Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi sí lesiklás Altenmarkt-Zauchensee Ausztria Christine Scheyer Tina Weirather Jacqueline Wiles Miklós Edit

Elátkozott hétvége ez a magyar alpesi síelés számára. Azok után, hogy minden edzést töröltek és a tegnapi lesiklást elhalasztották a hóvihar és a köd miatt, a ma délelőtti edzésen két sízőnek kellett hatalmas bukást elszenvednie. Nadia Fanchini után Miklós Edit szenvedett súlyos sérülést, mindkettejüket mentőhelikopter szállította kórházba. A legfrissebb hírek szerint orvosai tették helyére térdét, bár pontos és hivatalos diagnózis nincs, annyi bizonyosnak látszik, súlyosan sérültek Edit szalagjai. A versenyen nagy meglepetésre osztrák győzelem született, mégpedig a jelenlegi szezonig érdemi Világkupa-eredményt felmutatni nem tudó Christine Scheyer részéről. Tina Weirather szájából énekelte ki a sajtot a 25-s rajtszámmal érkező osztrák, míg a dobogó alsó fokára is egy meglepetésember, az amerikai Jacqueline Wiles állhatott fel. Lindsey Vonn egy 13. hellyel tért vissza a Világkupába.

Kommentek: 0 komment

Kamil Stoch nagyszerű szerepléssel a Négysánc győzelme után hazai földön is nyerni tudott, ezzel pedig már az összetett vezetését is átvette. A dobogón Stefan Kraft és Andreas Wellinger végeztek, azonban a második körben mindkettőjüket megtréfálta az erős szél. A dobogóra Tande és Domen Prevc épp nem fértek fel. Gregor Schlierenzauer hosszú szünet után visszatért, de 31.-ként az első volt, aki nem szerzett pontot.

Kommentek: 0 komment

Frida Hansdotter lehengerlő síeléssel győzött a villanyfényes műlesikláson. Az első futamban felépített nagy előnyéből egy hibával együtt is meg tudott őrizni fél másodpercet. A második helyen Nina Løseth végzett, míg a harmadik Mikaela Shiffrin és Wendy Holdener lett holtversenyben. Utoljára 14 versennyel ezelőtt verték meg Mikael Shiffrint olyan versenyen ahol célba tudott érni, ez érdekes módon két éve történt szintén Flachauban, amikor ugyancsak Frida Hansdotter tudta legyőzni.

Kommentek: 0 komment

Az időjárás alaposan megtréfálta a mai adelbodeni férfi műlesiklás első futamát. Igaz, úgy is mondhatjuk: Henrik Kristoffersen visszakapta a ködtől, amit az elvett tőle Zágrábban, egyike volt annak a néhány szerencsésnek, akik jó látási viszonyok között értek le az első futamban. A norvég egyébként is verhetetlen lett volna, így viszont izzadnia sem kellett volna a második részben. Ehhez képest másodjára is övé volt a legjobb futam, mérföldekkel előzte a mezőnyt. Manfred Mölgg és Marcel Hirscher fért még fel a dobogóra. Ha csak az élbolyt nézzük, alighanem reális sorrend született, egyedül Myhrer az, aki elsősorban az égieknek köszönheti előkelő helyezését.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Maribor Szlovénia Mikaela Shiffrin Wendy Holdener Frida Hansdotter

Változatlanul áll a tézis: ha célba ér, képtelenség legyőzni Mikaela Shiffrint szlalomban. Az amerikai klasszis szezonbeli negyedik sikerét aratta a szakágban. A dobogóra még Wendy Holdener és Frida Hansdotter állhatott fel, a második futamban az első hat közt nem történt változás. A hazaiak részéről Ana Bucik szállított egy szép 7. helyezést, míg az osztrák csapatból Bernadette Schild 9. helyével jelentette a csúcspontot. Veronika Vélez-Zuzulová kiesett, így visszaállt az óév végi pontkülönbség közte és Shiffrin közt.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk