Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világkupa szezon végeztével a verseny beszámolók helyét természetszerűleg ilyenkor átveszik a különböző háttér-cikkek, értékelések a nagyobb szakportálokon, így az elkövetkezendő napokban mi is jelentkezünk kétrészesre tervezett síugró-szezonzáró sorozatunkkal. Az első epizódban annak a lengyel fiatalembernek a pályafutását vesszük górcső alá, aki az elmúlt években a szemünk előtt vált egy tehetséges fiatal ugróból igazán nagy versenyzővé, és aki 26 évesen már olyan címeket mondhat magáénak, amelyekről a legtöbben egész karrierjük során csak álmodoznak. Nézzük hát, hogyan is alakult Kamil Stoch, vagy ahogy Lengyelország-szerte nevezik a "Ząbi rakéta" eddigi pályafutása.

Kommentek: 0 komment

Az oroszok a sírból hozták vissza első dobogójukat

Fordulatos mérkőzésekkel fejeződött be a hétvégén a 2014-es női curling világbajnokság a kanadai Saint John városában. A rájátszásba bejutó négy csapat egyikének sem alakultak simán a dolgai, mindenki nyert és veszített is mérkőzést, végül pedig egy olyan kvartett került ki győztesen, akikre előzetesen csak nagyon kevesen számítottak.

Kommentek: 0 komment

A szezon egyik legjobb versenyével búcsúztatták az évadot a síugrók Planicán, ugyanis a legjobbak rendkívül kiélezett küzdelemben döntötték el egymás között a győzelem sorsát, amely végül a második sorozatban ugrott sáncrekordjának köszönhetően Peter Prevcé lett, aki így az utolsó pillanatban csak visszaelőzte Severin Freundot az összetett 2. helyéért zajló csatában. Azt a Severin Freundot, aki ma ugyancsak remek teljesítménnyel a 2. helyet szerezte meg Anders Bardal és Kamil Stoch előtt, aki bár végül lecsúszott a mai dobogóról, a nap végén mégis őt ünnepelhették az idelátogató lengyel szurkolók, hiszen az már a mai nap előtt is biztos volt, hogy ő nyerte idén az összetettért járó nagy kristálygömböt.

Kommentek: 0 komment

Sima győzelmet aratott a Stefan Kraft, Andreas Kofler, Thomas Diethart, Gregor Schlierenzauer összeállítású osztrák négyes az évad utolsó csapatversenyén Planicán, aminek köszönhetően a tavalyi kisebb kisiklás után most már a zárónap előtt megnyerték a Nemzetek kupáját is. Eközben a második helyre szezonbeli legjobb teljesítményükkel a lengyelek futottak be, mindössze néhány tizeddel felülmúlva a 3. helyen végző norvégokat.

Kommentek: 0 komment

Severin Freund szinte megállíthatatlan az utóbbi időszakban, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy ezúttal is ő integethetett a verseny végén a dobogó tetejéről az oldalán Anders Bardallal valamint Peter Prevccel. Ezzel együtt a mai napnak egy másik nagy győztese is van, hiszen Kamil Stoch egy 4. hellyel immár matematikailag is biztossá tette a világkupa győzelmét, így az utolsó verseny eredményétől függetlenül ő emelheti majd magasba vasárnap a nagy kristálygömböt.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk