Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hétvégén a hakubai két versennyel lezárult a síugró Nyári Grand Prix (ténylegesen) nyári periódusa, ami jó alkalom arra, hogy mérleget vonjunk a most néhány hét szünetre vonuló sorozat "első félidejéről" és egy kicsit felidézzük azokat az eseményeket, amelyek azóta történtek a sáncokon, hogy legutóbbi posztunkban a wisłai szezonnynitó után elejtettük a történet fonalát, és persze kiemelt figyelmet szentelünk a versenyek egyelőre néhány verseny erejéig mindenképpen jegelt új lebonyolítási szisztémájának is.

Kommentek: 0 komment

A wisłai szezonnyitó hétvégével megkezdődött a 2014-es Nyári Grand Prix sorozat, és amellett, hogy pénteken láthattunk egy meglehetősen sima lengyel csapatgyőzelmet, majd szombaton egy nemkülönben sima Prevc-sikert, legalább ekkora figyelmet kapott a versenyek újfajta lebonyolítási rendszere, amelyekről ki-ki megszerezhette első benyomásait, és amelyeket mi sem tartunk magunkban.

Kommentek: 0 komment

Július 24. és 26. között a lengyelországi Wisłaban kezdetét veszi a Grand Prix, a síugrók legfőbb nyári versenysorozata, amely amolyan "mini világkupaként" foglalja keretbe a késő nyári és a kora őszi hónapok műanyag borításon zajló versenyeit. Miközben a lélekben mezőny már a holnapi kvalifikációra hangol, a Nemzetközi Síszövetség (FIS) többek között újfajta lebonyolítási formával készül megkavarni az állóvizet, amit ha sikeresnek ítélnek, akkor télen is bevetik a sírepülő versenyeken. Ennek kapcsán következik most néhány szezont felvezető gondolat...

Kommentek: 0 komment

A 2013-14-es télisport-szezon utolsó rangos tornája a férfi curlingesek világbajnoksága, amely első alkalommal kerül megrendezésre a kínai fővárosban, Pekingben.

Az olimpia miatt persze itt is kissé összekuszálódtak a szálak, nem minden nemzet érkezett a Szocsiban szereplő felállásában. Vannak jól ismert arcok, visszatérők, de láthatunk újoncokat is - egyes szövetségek szánt szándékkal egy fiatal kvartettnek adták meg a bemutatkozás lehetőségét, máshol önerőből kvalifikált egy új nemzedék. Mindenesetre a mezőny most is vegyes, és nem lehet tudni, hogy a rutintalan agresszivitás vagy a szezon során megfáradt tapasztalat lesz-e a nyerő ezen a héten.

Kommentek: 0 komment

Mintegy egy héttel ezelőtt véget ért a még november végen kezdődő síugróidény Planicán, így elérkezett az ideje annak, hogy mi is számot vessünk az elmúlt durván négy hónap eseményeivel, azaz hogy felidézzük és egy kicsit értékeljük mindazt, ami a 2013/14-es évad során a síugrósáncokon történt.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk