Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi sí lesiklás Garmisch-Partenkirchen Németország Lindsey Vonn Lara Gut Viktoria Rebensburg

A 2017-es esztendő legnagyobb visszatérését produkálta a garmischi lesikláson Lindsey Vonn. Szűk két hónappal kéztörése után, bámulatos léptékű rehabilitációt követően versenyt nyert a Világkupában az amerikaiak világklasszisa! Másfél tizeddel előzte meg a szemre hibátlant síelő Lara Gutot, míg a dobogó alsó fokára a Kandaharon elsőként lesikló Viktoria Rebensburg, hogy a hazai nézők is örvendhessenek. A szakági pontversenyt vezető Ilka Štuhecnek meg kellett elégednie a 8. hellyel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Altenmarkt-Zauchensee Ausztria Christine Scheyer Tina Weirather Jacqueline Wiles Miklós Edit

Elátkozott hétvége ez a magyar alpesi síelés számára. Azok után, hogy minden edzést töröltek és a tegnapi lesiklást elhalasztották a hóvihar és a köd miatt, a ma délelőtti edzésen két sízőnek kellett hatalmas bukást elszenvednie. Nadia Fanchini után Miklós Edit szenvedett súlyos sérülést, mindkettejüket mentőhelikopter szállította kórházba. A legfrissebb hírek szerint orvosai tették helyére térdét, bár pontos és hivatalos diagnózis nincs, annyi bizonyosnak látszik, súlyosan sérültek Edit szalagjai. A versenyen nagy meglepetésre osztrák győzelem született, mégpedig a jelenlegi szezonig érdemi Világkupa-eredményt felmutatni nem tudó Christine Scheyer részéről. Tina Weirather szájából énekelte ki a sajtot a 25-s rajtszámmal érkező osztrák, míg a dobogó alsó fokára is egy meglepetésember, az amerikai Jacqueline Wiles állhatott fel. Lindsey Vonn egy 13. hellyel tért vissza a Világkupába.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Adelboden Svájc Alexis Pinturault Marcel Hirscher Philipp Schörghofer

Adelboden hű maradt hírnevéhez, a jelen két legjobb óriás-műlesiklójának parádéját hozta a verseny. Az első futamot alaposan megnyomta Alexis Pinturault nagyrészt ennek köszönheti karrierje 19. Világkupa-győzelmét. De kellett ehhez egy bődületesen összerakott második menet is, ami nélkül aligha tartott volna ki előnye Marcel Hirscher űrsízésével szemben. Az osztrákok klasszisa elképesztő színvonalon síelt délután, a francián kívül más nem vehette fel vele a versenyt, mindent elárul, hogy a honfitárs Philipp Schörghofer harmadikként már csaknem két másodperces hátránnyal zárta a versenyt. Holnap hasonló izgalmakat tartogathat a szlalom.

Kommentek: 0 komment

Tessa Worley nyerte Tina Maze búcsúversenyét, a maribori óriás-műlesiklást. A francia lány második futamának köszönheti győzelmét, mögötte Sofia Goggia és Lara Gut zárt. Az első futam trükkös kanyarjai jó pár kiesést, és Shiffrin vezetését eredményezték, az amerikai viszont végül lecsúszott a dobogóról. Kiváló második futammal a 6. helyre repült előre Ragnhild Mownckel. Tina Maze csak félig vette komolyra búcsúját, integetve, léceit lecsatolva köszönt el a szlovén közönségtől. Érdekesség, hogy nyolc nemzet is képviseltette magát a top-10-ben, osztrákot viszont még a legjobb 20-ban sem találunk. 32 éve nem volt példa hasonló blamára.

alpesi si alpesi sí világkupa Maribor óriás-műlesiklás Tessa Worley Tina Maze

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Semmering Mikaela Shiffrin

Két év elteltével nyert újra óriás-műlesiklásban. Mi az, hogy nyert, szlalomban megszokott könnyedséggel győzött Mikaela Shiffrin, s minthogy Lara Gut egy rontott futam miatt csak a 4. helyet tudta megszerezni, továbbnövelte előnyét az összetett pontversenyben. Másodikként a szakági éllovas Tessa Worley végzett, míg a dobogó legalsó fokára az a Manuela Mölgg állhatott fel, akinek ez legutóbb uszkve 6 esztendeje jött össze. Folytatás következik holnap ugyanebben a szakágban - szintúgy Semmeringen.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk