amerikai. Miklós Edit 9-es rajtszámmal indulhatott, az alig fagypont alatti, napos időben nem tűnt rossznak egy viszonylag korai indulás.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Gut Miklos Edit

A hazaiak reménysége, Margot Bailet (29.) indulhatott elsőként, már felül egy kisebb hibával, de egész bevállalósnak tűnő menettel jutott el a célig. Elena Curtoni (19.) látható hiba nélkül síelte meg a pályát, 2 tizeddel át is vette a vezetést. Alice McKennis (12.) lassú kezdés után egy szélesre vett ívvel indította kamikáze-menetét, szemre nem túl szép síeléssel is 6 tizedet vert Curtonira, egyben be is árazva ezeket a meneteket. Stephanie Venier (24.) bágyatag kezdés után kicsit ugyan összekapta magát, de így sem előzött meg senkit, majd Jennifer Piot (27.) még nála is vérszegényebb menettel keserítette a franciákat. Mirjam Puchner (8.) viszont végig vetélkedett az amerikaival, egy tizeddel a célban jobbnak bizonyult nála. Corinne Suter (5.) remek kezdés után a pálya közepén kicsit belassult, ám a végén gyors volt, és 3 tizeddel átvette a vezetést.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Gut Miklos Edit

Kajsa Kling (18.) meglehetősen felejthető menetet produkált, majd érkezett Miklós Edit (9.) . Az első szektor nem volt az igazi, beszedett 4 tized hátrányt, utána viszont magára talált. Egy kicsit elrontott ugratóval is visszahozott pár századot ebből a hátrányból a célig, épphogy Puchner mögé szorult.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Gut Miklos Edit

Daniela Merighetti (31.) tétova menettel a mezőny végével se nagyon tudott küzdeni, majd Elena Fanchini (29.) síelését látva még búsabbá válhattak az olasz tekintetek. Larisa Yurkiw (3.) mindenfelé járt a pályán, pillanatokra még az ideális íven is előfordult, ám végül a rengeteg kockáztatás így is pillanatnyi elsőséget ért neki. Nicole Schmidhofer (7.) jóval nyugodtabb síeléssel, tisztes lemaradással, és pechünkre pár századdal Edit elé sorolt be az élbolyba. Laurenne Ross (10.) menetét látva is Edit miatt izgulhattunk, szerencsére ő végül 3 századdal kikapott tőle. Stacey Cookot (16.) nem hatotta meg edzésen történt esése, most is mindent megtett ezért, nagy megbillenések után valahogy beért a középmezőnybe.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Gut Miklos Edit

A szakági legjobbak sorát a manapság igen halovány Elisabeth Görgl (13.) indította, akit talán tegnapi esése rázott fel, mindenesetre legalább a pálya feléig most jól síelt. 17-essel érkezett Lindsey Vonn, két szektoron át meglepetés nélkül: sebességben is, időben is más dimenzióban síelt, mint a többiek, háromnegyed másodperc volt már az előnye. Kis probléma, hogy megint túlzásba vitte, kényelmes győzelem helyett elszállt egy ugratón, annak is örülhetett, hogy talpon állva megúszta, de persze kiesett. Tina Weirather (4.) végig szorongatta Yurkiwot, az alján kicsit vesztett a sebességéből, így végül Suterrel azonos időt produkált. Viktoria Rebensburg (14.) nagyon elvétette az első ugratót, utána megismételte ugyanezt a hibát, Edit őt is kipipálhatta. Lara Gut (1.) meglepetésre minimális hátránnyal nyitott, ám hamar megtalálta a tempót, négy tizedes előnyével gyakorlatilag meg is nyerte a versenyt. Fabienne Suter (2.) kicsit azért ráijesztett honfitársára, de végig apró hátrányban volt, a célban 16 századdal sorolt be mögé. Cornelia Hütter (4.) kiábrándítóan lassú kezdés után elrontotta az első ugratót, ám aztán begyújtotta a rakétákat, épphogy nem fért fel a dobogóra.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Gut Miklos Edit

A top-30-ból (valójában most is 31 fő tartozott ide) hátralévők sorát Johanna Schnarf (34.) nyitotta, mindenkinél lassabban. Ilka Štuhec (11.) sem tudta megismételni tegnapi remeklését, nem feltétlenül bántuk, ugyanis kevéssel Edit mögé érkezett. Stefanie Moser (35.) gyenge menete után újabb osztrák, Tamara Tippler (23.) gazdagította a középmezőny második felét. Jacqueline Wiles (17.) az osztrákok sorát megszakította, a halovány menetekét annyira nem, Ramona Siebenhofer (14.) viszont remekül síelte a pálya első részét - a maradékot inkább felejtsük el. Ezúttal régi kedvencünk, Lotte Smiseth Sejersted (36.) sem tréfálta meg Editet, a pontszerzésben se nagyon bízhatott. Verena Stuffer (27.) a legjobb (legkevésbé rossz?) olasz címéért hajtott, egy rosszul vett ugrató vette el tőle ennek esélyét. Zárásként Ragnhild Mowinckel (21.) ijesztett ránk kissé, de ő is csak a pálya feléig tudott vetélkedni az élbollyal.

Magasabb rajtszámmal még Francesca Marsaglia (35-össel a 20.), MIrena Küng (40-essel a 25.) és Denise Feierabend (42-essel a 26.) került pontzónába.

A verseny részletes statisztikájáért kattints a linkre!

Idén már három sikernél tart Lara Gut, összességében elérte a becsülendő 15 Világkupa-győzelmet. Összetett pontversenyben 2 pontra zárkózott fel az éllovas Vonn mögé. Fabienne Suter remek szezont síel, mai dobogójával holtversenyben vezeti a szakági listát. Egyébiránt 17. pódiumát jegyezte ma. Larisa Yuriw még idén januárban végzett dobogón, mégpedig  a cortinai lesikláson. Volt előzménye ennek a sikernek, futamról futamra fejlődött ezen a télen.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Gut Miklos Edit

--------------------------------------------------

OFF: Próbálunk eltekinteni a tévékommentárok értékelésétől, ám Horváth Mariann produkcióit már a múltban se bírtuk mindig szó nélkül. Nem titok, hogy az alpesi síhez vajmi keveset értő hölgy a legkevésbé sem rajong Miklós Editért. Mondhatni, magánügy. Ám ha mindez a közvetítésében is érezhető, az finoman szólva visszatetsző. Igazi élmény volt hallgatni félmondatait, célzásait, hadd ne mondjuk: reményeit még a 30-as rajtszámhoz közeledve is, hogy mégis kik kerülhetnek be az élmezőnybe. Magyarán: Edit elé. Akinek pillanatnyi helyezését ritkán, és fogorvosi rendelők pácienseire emlékeztető lelkesedéssel említette csak. Hát, nem sikerült kiszurkolnia ilyen bravúrt. Igyekezetéhez azonban gratulálunk, és kívánunk neki rengeteg munkát olyan sportágakban, amelyeket szeret, és amelyekhez ért! Így ugyanis hátha kevesebb ideje marad alpesi síre…

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk