Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi sí Alpesi Sí Világbajnokság óriás-műlesiklás Sankt Moritz Svájc Tessa Worley Mikaela Shiffrin

Három versenynapnyi szünet után (a csapatversenyt csak ne soroljuk már a komolyabb versenyek közé) folytatódott a világbajnokság Sankt Moritzban, mégpedig a nők óriás-műlesiklásával. A papírforma a vb során talán másodszor igazolódott, a szakági pontversenyt is magabiztosan vezető Tessa Worley egy fergeteges és egy megbízható csúszással simán nyerte a számot. Mögötte Mikaela Shiffrin első érmét szerezte szlalomon kívül, míg a dobogó harmadik fokára Sofia Goggia állhatott fel, több peches verseny után elmondható, teljesen rászolgált a bronzéremre. Archam Chiara képviselte a magyarokat a főfutamban, sajnos az első futamban kiesett, egy többeket megtréfáló kapuban.

Kommentek: 0 komment

A mai dupla program második epizódjaként a férfi lesiklásra került sor Sankt Moritzban, az idei alpesi sí világbajnokságon. A hölgyek versenyéhez hasonlóan itt is az nyert, akitől azt leginkább várhattuk: az edzéskirály Beat Feuz lába a versenyen, a sok ezer svájci szurkoló előtt sem remegett meg. Az ugratókirály Erik Guay viszont ezúttal kicsit elszámította magát, a második helyen zárt. Az idei VB-n a dobogó elmaradhatatlan tartozékai az osztrákok, ezúttal Max Franz képviselte őket. Két magyar is indult, Nagy Bence kiesett, Kékesi Márton viszont magabiztos síeléssel az 52. helyet szerezte meg.

alpesi si Alpesi Sí VB St. Moritz lesiklas Beat Feuz Kekesi Marton Nagy Bence

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Garmisch-Partenkirchen Németország

Garmisch-Partenkirchenben is a szakág két legjobbjának különversenyét hozta az óriás-műlesiklás. Marcel Hirscher délutáni űrsízésével azonban ezúttal Alexis Pinturault sem tudott versenyre kelni, sőt egy nagy rontás miatt végül a dobogóról is leszorult a franciák klasszisa. Másodikként nagy meglepetésre Matts Olsson végzett, míg a dobogó harmadik fokára a hazai nézők legnagyobb örömére Stefan Luitz állhatott fel. Az összetett régóta formalitássá lett, de Hirscher előnye most már óriásban is közelíti a 100 pontot.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Garmisch-Partenkirchen Hannes Reichelt Peter Fill Beat Feuz

Péntekkel ellentétben elmaradtak a súlyos bukások a Kandaharon, ezt tekinthetjük a mai futam legnagyobb pozitívumának. A tegnap még hibát hibára halmozó Hannes Reichelt összerakott végre egy szinte tökéletes menetet, amivel győzni tudott Garmisch-Partenkirchenben. Másodikként Peter Fill végzett, a szakági címvédő ezzel átvette a vezetést a pontversenyben az ötödikként zárt Kjetil Jansrudtól. A dobogó harmadik fokára Beat Feuz állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa Cortina dAmpezzo lesiklas Lara Gut

A női alpesi sízők számára lesiklással kezdődött a hátváge programja Cortina d'Ampezzóban. A dobogón az év elejéről megszokott neveket találjuk: Lara Gut, Sofia Goggia és Ilka Štuhec a sorrend. A svájci lány századokkal előzte meg a hazaiak kedvencét, míg Štuhec pályafutása során először állhatott úgy dobogóra, hogy nem az élen zárt. Vonn ismét esett, ismét megúszta.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk