Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi si alpesi sí világkupa Aspen óriás-műlesiklás Tessa Worley Federica Brignone

Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő zárónapján csak a hölgyek számára volt valódi kérdés: óriás-műlesiklásban Tessa Worley elsőségét matematikailag még veszélyeztethette a hazai pálya előnyét élvező Shiffrin. A valóságban egy pillanatig sem volt kérdéses Worley elsősége, végül ezen a versenyen is megelőzte az amerikait. A mai nap viszont nem róluk, hanem az olaszokról szólt: Fderica Brignone mindkét futamban a mezőny fölé nőtt, ráadásul Sofia Goggia és Marta Bassino segítségével színolasz dobogót hozott össze.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világbajnokság óriás-műlesiklás Sankt Moritz Svájc Tessa Worley Mikaela Shiffrin

Három versenynapnyi szünet után (a csapatversenyt csak ne soroljuk már a komolyabb versenyek közé) folytatódott a világbajnokság Sankt Moritzban, mégpedig a nők óriás-műlesiklásával. A papírforma a vb során talán másodszor igazolódott, a szakági pontversenyt is magabiztosan vezető Tessa Worley egy fergeteges és egy megbízható csúszással simán nyerte a számot. Mögötte Mikaela Shiffrin első érmét szerezte szlalomon kívül, míg a dobogó harmadik fokára Sofia Goggia állhatott fel, több peches verseny után elmondható, teljesen rászolgált a bronzéremre. Archam Chiara képviselte a magyarokat a főfutamban, sajnos az első futamban kiesett, egy többeket megtréfáló kapuban.

Kommentek: 0 komment

Tessa Worley nyerte Tina Maze búcsúversenyét, a maribori óriás-műlesiklást. A francia lány második futamának köszönheti győzelmét, mögötte Sofia Goggia és Lara Gut zárt. Az első futam trükkös kanyarjai jó pár kiesést, és Shiffrin vezetését eredményezték, az amerikai viszont végül lecsúszott a dobogóról. Kiváló második futammal a 6. helyre repült előre Ragnhild Mownckel. Tina Maze csak félig vette komolyra búcsúját, integetve, léceit lecsatolva köszönt el a szlovén közönségtől. Érdekesség, hogy nyolc nemzet is képviseltette magát a top-10-ben, osztrákot viszont még a legjobb 20-ban sem találunk. 32 éve nem volt példa hasonló blamára.

alpesi si alpesi sí világkupa Maribor óriás-műlesiklás Tessa Worley Tina Maze

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere óriás-műlesiklás Tessa Worley Sofia Goggia Lara Gut

Az év vége, sőt, még a jövő év eleje is elsősorban a technikai szakágakról szól a női alpesi síelők számára. Ezen a hétvégén a Nyugati-Alpok olasz gyöngyszeme, Sestriere látja vendégül a mezőnyt. Óriás-műlesiklással indult a program, és az előző, killingtoni versenyhez hasonlóan itt is Tessa Worley sikerével zárult a nap. A francia lány mögött a szezon felfedezettje, Sofia Goggia zárt a hazai havon, Lara Gut pedig egy értékes harmadik helynek örülhetett. Shiffrin hajszállal vezetett az első futam után, a végén a 6. helyre esett vissza.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Killington USA Tessa Worley Nina Löseth Sofia Goggia Marta Bassino Mikaela Shiffrin Ana Drev

Csaknem 3 év elteltével nyert újra Világkupát Tessa Worley. A franciák óriás-műlesiklója mögött az első futam után még vezető Nina Löseth végzett a második helyen. A dobogó harmadik fokára Sofia Goggia állhatott fel, tette mindezt úgy, hogy csupán a 14. helyről indult neki a második körnek. Az olasz csapat megint kitett magáért, öten végeztek a TOP-10-ben. Sölden győztese, Lara Gut kiesett az első futamban, így az ötödikként végzett Mikaela Shiffrin megerősítette vezető helyét az összetett pontverseny élén.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk