Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Megnyalhattuk ma is mind a 10 ujjunkat, annyira fergeteges versenyen vagyunk túl. A Levire oly jellemző tapogatózó, kis időkülönbségekkel teli első futam után egymást licitálták felül a fiúk, a végéhez érve pedig egy sokáig emlékezetes verseny kerekedett. Henrik Kristoffersen karrierje második győzelmét szerezte a Világkupán, mögötte a hasonlóan klasszis sízéssel jelentkező Marcel Hirscher következett, de a hátsérüléssel bajlódó Felix Neureuther dobogója is megérdemel egy kalapemelést. Dalibor Samsal egy első futamos 56. hellyel kezdte meg szereplését magyar színekben.

Kommentek: 0 komment

"Feje tetejére állt a világ három hét alatt?" - gondolhatták sokan a versenynaptár legészakibb helyszínén lebonyolított szlalomot követően. A söldeni idénynyitón gyalázatosan szereplő Tina Maze valósággal megtáltosodott Leviben, ellentmondást nem ismerő magabiztossággal győzött. Eközben a nemrég még első óriás-műlesikló sikerét ünneplő Mikaela Shiffrin két széteső csúszással még a legjobb tízbe sem bírta beverekedni magát. No, azért szokott történésekről is beszámolhatunk, úgymint Frida Hansdotter menetrend szerinti második helyéről, illetőleg egy osztrák dobogóról, ezúttal a remek formának örvendő Kathrin Zettel révén. Részletes összefoglaló.

Kommentek: 0 komment

Az egyszeri magyar sportszerető érdeklődőnek viszonylag ritkán adatott meg az elmúlt évtizedekben, hogy felkapja a fejét bármin is, ami a hazai alpesi síeléshez kapcsolható. Legyen az egy hangzatos eredmény, avagy a több honi szakszövetséget már megbélyegző ügy. Miklós Edit olimpiai hetedik helyére, majd remek Világkupa- eredményeire a sportág iránt kevésbé érdeklődő szurkolók is felkapták fejüket. Október elején aztán robbant a bomba, ami alaposan felkorbácsolta az indulatokat a Magyar Sí Szövetség és az alpesi síelésben napi szinten szorgoskodó társadalom közt. Természetesen Dalibor Šamšal honosításáról van szó. A magyar alpesi síeléssel megalakulásunk óta kitűntetett szinten foglalkozó blogként elérkezettnek láttuk az időt, hogy megszólaljunk az ügyben.

Kommentek: 0 komment

Osztrák szempontból kifogástalanul kezdődött a 2014/2015-ös Világkupa-idény. Anna Fenninger tegnapi - holtversenyes - győzelme után újból egyik klasszisuk aratta le a babért. Marcel Hirscher ráadásul demoralizáló fölénnyel utasította maga mögé a világ legjobb óriás-műlesiklóit, mondhatni ütősen kezdte hadjáratát a negyedik összetett elsőség felé. Az osztrák utánpótlás-nevelést dicséri a német színekben versenyző Fritz Dopfer második helye, mi több, a közönség kedvenc Benjamin Raich is remek formáról tett tanúbizonyságot, egyetlen századdal szorult le a dobogóról, s Alexis Pinturault idejétől. Ted Ligety irtózatosan elrontotta második futamát, csupán a 10. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

1383488_761411570561127_2085922110879894537_n

A nyári vakáció után felidézése céljából már a régmúltba kell meredni, tovaszállt már a "szovjet tavasz" is, menthetetlenül közelednek a hideg hónapok. Naptár szerint persze elválaszt még a téltől minket bő egy hónap, a téli sportok szerelmesei, köztük persze blogunk csapata végre fellélegezhet, e hétvégén kezdetét veszi ugyanis a szezon, a megszokott söldeni óriás-műlesiklásokkal. A nyitány előtt a megszokott módon szétnézünk kicsinkét az alpesi síelés térképén, áttekintjük a nyári felkészülésen történteket, végigvesszük a sérültek és visszavonulók listáját, s nem utolsósorban persze esélyt latolgatunk ezerrel. A hölgyek mezőnye Marlies Schild és Maria Höfl-Riesch személyében nem korszakos zsenivel szegényedett, hiányukat azzal együtt meg fogjuk érezni, hogy könnyen parádés izgalmakba torkolhat az idei Világkupa, illetőleg a szakági versenyek zömén megvalósult az a bizonyos generációváltás, mindenki kereshet magának tehát új kedvencet. Persze szigorúan csak Miklós Edit után. Vágjunk bele hát a 2014/2015-ös világbajnoki évad felvezetésébe! (Miklós Editről és a magyarokról egy külön cikkben szólunk.)

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk