AJÁNLÓ
 
15:47
2015. 12. 19.
A short track égbekiáltó sikere alatt Nagy Konrád megmutatta a hazai mezőnyben, hogy...
A bejegyzés folyatódik
 
15:47
2015. 12. 19.
A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség eredményekben gazdag évet zárt, köszönhetően...
A bejegyzés folyatódik
 
15:47
2015. 12. 19.
Fiatal honfitársunk ezerötszázas formát mutatott Heerenveenben 1000 méteren, ami a B-csoport...
A bejegyzés folyatódik
 
15:47
2015. 12. 19.
A 23 éves debreceni versenyző Calgary után Salt Lake Cityben is megjavította az 1000...
A bejegyzés folyatódik
 
15:47
2015. 12. 19.
A lányok általános meglepetésre ezüstig vitték a váltóban. A két Liu döntőbe jutott...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

gyorskorcsolya short-track Liu Shaolin Sándor exkluzív
A 20 éves olimpikon az első világbajnoki érmes lett rövidpályás gyorskorcsolyázóink közül, de azt vallja, valódi csapategység hiányában, és Lina edző nélkül nem itt tartanának.

 

Darázs István, a gyorsasági korcsolyázó szakág vezetője a csütörtöki MOKSZ évtárón kihangsúlyozta, ez a sportág nem bírja el az egyénieskedést, itt a versenyzők edzésen is csapatként kell mozogjanak, csak így tudnak megfelelően felkészülni a kihívásokra.

Nem lehet vitatkozni a hazai kori „pápával” – sokan csak így emlegetik a szakembert –, hiszen hogy máshogy lehetne modellezni egy versenyhelyzetet, ha nem egy többrésztvevős edzésszituációban. Ehhez bizony több, hasonló képességű tehetségre van szükség, és szerencsére ez nálunk nem hiánycikk.

gyorskorcsolya short-track Liu Shaolin Sándor exkluzív

A számtalan remek egyéniség közül egy valakit azért külön is ki kell emelnünk, hiszen mégis csak világbajnoki ezüstig jutott a 2015-ös esztendőben. A 20 éves Liu Shaolin Sándorról van szó, aki nemcsak korcsolyával, de civilben, nyilatkozat közben is profi. „Véleményem szerint, ha Lina ( Zhang Jing edzőnőt becézik így a tanítványai) korábban kerül Magyarországra még előrébb tartanánk.” – kezdte mondandóját a kölyökképű sztár. „Már nemcsak Európához, de a világ elithez is felzárkóztunk, nyugodtan kijelenthetem, már a legjobbak is tartanak tőlünk. Az igazi erősségünk, hogy nemcsak 1-1 mérvadó versenyzőt tudunk felmutatni.”

A fiatal ásztól beszélgetésünk végén megkérdeztem, hogy milyen érzés megélni, hogy az ő részvételükkel, eredményeikkel hatalmas fejlődésen esett át a sportág, és hogy egyre magasztosabb célokért küzdhetünk.

„Nehezen lehet szavakba foglalni, hogy mennyire remek dolog ez számunkra, persze már nem szabad alábbadnunk, minél magasabbra kell törnünk.”

Erre legközelebb az Európa-bajnokságon lesz lehetősége legjobbjainknak, ahol már sokan kötelezőnek gondolják az aranyat, de azért vigyázzunk ezzel. Ez a világ egyik legrizikósabb sportja, ahol elég egy századmásodpercnyi kihagyás, és oda minden.

A képek forrása: mob.hu

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk