AJÁNLÓ
 
14:26
2016. 02. 08.
Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:26
2016. 02. 08.
Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:26
2016. 02. 08.
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az...
A bejegyzés folyatódik
 
14:26
2016. 02. 08.
Gyarmati Panka szombat délután Svédországban vett részt egy meghívásos big air versenyen...
A bejegyzés folyatódik
 
14:26
2016. 02. 08.
Vészharangot kongattak, ami alaposan felpezsdítette a Felix Loch vezette germán szánkócsapatot:...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

egyéb short-track rövidpályás gyorskorcsolya

A lányok általános meglepetésre ezüstig vitték a váltóban. A két Liu döntőbe jutott ezren és ezerötszázon: Ado alól kiment a jég, bátyját pedig kizárással büntették kockázatos manővere miatt, de sebaj, mindketten a legjobbakkal mérkőzhettek.

 

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya- válogatott ezen a hétvégén a németországi Drezdában mérhette össze erejét a világ legjobbjaival. Az újabb Világkupa állomás újabb csodás eredményeket hozott.

A legkellemesebb meglepetés egyértelműen a női váltó ezüstje, valamint a 17 éves, két hete még a junior vb-n szereplő Jászapáti Petra szereplése volt. Jászapáti 1000 méteren csak jó futamokat mutatott be, és mivel fiatal kora ellenére rendre kimaradt a csetepatékból, így életében először Világkupa- döntőt futott, és ha már eljutott odáig, akkor nem is adta alább egy bronznál.

A fiúk is remekeltek, legjobbunk, Liu Shaolin Sándor 1500 méteren, míg öccse, Liu Shaoang 1000 méteren ért a fináléba. Végül mindketten dühösen csaphattak a pályát szegélyező szivacsba, előbbi nem volt szívbajos, több kockázatos előzést is megpróbált, míg az egyik miatt a kizárás sorsára jutott. Utóbbi végül is 5. lett a döntőjében, de sajnos ismét elvitte a hév, emiatt senkitől sem zavartatva kicsúszott. Mindkettőjük versenyzésére rendkívül jellemző a stílusosság, ám valamiféle féket kellene szabni számukra – ha lehetne, biztos beültetnék nekik egy adrenalint visszafogó chipet, ami akkor aktivizálódna, ha felmenne bennük a pumpa.

egyéb short-track rövidpályás gyorskorcsolya

Félretéve a tréfát, szinte minden futamukon látszik, hogy korszakos egyéniségek lehetnek, és bízunk benne, hogy egy világbajnokság, vagy netán egy olimpiai döntőben sokkal inkább a higgadtságuk miatt emlékezünk majd rájuk, mert hát mindegy, hogy szerencsével, vagy ha versenyzési tudással érsz a csúcsra, az eredményért mindkettő esetben ugyanaz jár: az olimpiai arany.

Tegnap Sanyi 500 méteren virgonckodott, és el is jutott az elődöntőig, ott viszont a negyedik pozícióból rajtolás keresztülhúzta a számítását: esélye sem volt előreverekednie magát a többieken, főleg nem az orosz Szemen Jelisztratovon. A B-döntőben viszont pazarul korcsolyázott, és végül összesítésben az 5- helyet szerezte meg. A vasárnapi 1500 méteres futamon Heidum Bernadett is jelezte, hogy nem úszott el számára ez a szezon. A legrutinosabb magyar az első elődöntőben futott, és némileg elfáradva futama negyedikje lett, majd a B-döntőben sajnos fenékre ült, így 13. lett.

egyéb short-track rövidpályás gyorskorcsolya

Liu Shaoang már úton van a lillehammeri Ifjúsági Olimpiára, ahol érmeket hozhat kicsiny nemzetünknek.

Drezdában a kanadai és a dél-koreai ászok vitték a prímet, előbbi ország négy, utóbbi három elsőséget szerzett.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk