Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Német sporttörténelem íródott Madonna di Campiglión! Múlt hétvégén dobogók tekintetében került a német örökranglista élére Felix Neureuther, mai 10. győzelmével VK- sikerekben előzte meg Markus Wasmeiert. S hogy tökéletes legyen a németek hétvégéje, Fritz Dopfer végzett másodikként, miközben a szakági címvédő Marcel Hirscher nem fért be a TOP6-ba. A dobogó harmadik fokára a nagy visszatérő Jens Byggmark állhatott fel. Samsal Dalibor az első futamban kiesett.

Kommentek: 0 komment

Az északi kitérő után szokatlan módon egy helyszínen két hétvégét is töltött a 2014/15-ös sífutó-világkupa mezőnye. A svájci Davos ugyanis a normál rendezés mellett, a hóhiánnyal küszködő La Clusaz pozícióját átvéve még két nappal megtoldotta naptári feltűnésének számát, így mind a hölgyek, mind az urak négy versenyen léphettek nyomba. A Tour de Ski utolsó felkészülési állomása még jobban megkavarta az eddig is bogozhatatlan szálakat...

Davos sprint F - 2013

Kommentek: 0 komment

Freitag tegnapi győzelme után kiderült, hogy a közelgő Négysáncverseny esélyeseit latolgatva nem tud az ember biztos favoritra rábökni. A mai verseny után viszont körvonalazódni látszanak az esélyek, hiszen az a három ugró, akik ma a dobogón végeztek jelentős fölénnyel utasították maguk mögé a teljes mezőnyt! Roman Koudelka tegnapi ezüstérmével és idei harmadik győzelmével nem hagyott kétséget a felől, hogy kijelenthető legyen: a Négysánc legfőbb esélyesévé lépett elő! A rajt-cél győzelmet arató cseh ugró csak két ponttal marad le a sárga trikót viselő Anders Fannemel mögött, aki tegnap és ma sem tudott kiemelkedő teljesítményt felmutatni, így a kazah versenyeket kihagyó cseh klasszis beérte összetettben. A verseny ezüstérmese a hazaiak legnagyobb örömére Simon Ammann lett, míg a szezon során sokadik bronzérmét szerző osztrák Michael Hayböck végzett a harmadik helyen!

Kommentek: 0 komment

Igazolódott a papírforma a legendás Alta Badia lejtőjén, Marcel Hirscher két egyszerre összeszedett és energiával teli menettel magabiztosan, csaknem másfél másodperces különbséggel nyerte a szezon negyedik óriás-műlesiklását. Azzal együtt is egyfajta korszakváltás tanúi lehetünk, hogy a ma másodikként zárt Ted Ligety számára nem oly kedves a Gran Risa. A dobogó harmadik fokáért a franciák voltak harcban, kettejük közül végül Thomas Fanara örülhetett, miután egyetlen századdal megelőzte Alexis Pinturault-t. Említetteken túl azonban vitán felül Filip Zubčić volt a nap embere, aki 64-es rajtszámmal meg sem állt a 7. helyig. Ő lehet a horvát alpesi síelés jövője?

Kommentek: 0 komment

Kettős osztrák győzelemmel zárult a női alpesi sízők hétvégéje Franciaországban, Val d'Isère-ben. Századok választották csak el a dobogósokat szuper-G-ben, végül Elisabeth Görgl nyert Anna Fenninger és a pálya elejét elrontó szlovén Tina Maze előtt. Rengeteg volt a kieső, a tegnapi győztes Lindsey Vonn mellett sajnos Miklós Edit is ebbe a kategóriába tartozik.


Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk