Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Négysánc első állomását, Oberstdorfot enyhén szólva sem fogadta kegyeibe az időjárás, hiszen az előrejelzések szerint nagy mennyiségű havat és szeles időt jósoltak a verseny idejére, ami be is jött! A lebonyolítás kissé bohózatba illő volt, hiszen a lelkes szurkolósereg több órát (az igazán lelkesek 5-6 órát is) fagyoskodtak, mint utólag kiderült a semmiért! A többszöri halasztás sem hozott szerencsét, így a zsűri kénytelen volt ész szerű döntést hozni, törölték a versenyt! Azért ismét bebizonyosodott az, hogy a szponzorok FIS-re gyakorolt nyomása, akik hirdetést vásároltak a sáncon, a televíziós közvetítések, valamint a szurkolók, akik fizetnek a show-ért sokkal fontosabb, mint a józan ész és a sportolók biztonsága, hiszen a bizarr-rá fajult "verseny" mintegy 5 órán át borzolta az idegeket.

Kommentek: 0 komment

Újonchelyszínhez debütáló győztes dukál, gondolhatták az égiek. Azok után néhány héttel, hogy az Årében megrendezésre került óriás-műlesikláson másodikként végzett, Kühtaion egy lépcsőfokot feljebblépett Sara Hector, a 22 esztendős svéd lány élete formájába lendült a világbajnoki évad első felére. Az osztrák szíveket a betegséggel küszködő Anna Fenninger boldogította, a dobogó harmadik fokára az első futam után még vezető Mikaela Shiffrin állhatott fel, míg a szakági listavezető Eva-Maria Bremnek ezúttal meg kellett elégednie a 4. hellyel. Érdekesség, hogy akárcsak a szocsi lesikláson, ezúttal is századra azonos időt síelt Tina Maze és Dominique Gisin - ezúttal a 7. helyhez volt elegendő teljesítményük.

Kommentek: 0 komment

A férfi alpesi sízők számára Santa Caterina jelentette a vészmegoldást Bormio visszalépésére, papíron lesiklással folytatták a Világkupa-sorozatot. A valóságban a kanyargós, sok helyütt igencsak lapos pálya a szuper-G és az óriás-műlesiklás átmenetére emlékeztetett - nem meglepő, hogy igencsak szokatlan eredménnyel zárult a verseny. Az amerikai Travis Ganong első győzelmét aratta, Matthias Mayer és az élboly egyetlen megszokott tagja, Dominik Paris előtt. Négy osztrák zárt a top-6-ban, a szakágat eddig uraló Kjetil Jansrud nagy meglepetésre csak a középmezőnyben zárt. Rengetegen szereztek pontot magas rajtszámmal.


Kommentek: 0 komment

Karácsony és Szilveszter között a legtöbb sportoló pihen, viszont van néhány olyan sportág, ahol ilyenkor rendezik az év legfontosabb versenyeit. Ilyen pl. a síugrók legnagyobb presztízsű versenye, a minden évben nagy érdeklődést kiváltó Négysáncverseny, mely a síugrás szimpatizánsok legjobban várt eseménye. Sorrendben 63. alkalommal kerül megrendezésre, mely a hagyományok szerint az oberstdorfi állomáson kezdődik még az óévben és Bischofshofenben zárul az újévben. Az elmúlt turné hatalmas meglepetéssel zárult, hiszen olyan fiatal osztrák tehetség nyert, akiről mindaddig szinte alig hallhattunk valamit. Ő Thomas Diethart, aki a nagyobb nevű rutinos ugrók elől orozta el a sokak számára hőn áhított trófeát, mellyel egy csapásra ismertté vált és az osztrák szurkolók kedvence lett! A dec. 28.-án kezdődő oberstdorfi verseny kezdetéig csak találgathatjuk ki lehet a soron következő "fírsánc" bajnok, jó néhány esélyest veszünk górcső alá és próbálunk ezzel támpontot adni kire érdemes igazán figyelni, ki lehet az az ugró, aki vagy tovább gyarapítja az osztrákok aranykollekcióját vagy éppen megtöri immár 6. éve (!) tartó dominanciájukat!

Kommentek: 0 komment

Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, Bischofshofen - többet talán nem is kellene írnunk, hiszen alighanem nincs olyan síugrást kedvelő szurkoló, aki ne tudná, hogy mi a közös a felsorolt négy városban, hát persze, hogy a Négysácnverseny, minden síugróversenyek királynője, amelyet egyúttal bátran nevezhetünk a karácsony és vízkereszt közötti időszak legfontosabb sporteseményének is.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk