Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi sí szlalom Kitzbühel Ausztria Marcel Hirscher Dave Ryding Alekszandr Horosilov

Kiváló versenyt, s - ami a hangulatnak sem tett rosszat - osztrák győzelmet hozott a szlalom Kitzbühelben. Marcel Hirscher egy egészen káprázatos második futammal hóba döngölte riválisait a Ganslernhangon, így hiába állt délelőtt még csak a 9. helyen, tulajdonképp kérdés nélkül diadalmaskodott. Brit sporttörténelmet élhettünk át a mai napon. Dave Ryding révén először állt dobogón Világkupában brit alpesi síző. A dobogó harmadik fokán egy orosz, Alekszandr Horosilov ünnepelt, tőle 4 századdal egy norvég, Leif Kristian Haugen következett. Mindinkább nemzetközivé válik a sportág, ez örömteli. Henrik Kristoffersen kiesett délelőtt, így a szakági tabellát újra Hirscher vezeti tisztes 80 pontnyi előnnyel.

Kommentek: 0 komment

A férfi alpesi sízők furcsára sikeredett hétvégéjének zárásaként rendben lezajlott a műlesiklás Wengenben. A végeredményre nyugodtan mondhatjuk: papírforma. Henrik Kristoffersen a szokásosnál jobban megizzadt, de maga mögött tartotta az osztrák tűzésű második futamban nagyot repesztő Marcel Hirschert. Felix Neureuther fért még fel a dobogóra, az első futam után a 2. helyen álló Leif Kristian Haugen másodjára kapura lépett.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Wengen Henrik Kristoffersen

Kommentek: 0 komment

Az időjárás alaposan megtréfálta a mai adelbodeni férfi műlesiklás első futamát. Igaz, úgy is mondhatjuk: Henrik Kristoffersen visszakapta a ködtől, amit az elvett tőle Zágrábban, egyike volt annak a néhány szerencsésnek, akik jó látási viszonyok között értek le az első futamban. A norvég egyébként is verhetetlen lett volna, így viszont izzadnia sem kellett volna a második részben. Ehhez képest másodjára is övé volt a legjobb futam, mérföldekkel előzte a mezőnyt. Manfred Mölgg és Marcel Hirscher fért még fel a dobogóra. Ha csak az élbolyt nézzük, alighanem reális sorrend született, egyedül Myhrer az, aki elsősorban az égieknek köszönheti előkelő helyezését.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Maribor Szlovénia Mikaela Shiffrin Wendy Holdener Frida Hansdotter

Változatlanul áll a tézis: ha célba ér, képtelenség legyőzni Mikaela Shiffrint szlalomban. Az amerikai klasszis szezonbeli negyedik sikerét aratta a szakágban. A dobogóra még Wendy Holdener és Frida Hansdotter állhatott fel, a második futamban az első hat közt nem történt változás. A hazaiak részéről Ana Bucik szállított egy szép 7. helyezést, míg az osztrák csapatból Bernadette Schild 9. helyével jelentette a csúcspontot. Veronika Vélez-Zuzulová kiesett, így visszaállt az óév végi pontkülönbség közte és Shiffrin közt.

Kommentek: 0 komment

Viharosan kezdődött az év a férfi alpesi síelők számára. A zágrábi Sljemén az időjárás alaposan beleszólt a versenybe, és végül Manfred Mölgg volt a legjobb, és egyben legszerencsésebb. Neureuther zárt a 2. helyen, a 3. Kristoffersen és az első futamban remeklő Lizeroux jobb helyezését a szél fújta el. Igaz, az olasz elképesztő második menetét aligha tudta volna bárki is megelőzni. Hirscher önerőből volt pocsék ma, a féltávnál vezető Feller nevetséges módon esett ki, Samsal Dalibor a mezőny végén viaskodott az elemekkel.

alpesi si alpesi sí világkupa Zágráb szlalom Manfred Mölgg Samsal Dalibor

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk