Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nemcsak a verőfényesen ragyogó nap miatt mosolyoghattak a Silvano Beltrametti pályára kilátogató svájci szurkolók, csinos üdvöskéjüknek végre valóra vállhatott egyik nagy álma. Lara Gut ahhoz méltó versenyzéssel hódította el a szakági kristálygömböt Szuper-G-ben. Nem kevesebb, mint hattizednyi különbséggel utasította maga mögé nagy barátnőjét, Anna Fenningert, aki mai eredményének hála bebiztosította győzelmét az összetett pontversenyben. A dobogó harmadik fokára a szám világbajnoka, Tina Maze állhatott fel. Lara személyében 1991 óta először nyert svájci női alpesi síző gyors szakágban Világkupát.

Kommentek: 0 komment

A mai napon szuper-óriásműlesiklással folytatódott a Világkupa-döntő programja Lenzerheidében. Hiába igyekezett a norvég pályatűző, ebből a lejtőből ő sem tudott gyorspályát faragni, ennek megfelelően olyan sízők voltak sikeresek, akik a technikai számokban is villognak. Alexis Pinturault csak az összetett jogán indulhatott, utolsóként síelt, mégis nagy előnnyel nyert. A francia örömöt a kombinációs specialista Thomas Mermillod Blondin második helye tette teljessé, az univerzális Bode Miller állt még fel a dobogóra. Svindal óriásit betlizett, pontot se szerzett, Hirscher viszont igen - alighanem eldőlt az összetett az osztrák javára. Svindal az újabb szakági győzelemmel vigasztalódhat.

Kommentek: 0 komment


A szélvészgyors német északi összetettes erőt merített a Szocsiban hagyott aranyérem okozta sérelemből, és triplázott az elmúlt három egyéni versenyen. Az összetett éllovasa, Eric Frenzel viszont már elengedte ezt a szezont, de teheti, hiszen előnye két szezonra is kitartana.

Kommentek: 0 komment

A férfiak versenye után pár órával lezajlott a szezon utolsó női lesiklása is. Mint az utóbbi hetek formája és az edzéseredmények sejtetni engedték, a két alpesi szomszéd párviadalát hozta a nap. A végén a hazaiak örülhettek, miután Lara Gut csekély különbséggel, 5 századdal megelőzte az osztrákok kétszeres világbajnokát, Elisabeth Görglt. Meseszerűen alakult Fränzi Aufdenblatten búcsúversenye, pályafutása harmadik Világkupa-dobogójával intett búcsút a nézőközönségnek. Anna Fenninger erőtől duzzadó edzés után némi meglepetésre csupán a 6. helyen végzett, ami egyben azt is jelentette, hogy karrierje során először a királykategóriában is kristálygömbbel gazdagodhatott Maria Höfl-Riesch. A németek kiválóságának azonban nem sok oka lehetett az örömre, nagyot esett, komoly fájdalmakkal kórházba kellett szállítani. Kérdéses további szereplése a VK- döntőn, ami viszont tény: az összetettben ismét Fenninger áll az élen.

Kommentek: 0 komment

Megkezdődött az alpesi sízők Világkupa-döntője Svájcban, Lenzerheidében. A férfi lesiklók nyitottak, igaz, a pályájuk felső része inkább idézett óriás-műlesiklást. Az irreálisan kanyargós pálya meglepő dobogót eredményezett - igaz, az olimpiai bajnok Matthias Mayer győzelmén annyira nem lepődhetünk meg. Azon már annál jobban, hogy Ted Ligety életében először dobogóra állt ebben a szakágban, vele holtversenyben a hatalmas hibájával biztos győzelmet eldobó Christof Innerhofer állhatott fel a dobogóra. A szakági legjobbak az alsó részen lassuló pályával is küzdöttek, a kis kristálygömböt már korábban elnyerő Svindal 5. lett, így is ő égett legkisebbet közülük.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk