Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi sí lesiklás Lake Louise Kanada Ilka Stuhec Sofia Goggia Kajsa Kling Lara Gut Viktoria Rebensburg Stacey Cook

Őrült versenyt hozott a Lake Louise-i hétvége első lesiklása. Az alaposan felforgatott rajtszámrendszer és a változó körülmények alaposan megbolygatták az eredményeket. Az első tíz síző után még Lara Gut vezetett, végső soron azonban dobogóra sem sikerült állnia, váratlan személyektől sorjáztak ugyanis a jobbnál jobb eredmények. Sokáig úgy tűnt, Kajsa Kling Világkupa nyerhet Kanadában, közel a harmincas rajtszámhoz viszont ketten is ihletett sízést mutattak be. Sofia Goggia menete egy szlovén lány, Ilka Štuhec miatt nem lett mindent vivő. A korábban dobogót sem látott, de már-már tekintélyesnek mondható VK- pályafutást maga mögött tudó Stuhec karriertörténeti csúcsra ért. Miklós Edit sem vallott szégyent, sőt, egy kivétellel valamennyi osztrákot, s mellettük egy sor klasszist utasított maga mögé. Végül egy 10. hellyel kezdte idényét.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa lesiklás Mirjam Puchner Fabienne Suter Elena Curtoni Elisabeth Görgl Johanna Schnarf Verena Stuffer Lindsey Vonn Larisa Yurkiw Miklós Edit magyar sportolók Sankt Moritz

Komoly meglepetés született a hölgyek lesikló fináléjában. Mirjam Puchner kihasználta a jobb körülményeket és egy nagyszerű sízéssel megszerezte élete első világkupa győzelmét. A dobogóra Fabienne Suter és Elena Fanchini állhattak még fel. A szakági világkupát a sérüléséből lábadozó Lindsey Vonn nyerte, aki a pálya szélén várta, hogy átvehesse élete 20 kristálygömbjét. Miklós Edit a 14. helyen végzett, ami az utolsó előtti pontszerző helyet jelentette ma.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Sankt Moritz Svájc lesiklás Szuper-G óriás-műlesiklás szlalom előzetes beharangozó Miklós Edit

Október vége és nem kevesebb, mint 75 verseny után e héten lepihen a karaván, amit Alpesi Sí Világkupaként ismernek a sportszeretők telente. A Világkupa-finálét a hagyományoknak megfelelően a jövő évi világbajnokságnak otthont adó Sankt Moritz rendezi. Mint az megszokott, az alpesi összetettet kivéve valamennyi versenyszámban rendeznek egy-egy záró csörtét, pénteken pedig csapatversenyre is sor kerül. Sporttörténelmet írva első magyar alpesi sízőként Miklós Edit is szerepel a szezonzáráson. Rövidke felvezetésünk az alábbiakban. (repens és McDave)

Kommentek: 0 komment

A Svájc nyugati részén, Graubünden kantonban fekvő Lenzerheide ad otthont a Vk-finálé előtti utolsó versenyeknek a női alpesi sízők számára. Szuper-G-vel indult a program, és ahogy azt az utóbbi versenyeken megszokhattuk, osztrák sikerrel zárult. Ráadásul kevés híján kettős diadalt arattak a sógorok, hisz Cornelia Hütter Tamara Tipplert utasította maga mögé, csak később tudott nagy meglepetésre közéjük ékelődni Fabienne Suter. A szárnyaszegett Lara Gut csak megközelíteni tudta a sérült Vonnt a szakágiban, így maradt tét a Vk-fináléra. A verseny végére ködbe veszett a pálya, így Miklós Editnek esélye sem volt a pontszerzésre.

Kommentek: 0 komment

Délelőtt helyett délután került sor a női alpesi sízők andorrai szuper-G versenyére. A halasztás egyben azt is jelentette, hogy a főbb tévéadók közvetítése nélkül, kvázi láthatatlanul zajlott le a verseny. Ami biztos: még délután is épphogy csak alkalmas volt az erősen lerövidített pálya síelésre, a szakadó hó felborította az erőviszonyokat. 5-10 síző után lehettek legjobbak a körülmények, ezidőtájt rajtolt a három dobogós: Federica Brignone, Laurenne Ross és Tamara Tippler. A verseny legfontosabb pillanata viszont később jött: Lindsey Vonn ártalmatlan kiesés helyett túlerőltette, és vélhetően komolyabb térdsérülést szenvedett. Lara Gut a többi élmenővel együtt csak pár pontnak örülhetett.

alpesi si alpesi sí világkupa Soldeu Szuper-G Brignone Vonn Miklos Edit

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk