Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyar szempontból nagyszerű eredménnyel ért véget a Svájcban rendezett Curling Európa-bajnokság, hiszen a férfi és a női csapat is bejutott a rájátszásba, s a hölgyek megfiatalított csapata a második hely megszerzésével azt is elérte, hogy jövőre ismét a legjobb tíz között, az A-csoportban küzdhetnek. A B-csoport mérkőzéseire Monthey-ben került sor, s a magyarok szerepléséről a Magyar Curling Szövetség közleménye számol be:

Kommentek: 0 komment

A 2013-14-es télisport-szezon utolsó rangos tornája a férfi curlingesek világbajnoksága, amely első alkalommal kerül megrendezésre a kínai fővárosban, Pekingben.

Az olimpia miatt persze itt is kissé összekuszálódtak a szálak, nem minden nemzet érkezett a Szocsiban szereplő felállásában. Vannak jól ismert arcok, visszatérők, de láthatunk újoncokat is - egyes szövetségek szánt szándékkal egy fiatal kvartettnek adták meg a bemutatkozás lehetőségét, máshol önerőből kvalifikált egy új nemzedék. Mindenesetre a mezőny most is vegyes, és nem lehet tudni, hogy a rutintalan agresszivitás vagy a szezon során megfáradt tapasztalat lesz-e a nyerő ezen a héten.

Kommentek: 0 komment

Az oroszok a sírból hozták vissza első dobogójukat

Fordulatos mérkőzésekkel fejeződött be a hétvégén a 2014-es női curling világbajnokság a kanadai Saint John városában. A rájátszásba bejutó négy csapat egyikének sem alakultak simán a dolgai, mindenki nyert és veszített is mérkőzést, végül pedig egy olyan kvartett került ki győztesen, akikre előzetesen csak nagyon kevesen számítottak.

Kommentek: 0 komment

Hatnapnyi játék után véget értek a csoportkörök a női curling világbajnokságon a kanadai Saint Johnban. Az élbolyban tapasztalt kiegyenlített erőviszonyok mellett senki sem tudta veretlenül zárni a csapatonként 11 mérkőzésből álló Round Robint. A mezőny hamar jól láthatóan két részre szakadt, s míg az egyik csoportban a továbbjutásért, a másikban az utolsó hely elkerüléséért küzdöttek a hölgyek. Végül a házigazda Kanada és a svájciak kerültek a rövidebb ágra a rájátszásban, a kiváló formában lévő oroszok pedig még ellenfélre várnak, amiről egy ma esti tiebreaker dönt majd.

Kommentek: 0 komment

Egyelőre úgy tűnik, a tapasztalat uralkodik a fiatalsággal szemben a női curling világbajnokságon. A csoportkörök féltávjánál a svájciak az egyetlen veretlen csapat, s lassan az is kirajzolódik, hogy mely négyesek maradhatnak állva a végjátékra.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk