Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tegnapi sprinttáv után ma valamivel hosszabb pályán csaptak össze a világ legjobb lesiklói az Olympiabakkenen. Tétje a szakági pontversenyt illetően már nem volt a versenynek, hiszen Aksel Lund Svindal behozhatatlan előnnyel vezetett hadra fogható riválisaival szemben. Az összetett szempontjából viszont komoly jelentőséggel bírt a mai nap a norvég óriás számára, egy dobogóval, lehetőleg győzelemmel kellett volna kozmetikáznia pénteki gyengélkedését. A feltételes módból érződhet, ez nem jött össze, csupán a 6. helyen végzett, innentől egy kicsivel Marcel Hirscher tűnik esélyesebbnek. A napi győzelmet meggyőző teljesítménnyel Erik Guay húzta be az élete legjobbját nyújtó Johan Clarey, valamint az olimpiai bajnok Matthias Mayer előtt.

Kommentek: 0 komment

Néhány évvel ezelőtt még nem sok szenzációt jelentett volna az, ha egy csapatversenyt követően az osztrákok ünnepelhetnek győztesként, ellenben az elmúlt egy-két évben már messze nem volt jellemző a sógorok szereplésére az a fajta dominancia, amivel egykoron szinte unalomba fullasztották a versenyeket, sőt az elmúlt időben különösen elmaradoztak a sikerek, hiszen utoljára a tavalyi világbajnokságon tudtak ebben a számban nyerni, abban a szezonban egyedüliként. Most viszont Lahtiban egy fiatal négyes megtörte ezt a rossz sorozatot, megnyerve a versenyt a friss olimpiai bajnok Németország és Norvégia előtt.

Kommentek: 0 komment

A téli sportok olimpiai seregszemléje óta nem telt el öt nap, s a messzi Skandináviában, a norvégiai Kvitfjellben rögtön Világkupán bizonyíthatták tudásukat a világ legjobb férfi alpesi sízői. Egészen pontosan a gyorsasági számok specialistái, ráadásul rögtön tripla adagolásban. A svájci helyszínről elhalasztott lesikláson - a nők olimpiai száma után mintegy két héttel - holtverseny született az élen. A rövidített pályán élni tudott az 1-es rajtszám nyújtotta minden előnnyel Georg Streitberger, az osztrákok ingatag formában lévő lesiklója mellett a Szuper-G olimpiai bajnoka, Kjetil Jansrud állhatott fel a dobogó tetejére. Mindkettejük egyéni csúcsot döntött, hasonlóan a harmadik helyezett Travis Ganonghoz. Aksel Lund Svindalnak már nem volt oka ekkora örömre, ötödik helyével nem 45 pontot szerzett, inkább kb. ugyanennyit vesztett az összetett bajnokság szempontjából.

Kommentek: 0 komment

Severin Freund ott folytatta péntek este Lahtiban, ahol szerdán Falunban abbahagyta, ugyanis két remek ugrásának köszönhetően ezúttal is viszonylag sima győzelmet aratott. Annál nagyobb volt viszont a mozgás a két sorozat között mögötte a dobogós helyeken: a 2. helyet megszerző Stefan Kraft ugyanis a 9-ről, míg a 3. pozíciót megszerző Kamil Stoch a 6. helyről verekedte magát előre a pódiumig, és mivel ennek köszönhetően a lengyel ma néhány pontot hozott is Peter Prevccel szemben, így az összetett még az eddiginél is kiélezettebbé vált.

Kommentek: 0 komment

Az ötkarikás játékok végeztével immár ismét a VK-sorozatoké a főszerep a téli sportok világában, ennek megfelelően ma este jó három és fél hét szünetet követően Falunban a síugrók is folytatták pontokért való vetélkedést, ami a mai napon Severin Freundnak hozott a legtöbbet a konyhára, hiszen fölényesen nyerte a versenyt, miután az első körben jócskán elugrott a többiektől. A második helyet egy remek második kísérlettel Peter Prevc szerezte meg, aki így átvette a sárga trikót a 4. helyen végző Kamil Stochtól, míg kettejük közé Norikai Kasai tudott beférni a 3. helyre. Nézzük hát a részleteket!

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk